Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?
Co si myslite?
@bosorkabb je to problém hlavne preto, že EÚ pomáha málo. Znovu zdôrazním, že ekonomicky je EÚ 10x silnejšia ako rusko. USA to nezaujíma, prehra Ukrajiny sa ich nedotkne, čo sa o nás povedať nedá. Zelensky ale musí bojovať aj o podporu zo strany USA, resp. o každú podporu, je to jeho prvoradá úloha. Rusko má rovnaké problémy ako Ukrajina, ak nie horšie.
@gribka1 niektorým Rusom sa to páči, iný radšej držia ústa. Ono nie je jednoduché si ich v Rusku otvoriť. Život tam funguje inak.
Každý Rus od malička počúva a učí sa o veľkej Rusi. To je niečo za čo sa podľa nich oplatí zomrieť, trpieť.
Ale aj momentálne je v Rusku život. Chodia do práce, obchodu aj na dovolenky. Aj keď obmedzenia sú. Len ich neberú tak tragicky.
@vikimed veď ja mu neberiem odhodlanie. Len to nevidím tak reálne ako ty.
Európa nechce pomáhať, Európa je slabá a už by sa mala konečne zobudiť. To čo poskytla sú omrvinky a kecy. Ešte aj tie sankcie sú na smiech a obchádzajú sa jedna radosť. Lebo sú plné dier.
Ukrajine to však už nepomôže.
@vikimed Tak bohužiaľ, Slovensko je žumpa tých najhorších vlastností a vidno to. Na oko sa to tvári tak, robí inak a myslí inak a vie čo sa patrí, ale iba teoreticky. Dostali sme obrovskú šancu ukázať kto sme, no a jedine to sa ukázalo, že sme pod nadvládami prežili vďaka ohýbanie chrbtov, taká malosť.
@carolynka áno videla som . Jasné , korupcia neexistuje , keďže sa nevyšetruje . Ani pellegrini nedostal krabicu od šampanského napchatu peniazmi. Otázkou je kde sú všetky naše dane, odvody a eurofondy , z ktorých sme mali mať cesty , železnice a nemocnice a nič vlastne nemáme , všetko chátra
@slovakboy nemorálne zmýšľanie? Ty si teda poriadne mimo. A k tomu tvojmu príkladu o znásilnení asi toľko... pokial viem, že niekde nie je situácia bezpečná, tak tam jednoducho nechodím a zbytocne "neprovokujem" osud, ze ma tam môže niekto znasilnit. A pokiaľ tam napriek tomu idem, beriem na seba dobrovolne toto riziko, potom nevyplakavam, ze ma proste znásilnili.
A mimo to, vidíme, ako sa ten hrdí ukrajinskí národ brani... rozlezeny po celej Európe, nikto nechce bojovať, vojaci dezertuju... ono, precitaj si trosku aj ine noviny ako tie "spravne" slovenské. Inak sranda, ze pred vojnou to bola pomaly najskprumpovanejsia krajina v Európe, teraz sú to chudacikovia. Vieš, na rozdiel od teba poznám dosť Ukrajincov, ktorí si narychlo zaplatili iné občianstvo, aby sa vyhli vojne. A ked si takí geroj, tak nech sa paci, vezmi zbraň a chod a front. Len viem, že lepšie sa ti mudruje spoza klávesnice, presne ako všetkým politikom.
@lienka.7 Neviem kde sa v ľuďoch vzala tak vysoka dôvera voči ukrajincom, bohužiaľ majú celkom dosť z povahy Rusa. Taký karpatský model, kšeftári, korupcia neskutočná. Na druhú stranu bojovať nechcú a ani sa im nečudujem, nikomu sa nechce bojovať, ešte keby tak Rusi pochopili, že nemusia a nemal by kto.
@bosorkabb ja tiež neviem predpovedať budúcnosť. Premenných je veľa, všetko to stojí a padá na vôli Ukrajincov. Pomoc zvonku je samozrejme tiež nesmierne dôležitá. Ak sa na nich po USA vykašle aj EÚ, tak ich to môže zlomiť úplne. Ak to Ukrajina vzdá, budeme mať suseda, ktorý túži po cudzích územiach a milión mŕtvych je pre neho detail. Jediné na čo podľa mňa zabúdaš je to, že aj Rusko má svoje problémy a nieje ich málo. Ekonomika štátu má obrovskú zotrvačnosť a Rusi sa navyše na vojnu roky finančne pripravovali. Napriek tomu ale pomaly zbrane aj financie dochádzajú.
@lienka.7 take zmyslanie ako ty maju aj moslimi a pozri ako tam chodia oblecene zeny. Ak sa ti to paci, oblec si to a uzivaj si tu cistotu slobodu. Ale my sme v slobodnej krajine, v ktorej sa mozem obliect tak ako sa mi paci. By ma zaujimalo, co je take vzrusujuce na detoch, starych zenach ked ich prepadnu, znasilnia?!
@jednoduchomaria89 už sa na vláde prejednáva aj vykradnutie druhého piliera. Ak im to prejde, máme sa na čo tešiť. Kto ešte v smere nemá vilu na francúzskej riviére, má sa zapísať do poradovníka.
@kremlicka250 toto je napisane bez akejkolvek znalosti geopolitky a takto to absolutne vobec nefunguje....🤐🤐su urciti ludia a krajiny, co maju co povedat a potom je tu ten zvysok, ktory si musi premysliet co a ako reagovat s najmensimi stratami, pokial nestoji na tej druhej strane. A ukrajina nikdy nestala na tej strane, aby mala co do toho povedat, bohuzial.... (ako napriklad aj slovensko, ci byvala juhoslavia, ci mrte inych statov...)
