Súhlasíte so Šimkovičovou? Hľadáme názory!
Ahojte, poznáte niekto alebo súhlasíte niekto so Šimkovicovou? Napr Fico má dva tábory. Aj s ním súhlasia aj nie. Ale na ňu počuť len negatíva. Je niekto kto je s.nou spokojny ?
@danyelia "lebo Šimečka"... vieš, kto bol ten Šimečka, po ktorom je nadácia pomenovaná? Vieš, že je už nejaké to desaťročie po smrti? Vieš kto je zakladateľom nadácie? Že medzi zakladeteľmi je napr. aj F. Mikloško? Že každoročne zverejňujú svoje hospodárenie? Že robia napr. vzdelávacie projekty, aby dementov, čo popierajú Holocaust bolo čo najmenej? Predpokladám, že o ničom z toho netušíš, ale hlavne, že Fico a spol povie "Šimečka" a ovečky poslušne zabliakajú a zatlieskajú.
@danyelia
Keď sa uz opakovane pýtaš, čo také svetaborné robia nadácie... tak to je jednoznačná známka prízemnosti...
ja sa za dôležitú personu nepovažujem... som len úplne bežný občan, ktorý politikov vníma ako ľudí v službe štátu a očakáva, že vládni politici budú riadiť svoje rezorty odborne, slušne a zodpovedne
@aalt mohla vytiahnut XY nadacii na preverovanie, ale ani jedna z nich nema v nazve Simecka, tak tie nie su podstatne. Tomu sa hovori PR, sice na Simkovicovej sposob, ale pozornost si milostiva nekulturna zas vydupala. A o nic ine nejde, len o pozornost. Na nic ine nema ani kapacity. Vsak ak necita z papiera, tak neposklada ani jednu suvislu vetu...
@annm81 Pre mňa za mňa nech je zakladateľom aj Feri Lakatoš z Hornej dolnej alebo Danko či Dolinková...čo na tom nie je jasné, nech je to hocikto, ak ide o pochybenie či nezrovnalosti, nech sa to jednoducho prešetrí a hotovo. Čoho sa tak všetci bojíte? Veď keď je to v poriadku, nemajú prečo stresovať...🤷🏼♀️
@danyeliaano, vsetko potrebne povedala? To akoze naozaj. Zaukolovala novinarov. Na aku kontu belavu ma na ministerstve odbor kontroly? Preco sa neobratila s podnetom na prokuraturu, ked ma podozrenie, ze sa s peniazi nezodpovedne naklada? Ona zada ulohu novinarom, ako ucitelka ziakom. 🙄A co novinari s tym? Ked nieco zista co s tym maju spravit. Napisat pani nekulturnej ministerke report a ona ho ani neprecita, vsak ona s novinarmi nekomunikuje... Ona im len rozdava ulohy. Ty nevidis celu tu ubohost co sa dnes udiala? To sa ti fakt zda byt v poriadku?
@naja94 Tak teda som prízemná, keď nevidím strašný prínos toho, aby sa míňali naše peniaze na ,,boj proti nenávisti,, (ja nie som tá, čo ľudí nenávidí), ,,boj za rozmanitosť,, (načo?) a iné prázdne frázy...Ja podporujem Ligu proti rakovine, Ligu za duševné zdravie, Organizácie na pomoc deťom, ktoré majú reálny prínos pre občanov a nie tieto nadácie za boj a proti boju...🙄
@oliolijanka ak idem viesť rezort, mám mať prehľad. Madaric mi nebol sympatický, no bol aj umelec. Hromcovu ako odborníčku umelci nespochybňovali. Z Lassakovej aj Milanovej si robili srandu, no tie nerobili taký bordel a škody, ako táto žena za pár mesiacov. Vlastné pardon, podľa mňa minimum z toho je z jej hlavy. Má tam machalu, michelka a spol. Prepáč, niekto, kto obhajuje simkovicovej kroky a nevidí, že spejeme od demokracie niekde do Bieloruska, takému človeku ja nerozumiem. Fakt ti neprekáža, že Bibianu hodila kamoske a jej odbornou spôsobilosti bolo to, že sa starala o deti? Zek konspiratora dala do rady stvr?
@danyelia pani ministerka ani nevie ake struktury ma na mimńistestve a co jej podriadeni maju v naplni prace. Mimo ineho tam ma Odbor kontroly Ministrstva kultury SR a ona zadava ulohy novinarom!
