icon

Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?

14. feb 2025

Co si myslite?

subartic
15. feb 2025

@kremlicka250 vidíš nejaké húfne exodusy Rusov ? Prevádzači prevádzajú Rusov , sú v internovaných strediskách ako zúbožení, otrhaní , na ceste s deťmi kvôli politickej situácii. Nie , Rusi , prídu na dovolenku , poskupovali v EU nehnuteľnosti, napr.také Karlové Vary im doslovne patrili a idú domov. Môžu vycestovať, odísť , usadiť sa niekde inde . Zvolili si Putina po sebe niekoľko rokov , zvolili . Tak čo my im tam chceme vyvážať a diktovať. A ver tomu na Rusov na dovolenkách nezabudneš, sú hluční, radi si vypijú ale nezostávajú tu , chodia domov naspäť.

mapa
15. feb 2025

@subartic tak kazdy sme nejaky, niekto sa riadi historickymi faktami, medzinarodnym pravom a pravdou a niekto ako ty a tebe podobni sa riadia hoaxami, konspiraciami a ruSSkou propagandou, ktoru zmotaju do este vacsich klamstiev... Este, ze zijes v relativne slobodnej a vyspelej krajine, kde si mozes slobodne vymyslat a vypisovat po zlych progresivnych internetoch a nikto ta nezabasne, alebo nezabije ako za pravdu v ruSSku...

autor
15. feb 2025

@mapa napis presne co bolo na tvrdení subarktické konšpiračné,lebo ak napise len ze pise konšpiračné bez opravy a udania faktov,tak potom ty konspirujes

jananovotna88
15. feb 2025

Podľa mňa neskončí, Ukrajina daruje to územie Rusku, možno sa dosadí babková vláda. Z Ukrajiny na západ pôjde ďalší milión utečencov. Hlavne na západe Ukrajiny búde Partizánska vojna, alebo teroristické bunky.
Rusko sa prezbroji a o 2 roky ukáže na Pobaltske krajiny.

subartic
15. feb 2025

@sonula vieš čo , ja toto už ani nečítam . Stačil mi v minulosti pobyt v Rusku vo viacerých mestách , viem ako sa tvorí štatistika . Napr. tak ako u nás s priemerným platom , kde ten priemerný plat vysoko dvíha Bratislava.
Osobná skúsenosť je neprenosná . Rovnako tak osobná skúsenosť Čechov a Slovákov čo tam žijú a to sú obyčajní ľudia , ktorí tam žijú , pracujú . A oni nehovoria len o pozitívach ale aj negatívach . Ja som dieťa socializmu , veľmi dobre si pamatám čím nás kŕmili akými sprostosťami o západných krajinách a teraz je to presne naopak .

kremlicka250
15. feb 2025

@subartic to ako ty si prieskus z ludi,co chodia na dovolenky? Nehnevaj sa,ale to je ta ista uroven,ako ked tu vsetci kricia,ze tu je tiez svetazit, sak ludia plne kosiky ....Len plne ich maju, ti ktorych v tom obchode stretnes a nie z tych , co su doma a preratavaju,ci maju na lieky.
A hadaj co...vies kto ti chyba v tom prieskume, ten rus co na tej dovolnke nie je. A vies preco,lebo je rad ze ma 600 eur plat a nemusi sa trapit s tym koho volit. Ale preco sa tym trapit nemusi????
Tvoj prieskum hranici s naivitou ako ze na sr je primerny plat 1500 a tym padom vsetci zarabaju 1500 a vsetci sa maju super.

natalka13
15. feb 2025

@subartic a teba nakrmili aj recami ako je v rusku vyborne.👍

bosorkabb
15. feb 2025

@lienka.7 ja viem že nebude. Netuším kde to vzniklo že bude. Od začiatku je to blbosť.

bosorkabb
15. feb 2025

@subartic ja viem. Muž hovorí plynule po rusky, má rusko prejdene krížom krážom, pozná mnoho rusov. Ruská mentalita sa ťažko vysvetľuje.

