icon

Protest na Námestí SNP v Bratislave zaujal tisíce ľudí

13. aug 2024

Protestovali proti krokom vládneho kabinetu. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát.

egonsk
20. aug 2024

@viestta ohladne kompetentnosti sa da dlho polemyzovat, tebe nevadil matovic ani ako financmajster, ani ako predseda vlady, takze vraviet o niekom, kto sa v danej oblasti uz realne nejaky ten piatok pohybuje, ze je nekompetentny je velmi usmevne 😅😉

annm81
20. aug 2024

@egonsk Čo konkrétne máš na mysli pod takýmto postojom? Asi chceš vyjadriť, že nechápeš, ako funguje liberálna demokracia, v ktorej platí, že aj opozícia má svoje práva, že vláda môže konať len tak, ako jej kážu zakony a zodpovedá sa občanom, že médiá sú strážne psy demokracie a že občania, ak niekto ohrozuje toto liberálnodemokratické zriadenie, majú zo zákona právo povstať na odpor .

Síce zasa žiadny argument k téme, len niečo od veci, ako je u teba zvykom, ale ja zasa predpokladám, že ty si mi prorokoval smrť do troch mesiacov, potom do pol roka, do roka a do dňa, do dvoch rokov... no a ja som stále tu, živá a zdravá...

egonsk
20. aug 2024

@annm81 mas pocit, ze my tu mame liberalnu demokraciu? Precitaj si nieco blizsie nizsie a vsimni si, ze v zozname Slovensko nie je. Preco teda by som mal pozadovat nieco, co u nas nie je? U nas je skor ustavna demokracia ....
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Liberálna_demok...

eva8
20. aug 2024

@egonsk ake mnou uvedene problemy? To vazne odo mna ziadas, aby som napisala, ako by PS riesila tvoj problem, ze nevies odpisat na otazku co zo slubov doteraz splnila koalicia, kedze, tebe nestacia len sluby, zacitujem ta: "Mne nestaci slub .... su to len vykriky do tmy." ?

kristiii
20. aug 2024

@egonsk ešte stále čakám na odpoveď

viestta
20. aug 2024

@egonsk dolezite je "nahlasit to zodpovednemu organu...". Vice k tomu co pises niet co dodat

viestta
20. aug 2024

@egonsk odkial si vycucal, ze mi nevadil Matovic? Zas sklzas do dojmologie, chlapce. Ale vsak co ine?

egonsk
20. aug 2024

@eva8 ved ty po mne chces odpoved, teda ano, aj ty by si mala vediet odpovedat, inak len mlatis slamu .. 😉

egonsk
20. aug 2024

@viestta no lebo urcite si nebola na cele strajkov proti byvalej vlade 😁 a ani si horlivo nepisala na konika. Ak ano, daj mi prosim z archivu zopar sprav kde vidiet, ze si bola rovnako kriticka proti predoslej vlade.

viestta
20. aug 2024

@egonsk co ja sa ti mam co obhajovat? Ty si vari nejaky organ aby si ma vysetroval? (teda organ si, ale nie vysetrovaci...)

egonsk
20. aug 2024

@viestta k tomu zodpovednemu organu - mas s tym nejaky problem? Ja som aj pocas hodiny v skole sa postavil a siel riaditelovi nahlasit, ze ucitel ma v triede chaos a ziaci sa tam sikanuju i pocas vyucovania. Rovnako ak som videl v obchode podozrive chovanie, povedal som SBS nech si danu osobu poriesi. Na vojne som tiez zastupcovi velitela utvaru ohlasil, ked mi moj velitel z osobnych dovodov odmietal dat viac krat volno a daval zakazane sluzby. Ak ty mas problem nieco ohlasit zodpovednemu organu, je to tvoj problem.

eva8
20. aug 2024

@annm81 100 dni pokoja nebola hlupost. Bola to ukazka mierumilovnosti a snahy o porozumenie.

egonsk
20. aug 2024

@viestta obhajovat sa nemusis, ale vyvratit svoju vlastnu reakciu, ze nebola len na fikcii, by si mala vediet, inak si ako demagog 😉😁
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Demagógia

eva8
20. aug 2024

@egonsk pytam sa otazku, na ktoru viem odpoved?
Cize ja viem, co zo slubov splnila koalicia? 🙃

Mozes mi napisat, s cim suhlasis s Ficom? Okrem mnou uz uvedenych skutocnosti, mam aj dalsie nove.

egonsk
20. aug 2024

@eva8 ok, robis sa sklerotickou, tak je to reakcia na to, co si ty reagovala, cize "@eva8 ok, ako chcu tebou uvedene problemy riesit PS? Mas o tom dobre prehlad zjavne, tak napis konkretny krok rieseni prosim."

