icon

Súhlasíte so Šimkovičovou? Hľadáme názory!

13. aug 2024

Ahojte, poznáte niekto alebo súhlasíte niekto so Šimkovicovou? Napr Fico má dva tábory. Aj s ním súhlasia aj nie. Ale na ňu počuť len negatíva. Je niekto kto je s.nou spokojny ?

atinkaa
16. aug 2024

@danyelia nie, ja som nikde nenapisala, ze nerobim chyby, take asi nepoznas, ale nie nevsimla som si, kedze si v kazdom prvom prispevku, ze diskusia nie je tvoja, vyzeras, ze tym zijes, touto temou. Reagujes na vsetkych, jedujes sa s kazdym prispevkom a nie, nie je to moja praca, teda som to nepozrela uplne presne....a mimochodom nebolo by to tu nic nezvycajne, ze niekto nevydrzi a z anonymity je razom neanonymni, nebola by si prva. Teda netusim co riesis, ale ok.
A nie, ja sa ta dookola nepytam ci s nou suhlasis - ja som sa opytala uz asi 3x, co take vynimocne urobila? Dokazes si normalne precitat otazku a nepreformulovavat ju? A pripadne aj zodpovedat? Ak to ma odpoved?

..a ostatne....co ti k tomu napisat - Zuzana Caputova je jedina osobnost, ktora sa na slovenskom politickom nebi zjavila a zaziarila, bolo to vidiet na kazdej zahranicnej ceste, to by sa nikomu inemu nepodarilo, este mozno Havlovi, ak ratame celu CSFR, to, ze prskas jed dalej a urazas to ti uz zhrnula @mizoko....ale ja to vnimam tak, ze toto co predvadzas ty je vacsina spokojneho Slovenska, ktore zjavne nepotrebuje vidiet vykon a ani nic mat, staci ked pan je spokojny a lud sa ma tiez hned fajnovejsie, hned sa citi, ze na to prispel a vydrel to. Cesty nemas, lekara nemas, peniaze to neviem, to nasi ludia maju - ved sak su nasi. Jednoducho uz len radost zit.

A opakovane, jediny, kto to tu zvrhava na urazky si ty, ostatni ti iba nastavuju zrkadlo, ale to sa asi neda...mat nejake to sebahodnotenie, sebauctu, uctu k inym....respektovat cudzi nazor, to asi nevies. Ale celkom ti ide vysmievanie, urazanie, take tie klasicke skolkarkoviny, este keby si mohla niekomu dat lopatkou na piesku po hlave a potom sa rozplakat a povedat, ze vsetci boli zli na teba.
Niekto nedospeje aspon co sa tyka moralnych stadii ani v dospelom veku a kedze nepoznas kvality pani prezidentky, tak si sa svojou terminologiou zaskatulkovala sama. To ci tam mas Pistu alebo Peta je uz vlastne uplne jedno.

Mne uz nepis a najma si to uzivaj, ved Martina je ministerka a Mata dala na celo SNG taoistu, ktory ak bude potreba tak by vedel precistit tvoje aj barscie energie cez genital a to uz je zivotopis do galerie taky, ze ten Benka mozno ujde zo steny aj sam.
No a pre teba by to mala byt pohodka jazz, ved je to presne ako si to chcela. Podla tvojho a Matinho vkusu. Na paradu.

hiro
16. aug 2024

@danyelia Tá tupaňa vyhadzuje dlhoročných odborníkov. Lebo je to jej právo? Super. Lebo suseda z rakúska je viac národná ako pôvodný človek... Úžasné. Nacistické praktiky.
Keby aspoň čušala ani sa neobjavovala tak aspoň zapadne v histórii prachom. Teraz už ale naveky bude zapísaná najhlúpejšia ministerka. Ona tu je len na chvíľku zvolená. A o chvíľu bude preč. Kultúra je ale večná.

