icon

Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?

14. feb 2025

Co si myslite?

jednoduchomaria89
15. feb 2025

@carolynka ano presne . Tiez teraz vysiel rebricek odhalovania resp boja s korupciou , slovensko sa dost vyrazne prepadlo spolu napr s eritreou , co ani nie je v Europe. To tiez ovplyvnuje prilev investicii a kvalifikovanej prac Sily , opatovne necerpame eurofondy , hlavne , ze solarkovy kral Rasi nadaval na remisovu , ze nic nerobi .

vikimed
15. feb 2025

@gribka1 to znie tak pekne, že robiť, čo sa dá. Myslíš, že Ukrajinci chceli vojnu? Rusi ich roky ovládali cez nastrčeného panáka, ako v Bielorusku. Vojna z Ruska im hrozila od momentu, keď si Ukrajinci povedali, že už viac nechcú žiť v chudobe a zaostalosti. Nesmieme pripustiť , že si národ nemôže vybrať ako chce žiť, inak sne6ako civilizácia skončili. Je smutné, že u nás to toľko ľudí podporuje. Nebudú veľmi inteligentní.

gribka1
15. feb 2025

@vikimed Tu nastáva ten problém, že Európa nemá toľko zdrojov na pomoc, a keby len to. V realite sme Rusko až tak ekonomicky nezničili, keďže sa veselo obchoduje kadejakými cestičkami. Ak by sa skutočne odrezalo Rusko, tak skolabuje. Štýlom, že aj europa pomáha aj obchoduje nedosiahne nič.

bosorkabb
15. feb 2025

@777januska777 ľudia potrebujú istoty. Podnikateľ potrebuje istoty. Istotu v tom že vymôze svoje práva, istoty že ho bude mať kto ošetriť a tak ďalej. Tvrdiť že ľudia nepotrebujú istoty je blbosť.
Keď už o programe tak si ho aj čítala? Tam pridáme, tam tiež to je už len ekonomicky udržateľné fakt.
Slovensko potrebuje ekonomický stabilizovať, súdnictvo dať do poriadku, políciu, zdravotníctvo, školstvo. A to bez skrtania príspevkov nepôjde.

carolynka
15. feb 2025

@jednoduchomaria89 teraz som tusim na Nku videla rozhovor s ruaditelom Transparency International, kde sa vyjadroval k Ficovi, ktory nechape ako to ze sme na tom rebricku kleslu, kedze tato vlada ziadne korupcne skandaly nema. No a ten riaditel povedala, ze samozrejme, ze je menje korupcie ked prioritou policie a prokuratury nie je ju odhalovat a vysetrovat. Odrazilo sa to aj na statistikach a prave preto sme rebricku klesli.

carolynka
15. feb 2025

@carolynka *sorry za preklepy

autor
15. feb 2025

Tak ja si hlavne myslim,ze vsetko by sa malo oznamovať vecne a presne ,potom by tu neboli toľké tabory a kazdy by stal na strane napadnutého.Alw kedze spolocnosti su podsúvajú rozne informacie cloveľk si nema ako vybrat a to nehovorím o konšpiráciách.Ja tak uplne neverim ani tomu co pise napr dennik n alebo mame podsúvajú v spravach.Niezeby to boli vymyslí,ale nie je to podla mna nikdy dostatocne pravdivé.A vzdy sa najde strana,ktora chce pre seba a takto balamuti ludi.Ti nejde len o to Ze Rusko agresor ale ktovie akw veci su v pozadí.

vikimed
15. feb 2025

@gribka1 koľko percent HDP Európy ide na pomoc Ukrajine? Podľa mňa sú to desatiny. Aj keby sme dávali desaťnásobne viac, tak výmenou za slobodu a životnú úroveň sú to drobné.

bosorkabb
15. feb 2025

@vikimed Ukrajinská armáda má nedostatok vojakov schopných a ochotných boja. To už nahlas povedať francúzsky prezident, americký prezident a kopa ďalších ludi. Ak to nevidíš máš problém.
A ešte raz. Bez pomoci USA bude mať Ukrajina veľký problém. Už teraz ho má a predstav si že peniaze a zbrane prestanú prúdiť.
Trump je prezidentom najmocnejšej krajiny sveta, si myslíš že jeho bude zaujímať čo chce Ukrajina? Prd makový.
Nálady v USA sú také že sa treba zamerať na blahobyt USA a nie na iné krajiny. To mu aj vyhralo voľby.
Nálady v Európe sú tiež podobné a to nie len na Slovensku. Už aj v ČR sa to otáča smerom proti Ukrajine. Stačí kuk prieskum. O chvíľu máš voľby v Nemecku.
Ale ako píšem maj tie ružové okuliare ďalej ak chceš.

vikimed
15. feb 2025

@bosorkabb peniaze od USA doplnia vojakov na front? Asi tomu skôr nerozumieš ty. V prvom rade je v záujme Európy, aby sa ruská zberba v Európe nerozťahovala. Rusku tiež dochádzajú zbrane a peniaze. HDP Európy je 10x väčšie, ako ruské. Je len na nás, ako chceme žiť. Ak nám záleží na budúcnosti našich detí, Ukrajinu budeme podporovať.

