Sexuálne násilie Červenej armády pri oslobodzovaní Európy
"Připomínáme si vyhlazení Lidic německými okupanty. Nesmíme nikdy zapomenout na to, že Německo chtělo náš národ vyhubit jako podle nich součást podřadné rasy. Němci se mstili za atentát na Heydricha, který byl mistrovským kouskem našeho odboje. Nesmíme zapomenout na oběti vlastenců, kteří položili život za svobodu a suverenitu našeho národa a v boji proti zrůdnému nacistickému režimu a ideologii, který vraždil lidi jen kvůli odlišnému rasovému původu či jinému politickému názoru.
I dnes bohužel vidíme v Evropě nenávistnou islámskou ideologii, která lidi ostatních náboženství považuje za podřadné a dle níž tito lidé mohou být vražděni a zotročeni. I dnes v Evropě vidíme ofenzivu sluníčkářských neomarxistů, kteří neuznávají výsledky demokratických voleb a lidi s opačnými názory slovně a někdy dokonce i fyzicky napadají. Nacisté nejsou ti, kteří se chtějí bránit proti novým totalitním ideologiím, ale dědici nacismu jsou ti, kteří tyto ideologie prosazují.
Lidice jsou memento, že se musíme proti totalitním tendencím bránit a jsou mementem toho, že musíme bránit svou svobodu a suverenitu.
Celkem bylo povražděno 173 lidických mužů, včetně lidického faráře Josefa Štemberky. Nejstaršímu bylo 84, nejmladšímu Josefu Hroníkovi 14 let. Všechny domy včetně školy, kostela a fary byly polity benzínem a podpáleny. Dále bylo na střelnici v Praze-Kobylisích popraveno dalších 26 lidických obyvatel: sedm žen a osm mužů z rodin Horáků a Stříbrných, uvězněných již dříve, dále devět dospělých mužů, kteří byli osudné noci mimo Lidice (sedm v práci, jeden v nemocnici a jeden se několik dní skrýval v lesích) a dva chlapci, u kterých bylo při evidenci dětí dodatečně zjištěno, že již překročili 15 let věku.
Na Kladně byly lidické děti po tři dny zkoumány, nakolik jsou z „rasového hlediska“ vhodné k „převýchově“. Tři byly vybrány hned na Kladně, dalších sedm dětí mladších jednoho roku bylo předáno německému sirotčinci v Praze-Krči, ostatních 88 bylo převezeno do Lodže, kde z nich bylo k poněmčení určeno dalších 7. Zbývajících 81 dětí bylo 2. července 1942 převezeno do nedalekého vyhlazovacího tábora Chełmno (německy Kulmhof) a tam, pravděpodobně ještě téhož dne, usmrceno výfukovými plyny ve speciálním vyhlazovacím automobilu. Dodatečně bylo na smrt do Chełmna posláno ještě jedno ze tří dětí vybraných k poněmčení hned na začátku. Po válce se přeživší děti s vynaložením velkého úsilí podařilo v německých rodinách a ústavech vypátrat a navrátit jejich příbuzným, bylo jich však pouze 17.
Sto osmdesát čtyři lidických žen, které byly 12. června 1942 odtrženy od svých dětí, bylo (vyjma několika těhotných, ponechaných dočasně v Praze) převezeno do koncentračního tábora Ravensbrück. Dvanáct dalších bylo do Ravensbrücku posláno dodatečně v následujících měsících. Třiapadesát lidických žen v koncentračních táborech a na pochodech smrti zahynulo. Celkem přišlo o život 340 lidických obyvatel (192 mužů, 60 žen a 88 dětí)."
@anonymnyuzivatel
@oliolijanka si dlho hľadala čo 😁. Lidice sú smutné memento, nikto to nikdy nepopiera. Ale aj na Sk sú rodiny, ktoré boli vypálené,ľudia zabití. Tu skôr ide o niečo iné,ale u teba nevadí
@oliolijanka si dlho hľadala čo 😁. Lidice sú smutné memento, nikto to nikdy nepopiera. Ale aj na Sk sú rodiny, ktoré boli vypálené,ľudia zabití. Tu skôr ide o niečo iné,ale u teba nevadí
@tetapetra vcera bolo 83 rokov od tohto smutneho mementa- smutne, ze si si to nevsimla, ze toto bol dovod uverejnenia...
ale co si, Rusi boli vzdy stelesnenie cnosti a intelektu. staci s nimi stravit par dni v dovolenkovom rezorte...
