Ste spokojní s treťou konsolidáciou?
Tak... Napriklad ja nemam slov a citim frustraciu z tohto vedenia a statu.
Prosim, napiste mi nieco pekne. 🙂 🥲
@doriiis to je pravda ale aj zamestnanci si zase maju pravo oddychnut a byt doma s rodinou,s detmi.A ked je k tomu vikend tak si viac oddychnu,tym padom podaju lepsie vysledky.Ci nam treba ozaj len vyhoretych ludi???A tie automobilky,tam si ludia ozaj zasluzia.Ved ani na wc,kavu,trochu oddychu.Nic dru ako kone.
@vladuska20 ... Keď sviatok vyjde na víkend a nie je tvoj pracovný deň, tak ho nemáš zaplatený vôbec. Takže v tomto prípade je ti sviatok úplne jedno.
Ja neviem, ja mám prácu, kde musím chodiť aj na sviatky, Okrem Vianoc a veľkej noci. Mám to v zmluve.
Uvidíš, že ak 17.11 nebude sviatok a ľudia si povyberaju dovolenky len tak z trucu tak 80% ich strávi v obchodoch. Tržby stupnu, cashflov potečie rychlejsie
Fakt tu niektoré ženy trápia 2 sviatky a nie to, že je zdanené aj dýchanie? 🤣🤦♀️. Snáď aspoň budete v ďalších voľbách správne krúžkovať, lebo sviatok naozaj problém nie je - i keď ja by som vybrala iné na zrušenie, ale to že bude mať úplne KAŽDÝ menej na výplate mi príde ako väčší problém.
Súčasne mi je ľúto každého jedného účtovníka, ktorý sa bude musieť v januári zorientovať bez pomoci tých neschopných idiotov 🙈.
@anonym_autor mame ušetrené nemalé peniaze a 3 deti rozmýšľame o zahraničí....kupit si tam dom nieco dopestovať a slušne pracovať deti škôlka škola....nie je to ani v zahraničí med lízať ale uvažujeme nad Švajčiarskom žije mi tam sestra .KEd sa zabyvame radi pomôžeme ďalšej slovenskej rodine ktorá by to potrebovala
Chodte sa pozret na Fb smerakom, klasicke Aničky a Marišky sa nadalej modlia za spasitela Robka a budu verne stat pri nom do konca zivota
Ja neverim ze v dalsich volbach nevyhra zas smer, neverim….
@subartic heeej cechom sa zdrazil život? Fakt? Že na cenách energií to vôbec nie je vidno. Na priemernom rodinnom dome zaplatía na plyne ročne o 250 eur menej ako Slovak. Ešte že máme regulačné úrady s pánom Holiencikom a xy vritolezov, ktorí sa pri SPP nabaľujú. 🤔
@rikarika energie nie su vsetko, treba si pozriet diskusie aj tam
Chodte sa pozret na Fb smerakom, klasicke Aničky a Marišky sa nadalej modlia za spasitela Robka a budu verne stat pri nom do konca zivota
Ja neverim ze v dalsich volbach nevyhra zas smer, neverim….
@zoja6913 nejak stracam nadej, lebo uz som dnes citala: "A co mali chudaci robit? A co sa rozculujete, vsak to potom aj tak daju nam." Niektorym by nepomohla ani vymena pilin...
Fakt tu niektoré ženy trápia 2 sviatky a nie to, že je zdanené aj dýchanie? 🤣🤦♀️. Snáď aspoň budete v ďalších voľbách správne krúžkovať, lebo sviatok naozaj problém nie je - i keď ja by som vybrala iné na zrušenie, ale to že bude mať úplne KAŽDÝ menej na výplate mi príde ako väčší problém.
Súčasne mi je ľúto každého jedného účtovníka, ktorý sa bude musieť v januári zorientovať bez pomoci tých neschopných idiotov 🙈.
