icon

Šírenie nenávisti vo verejnom priestore

19. máj 2025

Kto a preco podla vas siri nenavist, ako stale pocujeme vo verejnom priestore? Donekonecna sa o tom rozprava, a od atentatu sa to podla mna este zhorsilo.

Je to podla vas koalicia, s Bombicom v publiku diskusnej relacie a radikalnym slovnikom Blahu, Danka, Gaspara, Simkovicovej...alebo opozicia s ich nekonecnymi protestami, burcovanim spolocnosti a LGBT temou?

Kto to teda siri, preco, a ako to podla vas robi?

Strana
z3
zic
19. máj 2025

ako burcuje LGBTI tema nenavist (teoreticky)? Unasaju ludi a nutia ich k homosexualnemu styku ci ako?

qrstxyz
19. máj 2025

Obe strany. Rozdeľuj a panuj, rozhádanému plebsu sa ľahšie vládne.

mama5202
Autor odpoveď zmazal
romino
19. máj 2025
@qrstxyz

Obe strany. Rozdeľuj a panuj, rozhádanému plebsu sa ľahšie vládne.

@qrstxyz takze obe strany chcu rozdelovat, aby sa im lahsie vladlo ? Ved vladne len 1 strana, nie obe

gov
Odpoveď bola odstránená
alica110
19. máj 2025

Nenávisť rastie, veď pozri na sociálne siete ako sa vedia ľudia dourážať kvôli odlišnému názoru.

viestta
19. máj 2025

Ked Fico zacne vykladat o sireni nenavisti, vzdy mi pride na um slovenske porekadlo: Zlodej krici, chytte zlodeja. Za mna k tomu len tolko.

qrstxyz
19. máj 2025
@romino

@qrstxyz takze obe strany chcu rozdelovat, aby sa im lahsie vladlo ? Ved vladne len 1 strana, nie obe

@romino obe strany majú rovnakého pána 😉

oriesocek
19. máj 2025

Dlhodobo sa riešia koordinovane aktivity smeru v online priestore (aj republiky) tzv trolie farmy. Kde koordinovane ovplyvňujú diskusie. Ide o tisícky komentárov v diskusiách, majú rovnaké znaky, identickú propagandu, útoky…

bosorkabb
19. máj 2025

Všetci vrátane ich voličov.

leni1977
19. máj 2025

Za mňa takto - hnusí sa mi Fico a celá táto banda, ktorá nám vládne a nie je to preto, že mi to niekto natlačil do hlavy alebo prikázal, ja sa pozerám na skutky a na základe toho si robím názor. A so svojou povahou inklinujem k slušnému vyjadrovaniu a jednaniu, nie k chrapúnstvu. Myslím si, že väčšina ľudí videla tie nahrávky z poľovníckej chaty, súdny a morálny človek si musel po nich uvedomiť aký je skutočný charakter Fica a ľudí okolo neho, tam sa ničím netajili v rozhovoroch keďže boli medzi svojimi. Každý slušný človek by to mal odsúdiť.

annm81
19. máj 2025

Toto ide jednoznačne na vrub koalície. Neznamená to, že opoziční politici, alebo voliči, sú všetci do jedného nekonfliktní. Ale treba porovnávať porovnateľné. Porovnajte si diskusie pod facebookovym účtom J. Naďa a telegramovym účtom Ľ. Blahu. Porovnajte si tlačovky R. Fica a M. Šimečku. Porovnajte si debaty na Denníku N a u Bombica. Ten rozdiel je extrémny.

A ak to nestačí- porovnajte si vyjadrenia Demokratov počas covidu a dnes. Porovnajte si postoje a program PS spred skoro 10 rokov a dnes. A porovnajte si postoje a program Smeru 10 rokov dozadu a dnes. Dôjdete k tomu, že štandardné strany na Slovensku (ergo dnešná opozícia) sa od tých dramatických kríz a covidom, UA atď. umiernili a stiahli oveľa viac do stredu, kým Smer sa presunul úplne niekde inde - od štandardnej populistickej ľavicovej strany k extrémnej pravici.

danica2711
19. máj 2025
@leni1977

Za mňa takto - hnusí sa mi Fico a celá táto banda, ktorá nám vládne a nie je to preto, že mi to niekto natlačil do hlavy alebo prikázal, ja sa pozerám na skutky a na základe toho si robím názor. A so svojou povahou inklinujem k slušnému vyjadrovaniu a jednaniu, nie k chrapúnstvu. Myslím si, že väčšina ľudí videla tie nahrávky z poľovníckej chaty, súdny a morálny človek si musel po nich uvedomiť aký je skutočný charakter Fica a ľudí okolo neho, tam sa ničím netajili v rozhovoroch keďže boli medzi svojimi. Každý slušný človek by to mal odsúdiť.

