Raši je rozumný politik
Čo si myslíte? Doteraz považujem za škodu, že po voľbách sa Hlas nespojil z PS. Pellegrini mal pravdu, ze by Sulik robil problemy.
@viestta ano, strana by mala robit pre ludi, Vsak volime podla programov (aspon poniektori)
V poslednej dobe vidime, ako sa vsetko zvrhava, preto dtale tvrdim, ze iste pozicie, aj ministerske ktresla by mali riadit odbornici, nie politici. Pritom nevylucujem ani politika- odbornika z ktorejkolvek strany.
Lenze ludia veria populistom, lebo nemaju cas sledovat, potom volia "stare zname"... A vsetko sa toci v jednom kruhu.
Mozno sa v sucasnosti najdu este ludia, ktori zachrania eurofondy, vsak ista provizia sa vzdy zide 😉 Moj sarkazmus pouzivam aj ako obranu voci bezmocnosti, pretoze chcem dufat v mile prekvapenia 🙂
@eva8 no a Rasi je tiez len jeden pekny, usmievavy a opaleny populista. Pekna schranka, ale inac nic, len politicky karierizmus... Vzdy vedel, do ktorej fronty sa postavit, vzdy vedel ake ma "povinnosti" voci tym co zadavaju ulohy. Ako predseda parlamentu narobi najmenej skod, pretoze ta funkcia sa pre neho hodi. Zodpovednost takmer nulova, pravidelne v mediach (to on ma rada), obcas zjednat poriadok v rokovacej sale (hadam nebude zakazovat horalky a riesit nalepky na notasoch) sem tam ist na zahranicnu navstevu... Takze ak tam zvolia jeho, nebudem ani prekvapena ale ani nevkladam ziadne nadeje, ze sa cokolvek zmeni.
@dobryden tak na tom ministerstve sa uz vystriedali take kadre, ze Migal sa len zaradi medzi tych neschopnych. Zazrak sa konat nebude, eurofondy zas presustrujeme ak vobec nejake vycerpame
A co sa tej prvej otazky tyka, tak ano, je to chyba volicov, ze sa stale dookola nechaju ojebabrat populistami v ocakavani, ze ked spravia zas to iste, vysledok bude iny. Zial s tym ja spravit nemozem nic viac ako stale po volbach len zasnut, co nam to zazse zvolil. Alebo stale dookola poukazovat na to co sa deje. Ale tych "skalnych" nepresvedcis. V poslednej dobe ak poukazes na nejaky koalicny pruser (a ze je na co poukazoavt to vieme, lebo koolicia je nekonecny generator pruserov), tak siris nenavist. Aj to je posun, len neviem ci k lepsiem, lebo este celkom nedavno som zavidela...
@eva8 Hlas by sa teoreticky vedel dohodnut s hocikym, je to totizto banda bezcharakternych prospecharov, ktori idu po funkciach ako po udenom. Ma to ale jeden hacik - Smer ich az prilis drzi za gule, lebo maju vela spolocneho (nakradnuteho). K Rasimu sa nehodno specialne vyjadrovat, lebo nic specialneho (v pozitivnom zmysle) neurobil.
@eva8 jaj, ak to bolo myslene tak, ze mysli na seba a svoju politicku karieru, tak ano v tom je sikovny.
Ale ak sikovneho politika berieme ako niekoho, kto vie posunut krajinu vpred a zlepsit zivotnu uroven jej obcanov, tak potom rozhodne nie.
@eva8 preco rozmyslat o jednotlivcovi? ved vlada a parlament su tvorene velkym teamom ludi. Nezijeme v diktature (zatial), aby sme sa utiekali k jednemu vodcovi. Treba si pozriet program jednotlivych stran, ake hodnoty zastupuju a vybrat si taku, ktora je ti hodnotovo najblizsia a zaroven reprezentuje aj hodnoty vyspelej Europy, lebo verim ze chces, aby krajina napredovala a nie zaostavala (myslienkovo aj ekonomicky).
