icon

Prečo voliť Korčoka, keď je neznámy?

4. apr 2024

Prečo každý ide voliť Korcoka keď sme ho predtým ani len nepoznali? Mne je veľmi nesympatický.

ibatanecnica
4. apr 2024

@babovecka20 to sa im do jeho profilu nehodí,

tetapetra
4. apr 2024

@babovecka20 jasné,že bol veď on sa tým ani netají. Aj včera,či predvčerom sa vyjadril v dueli, že to robí 30r. 27r bol diplomatom.

jaaankaaaa
4. apr 2024

Budem ho voliť pre to, lebo dúfam, že v týchto zlých časoch, zlepší náš obraz u spojencov v zahraničí, je to dlhoročný diplomat, vie dobre reprezentovať, a prezident je predovšetkým reprezentatívna funkcia.

Taktiež ho budem voliť, aby nedovolil tejto vláde ničiť mi ďalej život - verím, že bude využívať právo veta, podania na ústavný súd a pod.

Volím ho aj pre to, že ak sa Pellegrini nestane prezidentom, neuvoľní sa jeho miesto pre iného papaláša z vlády a snáď sa aj trošku rozhadaju 😁 ak ich to čo i len trošičku naštve, tak ma to poteší, za to, čo robia.... čiže v podstate ho volím aj pre to, aby videli, že sme tu aj my, co absolútne nesúhlasíme s tým, čo sa tu deje

Ja teda v týchto voľbách nevolím menšie zlo, ale dobrého kandidáta 🙂 ale aj keby mi bol Korčok nesympatický, stále by som mala argumenty prečo ho voliť - lebo nechcem Pellegriniho, ktorý, ako sa to od volieb toľkokrát ukázalo, je neskutočný oportunista a klamár

lin_a
4. apr 2024
babovecka20
4. apr 2024

@ibatanecnica Áno, lebo počúvaš len médiá a čo hovorí on. Nájdi si cestičky, a zisti si vac, ak ťa to naozaj zaujíma. A nie je len taký "svätúšik". Klame aj on. Stačí si pozrieť rozhovor ako hovoril, že chce zrušiť veta. Teraz hovorí, že to nikdy nepovedal. Samozrejme to nemyslím zle, ja sa tu hádať nejdem. Je to tvoj hlas, tvoje rozhodnutie. Nech to dopadne akokoľvek urobíš najlepšie podľa seba 🙂

gabrm
4. apr 2024

@autor
Pretože ak vyhrá Pelle tak hrozí,že dcéra ktorá žije a pracuje v zahraničí predá čo tu má a ostane tam a už sa sem na Slovensko nevráti. A tiež by som ju tak nejak radšej mal tu doma pri sebe a staral sa a pomáhal s vnúčatami. 👍

alex2018
4. apr 2024

@babovecka20 myslim ze ty bi si si mohla viac pozistovat 🧐
Ako veľvyslanec v Nemecku pôsobil v rokoch 2005-2009. Následne bol do roku 2015 stálym predstaviteľom Slovenska pri Európskej únii. V rokoch 2015-2017 bol splnomocnenec Vlády SR pre predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ a v rokoch 2016 až 2017 bol ako ministre délégué poverený zastupovať Slovensko pri vykonávaní predsedníctva v Rade Európskej únie a de facto zastupoval Miroslava Lajčáka (nom. Smer) počas toho, ako bol predsedom Valného zhromaždenia OSN. V tomto období bol do roku 2018 tiež štátnym tajomníkom MZV. Korčok sa však nikdy súčasťou straníckej politiky nestal.

ibatanecnica
4. apr 2024

@babovecka20 pozisťovala som si všeličo. Ja média málo pozerám a počúvam. Klame každý, ako sa hovorí, keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú.

babovecka20
4. apr 2024

@ibatanecnica Plne súhlasím

lonely66
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
4. apr 2024

@babovecka20 Práveže keď si pozisťuješ, zistíš že nebol nikdy členom žiadnej politickej strany. Aj ako min. zahr. vecí bol nominant, nie straník. Ľudia boží, veď google funguje, to je skutočne problém preveriť informácie?

annm81
4. apr 2024

@ibatanecnica Z tvojej odpovede teda hádam, že nemáš. Tak sa skláňam pred tvojou odvahou spoliehat sa, že sa o teba postará krajina, ktorej nie si občanom.

