icon

Som veľmi vystrašená zo situácie vo svete

28. feb 2026

Ahojte.Nesledujem veľmi správy, no keď sa tak stane, tak som vyhlásená. Z USA a ostatných krajín, z toho, čo sa deje v Dubaji a ostatné konflikty vojny. Čo si myslíte? Lepšie asi vôbec nasledovať.

anonym_20870f
1. mar 2026

Naco ta serie Dubaj, ked blizsie mas hen GB💥starmer nas dojebabre vsetkych▪️

beronsche
1. mar 2026
@vevesh

@sisaka nie, nie som jeho zastanca. Ale co mu nemozes upriet, ze to bol velmi ucenny, mudry clovek a vyborny taktik a diplomat (aj ked s jeho popravami nesuhlasim). A nie, nesuhlasim ani s rezimom ako takym, ale urobili najlepsie to, co vedeli, za danych nepriaznivych podmienok a iranci si maju svoj system zmenit sami, nie ze ich amerika takto zbombuje. V irane je dost silna anti- us vlna a momentalne su ludia nastaveni, ze a just ponechame system, aj ked ho nechceli za normalnych podmienok...

@vevesh "Ale co mu nemozes upriet, ze to bol velmi ucenny, mudry clovek "
Waw, ako môžeš obdivovat niekoho, kto pretláča konzervatívny islamsky model, povinný hidžáb...
Múdry? Skôr zakomplexovaný extrémista..

Rozmýšľam, čo hrozne sa muselo stať Slovenskej žene, jej sebahodnote, že toto obdivuje. Že považuje neslobodu a spiatocnictvo za ideálny stav..

beronsche
1. mar 2026
@sisaka

@vevesh až tak dôkladne to nesledujem, ale vyzerá, že ľudia sa tešia, že sa ho zbavili.
Krajinu priviedli na kolená, spiatočnícky režim ich uvrhol spať do minulosti, u nás Iránci vždy hovoria, že sú Peržania, nečudujem sa že sa snažia dištancovať.

@sisaka presne tak!!

anonym_2c7d6b
1. mar 2026

Ze mudry clovek a diplomat😄😄😄, vam musi jebat chlapci, vam musi jebat🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_1a24bd
1. mar 2026

Nuž, môžme byť zatiaľ radi že my si môžeme ďalej válať svoje biele rite na gauči a ďalej prdieť do gauča :D

anonym_2c7d6b
1. mar 2026

Iranci sa tesia, ze sa ho zbavili, uvidi sa, co bzde dalej, vedia, co nechcu, ale musia si ujasnit, ci chcu a to bude tazke. Snad sa posunu od toho stredoveku, ktory zaviedol ten vraj mudry vzdelanec, je to sikovny narod, ktory chce zit v 21 storoci, nie v tom tmarskom autoritativnom rezime

anonym_2c7d6b
1. mar 2026
@beronsche

Waw, ako môžeš obdivovat niekoho, kto pretláča konzervatívny islamsky model, povinný hidžáb...

Rozmýšľam, čo hrozne sa muselo stať Slovenskej žene, jej sebahodnote, že toto obdivuje. Že považuje neslobodu a spiatocnictvo za ideálny stav..

@beronsche ze? Normalne ziram🤦‍♀️

anonym_cc9c1a
1. mar 2026
@anonym_da0453

@anonym_cc9c1a len stalo sa A a media povedia B.

@anonym_da0453 tak preco ty nepovieš A?

anonym_da0453
1. mar 2026
@anonym_cc9c1a

@anonym_da0453 tak preco ty nepovieš A?

@anonym_cc9c1a ak máš Instagram, tak si môžeš pozrieť napr evadvoracek.coach, má k tomu aktuálne stories

anonym_7927a5
1. mar 2026
@vevesh

@anonym_7927a5 aky pristup k netastnemu bohatsvu? Vies co su to sankcie? Amerika ich udelila od 80tych rokov az do dnes. Takze si s nerastnym bohatsvom mozes vies co...piskat akurat tak 50 rokov....a na to, ze ma iran 50rokov sankcie (asi ako kuba) je na to ovela ovela lepsie ako kuba....

