Ste spokojní s treťou konsolidáciou?
Tak... Napriklad ja nemam slov a citim frustraciu z tohto vedenia a statu.
Prosim, napiste mi nieco pekne. 🙂 🥲
Zrusene dni pracovneho pokoja Den boja za slobodu a demokraciu a Den vitazstva nad fasizmom... Podla mna to uz nemohlo byt viac symbolicke
@anonym_autor sme tupý národ jak kýbel gitu, tu sa iné ani nedá povedať.vo frsncuzsku by zhorel parlament keby si toto dovolovali
Bola si tu spomenutá @doriiis
tak ťa označím
Vyjadruješ sa len v skupinách o narastajúcej chudobe,kde ľudia žijú z ruky do huby, že to všetko podľa teba vymyslené témy
problem je, ze vzhladom na vysku dlhu bude musiet setrit aj kazda dalsia vlada (samozrejme sposoby konsolidacie su rozne - mozu skrtat pracovne miesta v statnej sprave, trinaste dochodky a pod.), takze aj keby sa podarilo opozicii vyhrat dalsie volby, mozu ju volici za tie styri roky zas znenavidiet (lebo kazda konsolidacia niekoho zaboli), a mame tu opat fica alebo jemu podobnych. fakt, ze za to cele moze zle hospodarenie minulych vlad (hlavne ficovych, lebo ten bol pri moci najdlhsie), si malokto z beznych ludi uvedomuje.
@anonym_autor Čistá katastrofa v tomto štáte 😡😡😡
Je možné očakávať zvýšenie počtu samovrážd, keď ľudia nebudú vidieť východisko ako uživiť svoju rodinu.
Bola si tu spomenutá @doriiis
tak ťa označím
Vyjadruješ sa len v skupinách o narastajúcej chudobe,kde ľudia žijú z ruky do huby, že to všetko podľa teba vymyslené témy
@anonym_eff159 .... Tie témy sú ako cez kopirák. Buď je to len úvodný príspevok a žiadne ďalšie reakcie alebo je to tak absurdné, že je to len za účelom vyvolania hádky a rozburenia vášni na koníku. Fakt si myslíš, že jedna matka, žena sa opýta na koni, či je možné vyzit z 500 € na 3 týždne?
Neviem, kde som bola spomenutá. A je mi to jedno. Nemám čas sa hádať s anonymnom na internete.
ja sa na to dívam čisto racionálne, niektoré body sa mi páčia a považujem ich za potrebné plus by som pridala aj ďalšie a niektoré zas nie. Jednoducho konsoliduje sa, to vždy so sebou prináša takéto nepríjemné veci .
ja sa na to dívam čisto racionálne, niektoré body sa mi páčia a považujem ich za potrebné plus by som pridala aj ďalšie a niektoré zas nie. Jednoducho konsoliduje sa, to vždy so sebou prináša takéto nepríjemné veci .
@subartic este keby sa popri tom stale neminalo na blbosti. vidiet to na tom, ako nas porovnatelne staty "odbiehaju" v roznych ekonomickych ukazovateloch (cesko, slovinsko, pobaltie, pomaly uz aj balkan...)
@subartic este keby sa popri tom stale neminalo na blbosti. vidiet to na tom, ako nas porovnatelne staty "odbiehaju" v roznych ekonomickych ukazovateloch (cesko, slovinsko, pobaltie, pomaly uz aj balkan...)
@deedol tak Česko už nie , pozerám teraz politické diskusie lebo budú mať voľby a tam sa riadne zdražil život, so slovinskými klientami priamo pracujem a je to tam ťažké .
Zachytila som nakup 2 aut za 150 000 pre prezidenta mieru . A to je Len zrnko v morí . Ku zvysku sa nejdem vyjadrovat , priemerny clovek rozumie . Nerozumiem co je konecna hra . Chcu nas uvrhnut do chudoby a pripojit k Rusku ? Nerozumiem . Lebo oni nie su hlupi
Nuz ako povedali v tv,v spravach,mnohi hovoria,ze sk ma vela statnych sviatkov,viac ako ine staty.Tento nazor,som citala uz aj tu na mk.
Nuz ako povedali v tv,v spravach,mnohi hovoria,ze sk ma vela statnych sviatkov,viac ako ine staty.Tento nazor,som citala uz aj tu na mk.