mizoko
16. aug 2024

@danyelia jasne,milunke to bolo. 🤣 ty si stratená,fakt. Takýmto spôsobom budeš o chvíľu môcť debatovať iba so svojím odrazom v zrkadle 😜 možno 🤣

veronika2021
16. aug 2024

@viestta ved to sedi,ministerka nekultury lebo vsade okolo vidiet len nekulturu😁moje oko vidi kulturu len v historii,teraz ani hudba ani vytvarne umenie,ani architektonicke umenie,basnicke,filmove ci divadelne je dobre zasa len to stare….je nekultura tak mame taku ministerku😁

danyelia
16. aug 2024

...kľudne si trávte piatkový večer na Modrom koníku nadávaním a rozčuľovaním sa na fóre s cudzími ľuďmi a ich urážaním, na ministerku a vládu, keď si myslíte, že sa tým niečo vyrieši...asi nemáte inak a s kým tráviť večer, čo je teda dosť smutné Ja mám zaujímavejší program, tľapkajte sa tu po pleci navzájom... 😃

mizoko
16. aug 2024

@danyelia furt si tu? 😜

gribka1
16. aug 2024

Nie je nad sladké žitie vo vlastnej bublinke a kašľať na to, čo tu stvárajú neschopné politické kreatúry terajšie či minulé. To by sa politikom páčilo.

mizoko
16. aug 2024

@danyelia ono netreba odchádzať tak teatrálne stačí jednoducho prestať sledovať diskusiu a odísť 😅 ale chápem musela si nám to oznámiť.

viestta
16. aug 2024

@veronika2021 umenie a kultura je vec nazoru a vkusu. Kedysi aj Mozart bol nevkusny, a jeho hudba obsahovala "privela not" aj Michelangelove diela boli hrube a vulgarne

mizoko
16. aug 2024

@veronika2021 nevedela som,že akurát ty máš patent na to,ktoré umenie je vhodné a ktoré nevhodné 😉 to,čo jednému príde nevkusné inému sa môže nadmieru páčiť. Kto z nich má pravdu? De facto obaja, lebo je to len ich subjektívny názor. Umenie malo vždy aj provokovať prinášať niečo nové neokukane. "Každý tovar si nájde svojho kupcu." Ide len o to kto čo hľadá.

tetapetra
16. aug 2024

@veronika2021 kultúra v minulosti tiež nebola kultúrna 😉. Slovenský film sa zviecha. Mne je výsostne nesympaticka Vanda ,ale produkuje dobré filmy. Tapakov brat má pekné sochy, dubravsky má tiež pekne obrazy. Nie som umelec, delím tieto veci na páči sa, nepáči sa mi. Zo srdca neznášam Tublatanku🤷🏻‍♀️, páči sa mi hlas Kirschner. Myslím si,že máme veľa umelcov a talentovaných,ale keď sa tomu nevenujes strácas sa

annm81
16. aug 2024

Mne sa strašne páči, keď sa človek dobrovoľne zapojí do diskusie a potom dostane otázku na dovysvetlenie/podloženie názoru, ktorý napísal a on namiesto toho, aby napísal jeden odstavec s vysvetlením, napíše radšej 50 príspevkov o tom, ako nemá čas tráviť na diskusiách celé dni... ťažko mi neškatuľkovať, pre akých ľudí je to typické...

gribka1
16. aug 2024

@annm81 Veď práve, žiadne argumenty. No ale aké, keď sama ministerka ich nemá. No niekomu to postačuje.

veronika2021
16. aug 2024

@mizoko myslim,ze som tam napisala,ze pre moje oko….tak neviem,preco ides do utoku,co ta na mne tak prudi?😁jasne som tam vyjadrila svoj nazor .Ale vo vseobecnosti,neviem,kto si za 50 rokov pusti akukolvek hudbu vyprodukovanu dneska,kto sa pozrie na akukolvek stvabu ako na peknu za tych 50 rokov….