@vevesh no domotane to mas poriadne. Ved podla teba sankcie rusakom vobec neskodia, priam pomáhajú, tak aky je tam rozdiel? Ty mas jediný a zaroven obrovsky problem - siris hoaxy uz od korony, obdivujes autoritatorske režimy a teroristov, hltas propagandu všetkého druhu, vyuzivas vyhody zapadu, kydas na demokraciu a potom tu vypisujes ako si proeuropska. Absolutny bordel hodný plateneho trola. Nič viac!

eva8
1. mar 2026
@anonym_7927a5

@vevesh no domotane to mas poriadne. Ved podla teba sankcie rusakom vobec neskodia, priam pomáhajú, tak aky je tam rozdiel? Ty mas jediný a zaroven obrovsky problem - siris hoaxy uz od korony, obdivujes autoritatorske režimy a teroristov, hltas propagandu všetkého druhu, vyuzivas vyhody zapadu, kydas na demokraciu a potom tu vypisujes ako si proeuropska. Absolutny bordel hodný plateneho trola. Nič viac!

@anonym_7927a5 vies preco o nej to vsetko vies? Lebo nepise ako anonym

tomiholjubavi
1. mar 2026

Baby ja mám taký stres. ☹️ až mi žalúdok zviera od strachu. Však pustia turistov domov?
Prosím napíšte niečo povzbudzujúce, kto sa vyzná, lebo ma asi trafí šľak.

0silvia0
1. mar 2026
@tomiholjubavi

Baby ja mám taký stres. ☹️ až mi žalúdok zviera od strachu. Však pustia turistov domov?

@tomiholjubavi si so sestrou v kontakte?

tomiholjubavi
1. mar 2026
@0silvia0

@tomiholjubavi si so sestrou v kontakte?

@0silvia0 áno. Nesmú vychádzat z hotela, ani stáť pri okne. Majú vyhlad na Perzský záliv. Vidia a počujú protiraketový systém fungovať v priamom prenose. Zatial poslali na Qatar 65 rakiet. Každú chvíľu im púštajú sirény a posielajú správu, že okamžite vyhľadajte úkryt a neopúšťajte ho. Neterka bude mať traumu na celé roky. 😢
A na dnes na noc Irán slubuje strašnú odplatu.
Vraj je 200 Slovákov len v Qatare a okolo 2300 dokopy v Dubaji, Bahraine, Ománe...

0silvia0
1. mar 2026
@tomiholjubavi

@0silvia0 áno. Nesmú vychádzat z hotela, ani stáť pri okne. Majú vyhlad na Perzský záliv. Vidia a počujú protiraketový systém fungovať v priamom prenose. Zatial poslali na Qatar 65 rakiet. Každú chvíľu im púštajú sirény a posielajú správu, že okamžite vyhľadajte úkryt a neopúšťajte ho. Neterka bude mať traumu na celé roky. 😢
A na dnes na noc Irán slubuje strašnú odplatu.
Vraj je 200 Slovákov len v Qatare a okolo 2300 dokopy v Dubaji, Bahraine, Ománe...

@tomiholjubavi och to je hrozne len citat. Neviem si predstavit, co musia prezivat a ostatna rodina s nimi. Nech su len cim skor doma zive a zdrave a ostatni tiez😞

hiro
1. mar 2026
@vevesh

@sisaka nie, nie som jeho zastanca. Ale co mu nemozes upriet, ze to bol velmi ucenny, mudry clovek a vyborny taktik a diplomat (aj ked s jeho popravami nesuhlasim). A nie, nesuhlasim ani s rezimom ako takym, ale urobili najlepsie to, co vedeli, za danych nepriaznivych podmienok a iranci si maju svoj system zmenit sami, nie ze ich amerika takto zbombuje. V irane je dost silna anti- us vlna a momentalne su ludia nastaveni, ze a just ponechame system, aj ked ho nechceli za normalnych podmienok...