@vladuska20 tak zrovna dva zrušené sviatky je z toho celého asi najmenší problém
@vladuska20 máme toho viac okrem sviatkov
rovnaký počet úradníkov ako v dvojnásobne väčšom Česku
máme takmer najvyšší plat prezidenta oproti iným krajinám má 12 násobok priemernej mzdy, v poľsku stačí 5×, maďarsku 5×, česku 6× nemecku 7×, francúzku 10×
Plat premiéra je 8 násobok mzdy, nemecký má 7,2-násobok, český 6,7-násobok, grécky 6,2 a rakúsky 6
@anonym_autor smer je mafia to je cele
@anonym_autor nie som spokojna so ziadnou co sa tu robila :DDDD
ale mimochodom, tie sviatky je to posledne co ma trapi :DDD ja si velmi dobre pamatam, ked sa vykrikovalo a boli to teraz opozicne strany, ze mame vela sviatkov... dokonca saska riesila ze ma byt otovorene vsetko, a ludia sa maju rozhodnut ci pojdu do obchdou alebo kostola/prirody a neviem co (neviem ci to takto presne povedali, ale presne v tom kontexte). Teraz ked to niekto srpavi, zrusi (zrusenie KAZDEHO sviatku sa niekoho dotkne, proste bud ten alebo onen prave ten sviatok potrebuje) uz je z toho harakiri.
K tejto vláde sa radšej nebudem vyjadrovať,neboli by to slušné slová. Ale ak sa podarí ich zvrhnutie a budú predčasné voľby,tak už teraz ľutujem nasledujúcu vládu (ak sa vôbec dokáže pozliepať, viď momentálne preferenčné štatistiky). Budú mať veľmi neľahkú úlohu napraviť škody, ktoré terajší koaliční idioti stihnú napáchať. Som zvedavá, či okamžite zrušia výhody a privilégiá v politických radoch a budú konsolidáciu smerovať rozumne a nie na úkor ožobračovanych ľudí ( aktuálne už aj onko pacienti - to ako vážne ?!)
@anonym_autor ja budem len parafrazovat jednoho nasho (mudreho) politika: Slovensko potrebuje rozbehnut ekonomiku a konsolidaciou si strielame do vlastnej nohy
Dosť sa tu píše o zrušení štátnych sviatkoch. Ja len toľko, Slovensko patrí k štátom kde sa pracuje najviac v noci, to či aj 24/7 neviem. Ale aspoň v mojom okolí mám pocit,že sa maká nonstop. Tiež nechápem prečo sa tak oháňajú sviatkami,keď pracujúci má 100% a nepracujúci to má tiež zaplatené. Viete mi to vysvetliť,kde stráca štát? Že sú zatvorené obchody? Veď deň pred sviatkom nakúpia aj to,čo by reálne nenakupili.
Pre ficovolicov, všetky štáty sú ďaleko pred nami. Poľsko,Rumunsko, Slovinsko, Česko..... všetky . O chvíľu nás doženie Bulharsko, Albánsko. Hanba,kde sme sa dostali
Dementi a ešte k tomu nevzdelaní, nerozumiem prečo o zásadných veciach rozhodujú päťkári... vždy sa deje to isté, nepremyslené rozhodnutia, pár mesiacov teroru a zase inak...ja ako účtovník začínam mať dosť problém, keďže aj po posledných zmenách ešte mesiace chýbala metodika...ono to zase nie je také ťažké...efektívna konsolidácia na Slovensku nebude o tom, že vláda zoškrtá školstvo, zdravotníctvo a platy sestier a učiteľov, zatiaľ čo si nechá bokom miliardy na svojich ľudí... to je klasická slovenská sekaná...ak sa chceme pohnúť dopredu, treba začať od hlavy...audit všetkých výdavkov, stopka plytvaniu a predraženým tendrom, pravidlo, že každý nový výdavok musí mať krytie...bez toho je to len ďalší účet, ktorý posúvame na naše deti....a najväčšia časovaná bomba je dôchodkový systém. Ak s ním nič neurobíme, môžeme škrtiť koľko chceme, a aj tak nás prevalcuje. Sociálne dávky sa musia cieliť, nie rozhadzovať plošne na všetkých..... to je politická korupcia, nie sociálna politika. Na strane príjmov netreba ľudí ešte viac žmýkať, ale konečne zavrieť diery, cez ktoré miznú miliardy na DPH a odvodoch. Ak sa zavedú dane na luxus, hazard a environmentálne záťaže, nech to ide priamo na zníženie dlhu, nie na nové predvolebné cukríky a rada pre rozpočtovú zodpovednosť musí mať ostré zuby, nie len vydávať smutné správy, ktoré politici hodia do koša.... skrátka bez disciplíny a férových pravidiel žiadna konsolidácia nevydrží....efektívna konsolidácia znamená, že deficit klesá prirodzene, systémovo a udržateľne a nie, že premiér si pred voľbami kúpi pokoj za peniaze, ktoré nemá...aj by som išla do politiky, ale nemám na to nervy a v 2004 som bývalému poslala holú fotku a to keď vyčmuchá nový čas...ach 🙄
