Šialený zákon na ochranu kňazov schválený
Toto je choré
https://blog.sme.sk/jankaciganikova/politika/si...
@viestta ja som pisala.....
@oktoberka....
A myslím,že ona reagovala
@terezka1947 ale vsetci sme mali moznost to precitat a vsetci mozme reagovat, kedze si to dala verejne. Za mna pre stromy nevidis les
@terezka1947 za co sa treba ospravedlnit? A ak je nieco v tejto debate na ospravedlnovanie, tak je aj na tej druhej strane.
@viestta ja som sa ospravedlnila, ak niekto naráža na mňa, tak som písala, že ak som nechtiac niekoho urazila, že sa ospravedlnujem, aj keď z opačnej strany nič také neprišlo.
totiž kľudne si budem sypať popol na hlavu, ak to niekomu urobí lepší deň, aj keď si nie som vedomá žiadnych urážok, jedine ako reakciu na urážky na moju adresu.
ospravedlňujem sa všetkým ani neviem za čo , asi za svoj názor, ktorý strašne prekáža poniektorým, keďže by chceli, aby všetci zdieľali iba ten ich jediný správny. tak si tu navzájom hladkajte svoje egá.
viac do tejto diskusie nemienim prispievať. prajem krásny deň.
Všetci sa tu začnime kol dokola ospravedlňovať lebo niekto sa cíti urazený ale nemá toľko chochmesu aby napísal že kým 🤣
@terezka1947 ale vsetci sme mali moznost to precitat a vsetci mozme reagovat, kedze si to dala verejne. Za mna pre stromy nevidis les
@viestta ok
Všetci sa tu začnime kol dokola ospravedlňovať lebo niekto sa cíti urazený ale nemá toľko chochmesu aby napísal že kým 🤣
@mizoko ja sa teoreticky mozem citit tiez urazena, nakolko mam v lgbti komunite vela znamych aj priatelov a su to v skutocnosti super ludia. Tu sa o ich pochode hovori ako o “novodobej” tolerancii ktoru netreba akceptovat, tolerantna mam byt iba ku katolikom 🤮. Takze ja sa OSPRAVEDLŇUJEM, ze zastavam 100% toleranciu a nie len tu “starodobu”
To som uz do tejto temy ani nechcela prispiet, ale uz sa tesim na prekrutenu verziu mojich slov, jak mi budu vkladane do ust slova, ktore som ani nepovedala, kebo ved neni tolerancia ako tolerancia…
@mizoko ja sa teoreticky mozem citit tiez urazena, nakolko mam v lgbti komunite vela znamych aj priatelov a su to v skutocnosti super ludia. Tu sa o ich pochode hovori ako o “novodobej” tolerancii ktoru netreba akceptovat, tolerantna mam byt iba ku katolikom 🤮. Takze ja sa OSPRAVEDLŇUJEM, ze zastavam 100% toleranciu a nie len tu “starodobu”
To som uz do tejto temy ani nechcela prispiet, ale uz sa tesim na prekrutenu verziu mojich slov, jak mi budu vkladane do ust slova, ktore som ani nepovedala, kebo ved neni tolerancia ako tolerancia…
@diaamax ja sa neospravedlnujem za nič. Čo som napísala za tým si stojím. 😏
Kto nechce za tým nepôjde . Do kaplnky , ktoré sú v nemocnici tiež ide iba kto chce
@lilian183 ved to tak funguje aj bez tohto zakona.
Ale "zakon parlamentu" A " kto za koho bije" tu mnohe nechapu.
@natalka13 vsak toto🙄 Od sameho zaciatku som to oznacovala za zbytocnu vetu v zakone, este aj zle napisanu. Takto to dopadne, ked niekto vykopava otvorene dvere. Niektori ho za to este aj pochvalia, obhajuju ale podstata im uplne usla.
@mizoko mas pravdu; z mojej strany to bola maximalna ironia, len pochybujem, ze padne na urodnu podu… skorej sa tesim na perly ktore mi (nam) budu zase vkladane do ust.