galioska
15. feb 2025

@sevrin to nevysvetlis, rusko je fantasticke, su to len chudaci, nic zle nerobia. A tie co ich obhajuju tak tam na dobolenky nechodia a ked za lepsim zivotom tak jedine ta hnusna europa, zapad😆🙏🏼

777januska777
15. feb 2025

@bosorkabb istoty v tom, ze im nik nezoberie podnikanie, tým, ze im nebudú vkuse dvihat dane a komplikovat vsetko. Nie istoty, ze sa o nich niekto postará. Podnikateľ vytvára ekonomiku, ak budeme nezmyselne trestať podnikateľov, nebude tu ekonomiku mat kto tvoriť.
Čítala a nie nebolo tam, ze tam pridáme a podobne. To mal smer. Ps nemali v programe nejaké blbé príspevky a prídavky ci co. Preto to pre mňa bolo úplne logicke a páčilo sa mi to. Žiadne medové motuzy. Netuším co si potom citala ty, ale neverím, že skutočný program. A to, ze potrebuje stabilizovať súdnictvo a všetko možné je tiež úplne logické, tak nebudeme predsa meniť trestný zákon na kolene všakže.

777januska777
15. feb 2025

@gribka1 lenze mentalitu ludi nezmeníš tak, ze zmeníš systém a ludia sa zázračne naučia žiť. To treba postupne a nie tak, ze budeme pridávať akékoľvek príspevky a sľubovať hlúposti. Vid rómska otázka, nedávno i na to pripravení a bez toho aby sme to riešili rozumne a postupnou výchovou dávame samé príspevky a blbosti. Rovnako ako my, dostali sme demokraciu ale demokraciu sme nechceli, ale stále sme snívali o tom, ze sa o nás postarajú ako nám sľuboval komunizmus.

gribka1
15. feb 2025

@vikimed Ja neviem koľko, ale nedokážeme dávať dosť ani do obrany Európy, tak kde je potom problém? Nebyť NATO tak Európa zhasne ako fakľa, keby na nás zaútočili. No a možno by aj bolo na pomoc, len nám troška eú nefunguje, ľudia sa cítia stále chudobnejší, vyhrávajú krajnopravičiari. Takže Európa teoreticky bojuje aj sama so sebou.

777januska777
15. feb 2025

Autorka veci v pozadí môžu byť rôzne. Ide o to co tam reálne vidíme. Kde sa bojuje? Kto utekal z domovov? A nič iné nie je dôležité. Všetko ostatné sa ma a malo riešiť tou diplomatickou cestou veľmi dávno a nie ze sa rusko teraz bude tváriť, že chceli len dobre. Ako som už veľa krát spominala ak by reálne rusko chcelo bojovať s Amerikou, lebo amerika toto a erika tamto, tak mohlo, ved je ich sused.

galioska
15. feb 2025

@vikimed vidis ako zrazu zabudli podporovatelky Putina, Trumpa a Fica ako Trump pre volbami slubil mier do 24 hodin a po zvoleni v priebehu 24 hodin jedine co urobil, pohrozil dalsimi sankciami voci Rusku😀 a teraz,ze telefony s Putinom a bla bla ...asi tak ako Fico volicom slubil lacne potraviny a energie🤪

@bosorkabb Trump je najmocnejsi na divadlo a urobi len to co bude jemu vyhovovat, nie Putinovi.

gribka1
15. feb 2025

@vikimed Treba vyhrať nad rusmi bez zbraní a mŕtvol. Na to by sa mohli zamerať. Týmto bojovým štýlom, keď rus bude bojovať, lebo iný zmysel nemá niet šance. Aj keď boli podporovaný USA a EU, čo za tie roky dosiahli? Majú späť svoje oblasti? Je toto jediná cesta?

galioska
15. feb 2025

@gribka1 , ziadna krajina nieje chudobna natolko, aby darmozraci, mafiani vo vlade si nemohli uzivat pri koryte. Keby bola chudoba, taky ako Fico, ktory okrem politiky nikdy nic nerobil, nedosiahol, si neuziva v zlatych vaniach za 6000 eur na noc, nenosi hodinky za 100 000 a nechodia si na formulky1 a nenakupuju v case krizy lietadla, drahe vozidla a neplatia prizivnikom za kadejake na nic hymny a urcite si nezdvojnasobia plat. Matovic nastupil do vlady v ktorej bola prazdna kasa, ani rezervy v pripade nudze neboli a to 2x po sebe pred nim vladol Fico.

kremlicka250
15. feb 2025

@vevesh prosim ta darujes mi vasu obyvacku? Ja ti potom garantujem, ze kuchynu ti necham a zvysok si casom este premyslim;)
A ak nie, tak si ju zoberiem tak ci tak ,lebo ma provokujes tym, ze chces o svojom byte rozhodovat sama a na navstevu si volas kamasov, ktori sa mne nepacia. Ja ti budem hovorit, s kym sa mozes a s kym nemozes kamaratit, jasne?
Asi tak tak. A prepus mi ju cim skor na list vlastnictva, hadam nebudes robit v celom vchode zbytocne potiaze ty vyvolavac konfliktov;)
Tak nejak sa mali dohodnut?

