Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?
Co si myslite?
@gribka1 to znie tak pekne, že robiť, čo sa dá. Myslíš, že Ukrajinci chceli vojnu? Rusi ich roky ovládali cez nastrčeného panáka, ako v Bielorusku. Vojna z Ruska im hrozila od momentu, keď si Ukrajinci povedali, že už viac nechcú žiť v chudobe a zaostalosti. Nesmieme pripustiť , že si národ nemôže vybrať ako chce žiť, inak sne6ako civilizácia skončili. Je smutné, že u nás to toľko ľudí podporuje. Nebudú veľmi inteligentní.
@vikimed Tu nastáva ten problém, že Európa nemá toľko zdrojov na pomoc, a keby len to. V realite sme Rusko až tak ekonomicky nezničili, keďže sa veselo obchoduje kadejakými cestičkami. Ak by sa skutočne odrezalo Rusko, tak skolabuje. Štýlom, že aj europa pomáha aj obchoduje nedosiahne nič.
@777januska777 ľudia potrebujú istoty. Podnikateľ potrebuje istoty. Istotu v tom že vymôze svoje práva, istoty že ho bude mať kto ošetriť a tak ďalej. Tvrdiť že ľudia nepotrebujú istoty je blbosť.
Keď už o programe tak si ho aj čítala? Tam pridáme, tam tiež to je už len ekonomicky udržateľné fakt.
Slovensko potrebuje ekonomický stabilizovať, súdnictvo dať do poriadku, políciu, zdravotníctvo, školstvo. A to bez skrtania príspevkov nepôjde.
@jednoduchomaria89 teraz som tusim na Nku videla rozhovor s ruaditelom Transparency International, kde sa vyjadroval k Ficovi, ktory nechape ako to ze sme na tom rebricku kleslu, kedze tato vlada ziadne korupcne skandaly nema. No a ten riaditel povedala, ze samozrejme, ze je menje korupcie ked prioritou policie a prokuratury nie je ju odhalovat a vysetrovat. Odrazilo sa to aj na statistikach a prave preto sme rebricku klesli.
Tak ja si hlavne myslim,ze vsetko by sa malo oznamovať vecne a presne ,potom by tu neboli toľké tabory a kazdy by stal na strane napadnutého.Alw kedze spolocnosti su podsúvajú rozne informacie cloveľk si nema ako vybrat a to nehovorím o konšpiráciách.Ja tak uplne neverim ani tomu co pise napr dennik n alebo mame podsúvajú v spravach.Niezeby to boli vymyslí,ale nie je to podla mna nikdy dostatocne pravdivé.A vzdy sa najde strana,ktora chce pre seba a takto balamuti ludi.Ti nejde len o to Ze Rusko agresor ale ktovie akw veci su v pozadí.
@vikimed Ukrajinská armáda má nedostatok vojakov schopných a ochotných boja. To už nahlas povedať francúzsky prezident, americký prezident a kopa ďalších ludi. Ak to nevidíš máš problém.
A ešte raz. Bez pomoci USA bude mať Ukrajina veľký problém. Už teraz ho má a predstav si že peniaze a zbrane prestanú prúdiť.
Trump je prezidentom najmocnejšej krajiny sveta, si myslíš že jeho bude zaujímať čo chce Ukrajina? Prd makový.
Nálady v USA sú také že sa treba zamerať na blahobyt USA a nie na iné krajiny. To mu aj vyhralo voľby.
Nálady v Európe sú tiež podobné a to nie len na Slovensku. Už aj v ČR sa to otáča smerom proti Ukrajine. Stačí kuk prieskum. O chvíľu máš voľby v Nemecku.
Ale ako píšem maj tie ružové okuliare ďalej ak chceš.
@bosorkabb peniaze od USA doplnia vojakov na front? Asi tomu skôr nerozumieš ty. V prvom rade je v záujme Európy, aby sa ruská zberba v Európe nerozťahovala. Rusku tiež dochádzajú zbrane a peniaze. HDP Európy je 10x väčšie, ako ruské. Je len na nás, ako chceme žiť. Ak nám záleží na budúcnosti našich detí, Ukrajinu budeme podporovať.