vevesh
15. feb 2025

@kremlicka250 nie, mojim detom davam rady, aby si same urcili, za co su ochotne zomriet- pretoze na rozdiel od teba som si vojnu aktivne zazila, a aj moje deti maju co to odzite, i ked nie priamy utok. Ty ani nemas potuchy ako su ti ludia z oboch stran niekde hlboko v u politickych spiciek, ktore si maluju na zapade na papieri. Mier a kazdy jeden zivot je to, co sa rata- zvysok uz nech si kazdy rozhodne, do akej miery je za co ochotny svoj zivot polozit. A na ukrajincoch pekne vidno, ako chcu bojovat🙄🙄🙄🙄a hlavne ze im zapad zo sucha, kludu, pokoja a hojna este huckat bude, ze "vy na to mate, este chvilu a rusko je na kolenach- asi tak ako pred 2 rokmi..."🤐🤐🤐

vevesh
15. feb 2025

@mapa ake kovid konspiracie?- ja som ziadne nesirila😃😃😀nejak si zatazena, ze pravda moze byt aj niekde inde - rozdychavaj🫣🫣🫣- nechces aj prezencny protokol zo sedenia, kto vsetko sa ma ohlasit, co videl a pocul?🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️vsak sa to da najst vsetko, len ti nasepkam, ze treba hladat - 20-25 rokov dozadu...

vevesh
15. feb 2025

@vikimed vobec nie. Vsetci danu dohodu vazne- az do 2014, ked usa dopomohli pucu na ukrajine, aby sa presadila prozapadna politka ako chcu- a hadaj, kto bol viceprezidentom vtedy? Fakt nahoda?? 🤷‍♀️🤷‍♀️

sonula
15. feb 2025

@subartic presne tak sa tvori statistika ale. A nedviha len Bratislava ale aj platy riaditelov, manažérov. Ako hovoríš, navštívila si ich v minulosti. Asi to nebolo 1-2roky dozadu. Preco by potom ludia utekali z Ruska ked je tam tak svetazit? 50 syrokremov, milion parkov?

natalka13
15. feb 2025

@vanilkovazmrzka aby este existovala EU vdaka Trumpovi. Momentalne sme v riadnom💩

kremlicka250
15. feb 2025

@vevesh ano suhlasim ,maluju si, presne tak ako si maloval aj Adolf a Jozko ktohovie, akoby to topadlo vtedy, keby Adolfovi a Stalinovi zobrali pastelky....
Ale kludne nechajme chlapcov kreslit aj teraz ...ved mozme kludne zopakovat Molotov and Ribentrop packt....mozme kupit pastelky aj Donaltovi a Vladovi....aha ,ako pekne donald vyfarbil to gronsko...

eva8
15. feb 2025

Rusko posilňuje svoj vplyv v Afrike: V Sudáne zriadi námornú základňu na pobreží Červeného mora
Moskva pôvodne pomáhala rivalom Sudánu.
https://spravy.stvr.sk/2025/02/rusko-posilnuje-...
Plus, Sudan ma obrovske loziska ropy. Aj ked ropa

liv1
15. feb 2025

Neviem uz ktore ste tu pisali o psychologoch a psychiatroch v suvislosti s Ficom. Tak ma inak napadlo, kde ti boli, ked tu bol Matovic a NAJMA ked tu bol covid a zatvarali ludi ako sprosti, nutili testovat a ockovat a magorili ludi strachom v mediach kazdy den uz aj vtedy, ked bol Omikron a covid davno na ustupe, ktory zazracne vyriesila vojna na UA. Ked zatvarali deti, ked deti boli doma bez kruzkov, bez skoly, kde boli ti isti psychologovia a psychiatri, ktori uz vtedy mali bit na poplach a namiesto vypisovania zbytocnych listov premierovi sucasnej vlady co ma nulovy zmysel, mali tlacit na vtedajsiu vladu, aby s tym nieco urobila. A o psychiatrickych diagnozach Matovica nehovoriac. Nechapem, preco bolo vtedy ticho.