@denkabemommy mozno sa nebude v com zorientovat, tolko ludi proste prestane robit alebo bude robit na cierno, ze tych par dokladov zbuchame... a prechod na efakturu bude dalsie terno a dalsi bodik, kde sa budu ludia naozaj velmi zamyslat, ci do toho pojdu alebo zavru
@denkabemommy ano,a vela zamestnavatelov sa bude vyhovarat a neprida ani euro,tym padom to budu mat ludia omnoho tazsie.Ale ak prida,tak aj tak mzdy vlastne zostanu rovnake,zvysenie ludia nepocitia.
@rikarika energie nie su vsetko, treba si pozriet diskusie aj tam
@simca06022011 faaakt energie nie sú všetko??? Veď to napíš našim vritolezom okolo SPP, joooj ako by zaplakali. Prečo česi žiadny regulačný úrad nepotrebujú ale Slováci ano. No veď aby sa naši ľudia nabalili. Chápeš ako konsoliduje ficovlada? A keď teda nie sú všetko tie ceny energii, čo tak si porovnať ceny ostatných spotrebných tovarov a výšku priemernej mzdy. A píšem naschvál ceny spotrebných tovarov, pretože ceny nehnuteľností aj keď su vyššie, ale hodnota v nich sa nestráca.☝️
Ja som sa o tomto rozprávala s maminou, má síce vdovský,dlhoo opatrovala svojho otca (môjho starkého),potom tatkovu mamu (moju starkú),ku koncu to už nedávala,sama má svoj vek,tak som začala s opatrovaním ja(je to práca nevyčísliteľná,psychika a všetko,podľa mňa toto bude práca aj keď bude všetko robot)
..ale týmto som chcela povedať,že Slováci pracujú a chcú pracovať,no ale dôchodku a pokoja sa málokto dožije,len kvôli práci a stresu., pretože stále musia pracovať. Ten 17ty november je skôr niečo,na čo sme boli zvyknutí,je to niečo,keď ", odišli" komunisti (aj keď neodišli nikdy)😔...ako v začarovanom kruhu,na Slovensku ,také deejavu pre pamätníkov 🙄.
@simca06022011 faaakt energie nie sú všetko??? Veď to napíš našim vritolezom okolo SPP, joooj ako by zaplakali. Prečo česi žiadny regulačný úrad nepotrebujú ale Slováci ano. No veď aby sa naši ľudia nabalili. Chápeš ako konsoliduje ficovlada? A keď teda nie sú všetko tie ceny energii, čo tak si porovnať ceny ostatných spotrebných tovarov a výšku priemernej mzdy. A píšem naschvál ceny spotrebných tovarov, pretože ceny nehnuteľností aj keď su vyššie, ale hodnota v nich sa nestráca.☝️
@rikarika o com tocis? ja nepisem ti o konsolidacii ficovej vlady, napisala som na to, ako maju nizsie energie... tak klud. My mame kopu zbytocnych uradov kde damicky v papuckach behaju a figu robia a tvaria sa ako majstri sveta... ale keby si ich a acih rodiny oslovila priamo = tam su velmi potrebne a najdolezitejsie a narobia sa ako kone. Kopa ich tam je doslova po znamosti..
@denkabemommy mozno sa nebude v com zorientovat, tolko ludi proste prestane robit alebo bude robit na cierno, ze tych par dokladov zbuchame... a prechod na efakturu bude dalsie terno a dalsi bodik, kde sa budu ludia naozaj velmi zamyslat, ci do toho pojdu alebo zavru
@simca06022011 😅 to je pravda, mám živnosť otvorenú, zarábam dobre, ale radšej budem fakturovať na muža a tváriť sa ako dobrovoľne nezamestnaná, než platiť navyše. Keď bude vo vláde niekto normálny, tak prosím, len teda nechcem platiť šimkovičovej ďalší výlet na Floridu, či F1 Eštokovi. Ja úplne chápem, každý vo vláde by si nahrabal pre seba ale títo to už extrémne prehrotili a ani sa tým netaja.