@vevesh "iranci si maju svoj system zmenit sami" to by ma zaujímalo ako keď ich po desiatkach tisíc vyvraždia? Vlastne ak zabijú každého komu sa niečo nepáči tak už nebudú protesty, každý kto prežil bude spokojný.

heidi4
1. mar 2026
@anonym_20870f

Naco ta serie Dubaj, ked blizsie mas hen GB💥starmer nas dojebabre vsetkych▪️

@anonym_20870f paradicka, a my si ich veselo aj nadalej sem stale vpustame... Same zvucne europske mena a ksichty👌🏻👌🏻👌🏻 Lepsie asi uz nebude 🤢🤢🤢

anonym_60ccc1
1. mar 2026

V 1 prorotstve sa pise,ze Amerika bude znicena zvnutra,padne aj socha slobody.Budeme sa na to divat v tv.Ako ide Amerika tak sa obavam,aby sme sa ozaj na to za chvilu nedivali.

mateson2004
1. mar 2026
@beronsche

@beronsche ja normalne nechápem🤦‍♀️. Učený a múdry človek. Podľa ktorého je v poriadku sobáš s 9 ročným dieťaťom. Napríklad

karolinakr
1. mar 2026

ja som len počula par dni dozadu ministerstvo vyzvalo na okamžite opustenie Iranu, nevedela som, že až takto vážne..Trumpov prejav som počuvala cely, normalne som mala husiu kožu

vevesh
1. mar 2026
@sisaka

@vevesh až tak dôkladne to nesledujem, ale vyzerá, že ľudia sa tešia, že sa ho zbavili.
Krajinu priviedli na kolená, spiatočnícky režim ich uvrhol spať do minulosti, u nás Iránci vždy hovoria, že sú Peržania, nečudujem sa že sa snažia dištancovať.

@sisaka ano, hovoria, ze su perzania, lebo to pochadza lingvisticky z jazyka. Vobec zo nic nehovori o sucasnom zriadeni. V mojom okoli sa netesia- nechcu byt druhy irak, syria, lybia....

dahliaa
1. mar 2026
@anonym_2c7d6b

Iranci sa tesia, ze sa ho zbavili, uvidi sa, co bzde dalej, vedia, co nechcu, ale musia si ujasnit, ci chcu a to bude tazke. Snad sa posunu od toho stredoveku, ktory zaviedol ten vraj mudry vzdelanec, je to sikovny narod, ktory chce zit v 21 storoci, nie v tom tmarskom autoritativnom rezime

@anonym_2c7d6b No, co jsem dnes mluvila s některými Šíity, tak ti jeho úmrtí neberou nijak pozitivně. Naopak... Jeho úmrtí je považováno za mučednickou smrt. Natož v Ramadanu... Řekla bych, že to ještě bude velký problém...

eva8
1. mar 2026
@tomiholjubavi

@tomiholjubavi bude dobre, uvidis. Vsetko dobre dopadne. Viacere su ako ty a boja sa o blizkych. Ale zvladne sa to ❤️

vevesh
1. mar 2026
@beronsche

@beronsche nie, jeho nabozenske predstavy nie su mojim idealom a ani k nim nevzhliadam. Ale to sa nevztahuje na jeho inteligenciu, ucenost, diplomaciu a taktiku. V irane su aj volby, urcite veci mas slobodu volit (len nie nabozenstvo). A mam trochu iny pohlad na demokraciu- ta nie je vhodna pre kazdeho, urcite medze musia byt, a urcite nie pre narody blizkeho vychodu v takych medziach ako je v eu- lebo keby mohli, tak tu maju kalifat....🤐🤐

vevesh
1. mar 2026
@hiro

@vevesh "iranci si maju svoj system zmenit sami" to by ma zaujímalo ako keď ich po desiatkach tisíc vyvraždia? Vlastne ak zabijú každého komu sa niečo nepáči tak už nebudú protesty, každý kto prežil bude spokojný.

@hiro protestovat sa moze, aj sa mohlo. Iransky system normalny protest neriesil. Riesil nasilnosti, nicenie majetku a nabozenskych symbolov, kolaboraciu so zapadom a par dalsich veci, o ktorych kazdy iranec vie. Jednoducho nabozenstvo je u moslimov tabu tema-vsade Ze boli popravy- ano. V 10tisicoch- urcite nie. Treba si uvedomit, ze spravodajske sluzby su pod palcom izraelcov a usa a keby bolo v irane vsetko okej, tak by im len tak lahko bombovanie cudzej krajiny nepreslo. Musia sa vzbudit sympatie na zapade a u zapadneho obyvatelstva tak, aby sa vobec nezamyslali tam bolo vystrelenych cielene spionazoou presne umapovanych za den 1000 bomb na civilne obete....