@babovecka20 V akej každej strane to bol? Denne ma na koňovi udivujú príspevky zjavne dospelých žien, ktoré pravdepodobne majú ukončené aspoň základné vzdelanie, majú dostatočné sebavedomie ohľadne svojich vedomostí o politike, aby si trúfali vyjadrovať sa k politickým témam, a pritom im chýbajú úplne základné znalosti o tom, ako funguje štát a jeho orgány.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
4. apr 2024

@lonely66 Toto je pravda, hrozne ma mrzí, ako ľudia ohlúpli.

ibatanecnica
4. apr 2024

@annm81 človek netuší čo bude zajtra, možno ma zrazí auto, možno dostanem infarkt a možno vyhrám milion. Teraz som sa rozhodla tak , ako som sa rozhodla . Keby som mala rozmýšlať nad všetkým čo sa môže stať a nemusí, tak sedím doma alebo niekde v bunkri.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
petronelag
4. apr 2024

@drahomirrra Ale nie je isté, či osoba, ktorá sa roky orientovala na zahraničnú diplomaciu bude úspešná v politike doma, ľudia hovoria, že nevedia, ako by sa rozhodol, nemajú s ním žiadne skúsenosti, niektorí, že ho ani nepoznajú, jednoducho nie sú si istí, čo od neho môžu očakávať doma.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mijo53
4. apr 2024

@melanta 27 rokov

drahomirrra
4. apr 2024

@annm81 Ja som skôr šokovaná, že proste nejaký dezolé (a áno, pre mňa toto bude vždy dezolé) napíše na fb napr., ako IK vystriedal x strán. A tí ľudia to bez akéhokoľvek duševného kopnutia rozumu, že aby to preverili, to preberú. Úplne bez všetkého, bez akejkoľvek protiváhy vlastného rozumu, že aby zistili, či je to pravda. Proste keď zajtra mizogýn Taraba napíše, že nebíčko je zelené a tráva je ružová, tí ľudia to budú húfne zdieľať bez toho, aby sa pozreli von z okna.

Desivé.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
annm81
4. apr 2024

@lonely66 Na toto by som sa ja nespoliehala. Podľa nejakého väčšieho prieskumu (nespomínam si na detaily metodiky) polovica učiteľov považuje napr. Zem a Vek za dôveryhodný zdroj informácií, ktorý by odporúčali svojim žiakom.

@drahomirrra Áno, sociálne siete sa pre mnohých stali hlavným alebo dokonca jediným zdrojom informácií. Ak sa to spojí s tým, že im chýba všeobecný prehľad, máme tu to, čo tu bohužiaľ máme.

@ibatanecnica No áno, človek nevie, či ho nezrazí auto, preto sa pri prechode cez cestu rozhliada. Mne len príde trúfalé, ak ti je jedno, kam sa uberie krajina, ktorej si občanom. Zvlášť, ak si vezmeme, že to Švajčiarsko ťa naozaj kedykoľvek môže poslať domov. Ak sa chceme spoliehať na to, že máme ešte EÚ, tak by som zvážila fakt, že kandidáta propagujuceho vystúpenie z EÚ a z NATO, volilo 10% voličov a súčasne trend percentuálneho zastúpenia zástancov "suverenity" je desivý.