@kiwi3 my na to máme hroznú smolu co hotel to hrozne správanie Rusov ci už hluk v noci na izbe alebo nenazranci v jedálni
@kiwi3 my na to máme hroznú smolu co hotel to hrozne správanie Rusov ci už hluk v noci na izbe alebo nenazranci v jedálni
@slavka1988 naši sa zvykli vždy už v cestovke pýtať, či do toho hotela chodia rusi, resp si pýtali taky, kam nechodia...
@slavka1988 A su to rusi, alebo ukrajinci? Ja len ze zijem mimo svk a tu si myslia, kvoli mojmu slovenskemu akcentu, ze som tiez ruska.
Zaujimalo by ma, ako to hostia pri bazene vedia rozlisit, ci su to rusi alebo ukrajinci...
@tetapetra vcera bolo 83 rokov od tohto smutneho mementa- smutne, ze si si to nevsimla, ze toto bol dovod uverejnenia...
@vevesh ako som písala na Sk je tých dedín tiež dosť. Našťastie nie vyhladenych. Samozrejme,že si datum nepamätám. Nemyslím,že si to pamätá oli.Ale pamätám si prvú oslobodenu dedinu. Tematická otázka však nebola o tomto
@vevesh ako som písala na Sk je tých dedín tiež dosť. Našťastie nie vyhladenych. Samozrejme,že si datum nepamätám. Nemyslím,že si to pamätá oli.Ale pamätám si prvú oslobodenu dedinu. Tematická otázka však nebola o tomto
@tetapetra Nejde o to, ze si nepamätas, kedy boli vypalene Lidice. Ani ja by som si na presny datum nespomenula. Problem je, ze ti to tvoje media vcera nepripomenuli.
@tetapetra Nejde o to, ze si nepamätas, kedy boli vypalene Lidice. Ani ja by som si na presny datum nespomenula. Problem je, ze ti to tvoje media vcera nepripomenuli.
@oliolijanka hmmm, asi to bude tým 🙄. Dôležité je,že tvoje médiá si to podľa všetkého všimli. Škoda,že si prestávajú spomínať na 17. november. Dúfam,že si spomenu na 7.november.
@oliolijanka hmmm, asi to bude tým 🙄. Dôležité je,že tvoje médiá si to podľa všetkého všimli. Škoda,že si prestávajú spomínať na 17. november. Dúfam,že si spomenu na 7.november.
@tetapetra 17.november nik neopomina...teda ak nehovorime o nemeckymi vojakmi zabitych, alebo do koncentrakov odvedenych prazskych studentoch..
@tetapetra 17.november nik neopomina...teda ak nehovorime o nemeckymi vojakmi zabitych, alebo do koncentrakov odvedenych prazskych studentoch..
@oliolijanka reagovala som na tvoj blbý koment ohľadom "mojich" médií. Nevlastnim žiadne 🤷🏻♀️
Mne hovoril otec(dedo bol vo vojne) že Nemci mali zakázané znásilňovať, aby sa nemiešala ich rasa s podradnou..
Boli to vraždiace zbrane na Pervitíne(to som aj pozerala dokument) tak mali otupené tieto pudy čo bola súčasť vojnovej stratégie..
A niektoré dievky neboli úplne znásilnené rusmi, boli to fešáci a až potom vo veľkom keď odišli to hovorili, aby nezostali pred manželmi a rodinou za cudzoložnice.. ženy plakali keď odchádzali..
Takto to viem ja zasa ako to hovoril dedo, nič hrôzostrašné sa im chvalabohu nedialo aj keď stretli aj aj vojakov..
@oliolijanka reagovala som na tvoj blbý koment ohľadom "mojich" médií. Nevlastnim žiadne 🤷🏻♀️
@tetapetra
Netvrdim, ze nejake media vlastnis🙂 Prepac, neratala som s obmedzenostou, ktorou disponujes, co sa tyka slovenskeho jazyka.