@diaamax niektoré su urazene už len z princípu. A keď niekoho dokáže uraziť opis niecoho, čo oni vyznávajú, tak to už je úplny fanatizmus 😏 robiť opis nás učili už na základnej škole : presne napíšeš čo vidíš. Bez nejakého emocneho nánosu. Ale toho nie sú schopné pretože potrebujú všetkému dávať vyšší význam ktorý ale pre druhú stranu dana vec nemá. Ja som len nestranné opísala čo vidím a ako to berú ateisti alebo inoverci a že preto nie je vhodné vystavovanie krížov s umucenym dávať na verejnosť lebo na každého to vplýva inak. Na to majú kostoly. Ale zjavne som šliapla niekomu na kurie oko. Ja som to nebrala emočne,čisto iba opisovo. Myslím,že ak by sme vystavili na ulicu vypreparovane telo ktoré bude mať pre istú skupinu emočný význam tak to by sa im nepáčilo, to by bolo pre nich cez čiaru. Ale v čom je to čo oni vystavujú iné? Pre ateistu alebo inoverca v ničom.
@diaamax niektoré su urazene už len z princípu. A keď niekoho dokáže uraziť opis niecoho, čo oni vyznávajú, tak to už je úplny fanatizmus 😏 robiť opis nás učili už na základnej škole : presne napíšeš čo vidíš. Bez nejakého emocneho nánosu. Ale toho nie sú schopné pretože potrebujú všetkému dávať vyšší význam ktorý ale pre druhú stranu dana vec nemá. Ja som len nestranné opísala čo vidím a ako to berú ateisti alebo inoverci a že preto nie je vhodné vystavovanie krížov s umucenym dávať na verejnosť lebo na každého to vplýva inak. Na to majú kostoly. Ale zjavne som šliapla niekomu na kurie oko. Ja som to nebrala emočne,čisto iba opisovo. Myslím,že ak by sme vystavili na ulicu vypreparovane telo ktoré bude mať pre istú skupinu emočný význam tak to by sa im nepáčilo, to by bolo pre nich cez čiaru. Ale v čom je to čo oni vystavujú iné? Pre ateistu alebo inoverca v ničom.
@mizoko pre mna je socha sochou, nez uz zobrazuje cokolvek. Ci je to David alebo oltar v Levoci, je to len umelecke dielo, ktore mozem ale nemusim obdivovat. Je to pre mna iba a len umenie. A k umeniu sa mozem vyjadrit. Viem aky vyjav predstavuje, ale tym to konci. Tak by mohli tolerovat aj to nase, ine, chapanie ich symboliky. Nikoho nemoze urazat to, ze nevidim za tym viac ci menej vydarenym umenim ich symboliku. Ak ho to uraza, tak niekde sa stala chyba.
@mizoko ja ti rozumiem, mna presviedcat netreba; presviedcas presvedcenu. Ja napr nechapem jak zatracuju gayov a lezbicky. Kedysi davno som robila v gay bare barmanku (sef tam z logickych dovodov chcel za barom zenu) bol tam cca 30r uspesny chlap; VS vzdelanie vlastny byt BEZ hypoteky kariera... Zil usporiadanym zivotom; nekradol, neublizoval len bol proste GAY a vlastny otec ho zatratil, ze nema syna lebo to nie je “normalne” lebo viera, lebo BOH! Chalan sa chcel zabit, lebo sklamal svojich veriacich rodicov. Normalne sa musel prestahovat do ineho mesta bo co povedia ludia z kostola, ze zije s chlapom.
NIE my tam pri ich putach organizujeme o 2 ulice dalej pochod za ateistov (jak pri duhovom pochode tam organizuju pochod za tradicnu rodinu) NIE my kritizujeme zenu ktora chce podstupit UPT a tahame tam slova o vrazdach, NIE my ukazujeme prstom na slobodnu matku v tazkej situacii (ze na co si robila decko ked nebola v manzelstve) a je toho naozaj vela, ale nechce sa mi takto pred nocnou rozpisovat, ale sme to MY co sme netolerantne!!!
@mizoko ja ti rozumiem, mna presviedcat netreba; presviedcas presvedcenu. Ja napr nechapem jak zatracuju gayov a lezbicky. Kedysi davno som robila v gay bare barmanku (sef tam z logickych dovodov chcel za barom zenu) bol tam cca 30r uspesny chlap; VS vzdelanie vlastny byt BEZ hypoteky kariera... Zil usporiadanym zivotom; nekradol, neublizoval len bol proste GAY a vlastny otec ho zatratil, ze nema syna lebo to nie je “normalne” lebo viera, lebo BOH! Chalan sa chcel zabit, lebo sklamal svojich veriacich rodicov. Normalne sa musel prestahovat do ineho mesta bo co povedia ludia z kostola, ze zije s chlapom.