A teraz o inom, celkom ma zaujal vcerajsi vystup americkeho viceprezidenta v Mnichove. Mnoho veci je na zamyslenie. Europa je slaba, nepripravena na nic a mnoho dalsieho + migranti, prave citam ako 23 rocny syrcan dobodal dnes 14rocneho chlapca v Rakusku… jeden z mnohych pripadov. Smutne.

liv1
15. feb 2025

@natalka13 ani nie ze vdaka Trumpovi. Silnu Europy by Donald Trump “nerozpadol”

qrstxyz
16. feb 2025

@galioska aby si vedela, na Blahu som alergická. Takže ma tu láskavo nenálepkuj, keď o mne vieš 💩 a keď si taká humanistka som zvedavá, čo si robila, keď na Ukrajine vyvražďovali rusky hovoriacich občanov. Ale predpokladám, že o tom si áno nevedela, lebo v Denníku N to nenapísali

autor
16. feb 2025

Ukrajina mentalitou=Rusko.

bambulka79
16. feb 2025

Podľa seba súdim teba?

autor
16. feb 2025

@bambulka79 Ako to myslis?yved staci pocuvat Miklósa ako sa vyjadril o Zelenskom,ked nebola vojna,ze bol netrpezlivý ,nehľadal riesenia a podobne.Plus korupcia v Ukrajine bola este horsia ako u nas,plus toez vrazdili Rusov,plus nemaju este európske maniere.Preco toto sa nerobi v Nórsku?Nechapem.Ved Ukrajine kludne mohla ist vlastnou cestou a nie sa podriaďovať Rusku a potom sa na Rusko vyhovárať,len to by museli mat inu mentalitu plus lepšieho vodcu.

kremlicka250
16. feb 2025

@liv1 mozes nam v tom pripade napisat riesenie covid situacie? Vazne, zaujima ma, ako by si covid situaciu riesila ty.

mapa
16. feb 2025

@vevesh takze klames a na ziadnej konferencii si nebola, aj ked si minule tvrdila ze ano? Lebo 20-25 rokov dozadu, tak to uz musis mat velmi vela rokov, ked si bola pred stvrtstorocim na takej dolezitej konferencii (netusim akej, ale predpokladam, ze tam boli aj zidojasteri a soros?) Ale to potom nesedi vek tvojich deti, co tu obcas spominas? Ci aj tie su vymyslene?
A trvam na tom, ze pocas kovidu si tu dennodenne chrlila hoaxy, krmila nimi internetovo zranitelnejsie pouzivatelky MK a kazdy jeden sa nepotvrdil...

autor
16. feb 2025

@mapa ale tak vyhľadaj diskusie a skopíruje tie konspiracie,inak je to slovo proti slovu. a co sa tyka ockovania a kovidu,no volo to ine šialenstvo,este si pamatam na tu reklamu v poslednej vlne covidu ,pred Vianocami udychcany pan a potom dajte sa zaockovat aby ste prezili este Vianoce.To boli ine konspiracie.

autor
16. feb 2025

@kremlicka250 riesenie?Mali sa zaockovat len stari ludia a chori.Nemali robit nátlak aj na mladych ludi,hlavne v zamestnaniach ako zdravotnictvo ,školstvo,moja sestra sa napriklad tiez dala takto zaockovat.A napriklad mala potom problemy,.Ja osobne poznam psychologickú,kt tobila v nemocnici a takto pod nátlakom sa zaočkovala a napriklad u nej prepuklo autoimunitne ochorenie.Dalsi v 60r po ockovani sm tak ze ostal lezat,ma to potvrdene lekárom,kedze sa mu to rozbehlo.Pritom 80%populacie malo príznak korony sko bežnú nadchu.nepoviem kebyze sa jedna o mor?kde umrtnost je takmer 100% ale pri ochoreni kde 80% populacie ma priznaky nadchy?Pripadne len týždňové teploty? Ja nastastie som toto obdobie prezila na materskej,cize bez ockovania a kazdy sopel,ci nadchu sme si otestovali a zaujimave je ze u nas ten covid vynechal.A to naozaj (moj muz ockovany a v strese zbtych správ) nas zasobil testami.A koronu ske nemali ,pritom o omicrone hlásali konšpiráciu ze ho dostane kazdy!