@denkabemommy ano,a vela zamestnavatelov sa bude vyhovarat a neprida ani euro,tym padom to budu mat ludia omnoho tazsie.Ale ak prida,tak aj tak mzdy vlastne zostanu rovnake,zvysenie ludia nepocitia.
@vladuska20 😅 by som ti vedela hodiny písať, akí sú ľudia tupí, že im to naozaj nevadí.
@vladuska20 vyhovarat? hod si to do kalkulacky.... proste aj ked sa zdanenie nezdviha ako pridavas k mzde, tak neprimerane vysoke naklady su k tomu. Uorb si jednu mzdu, prihod 50-100 EUR vypocitaj dalsiu atd... a pozri kolko dostane na ruku ten zamestanec, A pozri si potom na zvysovanie mzdy kadzy rok, v tomto porovnani su to fakt drobne. A teraz sa realne zvysia odvody. To sa fakt neoplati :D preto kopa ludi si dnes radsej vezme na ruku pomimo ako to prezenie cez pasku.
Zamestnavatelom aj kopa inych nakladov ide uz roky neprimerane hore a bez urazky = produktivita prace ludi je velmi slaba. Ich cena je vysoka aj so vsetkymi sluzbami okolo nich, nakladmi na pracovne prostriedky atd. Bude sa automatizovat, robotizovat, rusit sa fyzicka praca ako sa len bude dat...
@simca06022011 😅 to je pravda, mám živnosť otvorenú, zarábam dobre, ale radšej budem fakturovať na muža a tváriť sa ako dobrovoľne nezamestnaná, než platiť navyše. Keď bude vo vláde niekto normálny, tak prosím, len teda nechcem platiť šimkovičovej ďalší výlet na Floridu, či F1 Eštokovi. Ja úplne chápem, každý vo vláde by si nahrabal pre seba ale títo to už extrémne prehrotili a ani sa tým netaja.
@denkabemommy vcera to niekto nazval papalasizmu.. :D to je presne to co to je.. ukazovat sa, vyhadzvoat peniaze.. tvarit sa ze tu milion, tam milion je nic...
@denkabemommy vcera to niekto nazval papalasizmu.. :D to je presne to co to je.. ukazovat sa, vyhadzvoat peniaze.. tvarit sa ze tu milion, tam milion je nic...
@simca06022011 uff tak to budem už pomaly aj mafián, hotový adept do vlády 🤣🙏.. je to des, čo sa tu deje, snáď to čoskoro skončí, lebo grcať sa mi z toho chce, fakt.
@vladuska20 vyhovarat? hod si to do kalkulacky.... proste aj ked sa zdanenie nezdviha ako pridavas k mzde, tak neprimerane vysoke naklady su k tomu. Uorb si jednu mzdu, prihod 50-100 EUR vypocitaj dalsiu atd... a pozri kolko dostane na ruku ten zamestanec, A pozri si potom na zvysovanie mzdy kadzy rok, v tomto porovnani su to fakt drobne. A teraz sa realne zvysia odvody. To sa fakt neoplati :D preto kopa ludi si dnes radsej vezme na ruku pomimo ako to prezenie cez pasku.
Zamestnavatelom aj kopa inych nakladov ide uz roky neprimerane hore a bez urazky = produktivita prace ludi je velmi slaba. Ich cena je vysoka aj so vsetkymi sluzbami okolo nich, nakladmi na pracovne prostriedky atd. Bude sa automatizovat, robotizovat, rusit sa fyzicka praca ako sa len bude dat...
@simca06022011 to je pravda,ale opet aj to bude stat opet kopu milionov eur napr.zmenit linku tak,aby ju obsluhoval robot,ale aj ten sa pokazi,bude ho treba fyzicky opravit,pc preprogramovat.A tym sa opet zmenia prac.miesta.
@simca06022011 to je pravda,ale opet aj to bude stat opet kopu milionov eur napr.zmenit linku tak,aby ju obsluhoval robot,ale aj ten sa pokazi,bude ho treba fyzicky opravit,pc preprogramovat.A tym sa opet zmenia prac.miesta.