Dementi a ešte k tomu nevzdelaní, nerozumiem prečo o zásadných veciach rozhodujú päťkári... vždy sa deje to isté, nepremyslené rozhodnutia, pár mesiacov teroru a zase inak...ja ako účtovník začínam mať dosť problém, keďže aj po posledných zmenách ešte mesiace chýbala metodika...ono to zase nie je také ťažké...efektívna konsolidácia na Slovensku nebude o tom, že vláda zoškrtá školstvo, zdravotníctvo a platy sestier a učiteľov, zatiaľ čo si nechá bokom miliardy na svojich ľudí... to je klasická slovenská sekaná...ak sa chceme pohnúť dopredu, treba začať od hlavy...audit všetkých výdavkov, stopka plytvaniu a predraženým tendrom, pravidlo, že každý nový výdavok musí mať krytie...bez toho je to len ďalší účet, ktorý posúvame na naše deti....a najväčšia časovaná bomba je dôchodkový systém. Ak s ním nič neurobíme, môžeme škrtiť koľko chceme, a aj tak nás prevalcuje. Sociálne dávky sa musia cieliť, nie rozhadzovať plošne na všetkých..... to je politická korupcia, nie sociálna politika. Na strane príjmov netreba ľudí ešte viac žmýkať, ale konečne zavrieť diery, cez ktoré miznú miliardy na DPH a odvodoch. Ak sa zavedú dane na luxus, hazard a environmentálne záťaže, nech to ide priamo na zníženie dlhu, nie na nové predvolebné cukríky a rada pre rozpočtovú zodpovednosť musí mať ostré zuby, nie len vydávať smutné správy, ktoré politici hodia do koša.... skrátka bez disciplíny a férových pravidiel žiadna konsolidácia nevydrží....efektívna konsolidácia znamená, že deficit klesá prirodzene, systémovo a udržateľne a nie, že premiér si pred voľbami kúpi pokoj za peniaze, ktoré nemá...aj by som išla do politiky, ale nemám na to nervy a v 2004 som bývalému poslala holú fotku a to keď vyčmuchá nový čas...ach 🙄
@tinqua no mna napr ucto vobec nebavi uz s tymito zmenami a blbostami co sa neustale riesia.. hlavne ked clovek aj podnikat chce, predavat, robit a len vymyslaju na neho nezmysly, zenchuteni su aj pracanti co roky makali a platili a len su zmykani... uz len ten zoznam veci co potrebuje firma zacinajuca a potom za kazdu blbost niekomu do vacku platit a firmy si zajednavat...
A ked sa pozriem na ten system/nesystem zakonov, vsetkych, tak zmena bude uplne psycho, zae sa budu "burit vsetci", keby teraz prisli s tym, ze zjednodusuju system z xy vynimiek a rusia vsetky moze "vymozenosti", zmenia vsetky zakony = tak to by bola uplna sodoma gomora a ludia by si zvykli co si pekne funguju lacno a na cierno, zvyknuti... a v SR staci ze zacne par ludi kricat, ze ake je to strane, aka hrozna zmena a hned sa pridaju davy aj ked o tom nic nevedia...(vidim vo svojom okoli, napr. ked prisiel KV, tak sa tuhadazli o zem okolo mna, a aka kontrola, aj ludia co vobec nepodnikaju a vobec sa ich to netyka ani nevedia o com to je... len to zapoculi od podnikatela v okoli/od muza/proste od hocikoho )
Je mi na grcanie 😭😭😭 mame hypoteku, žijeme z jedneho platu , dieťa má diagnózu kde platime terpaie hygienu a ešte aj z biedneho rodičaku mám platit odvody do sociálnej 😡
Dosť sa tu píše o zrušení štátnych sviatkoch. Ja len toľko, Slovensko patrí k štátom kde sa pracuje najviac v noci, to či aj 24/7 neviem. Ale aspoň v mojom okolí mám pocit,že sa maká nonstop. Tiež nechápem prečo sa tak oháňajú sviatkami,keď pracujúci má 100% a nepracujúci to má tiež zaplatené. Viete mi to vysvetliť,kde stráca štát? Že sú zatvorené obchody? Veď deň pred sviatkom nakúpia aj to,čo by reálne nenakupili.