NIE my tam pri ich putach organizujeme o 2 ulice dalej pochod za ateistov (jak pri duhovom pochode tam organizuju pochod za tradicnu rodinu) NIE my kritizujeme zenu ktora chce podstupit UPT a tahame tam slova o vrazdach, NIE my ukazujeme prstom na slobodnu matku v tazkej situacii (ze na co si robila decko ked nebola v manzelstve) a je toho naozaj vela, ale nechce sa mi takto pred nocnou rozpisovat, ale sme to MY co sme netolerantne!!!
@diaamax ja ťa nepresviedcam,len komentujem a reagujem na to čo píšeš lebo reagovať na krizikove nemá cenu 😅
Hej,gayovia a slobodné matky sú jediní čo ohrozujú našu spoločnosť. Ja ti úplne rozumiem. Ale tieto zaslepenw tetky to nepochopia ani keď to nakreslis
@diaamax myslíš že im dochádza že Ježiš bol vo svojej dobe progresívec a liberál? 😏😁
Zas sa ide robiť veľká ”kauza”, aby sa potichu tutlalo…a ovečky na to skočili krásne 👏 a pritom o nič nejde, lebo kňazi sú dostupní v nemocniciach bežne, sú dôležitá súčasť ( aj nášho) tímu. Prajú si ho príbuzní pre zomierajúcich, alebo keď to potrebuje sám pacient ( hoci sa len vyrozprávať) a kto si ho nepraje, k tomu proste nejde. Robí sa z toho hystéria akoby ti išiel kňaz znásilnit decko alebo čo…🤦🏼♀️
@diaamax ja ťa nepresviedcam,len komentujem a reagujem na to čo píšeš lebo reagovať na krizikove nemá cenu 😅
Hej,gayovia a slobodné matky sú jediní čo ohrozujú našu spoločnosť. Ja ti úplne rozumiem. Ale tieto zaslepenw tetky to nepochopia ani keď to nakreslis
@mizoko viem ze nepresviedcas, ale potrebovala som podtrhnut svoje tvrdenie… no mne dekel odpalil vyraz “novodoba tolerancia” jak si dokazu krasne zaobalit, ze ich treba tolerovat, ale zvysok netreba (ked uz sme pri tom, homosexualita je stara jak ludstvo samo). Samozrejme, ze im to nedochadza, im dochadza len to co im je vstiepene vierou. Konieckoncov Jezis bol ZID!
Zas sa ide robiť veľká ”kauza”, aby sa potichu tutlalo…a ovečky na to skočili krásne 👏 a pritom o nič nejde, lebo kňazi sú dostupní v nemocniciach bežne, sú dôležitá súčasť ( aj nášho) tímu. Prajú si ho príbuzní pre zomierajúcich, alebo keď to potrebuje sám pacient ( hoci sa len vyrozprávať) a kto si ho nepraje, k tomu proste nejde. Robí sa z toho hystéria akoby ti išiel kňaz znásilnit decko alebo čo…🤦🏼♀️
@vevapeto my vieme že je to zastúpná téma ale takej Záborského vyhovuje že by niečo také ľahko prešlo. No len neprešlo. A vôbec nie je dôvod túto tému otvárať kňazi trajdaju po nemocniciach tak či tak. Aj bez vyžiadania. To že je niečo mala zastúpná téma neznamená,že sa jej nemáme venovať pretože práve takto sa dá veľmi pomaličky ale efektívne meniť spoločnosť v prospech jednej vybranej skupiny.
@mizoko viem ze nepresviedcas, ale potrebovala som podtrhnut svoje tvrdenie… no mne dekel odpalil vyraz “novodoba tolerancia” jak si dokazu krasne zaobalit, ze ich treba tolerovat, ale zvysok netreba (ked uz sme pri tom, homosexualita je stara jak ludstvo samo). Samozrejme, ze im to nedochadza, im dochadza len to co im je vstiepene vierou. Konieckoncov Jezis bol ZID!