@vladuska20 výhodnejšie pre firmu bude linku presunúť do Srbska alebo inej krajiny
@anonym_eff159 .... Tie témy sú ako cez kopirák. Buď je to len úvodný príspevok a žiadne ďalšie reakcie alebo je to tak absurdné, že je to len za účelom vyvolania hádky a rozburenia vášni na koníku. Fakt si myslíš, že jedna matka, žena sa opýta na koni, či je možné vyzit z 500 € na 3 týždne?
Neviem, kde som bola spomenutá. A je mi to jedno. Nemám čas sa hádať s anonymnom na internete.
@doriiis a? ešte si so všetkým, čo sa deje spokojná? stačí odpoveď, hádať sa nemusiš
@doriiis a? ešte si so všetkým, čo sa deje spokojná? stačí odpoveď, hádať sa nemusiš
@anonym_eff159 ... Nie, nie som. Nebola som spokojná ani v predchádzajúcich rokoch.S inou vládou a jej vrtochmi.Nebola som spokojná,ani keď som si musela dať sparat v nose na týždennej báze,aby som mohla chodiť do práce,alebo keď som do práce nemohla chodiť.Ale to je iný príbeh. Ale zároveň žijem tak, aby som bola spokojná a nemusela sa triasť pri kazdom prde politikov. NIKDY žiadny politik tu nebol pre ľudí.
Problem je, že Slováci si veľmi zvykli nato, že sa o nich štát postará a zvykli si žiť na dlh a na tesno. Väčšina slovákov žije od výplaty do výplaty, lebo jednoducho nevedia narábať s peniazmi. Podľa mna
@vladuska20 výhodnejšie pre firmu bude linku presunúť do Srbska alebo inej krajiny
@anonym_47eafb ale tam sa firmi tak popalia,ze az.Akurat nedavno sme sa o tom bavili s byvalim kolegom,co sme zase vsetcia prestupili do tejto firmi,co robim teraz cez rd.Ta predosla firma sa prestahovala,vsetci sme dostali odstupne ale tam kde sa prestahovali,tam im ludia robit nebudu za almuznu,su lenivi,nie ako slovac,co dre vykony podavaju na 110percent tam max.na 50,ved co chcu za almuznu.Tak sa ta firma popalila,ze az.Dobre slovensko,este sme sa smiali,ze sa nakoniec vratia spet a vsetkych nas budu volat naspet.Ale za 800eur v cistom,ked teraz mam 1600eur sa im na to vykaslem,tak ako aj ostatni.Popalia sa aj ostatne firmi.
@anonym_eff159 ... A ešte potichu dodám, že my, čo si pamätáme rodičovské a rodinné prídavky ešte z bývalých dekád môžeme len závidieť, že čo všetko dnes dostávajú matky. 300 € len zato, že si tehotná? Dnes bežná realita.
@subartic heeej cechom sa zdrazil život? Fakt? Že na cenách energií to vôbec nie je vidno. Na priemernom rodinnom dome zaplatía na plyne ročne o 250 eur menej ako Slovak. Ešte že máme regulačné úrady s pánom Holiencikom a xy vritolezov, ktorí sa pri SPP nabaľujú. 🤔
@rikarika áno zdražel u nich život. Sestra tam žije a nadáva. A nie nemá lacné energie. Žije v dome a išli im hore o dosť energie.
Ono veď Babiš nevedie v prieskumoch len pre svoje krásne oči.
Mne sa tiež konsolidácia nepáči ale chápem že je nutná.
Ale nie takto. Štát má šetriť na sebe v prvom rade a potom zdierat občanov.
Stačilo by na začiatok zrušiť aspoň 2 ministerstvá, znížiť počet štátnych úradníkov, nenakupovat hovadiny, zmraziť plat ústavných činiteľov, zrušiť tehotenský príspevok....
S čím súhlasím sú odvody pre SZČO. Lebo úprimne tam sa odrbava vo veľkom.
Výnimku by dostali len osoby na RD a ztp osoby .