Skoda, ze sa tu neda zdoraznit tucnym pismom, tak ti vypichnem len to najdolezitejsie
- Odbor kontroly je špecializovaný útvar v priamej riadiacej pôsobnosti ministra a jeho hlavnou úlohou je zabezpečovať a koordinovať kontrolnú činnosť
-vykonávať finančné kontroly na mieste z hľadiska oprávnenosti, účelnosti, hospodárnosti a efektívnosti využívania finančných prostriedkov poskytnutých zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky transferovaných cez kapitolu ministerstva,
Viac sa docitas ty, a mohla by sa docitat aj pani minesterka nekultru na vlastnom webe
https://www.culture.gov.sk/ministerstvo/kontrola/
Kontrolná činnosť Odboru kontroly Ministerstva kultúry SR
Na základe kompetenčného zákona je Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky ústredným orgánom štátnej správy SR v presne vymedzených oblastiach a podľa príslušných ustanovení zákona NR SR č. 10/1996 Z. z. o kontrole v štátnej správe, zákona č. 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole a audite a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ďalších právnych predpisov zároveň orgánom kontroly.
Odbor kontroly je špecializovaný útvar v priamej riadiacej pôsobnosti ministra a jeho hlavnou úlohou je zabezpečovať a koordinovať kontrolnú činnosť na ministerstve a v organizáciách, ktoré patria do pôsobnosti Ministerstva kultúry SR. Hlavnú činnosť v kalendárnom roku odbor kontroly vykonáva na základe Plánu kontrolnej činnosti na jednotlivé roky schválených ministrom kultúry Slovenskej republiky.
V kompetencii odboru kontroly je najmä:
organizovať a vykonávať finančné kontroly na mieste z hľadiska oprávnenosti, účelnosti, hospodárnosti a efektívnosti využívania finančných prostriedkov poskytnutých zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky transferovaných cez kapitolu ministerstva,
@mondolina 🙄 O vláde som sa tu na MK zapojila do desiatok diskusií, napísala som plno komentárov, naozaj sa mi to tu nechce všetko opakovať, dookola to isté, ak Ťa naozaj tak strašne zaujíma môj názor na vládu a nezaspíš kvôli tomu, vyhľadaj si moje príspevky v starších diskusiách a dozvieš sa všetko potrebné...
@ukulela Ja pozerám AJ TV Slovan, AJ Mimi Šrámovú, AJ Ta3, AJ Markízu, AJ Jojku, AJ RTVS bývalú, aj rôzne neznáme médiá. A vieš prečo aj alternatívne média? Lebo títo moderátori nechajú hostí aj dohovoriť, neskáču im drzo do rečí, nevnucujú im nasilu svoj názor, neprejavujú agresívne svoj politický smer, pýtajú sa ich otázky, ktoré zaujímajú kopu ľudí a NIE SÚ zaujatí ako médiá hlavného prúdu. A tak isto by mi vadilo, ak by moderátor okato nadržiaval koalícii, moderátor má byť nestranný a nezaujatý. Preto sa veľa ľudí prikláňa aj k iným médiám...
@danyelia Ministerka moze informovat verejnost, ale preco nepoveri kontrolou hospodarenia kontrolorov zo svojho ministerstva ale ukoluje novinarov? Informovat ma povinnost, aj verejnost aj novinarov. Ale zadavat ulohy moze iba a len zamestnancom, ktori spadaju do jej pravomoci. Vie vobec o tom, ze takych zamestnancov ma?
Ja viem, ty mi neodpvies, preco to spravila, ty nie si ona. Ale ako obcana, ktoreho je ministerka (aj cele ministerstvo) zamestnancom by ta malo zaujimat, preco nerobia to, za co beru plat? Preco presuvaju svoju robotu na novinarov?
@mizoko Každý môže mať rôzny názor na hocičo, kto určí, že tento FAKT je fakt faktom? 😃 Liberáli a progresívci sa stále oháňajú demokraciou a jej ničením, ale pre nich nič nie je čiernobiele, iný názor nemôže byť pravdivý, len ten ich fakt je správny...Ako to povedala Kovačič Hanzelová? ,,O pravde sa nediskutuje,, A hotovoo, bodka 😄
@aalt Zase sa mám opakovať? 🙄 Je jedno, koho názov táto organizácia nesie, aj keby to bola organizácia nesúca meno prezidenta, ak sú tam určité pochybnosti o správnosti jej financovania, nech je preverená, čomu z toho nerozumieš? Spomenula som ju preto, lebo práve dnes vyšla táto, nazvime to kauza na tlačovke...

@mondolina Čomu zase neverím? 😃 Že mám 4 malé deti a chcem sa im večer venovať? No tak prepáč, ale nie každá si môžme dovoliť tráviť celé večery s mobilom v ruke a vykecávať sa na MK...Hej, píš pomalšie, aby som ja stíhala čítať popri uspávaní, kúpaní, kŕmení a upratovaní 😂