mizoko
16. aug 2024

@veronika2021 to nebol útok ale debata 😁 je veľa ľudí kt sa novodobé umenie paci

viestta
16. aug 2024

@veronika2021 napriklad ta (vraj kontroverzna) rekonstrukcia SNG dostala ocenenie Fenomeny architektury, velmi pekny a architektonicky zaujimavy je aj most Apollo v BA. Mnoho rekonstrukcii a revitalizacii schatranych budov je tiez vydarenych. Nuz a z dnesnej hudby napriklat muzikal Cyrano z predmestia (aj ked ma mozno viac ako 50) a aj take Vyznanie od Mariky Gombitovej alebo Moj Boze od Knechtovej.
Ale ano, niekto nevnima umenie okolo seba aj ked tam je.

gribka1
16. aug 2024

Koľko ľudí, toĺko chutí, každý je jedinečný, takisto jeho vnímanie krásy a umenia. Kto je ona, že rohoduje, čo áno a čo nie. Nech riadi svoj rezort transparentne, nech idú financie na podporu umenia doma aj prezentáciu našich umelcov v zahraničí.

tetapetra
16. aug 2024

@veronika2021 ja ti neviem, ale asi tu Kirschner si dám. Stavby? Mne sa páčia v Ba tie hnedé mrakodrapy v tvare vajca, či čo to je. Myslím,že sa mi budú páčiť aj potom.

atinkaa
16. aug 2024

@tetapetra myslis zahu hadid skypark?

naja94
16. aug 2024

Dievčatá, dnes, vlastne včera som bola Devíne na Tribute to freedom... Jana Kirschner na záver povedala: "Nestrácajme nádej"... A myslím, že to je ono... Akokoľvek zle to dnes vyzerá, aj tak ich to raz dobehne... všetkých tých robov, kováčikov, eštkov, tarabov, šimkovičové... čas je najlepší sudca a ja verím, že celý tento mafiánsko-nacistický ansábel raz poriadne narazí...

natalka13
17. aug 2024

@petronelag dufam ze ty mas dost repre vyzor na svoju pracu a funkciu.