@eva8, v súčasnej dobe? Nemyslela som, že toto niekedy napíšem, ale asi Matovica. Je dostatočne strelený, aby súčasnej koalícii vykrical ich prešľapy a aspoň trochu nastavoval zrkadlo a pre výkon moci je úplne irelevantné, či tam bude bábka na strane koalície či proti nim. A akéhokoľvek schopného opozičného politika by s potešením zdiskreditovali, aj keď len historkou, že v tretej triede odtrhol muche nožičky. Matovič sa (viac) zdiskreditovať nedá, každému je jasné, že ten človek je neriadená strela. A ako správny cvok sa nerozpakuje vykričať hocikomu hocičo tak presvedcivo, že občas presvedčí aj voličov koalície. A obávam sa, že to dnes potrebujeme. Prebrať neprebudenych.... Proste sme v situácii, keď krajinu už môže zachrániť len zázrak alebo šialenstvo. A to druhé je Matovicovo druhé meno. Len ho potom následne neslobodno voliť.
@paradajkova plus, mysli na stranu. A veri, ze nieco robi aj pre ludi prostrednictvom strany
@kp7333 malokto z volicov cita program. Nestaci sledovat situaciu. A pred volbami popocuva par reci, mozno ho pohlti par fb zdielanych postov a s hrdostou ide volit.
Ale som presvedcena, ze toto obdobie skoncilo, som dost prekvapena, ako sa mladi zacinaju zaujimat o dianie, asi zachytia nespokojnost rodicov. Ja verim v lepsie zajtrajsky 🙂
@eva8 ak myslis pod kritariemi dostatocnu mieru servilnosti, tak ano, v tomto perlamente Rasi nema konkurenta. Rasi je sportovec, prebornik v rektalnom alpinizme. Vzdy vedel kam nabehnut s furikom indulony aby dostal funkciu. A ano, je rektalny alpinista z presvedcenia, v tom sa nemylis. Ty mu hadam vidis do hlavy a vies v co veri? Lebo ja mu do hlavy nevidim, ale podla toho co ho poslednych 20 rokov sledujem, tak pre funkciu (akukolvek) je ochotny zapriet aj vlastnu mater. Sice s milym usmevom, bez hadok ale aj bez argumentov je schopny pre funkciu spravit cokolvek.
@eva8 jaj ale to nie je kriterium, to je nepisane parlamentne pravidlo. Takze v konecnom dosledku by tam mal byt Matusko Nastrel Vlasok, lebo doteraz tam vzdy byval predseda druhej najuspesnejsej strany z koalicie. No a vidis, vykupcili funkcie, predviedli ukazkovu rekorytarizaciu a nic sa nezmeni, kym sa zas na niecom nepohadaju. A ze sa pohadaju, to je rovnako iste ako to, ze vecer slnko zapadne.
@eva8 ludia, ktori sa nezaujimaju o dianie v politike a volebny program, namiesto novin/TV novin sleduju posty politikov na facebooku, pripadne sa orientuju podla ich vyzoru, ci hlucnosti ich prejavu, by radsej nemali volit. Potom to dopadne tak, ze mame vo vlade a v parlamente tragedov, za ktorych vyroky a konanie sa musi hanbit uz aj krcma 4.cenovej kategorie.
@eva8, to nie je žiadne kritérium, to bola skor forma gentlemanskej dohody. Podľa tej istej nespĺňa kritériá ani Rasi. Lenže toto nemá s gentlemanmi nič spoločné, toto je horda tupych arogantnych primitivov, iducich cez mŕtvoly. Potom výnimky medzi nimi, ktoré vedia napočítat do sto, vyzerajú ako "rozumni" politici.
@eva8 Cicero z Revucej je len na smiech aj ked je nespokojny. Horsie je, ze kolko ludi je s touto sebrankou spokojnych. A to je ta tragedia Slovenska. Aj Fesi Rasi je len jeden z tejto koalicnej sebranky vykladanej z ludi bez chrbtovej kosti baziacich po moci, funciach a peniazoch.

@annm81 ano.