„Tvoje“ je privlastňovacie zámeno, ktoré nevyjadruje len vlastníctvo, ale aj:
emocionálnu väzbu (k niekomu alebo niečomu),
charakteristiku (čo ťa vystihuje),
nárok (na niečo),
obdiv (k niečomu tvojmu),
alebo osobnú príslušnosť k niecomu.
Nemci boli za znásilnenia trestaní za hanobenie rasy predovšetkým.. nie že by brali ohľad..
@tetapetra
Netvrdim, ze nejake media vlastnis🙂 Prepac, neratala som s obmedzenostou, ktorou disponujes, co sa tyka slovenskeho jazyka.
nárok (na niečo),
@oliolijanka aj ty zijes na západe a ospevujes ruSSko? 😆 toto ma fakt fascinuje, ta pokryteckost maximalneho levelu! tuším aj @vevesh ma s tym problém... sirit konspiracie ruSSkej propagandy a užívať si luxus zapadu. To vám za to platia, alebo normálne si nedokážete zrátať 2+2?
@tetapetra raz som mala konflikt na hoteli keď som zenu upozornila aby po sebe splachla WC nie len ze sa pochválila ze je z Ruska ale ten slovník a akcent by hneď každý vedel koľka bije
@oliolijanka aj ty zijes na západe a ospevujes ruSSko? 😆 toto ma fakt fascinuje, ta pokryteckost maximalneho levelu! tuším aj @vevesh ma s tym problém... sirit konspiracie ruSSkej propagandy a užívať si luxus zapadu. To vám za to platia, alebo normálne si nedokážete zrátať 2+2?
@mapa povysovat sa nad jeden narod sa nazyva rasizmus, a tu na tejto diskusii pekne vidno, koho "kam" taha...
Nemci boli za znásilnenia trestaní za hanobenie rasy predovšetkým.. nie že by brali ohľad..
@macatt to nevysvetlis🫣🫣tu je vsetko zapadne top a vychodne pod uroven. Taketo facety historickych detailov 99% kona ani nepoculo, nieto zeby mali povedomie. A vzdy sa to otoci na to, kto by chcel ist zit do ruska a na zapad a ktori narod je "lepsi"...🫣🫣🫣🙄🤐
@mapa povysovat sa nad jeden narod sa nazyva rasizmus, a tu na tejto diskusii pekne vidno, koho "kam" taha...
@vevesh ano, ludia tu píšu skusenosti za posledných 100 rokov, nikto sa tu nevyvysuje, proste normalne popis situácie, len si nejaká citlivá na tie fakty, ci co a obracias diskusiu uplne iným smerom! A uz si niekde zverejnila tie tajné dokumenty z rokovaní, na ktorých si sa zúčastnila? Ci len takto hoaxiky a manipulovanie diskusii je tvoja agenda?
@vevesh ano, ludia tu píšu skusenosti za posledných 100 rokov, nikto sa tu nevyvysuje, proste normalne popis situácie, len si nejaká citlivá na tie fakty, ci co a obracias diskusiu uplne iným smerom! A uz si niekde zverejnila tie tajné dokumenty z rokovaní, na ktorých si sa zúčastnila? Ci len takto hoaxiky a manipulovanie diskusii je tvoja agenda?
@mapa skus si po sebe precitat, kto je prvy mimo temy...
@mapa skus si po sebe precitat, kto je prvy mimo temy...
@vevesh ale vsak ti normalne kladiem otázky na základe toho co vypisujes uz nejaký ten piatok nie len v tejto téme a ty neodpovedas, ale uplne menis diskusiu.. vyťahujes tu uplne ine národy a konflikty (ake rasistické a antisemitske!) A na otázky neodpovedas. Prečo?
@vevesh ale vsak ti normalne kladiem otázky na základe toho co vypisujes uz nejaký ten piatok nie len v tejto téme a ty neodpovedas, ale uplne menis diskusiu.. vyťahujes tu uplne ine národy a konflikty (ake rasistické a antisemitske!) A na otázky neodpovedas. Prečo?
@mapa prosim, neoslovuj ma uz v diskusiach, ak si ma pleties s julianom assangeom a pozadujes po mne zverejnit tajne dokumenty na modrom koni...🤔neviem, ci ti aj doslo do porozumenia to, co si prave napisala....🤔🤔
@tetapetra
nárok (na niečo),
@oliolijanka pre zmenu netvrdím,že tvrdíš. Ty si spomenula nejake moje médiá, fakt netuším aké sú tie moje. Som rada,že máš tie svoje.
