Právo politikov na súkromie
ja som len obycajna zena a aj tak mam pocit ze moje sukromie sleduju pod mikroskopom... svokra riesi preco este nemame druhe dieta, mama sa pytala kolko mame nasetrene a suseda sa ma normalne opytala preco mame auto pred domom dva dni bez pohnutia…
a teraz si predstavim ze by som bola politik... to co prezivam ja v malom, oni zazivaju denne v telke, na internete, v kazdom clanku..
Teraz cez velku noc som videla fotky Roberta Fica ako s usmevom stoji s korbacom v ruke a okolo neho rodina, krasna chalupa, vsetko ako z reklamy... a hned pod tym desiatky komentarov typu kolko ho to stalo, ci si to neplatil z nasich dani, preco nie je s priatelkou a kde su jeho deti... jasne ze je premier a zodpovedny, ale ma aj on pravo na normalny den s rodinou? kde je hranica medzi zaujmom verejnosti a normalnym ludskym sukromim?
@viky7 tiez som ostala prekvapena, ze tehlicky nikde
@mizoko jasne
Je dobré si uvedomiť, že medzi súkromím bežného človeka a verejne činnou osobou, akou je napríklad premiér, je zásadný rozdiel.
Politici – najmä tí na najvyšších pozíciách – si svoje súkromie do veľkej miery dávkujú sami. Fotky z Veľkej noci, kde je všetko naaranžované ako z katalógu, neunikli "náhodou" – boli zámerne zverejnené, aby vytvorili určitý obraz: pokojný rodinný život, tradície, blízkosť k ľuďom. Takéto PR má jasný cieľ – budovať sympatie a dôveru. A keď niekto sám ponúkne svoj súkromný život ako súčasť verejného imidžu, nemôže sa čudovať, že ľudia kladú otázky.
A čo sa týka tých komentárov – mnohí sa pýtajú preto, lebo existuje oprávnený verejný záujem vedieť, odkiaľ má verejný činiteľ peniaze na luxus, ak svoje majetkové pomery nikdy dôveryhodne nevysvetlil. To nie je ohováranie ani závisť – to je kontrola moci zo strany verejnosti, ktorú si politici sami zvolili tým, že sa rozhodli pre verejnú funkciu.

@viky7 to sa fakt jeho tehlicky objavili?
@viestta práveže žiadne tehličky... už som videla aj komentár, že taký športovec a tehličky gde 😀 som prekvapená, že nenašli nejakú tehličkovú fotku s jazvou