Pre ficovolicov, všetky štáty sú ďaleko pred nami. Poľsko,Rumunsko, Slovinsko, Česko..... všetky . O chvíľu nás doženie Bulharsko, Albánsko. Hanba,kde sme sa dostali
@anonym_ba01ac ... Ak ti vyjde pracovný deň na sviatok a ostaneš doma tak dostaneš 100%.Ako keby si v práci bola. Ak ideš na sviatok do práce dostaneš 200%.Plus prípadný nočny príplatok, víkendový, gastrac, atď. To je rozdiel medzi sviatkom v práci a doma
@anonym_ba01ac ... Ak ti vyjde pracovný deň na sviatok a ostaneš doma tak dostaneš 100%.Ako keby si v práci bola. Ak ideš na sviatok do práce dostaneš 200%.Plus prípadný nočny príplatok, víkendový, gastrac, atď. To je rozdiel medzi sviatkom v práci a doma
@doriiis to viem, u nás v práci sa tomu hovorí,že máš zaplatených 100% keď si v praci. Cize ako píšeš ty ,áno reálne to je 200%. Ja chcem vedieť,kde štát stráca,keď máme štátne sviatky ako tvrdí,že pre ekonomiku to je veľmi zlé
@doriiis to viem, u nás v práci sa tomu hovorí,že máš zaplatených 100% keď si v praci. Cize ako píšeš ty ,áno reálne to je 200%. Ja chcem vedieť,kde štát stráca,keď máme štátne sviatky ako tvrdí,že pre ekonomiku to je veľmi zlé
@anonym_ba01ac ... neviem, ako to myslí štát, ale logicky je to asi tak, že mnoho firiem škrípe zubami nad sviatkami. Pretoze musí zaplatiť 100% niekomu, kto neodrobi prácu a firma je v podstate v strate.Hlavne výroba.Napriklad automobilky.Nikdy automobilky nestoja iba kvôli sviatku.Tie straty za jeden deň by boli väčšie ako tých xy 200% čo zaplatia pracujúcim zamestnancom.Vsade,kde sa fyzicky niečo vyrába je každý deň nevyrábania stratou. Buď prácu, za ktorú doma sediaci dostáva peniaze musí odviesť ten, čo je v práci alebo sa to musí dohnať inokedy. Mnoho drobných podnikateľov si ani doteraz nemohlo dovoliť byť na sviatok doma
@anonym_ba01ac .... A ďalej stráca na tom, že napríklad ľudia v ten deň nechodia nakupovať, lebo nemajú kde.
@anonym_ba01ac ... neviem, ako to myslí štát, ale logicky je to asi tak, že mnoho firiem škrípe zubami nad sviatkami. Pretoze musí zaplatiť 100% niekomu, kto neodrobi prácu a firma je v podstate v strate.Hlavne výroba.Napriklad automobilky.Nikdy automobilky nestoja iba kvôli sviatku.Tie straty za jeden deň by boli väčšie ako tých xy 200% čo zaplatia pracujúcim zamestnancom.Vsade,kde sa fyzicky niečo vyrába je každý deň nevyrábania stratou. Buď prácu, za ktorú doma sediaci dostáva peniaze musí odviesť ten, čo je v práci alebo sa to musí dohnať inokedy. Mnoho drobných podnikateľov si ani doteraz nemohlo dovoliť byť na sviatok doma
@doriiis to je pravda ale aj zamestnanci si zase maju pravo oddychnut a byt doma s rodinou,s detmi.A ked je k tomu vikend tak si viac oddychnu,tym padom podaju lepsie vysledky.Ci nam treba ozaj len vyhoretych ludi???A tie automobilky,tam si ludia ozaj zasluzia.Ved ani na wc,kavu,trochu oddychu.Nic dru ako kone.
@anonym_ba01ac .... A ďalej stráca na tom, že napríklad ľudia v ten deň nechodia nakupovať, lebo nemajú kde.
@doriiis ano pametam si ako predavacky nadavali,ze tymto zatvorenim nezarobia a teraz zase placu,ze musia ist do prace.

@anonym_autor 🫣 asi tak ako s našou vládou....