kremlicka250
16. feb 2025

Ok a podla coho by si urcila kto ockovanie potrebuje a kto nie? Aka chorobnost je ockovania hodna a ktora nie? Od akeho veku by si ockovala?
Ako je pekne si ty vpustit teoreticke riesenia, ale pytam sa na konkretne.
Takze tvrdis teda ,ze len chorych? Chorych s akou diagnozou by si ockovala? Aka choraba je uz podla teba zavazna a ktora nie? A v ktorom stadiu danej choroby?
Vek: od akeho konkretneho veku by si ockovala? Aky vek je podla teba clovek stary?
A ked je mlady a chory?
Alebo dajme tomu mam akoze 25 , zdravotna karta som 'zdrava' ze 3 dni mam ok priebeh ale 4 uz som v nemocnici na ventilacii, ups zvrtlo sa to ( patrim podla tvojej vymyslenej stastiky k tym 20 percentam).
Vies, moja kamaratka musela v nemocnici riesit, koho nechaju zit a koho nie, lebo plucnych ventilacii nebolo dostatok...tak sa pytam, na konkretne riesenia. Nie teoreticke len starych a chorych. Treba upresnit ako to myslis.
Keby vlada vyhlasi, budeme ickovat len starych a chorych... myslis akoby to realne fungovalo?
Vazne sa pytam.

autor
16. feb 2025

@kremlicka250 pisem chori a stari,chori ,ochorenia pluc,rakovina,to co ma zlu prognózu.A kazdy kto sa chce dobrovolne,deri v žiadnom pripade,to hovorila aj Pekova ze je zbytocne ,kedze oni maju olne usta tychto korona vírusov.A to je asi gak vsetko.Lebo su aj neziaduce ucinky z tej vakciny a to je fakt ktory netreba zosmiestnovat.A kedze 80%populacie malo naozaj lahky priebeh tak na co?A to som tvrdila od zaciatku.Napriklad my sme satelitná oblasť ,cca 50 domov nikto tu na koronu neumrel.Netvrdim ze nezmierila,niektori ano ale to aj na zaoal pluc alebo chripku.Nebola taka predikcia ze by umrel kazdy druhy,na to bolo to strašenie zbytocne.Plus to masové testovanie bol nezmysel,tam sa prave nakazili v tom rade ludia,ked cakali aj hodinu na testovanie.

kremlicka250
16. feb 2025

Stale si mi nedala konkretnu odpoved. Zla prognoza je velmi vseobecny pojem. A ten vek starych ludi? Od akeho veku by si ockovala.Takze doktor ma urcit, ze ok, vy chodte, vy nie? Vy mate rakovinu v 1 stadiu, mozno to date, vy v 3tom,radsej chodte?
Ok, vela ludi sa rozhodnene neockovat,nenosia ruska,maju nakoniec hrozny piebeh. Tito ludia sa nakazia, su na plucnej ventilacii. V tom pride do nemocnice lekar, ktory sa nakazil od pacientov, potrebuje plucnu,ale uz bohuzial neostalo. Co urobis?
Spominas rakovinu, ochorenia pluc... a co ine choroby?
Nevravim, ze vsetky riesenia boli stastne ale tvarit sa, ze ja by som to vyriesil lepsie a popritom mat ze uplne teoreticke riesenia ,ktore s praxou nemaju nic spolocne,je uplny nonses.
A vidis, uz len v tvojom teoretickom NE-rieseni som nasla vela medzier, a to hned pri prvom navrhu riesenia.
Ake riesenie mas pre ludi, co maju lahky priebeh a nakazia inych ( ved naco sa chranit,ked mam iba soplik) co vdaka nim maju tazky priebeh a zomru napriklad?
Ja uplne respektujem ludi, co sa rozhodli neockovat, ale zobrat zodpovednost za to,aby som nenakazil druhych by mala byt automaticka.

autor
16. feb 2025

@kremlicka250 ockovanie bolo dobrovolne,doktor nemusel nic rozhodovať,vyssi vek ,nad 60?Ved kludne sa mohli aj mladsi ked sa zle cítili a chceli sa ockovat,ale zbytocne zastrašovanie a nátlaku na ludi sa vyvíjali ,a vela ludi bolo aj typoch ktori sa nevhceli ockovat a tlakom podľahli.Myslim si ze keby to nolo viacej zamerané na dobrovoľnosti a veku,tak by potom Matovic z toho tak zle nevyšiel.Ludia co maju lahky priebeh a nakazia druhých by som neriesila,tak bolo to izolovanie ok,a nakazili by Ľudo ohrozených co boli ockovani,i ked ani to ockovanie nebolo spoľahlivé kedze aj kazdy ockovany pomaly mal koronu,a mohol tiez ohroziť a este viacej kedze si myslels ze je ockovany a správal sa nezodpovednejšie ako neočkovaný,kedze neočkovaní mali vatsie obmedzenia.Takze vlastne s tym ohrozením neočkovaného nedavas dobre argumenty.