@vikimed jasné že aj Rusko má svoje problémy. Ale po prvé majú rezervy a po druhé nerastné bohatstvo s ktorým sa obchoduje napriek sankciám a po tretie vojna nie je na ich území. Toto všetko im poskytuje výhody.
A na to aby Európa viac podporila Ukrajinu nie je politická vôľa v Európe. Keby politická vôľa bola tak ju už vidíš a Ukrajina tiež.
Lenže politik v západnom svete robí len to čo je priechodné u jeho voliča. A ten ako každý vidí a pozerá sa hlavne na svoj tanier až potom inam.
To je bežná ľudská vlastnosť.
@vikimed nie automaticky vzdat -selensky mal na zaciatku pekne vyjednavat istoty a odskodnenia a nie nalakat sa na plane sluby, ktore kompletne zdemolovali krajinu a dostali vsetkych jeho "kamosov" (alias eu) na kolena. Priklad mal na dve-tri ruky, len si myslel, ze ukrajina je "lepsia" ako blizky vychod a africke krajina- prd makovy. Aj tak prehral, aj tak sa bude musiet vzdat uzemi, masivna decimacia obyvatelstva (ukrajinci sa urcite za sucasnych podmienok nebudu hrnut "vybudovavat vlast") a ako bonus dlhy na 200rokov (hadam si nemyslis, ze tie zbrane a financna podpora zo strany eu a usa bol darcek v mene demokracie...).
@bosorkabb súhlas, ale rezervy sa míňajú. Fond blahobytu zo 113 miliárd, zostalo 38 miliárd. Čo bude o rok? Zásoby tankov, rakiet, budú podľa odhadov o rok tiež na minime. Rusko má obrovskú krajinu, ktorú musí chrániť, nemôže prísť o všetku armádnu techniku. Nerastné suroviny predávajú kvôli sankciám hlboko pod cenu. Navyše im ukrajinské drony ničia infraštruktúru a rafinérie. Tým prichádzajú o ďalšie miliardy. Ak Ukrajinci vytrvajú, Rusko môže kľudne skrachovať. Nebolo by to prvý krát.
@lienka.7 tak predsa si na strane násilníkov. Povedz mi ako žena môže provokovať znásilnenie? Ako Ukrajina provokovala Rusov? Tým že vyšli do ulíc demonštrovať proti tomu, že im Moskva zasiahla do voľby podpísať asociačnú zmluvu s EU? Dobili študentov na kašu. Rozhodol o tim minister s ruským pasom. Na druhý den bolo v uliciach 1,5 milióna ľudí. A teraz mi povedz ako by Soroš za jednu noc zorganizoval takú demonštráciu? A tak dali prikaz strieľať. Teraz to hádžu na Gruzíncov a vymyšľajú rozprávky tak ako vymýšľal Mečiar o svojich zločinoch. A ako ty vieš že by som nebránil svoju vlasť? Väčšina vojakov je tam práve v mojom veku. Aby nemuseli ísť ich synovia. Poznám Ukrajinku, ktorá tu utiekla hneď v prvé dni, tehotná. Jej muž ostal brániť pred zverstvami. Porodila tu býva u dobrých ľudí. A mesiac na to jej muž padol pri Soledare. Kvôli nacionalizmu ruského režimu. A ty budeš súdiť tých čo ušli a boja sa? Veď u nás by nebránil skoro nik. Agresor sa teší takým ako je Fico a Orbán. Keď tuto diskusiu citaju Ukrajinci musí im byť zle z nášho zmýšľania. Mame mier a nevážime si ho. Laškujeme s agresorom a podrážame nohy národu, ktorý trpí pod čižmou.
@vikimed ale ukrajinci mali prislub neutralnosti-ziadny otrok ruska- ak dodrzia podmienky. Nedodrzali (na to bol potrebny prevrat v ukrajine!, aby sa nechceli dodrziat tie podmienky). Ale stali mali co vyjednavat -Krym a donecke oblasti. Myslis si, ze Putin chcel dobrovolne vojnu? Ze dobrovolne chcel obetovat financie na toto (lebo ano, rusko ratalo s takym scenarom a keby chcelo Kyjev, tak tam davno su...). Ak si naozaj myslis, ze dovodom vojny je rozsirovanie uzemia ruska, tak nema zmysel takto diskutovat....
@bosorkabb ako si môžeš byť taká istá, keď už v minulosti skrachovalo? Keď vidím, ako musia za rusko bojovať severokorejci, dochádza im technika, že musia používať zvieratá a prepravu ako sto rokov dozadu, je mi jasné, že to nieje žiadna idylka. Ruské firmy krachujú, 25% úroky nezvládajú platiť, rubel má o trošku väčšiu hodnotu ako záchodový papier. Ja nevidím ani ruské možnosti viesť túto vojnu dlho.
@vikimed no Rusko ma atómovú bombu este.Cize je to je dovod na zváženie.Ja si nemyslim ze Rusko by slo dalej na zapad,ono nechce nechat Ukrajinu europe,ode mu asi len o to,co by malo z Europy??
Nielen rusko má atómovú bombu. To ruskí miliardári vrátane Putina nebudú riskovať koniec sveta, im je na svete príliš dobre.

@lienka.7 typické nemorálne zmýšľanie. Za vojnu môže obeť. Znasilnia dievča a môže si za to samo. Keby sa hrdinský Ukrajinský národ nebránil, už tu máme Rusov a bez boja by sa dostali až do Prahy. Alebo minimálne by už vládli v celej Ukrajine.