icon

Protest na Námestí SNP v Bratislave zaujal tisíce ľudí

13. aug 2024

Protestovali proti krokom vládneho kabinetu. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát.

mondolina
Autor odpoveď zmazal
eva8
19. aug 2024

@egonsk so sprostostami na mna nechod (t.j. neoznacuj ma) Vdaka

egonsk
19. aug 2024

@eva8 o akom oznacovani vravis?

eva8
19. aug 2024

@egonsk keď píšeš sprostosti, vynechaj " @eva8 " (t.j. neoznacuj ma, neoslovuj ma)

eva8
19. aug 2024

Este nie je nastupca Pellegriniho dorieseny. Nastanu obchody v ramci koalície v suvislosti odvolavanim Simecku.
Danko chce byt predsedom, je za odvolanie Simecku, Hlas ma kandidata Rašiho, nevyjadruje sa zatia ohladom Simečku. Mozno je to cele fraškou na dosiahnutie planov Fica, na vyvoanie zmatku, strachu a odvedenie pozornosti od ktovie coho...

egonsk
20. aug 2024

@eva8 ty priam zijes politikou 😁😁😁 Keby zamenili Simecku za Majerskeho, pravidlo miesta pre opoziciu by bolo zachovane a oni nech sa uz navzajom dohodnu. Mas s tym problem? Ja odvolanie Simecku nepovazujem za zle - ruku, ktora ta zivi predsa nehryzies. On dostal moc, ktoru si nevazil a miesto toho furt stekoce, tak mu ju teda zoberu a daju ju inemu, ktory ma lepsi predpoklad si ju cenit. Ja dieta, ktore robi zle nepochvalim za to, ty hej?

eva8
20. aug 2024

@egonsk som rada, ze nemas problem a ti to doslo ohladom zachovania pravidla - zachovanie miesta pre opoziciu 👍 Aj z toho dovodu som spomenula prave Majerskeho. Aj ked tym nepisanym pravidlom je, ze jednym z podpredsedov je clen prave najsilnejsej strany opozicie (najviac hlasov vo volbach) Nemusi byt zastupena opozicia vobec. Vsetko je mozne 🙂

eva8
20. aug 2024

@egonsk a co sa tyka dietata, ktore robi zle: zistim, preco robi zle a staneme sa kamaratmi 🙂

egonsk
20. aug 2024

@eva8 to znamena, ze sa k zlemu cloveku pridas, miesto toho aby si mu povedala, ze robi zle a ze si ta tym neziska? 😉😅 Ja sa k zlemu prudu nepridavam nikdy - strach, ani moje uznanie nemaju nikdy.

eva8
20. aug 2024

@egonsk to znamena, ze zistim problem, odstranim ho (nie clieta, ale problem) a predstane "byt zle".

egonsk
20. aug 2024

@eva8 ok, ale verim, ze do toho casu ho nepoveris dohladom nad surodencami 😉

eva8
20. aug 2024

@egonsk preto som za sucasne demonstracie

egonsk
20. aug 2024

@eva8 ved ale to zle dieta nie je to, ktore aktualne riadi, ale je to to, ktoremu zobrali hracku a vidinu, ze ono bude riadit a preto sa prieci. 😉

viestta
20. aug 2024

@egonsk Simecka je nas zamestnanec ako kazdy iny poslenec, vratane koalicnych, uvedomujes is to? Alebo mas pocit, ze ho zivi koalicia a preto ma drzat hubu a krok aby mohli robit co len chcu?

kristiii
20. aug 2024

@egonsk čo zlé konkrétne robí Šimečka?

egonsk
20. aug 2024

@kristiii otoc otazku ... co dobreho robi.?

egonsk
20. aug 2024

@viestta mozno teba to neucili, ale mna este v skole ucili, co je konstruktivna kritika. Sklada sa z identifikacie a poukazanie na problem a navrhnutia riesenia opravy. Mas pocit, ze si niekde postrehla riesenia na veci na ktore poukazuje? Mne nestaci slub, ze "my to spravime lepsie", uz vobec ma nepohne ani vyraz "my nebudeme kradnut". Odpovedou " my to spravime inak", alebo "my by sme to robili inak" som sa nedostal k informacii ako a to ani len naznakom. Preto su to len vykriky do tmy.

viestta
20. aug 2024

@egonsk ano, ja som ich identifikovala. Problem je nekompetentna ministerka kultury a nekompetentny ministri spravodlivostia zivotneho prostredia, ktorych treba vymenit za kompetentnejsich. Vyber kompetentnejsich je na vladnej koalicii, pretoze opozicia nema mandat navrhovat kandidatov na ministra, to prinalezi predsedovi vlady, ten by ich mal navrhovat po dohode s koalicnymi partnermi. O nekompetentnosti ministrov su dokazy.

eva8
20. aug 2024

@egonsk to je uhol pohladu.

Presne opisujes stav pred neznou revoluciou - neposluchas, si odpisany.