Tak či tak nás čaká ďalšia a ďalšia konsolidácia.
no je mi do plaču z tohto celého štátu, aj zo zrušených sviatkov, ale najviac mi je do plaču z toho, že ešte aj môj muž ich obhajuje!! Normálne som bola včera z neho znechutená! začal mi čítať, čo všetko chcelo zaviezť PSko v 27ich bodoch (áno, bolo tam dosť bodov proti rodinám). ja viem, že bolo nutné urobiť úpravy, ale som zvedavá ako sa to dotkne poslancov a našich spoluobčanov! Neviem, bojím sa o vlastnú budúcnosť, o to, ako vyžijeme a čo budem môcť deťom dopriať.
Mne sa tiež konsolidácia nepáči ale chápem že je nutná.
Ale nie takto. Štát má šetriť na sebe v prvom rade a potom zdierat občanov.
Stačilo by na začiatok zrušiť aspoň 2 ministerstvá, znížiť počet štátnych úradníkov, nenakupovat hovadiny, zmraziť plat ústavných činiteľov, zrušiť tehotenský príspevok....
S čím súhlasím sú odvody pre SZČO. Lebo úprimne tam sa odrbava vo veľkom.
Výnimku by dostali len osoby na RD a ztp osoby .
Tak či tak nás čaká ďalšia a ďalšia konsolidácia.
@bosorkabb dala si tam znizit pocty uradnikov a len nedavno tu jedna pisala,ze sa boji o pracu,lebo idu tychto prepustat,co to opet sposobi,ze ti,co zostanu nebudu stihat a zase sme v takom bludnom kruhu.Ludia budu opet len a len nadavat.
@anonym_eff159 ... Nie, nie som. Nebola som spokojná ani v predchádzajúcich rokoch.S inou vládou a jej vrtochmi.Nebola som spokojná,ani keď som si musela dať sparat v nose na týždennej báze,aby som mohla chodiť do práce,alebo keď som do práce nemohla chodiť.Ale to je iný príbeh. Ale zároveň žijem tak, aby som bola spokojná a nemusela sa triasť pri kazdom prde politikov. NIKDY žiadny politik tu nebol pre ľudí.
Problem je, že Slováci si veľmi zvykli nato, že sa o nich štát postará a zvykli si žiť na dlh a na tesno. Väčšina slovákov žije od výplaty do výplaty, lebo jednoducho nevedia narábať s peniazmi. Podľa mna
@doriiis áno,presne tak
Vtom je ten háčik,nevedia narábať s peniazmi preto tá chudoba🤦🏻♀️veda vyriešená
Opet sa nevedia dohodnut v tom parlamente,spinu hadzu jeden na druheho.
@vladuska20 lenze stroje aj ked potrebuju udrzbu, mozu pracovat nepretrzite, servis je lacnejsi ako PNky, zodpovednost, bozp za tolko ludi.. nikdy sa neprepustia vsetci samozrejem. A toto je len vyroba. Ale ludia sa nahradzuju aj v administrative, predajniach a kadetade.. samooblsuzne pokladne/samoobsluzne sklady, roboticke atd... pridu tam aj brigadnicia ponakladaju povykladaju tovar a uplne s inou efektivitou. Napr tie sklady funguju tak ze stroje vykladaju na pas tovar, pride k pracovnikom, ktory to skenuju a nakladaju podla odberatelov do krabic... aj napr. tiredenie posty uz davno robia stroje... alebo restauracie = urob a zaplat si objednavku cez appku a len ti donesu z kuchyne = hned potrebuju menej personalu... tento trend sa postupne vsade posuva. Ano treba IT, treba stroje, a stale nejaky personal... ale je to lacnejsie ako ludia. a velakrat spolahlivejsie. Stroj napr nekradne, co v niektorych fabrikach sa deje :D

@deedol tak Česko už nie , pozerám teraz politické diskusie lebo budú mať voľby a tam sa riadne zdražil život, so slovinskými klientami priamo pracujem a je to tam ťažké .