viestta
17. aug 2024

Tak keby to niekoho zaujímalo, tu sú zozbierané kroky tejto vlády za uplynulých 10 mesiacov.
Určite budem rad, ak mi doplníte ďalšie udalosti a kroky, ktoré sa udiali.
1. Výmena a spôsob výmeny policajného vedenia.
2. Výmena vedenia policajnej inšpekcie a následné personálne čistky.
3. Reorganizácia útvarov strategickej komunikácie a odborov boja proti hybridným hrozbám. Vyhrážanie sa právnymi krokmi jednotlivým úradníkom, ktorí ich viedli.
4. Výmena členov Súdnej rady a následné odvolanie jej predsedu Jána Mazáka.
5. Odvolanie 50 odborníkov a odborníčok v rámci ministerstva životného prostredia – šesť riaditeľov Národných parkov, 13 riaditeľov CHKO, riaditeľ Štátnej ochrany prírody, SHMÚ, ZOO Bojnice, Vodohospodársky podnik, Envirofond a mnohých ďalších.
6. Lety štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia vrtuľníkom ponad chránené oblasti, ktoré sú v rozpore so zákonom.
7. Postavenie mimo služby vyšetrovateľov, ktorí riešili kauzy politickej korupcie, ich šikanovanie a vyhrážanie sa im.
8. Zrušenie dotačného projektu na výučbu mediálnej výchovy a boj proti dezinformáciám na školách.
9. Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry a degradovanie jej prokurátorov.
10. Najskôr oklieštenie a reorganizácia NAKA, následne K 31. augustu jej úplne zrušenie.
11. Obvinenie vyšetrovateľov a prokurátora, ktorí riešili trestné činy predstaviteľov Smeru, jemu spriaznených oligarchov a mafie. Policajtom, ktorí sa zastali vyšetrovateľov, pohrozili preradením na nižšie odbory.
12. Prokurátorovi, ktorý dozoroval kľúčovú kauzu Očistec, pozastavili výkon funkcie.
13. Presadenie zásadnej zmeny trestných kódexov, ktorá znižuje tresty za korupciu a ekonomickú trestnú činnosť, vďaka ktorej boli premlčané alebo zastavené viaceré kauzy ľudí blízkych vládnej koalícií.
14. Zrušenie RTVS, jej nahradenie STVR a podriadenie jej politickej kontrole. Generálny tajomník služobného úradu ministerstva kultúry, známy konšpirátor, Lukáš Machala sa stal členom rady STVR.
15. Plány na okresanie druhého piliera a zavedenie dane z bankových transakcií namiesto šetrenia v jednotlivých rezortoch.
16. Zvýšenie zdravotných odvodov pre zamestnávateľov.
17. Dosadenie Pavla Gašpara na čelo SIS obídením zákona a prezidentky.
18. Ovládnutie kontrolných úradov – pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, verejné obstarávanie, reguláciu sieťových odvetví, Štatistického úradu a ďalších.
19. Razantné personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách. Politické ovládnutie kultúrnych fondov.
20. Zrušenie grantov pre ľudskoprávne organizácie na ministerstve spravodlivosti, environmentálnych organizácií na ministerstve životného prostredia.
21. Predložený poslanecký návrh zákona o mimovládnych organizáciách, ktorý má zaviesť označovanie zdrojov zo zahraničia.
22. Zrušenie usmernenia, ktoré pomáhalo trans ľuďom.
23. Predloženie a v niektorých prípadoch už aj schválenie zákonov, ktoré znižujú verejnú kontrolu vo verejnom obstarávaní, oslabujú posudzovanie vplyvov na životné prostredie a zrýchľujú vyvlastňovanie vo verejnom záujme.
24. Zasadenie sa o vyradenie Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu.
25. Minister vnútra Šutaj Eštók a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar na diskusii u hľadaného extrémistu.
26. Nevyšetrená nehoda Andreja Danka.
27. Trestné oznámenia a verejné útoky na novinárov. Vyhrážanie sa novinárom sledovaním SIS.
28. Obídenie zákona pri zvýšení platov členov vlády, ktoré sa navýšili výlučne cez paušálne výdavky.
29. Nepriznané majetky členov vládnej koalície a nejasnosti ohľadom ich nehnuteľností. Napríklad Peter Pellegrini užíva lietadlo a vilu poslanca Hlasu Petra Náhlika.
30. Obmedzovanie prístupu verejnosti k informáciám, keď ministri nekomunikujú s médiami.
31. Netransparentná a zjavne predražená prezidentská kampaň Petra Pellegriniho, čo je v rozpore so zákonom. Zároveň postavená na klamstvách a vytváraní nenávisti.
32. Doživotná renta ušitá pre premiéra Roberta Fica.
33. Obmedzenie zhromažďovacieho práva v Lex Atentát a príprava pokračovania Lex Atentát 2, ktorý ma riešiť slobodu slova a tlače.
34. Hrozba pozastavenia eurofondov a plánu obnovy zo strany Európskej únie. Riziko prepadnutia takmer dvoch miliárd eur z Plánu obnovy pre neplnenie kľúčových míľnikov v oblasti životného prostredia a zdravotníctva.
35. Polícia si predvolala na výsluch umelkyňu Ilonu Németh, ktorá stála za petíciou proti ministerke kultúry Martine Šimkovičovej.
36. Odvolanie riaditeľa SND Mateja Drličku, keď k nemu fyzicky domov prišla úradníčka s dvoma mužmi.
37. Šimkovičová odobrala správu kaštieľa v Budmericiach obci. V tomto kaštieli si Machala organizoval súkromnú oslavu. SNS chce obciam odobrať všetky významné kultúrne pamiatky. Napríklad Bratislave hrad Devín.
38. Návrat politických nominácií v ministerstve zdravotníctva, a dosadenie ľudí, ktorých cieľom je pretlačenie vlastných ekonomických záujmov. Ak sa lekári a primári proti tomu postavia, politicky dosadený manažment ich vyhadzuje z funkcií.
39. Šimkovičová odvolala riaditeľku Slovenskej národnej galérie Alexandru Kusú, ktorá inštitúciu viedla 14 rokov.
40. Odchod dlhoročného riaditeľa environmentálnej polície Maria Kerna a objavili sa informácie o rozpustení celého odboru.
41. Minister spravodlivosti Boris Susko pozastavil výkon trestu bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kovačikovi, ktorý je obžalovaný v ďalšom prípade a stíhaný v treťom.
42. Zastavenie slovenskej humanitárnej a rozvojovej pomoci.
43. Disciplinárne podanie na sudcovi Najvyššieho súdu Jurajov Klimentovi, ktorý riešil kauzy okolo Roberta Fica. Fico ho v minulosti slovne napádal.
44. Splnomocnencom pre vyšetrenie pandémie sa stal človek, ktorý existenciu pandémie popieral a zároveň odmietal očkovanie. Pod jeho vplyvom odmietlo Slovensko podpísať nové zdravotnícke postupy Svetovej zdravotníckej organizácie.
45. Avizovanie zmien v ústave, ktorých cieľom má byť zastavenie liberalizmu a progresivizmu.
https://www.facebook.com/Jakub.Filo/posts/pfbid...