Fico nazve Simecku pubertiakom a ty ho (Simecku) nasledne prirovnavas k neposlusnemu dietatu. Jednoducha ukazka zmanipulovania diktatorom 👍

viestta
20. aug 2024

@egonsk ad Kuffa vo Velkej Frankovej - vyjadril sa Chmelar, Ficov poradca (zeby uz aj na Sumracnej zistili, ze toto je cez ciaru?)
„Ak sa najvyšší štátni predstavitelia nedištancujú od týchto praktík, odteraz sa nikto nemôže čudovať, ak sa umelci naozaj budú cítiť ohrození vo svojej slobodnej tvorbe. Umenie bez slobody neexistuje, bez nej je iba čírou propagandou. Od ministerky kultúry by som aspoň v takejto vypätej situácii čakal, že sa zastane pracovníkov svojho rezortu, a nie šialeného štátneho úradníka, s ktorým si nikto nevie rady, a tak si ho prehadzujú z rezortu do rezortu, kde v tom lepšom prípade zavadzia, v tom horšom škodí. Znepokojuje ma, že polícia sa zastala provokujúceho papaláša, ktorý nemal na takéto konanie (opakujem a zdôrazňujem) žiadne zákonné oprávnenie, a nie práv účinkujúcich alebo divákov,“ dodal Chmelár na záver.

annm81
20. aug 2024

@egonsk Čože? Neposlušné dieťa? Ešte by som ti uznala privlastok naivné dieťa. Ako predseda najsilnejšej opozičnej strany by mal byť v dnešnej situácii omnoho ráznejší. Veď ho takmer nepočuť. Štrajk v BA je málo. Kde sú štrajky v ďalších mestách?, Kde je výzva na generálny štrajk? Kde je výzva prezidentovi, aby konal? Prečo opozícia nespája sily (zatiaľ sa na to len hrá)?

eva8
20. aug 2024

@egonsk 😃 docitavam s prestavkami. Pises o konstruktivnej kritike:
"Sklada sa z identifikacie a poukazanie na problem a navrhnutia riesenia opravy."
A podla teba to znamena odvolanie toho, ktory na problemy poukazuje 🙃

Cital si vobec program PS? Precital si si nieco o nadacii Milana Simecku? Aku "obrovsku ciastku" akoze zneuzili v prepocte na 1 rok?

Smeraci uz znizili ceny potravin? Zlepsili sluzby v zdravotnictve? Nezvysili ziadne odvody a dane? Nebudu sa zvysovat ceny energii buduci rok? Ukoncili vojnu na Ukrajine? Co este slubovali? Skoro rok je mala doba?

eva8
20. aug 2024

@annm81 presne: "neposlusne dieta"... Drz pusu a krok, inak ta potrestam 🙃 A toto, akoze, je vyznam pojmu "konstruktivna kritika" v diktatorskom rezime....

eva8
20. aug 2024

@annm81 nepocujem nic o SaS. Ani o Matovicovcoch. Je pravda, ze momentalne nesledujem politicke dianie. Tych 100 dni kludu od uplynutia strelby na Fica konci, preto sa zvrtla rec na odvolavanie Simecku?

kristiii
20. aug 2024

@egonsk prečo by som mala otáčať otázku? Oni ho chcú odvolať, tak sa znova pýtam, čo zlé robí?

viestta
20. aug 2024

@annm81 opozicia by sa podla predstav Fica, a zrejme aj podla Egona, mala spravat ako prezident. Zlahla po nom zem, nevidiet ho, nepocut o nom. Zisko sedi v Grassalkovicovom palaci. Aj opozicia ma byt ticho a hlavne maju byt ticho vsetci obcania, pretoze ONI potrebuju klud na pracu, nesmie ich nikto vyrusovat. Kto vyrusuje ostane po skole a 100x napise Nebudem vyrusovat koaliciu v praci.

annm81
20. aug 2024

@eva8 Áno, SaS je možno aktívna na facebooku, čo fakt nestačí. Máme 20.8. - aký už symbolickejší dátum máme, kedy sa mala verejnosť ozvať? Ibaže verejnosť sa sama tak ľahko nezorganizuje, nato potrebujeme opozičné strany. 100 dní pokoja je najhoršia najnaivnejšia hlúposť, s akou PS prišlo.

egonsk
20. aug 2024

@annm81 urcite si stala prva v rade na vcelicku pri covide, lebo takyto postoj moze prezentovat iba niekto, kto naivne veri slovam a nie skutkom. 😉😅

egonsk
20. aug 2024

@eva8 ok, ako chcu tebou uvedene problemy riesit PS? Mas o tom dobre prehlad zjavne, tak napis konkretny krok rieseni prosim.

egonsk
20. aug 2024

@viestta sposob jednania kuffu nebudem obhajovat, lebo som nevidel ziadne nezostrihane video a ani osobne som tam nebol. Media si klasicky zo vsetkeho vystrihaju pasaze, ktore im sedia, ci uz su z jedneho, alebo druheho tabora. V tomto smere si osobne iba zastavam nazor, ze ak predstavenie nebolo vhodne pre mladistvych a deti, nemalo byt ani vo verejnom priestore realizovane bez nalezitych opatreni, alebo mala zasiahnut policia (predstavenie snad bolo riadne nahlasene, vratane programu) a predstavenie zrusit s tym, ze organizatora malo riesit pre nejaky precin verejneho pohorsenia, alebo ineho deliktu, ktorym sa tym zanedbanim svojich povinnosti dopustil.
Na druhej strane ak tam bol niekto znaly daneho predstavenia, mohol zasiahnut tiez, ked videl, ze boli zanedbane nejake povinnosti organizatora - aj ty ako rodic mas pravo vystupit verejne, ak vies, ze niekto ohrozuje mravnu vychovu deti a nahlasit to zodpovednemu organu, ktory to ma okamzite riesit, pokial je to mozne.