@bosorkabb istoty v tom, ze im nik nezoberie podnikanie, tým, ze im nebudú vkuse dvihat dane a komplikovat vsetko. Nie istoty, ze sa o nich niekto postará. Podnikateľ vytvára ekonomiku, ak budeme nezmyselne trestať podnikateľov, nebude tu ekonomiku mat kto tvoriť.
Čítala a nie nebolo tam, ze tam pridáme a podobne. To mal smer. Ps nemali v programe nejaké blbé príspevky a prídavky ci co. Preto to pre mňa bolo úplne logicke a páčilo sa mi to. Žiadne medové motuzy. Netuším co si potom citala ty, ale neverím, že skutočný program. A to, ze potrebuje stabilizovať súdnictvo a všetko možné je tiež úplne logické, tak nebudeme predsa meniť trestný zákon na kolene všakže.
@gribka1 lenze mentalitu ludi nezmeníš tak, ze zmeníš systém a ludia sa zázračne naučia žiť. To treba postupne a nie tak, ze budeme pridávať akékoľvek príspevky a sľubovať hlúposti. Vid rómska otázka, nedávno i na to pripravení a bez toho aby sme to riešili rozumne a postupnou výchovou dávame samé príspevky a blbosti. Rovnako ako my, dostali sme demokraciu ale demokraciu sme nechceli, ale stále sme snívali o tom, ze sa o nás postarajú ako nám sľuboval komunizmus.
@vikimed Ja neviem koľko, ale nedokážeme dávať dosť ani do obrany Európy, tak kde je potom problém? Nebyť NATO tak Európa zhasne ako fakľa, keby na nás zaútočili. No a možno by aj bolo na pomoc, len nám troška eú nefunguje, ľudia sa cítia stále chudobnejší, vyhrávajú krajnopravičiari. Takže Európa teoreticky bojuje aj sama so sebou.
Autorka veci v pozadí môžu byť rôzne. Ide o to co tam reálne vidíme. Kde sa bojuje? Kto utekal z domovov? A nič iné nie je dôležité. Všetko ostatné sa ma a malo riešiť tou diplomatickou cestou veľmi dávno a nie ze sa rusko teraz bude tváriť, že chceli len dobre. Ako som už veľa krát spominala ak by reálne rusko chcelo bojovať s Amerikou, lebo amerika toto a erika tamto, tak mohlo, ved je ich sused.
@vikimed vidis ako zrazu zabudli podporovatelky Putina, Trumpa a Fica ako Trump pre volbami slubil mier do 24 hodin a po zvoleni v priebehu 24 hodin jedine co urobil, pohrozil dalsimi sankciami voci Rusku😀 a teraz,ze telefony s Putinom a bla bla ...asi tak ako Fico volicom slubil lacne potraviny a energie🤪
@bosorkabb Trump je najmocnejsi na divadlo a urobi len to co bude jemu vyhovovat, nie Putinovi.
@gribka1 , ziadna krajina nieje chudobna natolko, aby darmozraci, mafiani vo vlade si nemohli uzivat pri koryte. Keby bola chudoba, taky ako Fico, ktory okrem politiky nikdy nic nerobil, nedosiahol, si neuziva v zlatych vaniach za 6000 eur na noc, nenosi hodinky za 100 000 a nechodia si na formulky1 a nenakupuju v case krizy lietadla, drahe vozidla a neplatia prizivnikom za kadejake na nic hymny a urcite si nezdvojnasobia plat. Matovic nastupil do vlady v ktorej bola prazdna kasa, ani rezervy v pripade nudze neboli a to 2x po sebe pred nim vladol Fico.
@vevesh prosim ta darujes mi vasu obyvacku? Ja ti potom garantujem, ze kuchynu ti necham a zvysok si casom este premyslim;)
A ak nie, tak si ju zoberiem tak ci tak ,lebo ma provokujes tym, ze chces o svojom byte rozhodovat sama a na navstevu si volas kamasov, ktori sa mne nepacia. Ja ti budem hovorit, s kym sa mozes a s kym nemozes kamaratit, jasne?