@diaamax a k tomu potulny rabín 😏😁
@diaamax áno,homosexualita je úplne prirodzená aj keď jej je málo. Je aj v zvieracej ríši. No ale niektorým nevysvetlis
@diaamax a už stačí lebo nás nahlásia Vatikánu 😏
@vevapeto my vieme že je to zastúpná téma ale takej Záborského vyhovuje že by niečo také ľahko prešlo. No len neprešlo. A vôbec nie je dôvod túto tému otvárať kňazi trajdaju po nemocniciach tak či tak. Aj bez vyžiadania. To že je niečo mala zastúpná téma neznamená,že sa jej nemáme venovať pretože práve takto sa dá veľmi pomaličky ale efektívne meniť spoločnosť v prospech jednej vybranej skupiny.
@mizoko veď nech sa “ trajdajú”, vravím že sú súčasťou tímu.
@vevapeto kazdy sudny clovek vie, ze je to zastupna tema. Ale kazdy sudny clovek tiez vie, ze to nie je v poriadku. A kazdy sudny clovek vidi, ze to co odhlasovali bolo vykopavanie otvorenych dveri len na ziskanie sympatii istej skupiny obyvatelov, kazdy sudny clovek vidi, ze to este bolo aj uplne zle formulovane. Zas ide iba a len o kupcenie s hlasmi, nie o prospech pospoliteho ludu, pretoze keby o prospech islo, tak neriesia taketo zbytocne malichernosti.
@mizoko veď nech sa “ trajdajú”, vravím že sú súčasťou tímu.
@vevapeto akého tímu? Oni snáď majú lekárske vzdelanie? To aj ja sa môžem trajdat po chodbách oddelení a nakukovať do izieb? Prečo ja by som mala počúvať niekoho náboženské fantasmagorie pretože on v niečo také verí? Ak je schopný vstat z postele tak nech ide do kaplnky alebo nech si dohodne s kňazom čas kedy budú mať seansu a nie obťažovať spolupacienta na izbe svojimi vyznaniami. Či práva majú len veriaci a ostatní nie? A vieš že v nemocniciach sú aj inoverci a ateisti? Keď si tam zavolám samana na vydymenie zlých duchov v izbe to bude tiež ok?

Mne nevadí kritika veriacich,kľudne si hovorme navzájom pre a proti,svoje postrehy,poďme aj hlbšie. Ale udržíme si slušnu komunikáciu bez osobných urážok a znevažovanie podstaty toho,kto v čo verí,neverí. Veriaci človek nie je automaticky hlupák. Sme ľudia ako ostatní.
Vážim si akéhokoľvek "neveriaceho",ktorý vie,prečo neverí a úprimne sa k tomu prizná. Viac ako "akože" veriaceho,kt.si vyberie,v čo verí,v čo nie,sám netuší,v čo verí s iným nahovára polopravdy,či úplne nepravdy o svojom náboženstve. Sám ho kritizuje,nepozná ho a bude vysvetľovať iným,že si ho môžu pozmeniť ako chcú,lebo je to úplne v pohode a netreba brať všetko tak vážne. Pokrstí deti z donútenia starých rodičov,lebo musí(nemusí,nech sa postavia sám za seba a svoje deti,keď nechce krstiť a nech si sammuorimnevpovie,prečo nechce
Nech neskrýva strach-,kdyby neco predsa- a povie,nie,nepokrstim) nech nemá svadby a krstu v kostole s náklamanim farárovi,prečo?
Keď sa za niečo postavíme v živote,musíme vedieť prečo. Neskryvst sa za nič. Viem pochopiť aj zanietenie v bojí za niečo,len vedzme prečo niekde sme. Nie,že je moderný názor na niečo a na MK ženy písali,že toto je teraz v móde,tak to je pravda a tamti sa mýlia .
Na oboch stranách ,či v každej skupine sú IBA ľudia. A nemôžme hodnotiť skupinu podľa jednotlivca.
Každý bojujeme a sme citliví na svoj priestor a slobodne vyjadrenie názora. To je v poriadku. Ale s úctou trošku. Nepohrdajme inými. Vášeň a zapaliste vyjadrovanie je pochopiteľné,ale bez urážok.
@viestta ja som pisala.....
@oktoberka....
A myslím,že ona reagovala