Súhlasíte s doživotnou rentou pre politikov?
Naša súčasná vládna koalícia prišla s ďalším "skvelým" nápadom. Pre predsedov vlády a parlamentu chcú zaručiť doživotný príjem. Príjem by sa mal vyplácať vo výške základnej mzdy premiera ci predsedu vlády.
Základný plat premiera je 6000 eur, ročne 72 000 eur. Povecme, ze po skončení funkcie premiera bude žiť ešte 20 rokov a bude mať tak nárok na postupné vyplácanie celkovej sumy 1,44 miliona eur.
Príde toto vobec niekomu normálne?
Plus návrh na doživotnú ochranku a auto.
Malo si nakradli chudatka..
V Číne má každé provinčné mesto viac ľudí ako Slovensko. Ale my máme asi veľa peňazí na ambasády, na papalášov, Holandsko s približne rovnakým počtom obyvateľov ako ma Slovensko má 7 x menej úradníkov. A ešte budeme platiť doživotne ľuďom, ktorí túto krajinu vedú do roku 1968.
Budúci rok začne nová daň zo sladenych nápojov, už vieme kam tie prachy pôjdu. Keď nebude dosť zavedú daň zo slaných potravin. Keď nebude ani tak dosť zavedú špeciálne zdanenie pre občanov čo si môžu dovoliť viac ako 1 jedlo denne. Slováci sú straaasne bohatí a radi sa milovanému predsedovi zložia.
A teraz nejako predsedove fanynky cusia, asi cakaju, ako im to pan velkomozny vysvetli. On uz isto nejaku vatu najde, ktorou tento svoj "cisty" umysel obali😉
@dskjhfdlkdjhl Kedy príde zmrzlinka8 nám vysvetliť, ako sme mimo a vlastne on to robí, lebo je sociálny a Slovensko presne toto práve teraz potrebuje a my sme plne nenávisti😇
nie.
Tak to preto Danko tak bazi po poste predsedu parlamentu. Pre fanynky mam len tieto slova klasika: "Dali ste sa oje*at .
Hmmm a co na to Chudobni dochodcovia , chudobni ludia , vdovci , vdovy s detmi , Rodiny s chorymi detmi , plesnive nemocnice , Horiace vlaky , roztrepane cesty. Toto je taka hanba 👎🏻👎🏻
@jednoduchomaria89 Hlavne on bude v bezpečí. Ako v zaostalej chudobnej krajine za pár rokov.
Nech sa vyjadria ficovoliči
@gribka1 ja stale Toto tvrdim , nech si urobia nejaky fond od svojich obcanov a ti nech Im financuju tieto ich platy a renty a asistentov a co ja viem co este
Prosím, však je to vtip?? VŠAK
A renta pre prezidenta ti nevadí? Plus oststne veci k tomu?
A už je tu prvá verná z Fico úderky🤣🤣🤣 prezident toto má odjakživa. Fico odkedy sa dostal k moci, zvýšil im platy o 96%, znížil tresty za korupciu, zrušil úrady, ktoré by im mohli klepnúť po prstoch, urobil presne prd pre bežných ľudí. A teraz si chce zabezpečiť doživotný luxus aj oficiálne a ty mu ešte zatlieskaš a jediné, na čo sa zmôžeš, je vytiahnuť prezidenta. To fakt nemá zmysel žiadna konštruktívna debata. Na Slovensku fakt nikdy nebude dobre.
@lienka.7 Takze fajn, ma to prezident, tak potom to moze mat ktokolvek? Takto si to myslela? Tak potom nech to maju vsetci. Ma tento stat na to?
@enmery,
@zmrzlinka8 a ďalšie asi potrebujú trocha viac času. Momentálne musia rozlúštiť, ako to tá strana, čo má v názve sociálna demokracia, myslela, keď výsledky eurovolieb okomentovala ako víťazstvo národných konzervatívcov, čo tak nejak nejde dokopy so sociálnymi demokratmi - taký skrat potrebuje chvíľu na nahodenie poistiek, tak im ho doprajme.
@lienka.7 prezident dostava rentu vo vyske poslaneckeho platu bez akychkolvek dalsich pausalnych nahrad, + auto a sofera, ktory je zaroven ochranka. Plat poslanca je tohto roku 4076 €. Pani si navrhuju dozivotnu rento vo vyske pausalneho platu. Pan predseda parlament, predseda vlady a aj ministri. Takze staci pol roka (ak az pol roka) ministrovat a budes mat do konca vreckove. To sa nam este len zacnu vymeny na ministerskych postoch...
Jasné že nie .. Choré
Slovensko, krajina neobmedzenych moznosti
Viem si predstaviť doživotné väzenie.
Od zaciatku volebneho obdobia sa koalicia sustreduje na 2 hlavne temy: platy a beztrestnost.
A pristup Slovakov k tomu?
Presne ako v rozpravke Emperor’s new groove:
- O-ou.
- Nic mi nehovor. Pred nami je obrovsky vodopad.
- Ano.
- A na dne obrovske ostre skaly, na ktorych sa zabijeme.
- Dost mozne.
- Tak sem s tym.
@lienka.7 ale no. Politika nie je zamestnanie, ale sluzba vlasti - casto s diskutabilnym vysledkom a navrch vplyvom na zivoty nas vsetkych.
On odide, my ostavame. A snazime sa dako lavirovat v tom, co po sebe politik zanecha.
Nehovor mi, ze po skonceni kariery mu cosi brani brat normalny dochodok dany zo zakona (aj tak mu vyjde vysoky) a pripadne sa navrch zamestnat ako dokladac v Tescu ako ktorykolvek dochodca, ked mu teda chyba.
Ze fakt potrebuje tie garantovane tisice mesacne navrch. Naco?
Som zvedava ako sa citia ich chudobnejsi volici , ok dochodcovia dostali 500 eur , a co zvysok … zivotne minimum zvysili tusim o 4 eura , zvysili spotrebne Dane na chlast a cigy … ehm a uz bude ten mier? Lacny benzin a potraviny - ich hlavne kampanove body , cele slovensko ovesane billboardami .
@moonlight1210 ja s tebou súhlasím, nikomu nič netreba, výhod mali počas funkcií az až. Ale zase prečo si neprilepsit aj potom, nie? Ze? Myslíš, že naši politici sú ale jediný? Co takí z europarlamentu? Hm?Nechce sa mi to googlit, ale pamätám si, že keď Figel skončil ako eurokomisár, vyšlo najavo, že tuším ešte 2 roky potom poberal plat ako "kompenzaciu" za to, ze bol vôbec eurokomisárom a chudáčik mal "tazke" si potom nájsť normálnu prácu.
Žiadna "služba vlasti", všetci to robia len pre prachy a výhody z toho plynúce, nebudeme si tu predsa klamat.
Mna by zaujimalo,co na tieto (a ine zmeny ako napr zrusenie benefitou u zubara, siahnutie na 2pilier a pod) zmeny hovoria ficovolici. S respektom sa pytam.
Lebo ja osobne som volila davno matovica a zazila som velke sklamanie... priznavam. Ci to aj ficovolici uz olutovali.

@giertlova pomaly ako v nejakom inom rezime