vikimed
15. feb 2025

@gribka1 v tom s tebou súhlasím, ale vyzerá to tak, že na svoju obranu zostane EÚ sama. Jednoduchší ľudia na slovensku kričali, že nech sa Amerika stará o seba. Teraz uvidia, čo to znamená v praxi. O koľko viac budeme musieť bez USA dávať na obranu. Ak sa na to EÚ vykašle, budeme mať oveľa viac problémov, ako sú tie, ktoré si vymenovala.

bosorkabb
15. feb 2025

@galioska jemu vyhovuje kľud. Nechce riešiť veci pre USA podľa neho nepodstatné. A tým sú prachy a zase prachy. On kašle na Európu pokiaľ z toho nemá USA výhody.

bosorkabb
15. feb 2025

@vikimed bez peňazí nemáš za čo platiť vojakov, nakupovať zbrane. Bez peňazí sa vojna viesť nedá. A okrem peňazí potrebuješ aj vojsko. Ak nemáš ani jedno tak máš smolu. Či ako si to predstavuješ.
Ja veľmi dobre viem ako vojna funguje a čo všetko za ňou stojí.

vikimed
15. feb 2025

@gribka1 ale Rusi by mali nájsť iný zmysel a to zlepšovať kvalitu života svojich ľudí, keďže majú najväčšiu krajinu a najväčšie zásoby nerastných surovín. Toto bohatstvo nevyužívajú v prospech svojho ľudu, ale na okupovanie okolitých krajín a vraždenie. Z bohatstva Ruska profituje len pár miliardárov a politikov, ale krajina patrí všetkým rusom.

vikimed
15. feb 2025

@bosorkabb no ale v prvom príspevku si nepísala o nedostatku peňazí, ale nedostatku vojakov a s tým USA nepomôže. Samozrejme financie sú nevyhnutné, ale ešte raz EÚ má 10x silnejšiu ekonomiku ako Rusko. Je len na nás, ako sa k tomu postavíme.

gribka1
15. feb 2025

@galioska Píšem, že všeobecne ľudia chudobnejú, preto volia ľudia sľubotechny. A im to stačí. Čo sa týka pomoci Ukrajine, ja sa vážne neviem k tomu vyjadriť, netuším reálne rozpočty eú či samotných štátov, koľko naozaj môžme pomôcť, koľko reálne Ukrajina potrebuje. A kam sme ochotní zájsť a aký to môže mať dopad. Mám pocit, že všetky cesty sú zlé, a mohla by sa aspoň jedna reálna objaviť.

vikimed
15. feb 2025

@gribka1 vo všeobecnosti si nemyslím, že ľudia chudobnejú. Životná úroveň sa v priemere zlepšuje. Už len porovnanie s Ruskom a napr. dĺžkou života je veľavravné. Ľudia myslia, že populisti vyriešia ich problémy, no nevyriešia. Náklady na sociálny a zdravotný systém sa budú kvôli demografii neustále zvyšovať. Ľudí z iných krajín nechceme. Štát sa viac a viac zadlžuje, nerobíme reformy. Každý sa musí postarať sám o seba.

gribka1
15. feb 2025

@vikimed No a čo s tým my urobíme, prečo Rusi nič nerobia, súhlasia s tým čo sa deje? Nech zdvihnú zadky a vynesú tých volov z dumy. A čo sa tam deje? Nič. Stále nájdu ďalších ruských mužíčkov, ktorí pôjdu bojovať.

gribka1
15. feb 2025

@vikimed Naozaj nechudobnejú? Myslím celú Európu, všade sú problémy.

bosorkabb
15. feb 2025

@vikimed veď čítaj s porozumením. Jasne tam píšem o tom že prestanú prúdiť peniaze a zbrane od USA. Čo logicky znamená problém pre Ukrajinu do toho nedostatok vojakov je vražedná kombinácia a to hrozí.
Sám ukrajinský prezident to pripustil. Čiže nie je podstatné čo Ukrajina chce ale čo chcú USA a Trump. A ten to jasne povedal tak ako jeho minister obrany tak ja neviem čo je na tom na nepochopenie. Stačí si ich vypočuť, je to verejná informácia a nepotrebuješ ani angličtinu.
Európa sa veľmi dlho spoliehala na veľkého brata za oceánom a namiesto svojej bezpečnosti riešila blbosti a ohrozovala svoju ekonomickú stabilitu a schopnosť konkurovať.
Momentálne a ešte veľmi dlho nebude schopná podporovať Ukrajinu ako USA.

vikimed
15. feb 2025

@gribka1 sami nevieme, čo by sme robili na ich mieste. Médiá a internet majú regulované. Za názor hrozí v lepšom basa, v horšom smrť. No a voľby? Opoziční predstavitelia sú zastrašovaní, niektorých nemajú problém odstrániť. Aj keby kandidovali, mám pocit, že putin bude mať toľko percent, koľko si povie.