@oliolijanka pre zmenu netvrdím,že tvrdíš. Ty si spomenula nejake moje médiá, fakt netuším aké sú tie moje. Som rada,že máš tie svoje.
@tetapetra
Ano, media, ktore sledujem ja, moje media, Lidice spomenuli.
Ty spravy nesledujes? Necitas? Ci si clanky o Lidiciach nepostrehla? Alebo lepsie... tento rok ziadne clanky o hrozach sposobenych v Lidiciach slusnymi nemeckymi vojakmi neboli?
Skontrolovala som to za teba. Nie, sme.sk obetiam z Lidic tento rok nevenovali ani riadok. Ani aktuality.sk nic, iba ze pride novy lacny retazec podobny pepcu..
@macatt to nevysvetlis🫣🫣tu je vsetko zapadne top a vychodne pod uroven. Taketo facety historickych detailov 99% kona ani nepoculo, nieto zeby mali povedomie. A vzdy sa to otoci na to, kto by chcel ist zit do ruska a na zapad a ktori narod je "lepsi"...🫣🫣🫣🙄🤐
@vevesh hrozne nerada sa zapájam do týchto tém, keďže som tam vtedy nebola😋 no čítať o nemeckých vojakoch ako o gentlemanoch mi vybilo oči..
@tetapetra
Ty spravy nesledujes? Necitas? Ci si clanky o Lidiciach nepostrehla? Alebo lepsie... tento rok ziadne clanky o hrozach sposobenych v Lidiciach slusnymi nemeckymi vojakmi neboli?
Skontrolovala som to za teba. Nie, sme.sk obetiam z Lidic tento rok nevenovali ani riadok. Ani aktuality.sk nic, iba ze pride novy lacny retazec podobny pepcu..
@oliolijanka odporúčam aj toto médium, spomenul lidice, venoval im cely faktograficky príspevok a hlavne značne ti rozsiri tvoje obmedzene obzory 😉
https://www.facebook.com/share/p/19TfP3BqUr/
@tetapetra
@oliolijanka no bohužiaľ posledne dva týždne nestíham, ale že vôbec. Dúfam,že budúci týždeň to už bude lepšie a budem mať čas na svoje médiá
@oliolijanka no bohužiaľ posledne dva týždne nestíham, ale že vôbec. Dúfam,že budúci týždeň to už bude lepšie a budem mať čas na svoje médiá
@mapa To vela vysvetluje. Takze zdrojom tvojich informacii je adolf snehuliak?
Vies o tom, ze sa nemci rozhodli svojim detom nedavat meno Adolf? Pride im to prilis fasisticke.
Prepac, uz na teba nebudem reagovat..
Skvele dievcata, skvele!!! Dve najpremudrelejsie z modreho konika... jedna cerpa informacie od adolfa snehuliaka a druha si tri tyzdne nenajde cas precitat si nieco z domova ci zo sveta...napriek hodinam stravenym na mk...👍
vsetci vojaci sa vzdy menia na zberbu... V momente ako sa to neda ovladat, ta masa chlapov, robi zle... a je jedno aku armadu si clvoek vezme. Individua sa najdu vsade. Tak ako nemci nicili europu, nasledne si odnieslo aj nemecke obyvatelstvo zlost "osloboditelov" , lebo to podporovali vsetko, ci chceme alebo nie. Vytahovat teraz kto je aky a onaky a hentaky.. na co? proste rezim to bol iny, jasne ze sa "uci" v kazdej krajine to najlepsie o nej :D tak sa to totiz robilo v dobe, ked informacie si ludia hladali tazko... iste je to dlha tema a obsirna ale nevidim ja osobne dovod sa v tom rypat... vojna je celkovo zlo a deju sa zle veci. Je to proste fakt.

Moja babka spomínala , že v ich dedine boli popravení štyria ruskí vojaci za znásilnenie , jeden priamo guľkou do hlavy hneď ako bol pristihnutý svojim dôstojníkom pri znásilňovaní 6 ročného dievčatka ďalší traja na druhý deň , taktiež zastrelením . Moja babka patrila medzi tie tri zvyšné dievčatá ktoré boli znásilnené , mala 15 rokov.
@subartic strašné :(