@leni1977 👍👍👍

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
sevrin
19. máj 2025

Treba to aj okomentovať? NETREBA, že?

done
19. máj 2025

„Všetci sme občania jedného sveta, všetci sme jedna krv. Nenávidieť nejakého človeka len preto, že je narodený niekde inde alebo preto, že hovorí iným jazykom, alebo, že má iné názory, je najväčším nezmyslom.“ (Jan Amos Komenský)

romino
19. máj 2025

@qrstxyz .. fuha, takze nakoniec tu nad tym vladne nejaky jeden spolocny pan .. ktory prikazuje Simeckovi hadat sa s Ficom a naopak ?
Tak to nam napis o tom prosim viac ..
Je to potom tak aj v pripade Putin vs. Zelenskyi ?
Mozes nam potom naznacit .. kto je to ten mocny pan ? ... a hlavne, odkial to ty vsetko vlastne vies ? Ak smies prezradit takto verejne ...

qrstxyz
19. máj 2025
@romino

@qrstxyz .. fuha, takze nakoniec tu nad tym vladne nejaky jeden spolocny pan .. ktory prikazuje Simeckovi hadat sa s Ficom a naopak ?
Tak to nam napis o tom prosim viac ..
Je to potom tak aj v pripade Putin vs. Zelenskyi ?
Mozes nam potom naznacit .. kto je to ten mocny pan ? ... a hlavne, odkial to ty vsetko vlastne vies ? Ak smies prezradit takto verejne ...

@romino prezradím ti tajomstvo, ak náhodou nevieš čítať a googliť. Vieš, kde pôsobil Ivan Štefunko, zakladateľ Progresívneho Slovenska? V SDĽ, odkiaľ vyšiel Ficov Smer. Tatko Jarsolava Naďa je zakladateľ Smeru, samotný Naď tam chvíľu pôsobil. Sulík bol poradcom smeráka Počiatka. Zaujímavé, že? Navonok pôsobia ako konkurencia, ale keď sa trochu pozrieš na ich minulosť, tak zistíš, že sú tam prepojenia. To si ale vyžaduje aj trochu zamýšľania a trochu času preštudovať si aj iné veci, ako píšu v médiách. A ešte čerešnička: Jeden môj známy mal uja v parlamente. Ten mu sám povedal, že poslanci sa hádajú len za prítomnosti médií, v súkromí absolútne nezáleží, kto patrí do akého tábora, všetci chodia spolu piť. O to úsmevnejšie je, keď vidím ako sa plebs háda, či je lepší Fico alebo Šimečka, pritom obidvaja pracujú vo svoj prospech a bežný Slovák je pre nich na poslednom mieste.

Týmto končím konfrontáciu s tebou, ak by si náhodou chcel popracovať na svojej nevedomosti a pozrieť sa na veci z iného uhla pohľadu, máš internet, môžeš si naštudovať fakty, ktoré som uviedla 😉

eva8
19. máj 2025

Podla mna nenavist zacala pocas migracnej krizy, vyplyvajuca z neznalosti a zo strachu

Pocas pandemie sa rozdelila spolocnost na Sk uplne, ked vtedajsia opozicia burcovala ludi. A atentat bol vyustenim retoriky predstavitelov sucasnej koalicie.

Som len na MK, ale ked som si nahodou precitala komentare k comukolvek na FB - nieco priserne. Ti ludia nemaju sudnost?! A nervozitu prenasaju do realneho zivota.

Aka vlada, taky stat. Priklad si obcanie beru od toho, kto ich vedie...

eva8
19. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov nie kazdemu ide len o prachy. Myslis, ze Simecka nemal vyssi plat ako podpredseda EP nez teraz?