vevesh
1. mar 2026
@anonym_2c7d6b

@anonym_2c7d6b vies o tom, ze tam boli 2 ajatollahovia, vsak? Chomeini a Chamenei. Chomeini bol dosadeny usa a gb, aby zosadil sachovu rodinu, ktoreho syna-princa chcu teraz opat dosadit do moci. A iranci sa teda netesia, mozno zopar ludi zo zapadu. Iranske ulice su plne ludi, ktori ho davabu do role mucednika. Dokonca aj novo vymenovany komandant stoji plne za chameneim....no nic, bude sa bombovat dalej, len nech maju demokraciu....ako irak, syria, lybia....

vevesh
1. mar 2026
@anonym_7927a5

@anonym_7927a5 zila si niekedy v iraku, irane? Odporucam, hlavne v okoli isis bast ako europanka👌👌👌👌👌to len uvidis tu demokraciu dovezenu z usa (isis je produktom usa, je na to pekny kopec studii)....

tomiholjubavi
1. mar 2026

No, ten režim až taký dobrý teda nebol. Keď som bývala v Turecku, chodila som s Iráncom niečo vyše roka. Bol v Istanbule na kimlik (pobytová karta). Po troch rokoch sa predlžuje. Povedal, že ak mu nepredĺžia pobyt, radšej zostane v Turecku na čierno, aj keby mal pod prvým mostom umreť od hladu. Že sa nikdy nevráti do Iránu.
Spoznala som v Istanbule veľkú iránsku diasporu. NIKTO nefandil režimu a všetci chceli, aby padol.

Kopu z nich úplne zanevrelo na Islám, lebo v ňom nevideli náboženstvo, ale systémový útlak. Ja som si tak myslela, že môj ex by zažiaril na koníkovi v téme Partner z inej kultúry. Lebo taký islamofób ako bol on, by bol ťažký kaliber aj na miestne pomery. Pritom nenávidel režim, nie samotnú vieru. Ale on to mal neoddeliteľne spojené. Lebo u nich to bolo neoddeliteľne spojené.
Irán si konečne zaslúži slobodu. Ale za akú cenu? Dúfam, že nedopadnú ako Afganistan, ktorý to má teraz horšie, ako predtým. 😪

anonym_7927a5
1. mar 2026
@vevesh

@anonym_7927a5 zila si niekedy v iraku, irane? Odporucam, hlavne v okoli isis bast ako europanka👌👌👌👌👌to len uvidis tu demokraciu dovezenu z usa (isis je produktom usa, je na to pekny kopec studii)....

@vevesh štúdie vypracované tym teroristickým vzdelancom, co vraždil svojich protivníkov a obdivujes ho? A co trepes o demokracii dovezenej z USA, ty vieš, kde je kolíska demokracie, ci tam tvoje hoaxy nesiahaju? Absolutne zmätená si z tej propagandy na všetky svetové strany! Ešteže nerozhodujes, pre koho je demokracia vhodna a pre koho nie, len si ju zjavne uzivas. Vies, ze za vyjadrenie nepohodlneho nazoru vsetky režimy, co obdivujes jednoducho ludi zavrazdia?!🤦‍♀️

vevesh
1. mar 2026
@anonym_7927a5

@vevesh štúdie vypracované tym teroristickým vzdelancom, co vraždil svojich protivníkov a obdivujes ho? A co trepes o demokracii dovezenej z USA, ty vieš, kde je kolíska demokracie, ci tam tvoje hoaxy nesiahaju? Absolutne zmätená si z tej propagandy na všetky svetové strany! Ešteže nerozhodujes, pre koho je demokracia vhodna a pre koho nie, len si ju zjavne uzivas. Vies, ze za vyjadrenie nepohodlneho nazoru vsetky režimy, co obdivujes jednoducho ludi zavrazdia?!🤦‍♀️

@anonym_7927a5 myslis tu demokraciu, co za rok stihla porusit vsetky mozne medzinarodne zakony stanovene osn a nie je mozne ju stihat preto, lebo je v bezpecnostnej rade a ma pravo veta?👍👍ktora za 250 rokov stihla -myslim uz teraz cez 90 vojen a presne tu krajinu, ktora sa ta ako jedina pyta na rasovu prislusnost v dotaznikoch a zakazuje vstup a pobyt na zaklade statnej prislusnosti a tvojich vyletoch v poslednych par rokoch?👍mozno sa tam demokracia zrodila a par rokov pobyvala, ale to je tak vsetko...