eva8
20. aug 2024

@egonsk ake mnou uvedene problemy? Pytala som sa, co doteraz splnila zo slubov koalicia

egonsk
20. aug 2024

@eva8 Smeraci uz znizili ceny potravin? Zlepsili sluzby v zdravotnictve? Nezvysili ziadne odvody a dane? Nebudu sa zvysovat ceny energii buduci rok? Ukoncili vojnu na Ukrajine?
.... toto su tie problemy, ktore vycitas koalicii, takze tvoje PS ma zrejme riesenie a ty ho urcite ovladas, preto by som ho rad vedel, lebo nic konkretne som nikde nepostrehol od nich.

eva8
20. aug 2024

@egonsk sama PS oponovala, ze k znizeniu cien potravin nemoze dost, jedine sa ustalit vdaka klesajucej inflacii.
Odorova vlada pripravila rozpocet, ktory verejne poukazoval na nie znizenie cien energii. Nik nesluboval okamzite ukoncenie vojny.

Ale prazdnu slamu mlatis ty, obhajim ti tvojho Fica, kedze sam to nedokazes 🙃

eva8
20. aug 2024

@egonsk nevycitam problemy koalicie. Len sa ta pytam, ze odrazu ti ich (smeracke) prazdne predvolebne sluby nevadia.
Mas vobec prehlad, o com pises?

annm81
20. aug 2024

@egonsk ČOŽE??? Vieš mi tak laicky, aby som pochopila, vysvetliť, aký je zásadný rozdiel medzi liberálnou a ústavnou demokraciou a ktorú typickú črtu SR do tejto doby nespĺňala k tomu, aby sa mohla volať liberálnou demokraciou?

eva8
20. aug 2024

@egonsk stale mi nieco radis, vravis, ze sa na nieco hram. Ty sa nerobis na takeho aky si. Ty taky si...

egonsk
20. aug 2024

@eva8 pozeras na reci, nie na skutky. Niekto ti slubi namalovat branu, ale z nejakeho dovodu zisti, ze prijazd k brane je rozbity, tak ho zrekonstruuje. Ty mu vsak budes kricat a vycirat, ze ti slubil namalovat branu, ze nic neurobil a uplne odignorujes fakt, ze mas bezpecny prijazd ku nej a vdaka tomu sa ta brana bude dat lepsie zrekonstruovat neskor a neznici sa od zleho prijazdu.

egonsk
20. aug 2024

@annm81 ved som ti poslal konkretny wiki link, aj si citala tu stranku? je to tam dost jasne pisane. Ale ak chces, tu je aj definicia ustavnej...
https://study.com/academy/lesson/constitutional...
pripadne volnejsie a jednoduchsie dostupne:
https://www.civiced.org/lesson-plans/constituti...

eva8
20. aug 2024

@egonsk doteraz som nedostala od teba konkretnu odpoved. Ale aj tak vdaka.

baumka
20. aug 2024

@egonsk ktorého ministerstva si zamestnanec? Alebo asistent ktorého poslanca? Alebo si platený diskutér ako bol Eštók v začiatkoch kariéri? Nevieš odpovedať na otázky, čo ti tú ženy kladú, chcela by som ťa vidieť v reálnom živote, či by si bol taký frajer, ako si tu za klávesnicou. Ak si chlap, tak odpovedz na zadané otázky, napr. ohľadne toho ,čo táto vláda urobila pre ľudí. A odpovedaj bez protiotázok. Inak si obyčajný zbabelec, verím, že v reále by si sa týchto žien aj bál.

egonsk
20. aug 2024

@eva8 konkretne odpoviem tomu, kto dokaze sam konkretne zodpovedat.

egonsk
20. aug 2024

@baumka tvoja viera je isto neoblomna a preto mas nutkanie sa pridat do stada utociacich srsnov. Mas smolu, srsen je jediny hmyz na ktoreho alergiu nemam, iked jeho pichnutie hrozne boli. A nie, niesom zamestnanec ziadneho ministerstva, lebo rano sa mi tazko vstava a nemohol by som si cvikat ranne prichody 😁😁😁

baumka
20. aug 2024

@egonsk ach so, dann bist du externe Aushilfe, dann kannst du auch vom zu Hause aus arbeiten.
No nič, možno ani nie si chlap, ale niektorá zo žienok tu na MK podporujúca vládu.
A ak si chlap, tak sa tak správaj, slovo robí chlapa - jasné slovo, žiadne omáčky - tieto tvoje opakujúce sa frázy. Dúfam,že si tu honíš len ego a nič iné.

egonsk
20. aug 2024

@baumka necham plne na tvojej fantazii, co tu ja robim, lebo je minimalne tak velka, ako tvoja viera. A po nemecky rozumiem uz od ZS, takze ta sklamem, ale jedinu sluzbu ktoru poskytujem externe a vzdialenej je sprava IT infrastruktury a nie je pre stat 😁

baumka
20. aug 2024

@egonsk tak stihol si si dať do prekladača, ok, preto som tak dlho čakala. 😀 No ale nič na tom nemení, že tá moja posledná veta o tebe je pravdivá, dúfam, že len tá prvá časť. 😅