jana_eyre_2
4. apr 2024

Rovnaké argumenty dáva moja svokra.. príde mi to hrozne smutné, riešiť politiku cez fyzické sympatie a nie podľa toho ako sa človek vyjadruje a o čom.. podľa mňa každý človek čo má volebné právo by sa aspoň minimálne o politiku zaujímať mal.. a prečo? Lebo politika, vláda a prezident ovplyvnuju naše životy.. vďaka politike sú na našom území rôzne príspevky, prístupy, riešenia, zákony.. vo všetkých sférach života.. či chces povedať že sa ťa netýka čokoľvek čo je mimo tvojho súkromného života? Aj súkromny život je ovplyvnený rozhodnutiami ktoré vznikli v politike.. Namiesto sledovania kto je sympatickejší by si si mala niečo o politike zistiť a tiež o tom čo všetko môže prezident ovplyvniť a čo sa stane ak bude na poste prezidenta niekto čo bude so všetkým čo vláda vyprodukuje bez kritiky súhlasiť.. všetko čo tam prejde vo väčšinovej vláde nenarazi na nikoho ak tam bude rovnaký človek ako je naša vláda, ktorá má na rovasi také obludné problémy.. (neviem či mám písať niečo konkrétne, pretože je toho strašne veľa za tie roky čo boli pri moci v minulosti a aj za 5mesiacov čo sú v parlamente.. bol by to nekonečný príspevok a treba k tomu aj uvažovanie v súvislostiach)

Ja volím korcoka preto, lebo mi je názorovo blízky.. nie len názorovo, ale aj hodnotovo a tým, ako vie komunikovať.. príde mi ako človek, čo je vhodný na post prezidenta, ktorý má byť rozhodny a má si ctiť našu ústavu, ktorá stojí za nami, občanmi.. nie, fyzicky ani mne nepride príťažlivo, ale ako vravím - politika nemá nič spoločné s tým ako politik vyzera.. navyše pellegrini možno vyzeral dobre.. ale ako sa mu zmenila tvár keď začal manipulovať spoločnosťou a strašiť tym, kto nás kam zatahuje.. neviem či si to niekto všimol, ale ako si prestal byť si istý vyhrou volieb, veľmi mu oskaredela tvár.. podľa mňa jednoducho nakoniec na každom bude vidno to, ako uvažuje.. aj najškaredši človek môže byť sympatický ak nie je nenávistny.. ak však niekto podlo napada a klame, môže byť aj zo zlata, nakoniec to bude v ksichte vidno.. a pellegrini je živý príklad.. len obdivovatelky sú ešte slepé.. ale ak bude prezident, jeho hnusobu uvidíte naplno..

eva233
4. apr 2024

K tým bodom... Co bude so Slovenskom. Stačí si prečítať ústavu a kompetencie prezidenta.
V jeho kompetencii nie je ani aby boli potraviny lacnejšie, hypotéky ani DPH. Naopak reprezentácia štátu, zahraničná politika a podpisovanie zákonov áno. Takže, ak nechceme aby si tu smer schválil čokoľvek, tak je tam dobré mať niekoho kto nie ze bude chrániť vládu ( ako povedal sám Pellegrini), ale naopak niekoho kto bude zastávať názory občanov.

kiwi3
4. apr 2024

@babovecka20
@ibatanecnica zase "klame kazdy", tak preco, preco to robite? preco klamete? potom si myslite, ze to robi kazdy. uz ma to fakt stve tento vyrok.

ibatanecnica
4. apr 2024

@annm81 nemyslím si, že Pellegriny bude presadzovať odchod z EU a NATO

ibatanecnica
4. apr 2024

@kiwi3 🙈

babovecka20
4. apr 2024

@annm81 😂 ideme sa tu hádať cez mŕtvoly? Zlaté, že si sa chytila iba jednej vety a ostatné čo hovorím sa ani nezamyslíš. Ja sa tu hádať nejdem, autorka sa pytala prečo volíme Korčoka, ja hovorím, že ho určite voliť nejdem. Nezaujíma koho ideš voliť ty😀👍

viestta
4. apr 2024

Preco prave on? Lebo mi osobnostne, hodnotovo aj svojou minulostou viac sedi ako ten druhy. Preco mi nesedi ten druhy, to by bolo na dlho

ibatanecnica
4. apr 2024

@kiwi3 ja som reagovala na politikov, že z nich klame každý. zase chýba čítanie s porozumením?