viestta
17. aug 2024

pohlad zvonka na to co sa u nas deje
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-s...

baumka
17. aug 2024

@viestta desivý zoznam, čo všetko sa dá za 10.mesiacov stihnúť☹, no a to tempo nekultúrnej ministerky s ťažným koňom Machalom tomu dáva korunu. Blíži sa škola a na tú si tiež Machala brúsi zuby, aspoň toto by si mohli tunajšie matky-voličky všimnúť, však ide o ich deti. Ale nedávam tomu veľkú šancu.

viestta
17. aug 2024

@baumka Tempo je zbesile, dosledky vrazedne. Ja naozaj neverim, ze niekto toto moze schvalovat. Stale vo mne hori svetielko nadeje, ze len sa hanbia napisat, ze toto co nam vybrali je v poriadku. Ale mohli by sa ti traja, ktori v tejto diskusii obhajovali madam aj s jej sedou eminanciou, rovnako ako cely vladny ansabel vyjadrit aspon k tomu zoznamu

mizoko
17. aug 2024

@viestta ale ty stále nechápeš,že pre nich je to ok lebo oni to berú ako boj proti liberalizmu a progresivizmu. No a čo že celá krajina sa rúca ako rímska ríša! Oni vedú svoj boj proti nepriateľovi kt si našli a to je podstatne

baumka
17. aug 2024

@viestta veru by sa mohli ozvať a povedať, či naozaj 100% súhlasia s tým, čo sa tu deje posledné mesiace. Včera som bola s dcérou v kine na VLNÁCH a po skončení sme normálne tlieskali, zároveň sme počas pozerania videli mnohé paralely s tým, čo sa deje teraz u nás. Povinne by som tam nahnala tých neveriacich, ale aj tých, ktorým je jedno, čo momentálne zažívame.

viestta
17. aug 2024

@mizoko asi mas pravdu. Najdolezitejsie je, ze nemame 72 pohlavi a tri zachody. Vsetko ostatne je nepodstatne.

carolynka
17. aug 2024

@baumka
Praveze ludia, ktori toto podporuju sa obhajuju tym, ze chrania svoje deti pred agendou LGBTQplus. To je jednoducho ich nemenny postoj a na inom nezalezi. Nedavno som bola svedkom rozhovoru, kde pani vravela, ze suhlasi so Simkovicovou lebo je proti progresivcom, a ze ta pani nechce, aby jej dieta bolo vystavene LGBTQPLUS. Ine problemy pre nich neexistuju. 🤷🏻Potom debata presla na zdravotnictvo a obaja sa zhodli na tom, ze zdravotnictvo sa velmi neposuva vpred.

mizoko
17. aug 2024

@viestta to je ako so žumpou- keď niečo rozviri ten kal na spodku chvíľu trvá kým tie s.acky opäť klesnú na dno 😏 a tuná tu žumpu rozviruju pravidelne naši politici