Asi tak tak. A prepus mi ju cim skor na list vlastnictva, hadam nebudes robit v celom vchode zbytocne potiaze ty vyvolavac konfliktov;)
Tak nejak sa mali dohodnut?
@gribka1 v tom s tebou súhlasím, ale vyzerá to tak, že na svoju obranu zostane EÚ sama. Jednoduchší ľudia na slovensku kričali, že nech sa Amerika stará o seba. Teraz uvidia, čo to znamená v praxi. O koľko viac budeme musieť bez USA dávať na obranu. Ak sa na to EÚ vykašle, budeme mať oveľa viac problémov, ako sú tie, ktoré si vymenovala.
@gribka1 ale Rusi by mali nájsť iný zmysel a to zlepšovať kvalitu života svojich ľudí, keďže majú najväčšiu krajinu a najväčšie zásoby nerastných surovín. Toto bohatstvo nevyužívajú v prospech svojho ľudu, ale na okupovanie okolitých krajín a vraždenie. Z bohatstva Ruska profituje len pár miliardárov a politikov, ale krajina patrí všetkým rusom.
@galioska Píšem, že všeobecne ľudia chudobnejú, preto volia ľudia sľubotechny. A im to stačí. Čo sa týka pomoci Ukrajine, ja sa vážne neviem k tomu vyjadriť, netuším reálne rozpočty eú či samotných štátov, koľko naozaj môžme pomôcť, koľko reálne Ukrajina potrebuje. A kam sme ochotní zájsť a aký to môže mať dopad. Mám pocit, že všetky cesty sú zlé, a mohla by sa aspoň jedna reálna objaviť.
@gribka1 vo všeobecnosti si nemyslím, že ľudia chudobnejú. Životná úroveň sa v priemere zlepšuje. Už len porovnanie s Ruskom a napr. dĺžkou života je veľavravné. Ľudia myslia, že populisti vyriešia ich problémy, no nevyriešia. Náklady na sociálny a zdravotný systém sa budú kvôli demografii neustále zvyšovať. Ľudí z iných krajín nechceme. Štát sa viac a viac zadlžuje, nerobíme reformy. Každý sa musí postarať sám o seba.
@vikimed veď čítaj s porozumením. Jasne tam píšem o tom že prestanú prúdiť peniaze a zbrane od USA. Čo logicky znamená problém pre Ukrajinu do toho nedostatok vojakov je vražedná kombinácia a to hrozí.
Sám ukrajinský prezident to pripustil. Čiže nie je podstatné čo Ukrajina chce ale čo chcú USA a Trump. A ten to jasne povedal tak ako jeho minister obrany tak ja neviem čo je na tom na nepochopenie. Stačí si ich vypočuť, je to verejná informácia a nepotrebuješ ani angličtinu.
Európa sa veľmi dlho spoliehala na veľkého brata za oceánom a namiesto svojej bezpečnosti riešila blbosti a ohrozovala svoju ekonomickú stabilitu a schopnosť konkurovať.
Momentálne a ešte veľmi dlho nebude schopná podporovať Ukrajinu ako USA.
@gribka1 sami nevieme, čo by sme robili na ich mieste. Médiá a internet majú regulované. Za názor hrozí v lepšom basa, v horšom smrť. No a voľby? Opoziční predstavitelia sú zastrašovaní, niektorých nemajú problém odstrániť. Aj keby kandidovali, mám pocit, že putin bude mať toľko percent, koľko si povie.

@carolynka ano presne . Tiez teraz vysiel rebricek odhalovania resp boja s korupciou , slovensko sa dost vyrazne prepadlo spolu napr s eritreou , co ani nie je v Europe. To tiez ovplyvnuje prilev investicii a kvalifikovanej prac Sily , opatovne necerpame eurofondy , hlavne , ze solarkovy kral Rasi nadaval na remisovu , ze nic nerobi .