eva8
19. máj 2025
@qrstxyz

@romino prezradím ti tajomstvo, ak náhodou nevieš čítať a googliť. Vieš, kde pôsobil Ivan Štefunko, zakladateľ Progresívneho Slovenska? V SDĽ, odkiaľ vyšiel Ficov Smer. Tatko Jarsolava Naďa je zakladateľ Smeru, samotný Naď tam chvíľu pôsobil. Sulík bol poradcom smeráka Počiatka. Zaujímavé, že? Navonok pôsobia ako konkurencia, ale keď sa trochu pozrieš na ich minulosť, tak zistíš, že sú tam prepojenia. To si ale vyžaduje aj trochu zamýšľania a trochu času preštudovať si aj iné veci, ako píšu v médiách. A ešte čerešnička: Jeden môj známy mal uja v parlamente. Ten mu sám povedal, že poslanci sa hádajú len za prítomnosti médií, v súkromí absolútne nezáleží, kto patrí do akého tábora, všetci chodia spolu piť. O to úsmevnejšie je, keď vidím ako sa plebs háda, či je lepší Fico alebo Šimečka, pritom obidvaja pracujú vo svoj prospech a bežný Slovák je pre nich na poslednom mieste.

Týmto končím konfrontáciu s tebou, ak by si náhodou chcel popracovať na svojej nevedomosti a pozrieť sa na veci z iného uhla pohľadu, máš internet, môžeš si naštudovať fakty, ktoré som uviedla 😉

@qrstxyz nemyslis si, ze sa svet meni? Preco zena odide od chlapa? Len naoko?
Na polovnickej chate media neboli, cize kuli pykle na kamaratov? Potom to tiez o niecom svedci.

nyusika
19. máj 2025

nenavist siia vseyci, ktori pouzivaju vyrazy ako "ovecky" "vladnut" "bezny lud"....v suvislosti s ludmi, ktori slepo verklikuju iste frazy, myslia si, ze koalicia je tu na vladnutie a sami sa povazuju za menejcennych, preto sa oznacili za "beznych"

nyusika
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz ty vole, vacsiu znosku kydov som tu snad este necitala...a takto funguhu dezole

mimochodom, B;aha bol predtym liberal a zucastnpval sa duhobychoichodov, to si tam zabudol/zadudla napisat.

qrstxyz
19. máj 2025
@nyusika

@qrstxyz ty vole, vacsiu znosku kydov som tu snad este necitala...a takto funguhu dezole

mimochodom, B;aha bol predtym liberal a zucastnpval sa duhobychoichodov, to si tam zabudol/zadudla napisat.

@nyusika no vidíš, to som tam zabudla napísať, ale aspoň v niečom máš pravdu. Zvyšok asi nemáš mentálnu kapacitu pochopiť, lebo žiadne argumenty, len sprosté zosmiešňujúce keci 🤷

nyusika
19. máj 2025
@qrstxyz

@nyusika no vidíš, to som tam zabudla napísať, ale aspoň v niečom máš pravdu. Zvyšok asi nemáš mentálnu kapacitu pochopiť, lebo žiadne argumenty, len sprosté zosmiešňujúce keci 🤷

@qrstxyz ano...a nezbudnime na mimoriadne oblubene frazy "ak mas mjozog, sami si to nastudujes"

😀

kks - co ked bol prtedtym Smer ?
tak asi sa im ich smerovanie prestalo pozdavat

sevrin
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz aj fašista uhrík bol členom sdkú si zabudla doplniť.

romino
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz a preco si mi neodpovedala na jednoduche otazky o tom dakom udajnom spolocnom jednom panovi, informacia s ktorou si tu predsa ty prisla ?
To som ta tym tak urazil, ze mi potom odpovedas takym tonom, este k tomu na zaver aj "Týmto končím konfrontáciu s tebou" ?

nyusika
19. máj 2025
@romino

@qrstxyz a preco si mi neodpovedala na jednoduche otazky o tom dakom udajnom spolocnom jednom panovi, informacia s ktorou si tu predsa ty prisla ?
To som ta tym tak urazil, ze mi potom odpovedas takym tonom, este k tomu na zaver aj "Týmto končím konfrontáciu s tebou" ?

@romino ved najty[ickejsia reakcia hoaxarov a konspiratorov je "ja ti uz nic nebudem vysvetlovat, najdi si informacie sam...a pouzivaj mozog"

eva8
19. máj 2025
@nyusika

@romino ved najty[ickejsia reakcia hoaxarov a konspiratorov je "ja ti uz nic nebudem vysvetlovat, najdi si informacie sam...a pouzivaj mozog"

@nyusika pripojim frazu "kazdy pricetny...", "vsetci normalni..." a pod.
Take manipulativne frazy su nebezpecne. Vsak kto nechce byt normalny, rozumny, pricetny a pod. ?

eva8
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz som rada, ze so mnou suhlasis 🙂

Strana
z3