Uťahovanie opaskov: Ficova vláda zvyšuje platy len vybraným
Z doterajšieho konsolidačného úsilia Ficovej vlády je zrejmé, že pripravované opatrenia zaplatia firmy, banky, ale aj bežní ľudia. Šetriť na strane vlády či jej úradníkov by sa malo menej.
„Zatiaľ vidíme, že konsolidácia sa deje najmä na príjmovej strane rozpočtu, čo má potenciál utlmiť hospodársky rast, ktorý je kľúčom k udržaniu štedrej sociálnej politiky v budúcnosti,“ hodnotí analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.
Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/23383308/rozpocet-fico-d...
@zmrzlinka2021 lenže aj ja som napríklad slovenka a túto vládu tu nechcem, nemôžem za ňu... ty žiješ v zahraničí?
@tomasisa druhy pilier je kapitola sama ao sebe. Ak by do neho Ficovlady nestrkali svoje spinave paprce a lachvate cumaky, tak by bol vynosny aj pre sporitelov aj pre spravcov. Lenze tie jeho "upravy" podmienok a manipulacie, ktore viedli k tomu, ze sporitelia "dobrovolne" vystupovali z druheho piliera a ich uspory okamzite "zaplatali" schodok socialnej poistovne z druheho piliera spravili frasku. A za tu frasku su zodpovedne Ficovlady.
@gribka1 vsak toto, nenezrate spravcovske spolocnosti by ich okradli, tak tomu zabranil a zariadil aby mu dali peniaze do statneho rozpoctu sami. Teraz este vymysli statne dlhopisy za dochodkove uspory. Iste je jedno, ze ked ich dobre nastavi, uz nebude jeho zodpovednost z coho ich budu tie buduce vlady vplacat. On za nich "dokonci" dialnicu BA -Ke (rozumej postavia sa dalsie trapne 3 km dialnice, ktore slavnostne otvori. Jeho ludia na nich zarobia, potom sa mu odvdacia... ) Nikto to so Slovenskom nemyslis tak dobre ako nas laskavy a dobrotivy sudruh uz stvrty krat pan premier.
Hm, DPH 23%... Čo sa stalo, že fico, taký veľký bojovník, ktorý Radičovú takmer ukameňoval, keď dočasne zvýšila DPH z 19% na 20%, dovolil niečo takéto? Čo na to ovce?
@katy084 asi tak , presne to iste . Idem nieco vybavovat Alebo idem niekam volat , ci doctor ci urad. Cakam kedy kto na mna vybehne , zacne zazerat , nic nefunguje , vela veci je vsak aj o ludoch Samotnych a aj manazeroch a , ked nie je tlak na kvalitu a efektivitu , Toto je vysledok
... a my tuzime po slusnom vyjadrovani, ucte a zmiereni spolocnosti.... Nevyberanym slovnikom to dosiahneme 👍🙃
@eva8 nuz, ked uz o slovniku, nas laskavy a starostlivy sudruh, uz stvrty krat pan premier ma priam akademicky slovnik. Vsak? A sudruh teraz uz europoslanec ten ma tiez slovnik, ktory by mal byt pre deti do 15 vypipany.
Nie, neuznavam pejorativy na akukolvek stranu alebo osobu. Lenze niekedy tazko najst slova aby vyjadrili podstatu a aj boli publikovatelne.
@sevrin krasa …. Krasna socialna demokracia a “europoslanci “ Toto Len pustat niekde v EU a s titulkami 🤦 nech sa vidi co za luzu tam sedi
Kde su teraz koalicni volici , ked ma osocovali , ze som troll alebo redaktor “mainstreamu” , aj vam sa lubi DPH 23% vsetko pojde raketovo hore !!!! Zaplati to lud
@jednoduchomaria89 čítajú z pod periny a čušia, sem tam 2-3 vylezu
Dôvodom konsolidácie, návrh ktorej v stredu schválila vláda, má byť aj „zlepšenie sociálneho štandardu občanov SR“.
😂 😂 😂
Pre tých čo žerú seno, určite 😂
"Ide nielen za ľuďmi, ale aj za firmami či bankami. Každý musí prispieť,“ vyhlásil Fico.
To je ten Fico, ktorý si nechá namiesto zdaniteľného platu vyplacať nezdaniteľné paušálne náhrady.
@jednoduchomaria89 za toto vsetko vdacime tym ludom, ktory si volili Fica. Zvolili si vyssie dane, tak im gratulujem!
Fico nam zobral danovy bonus, zobral digitalneho ziaka, zvysil si vlastnu mzdu, odsuhlasil si dozivotnu rentu. Fico nam zvysil dane, poplatky za dialnice...toto si zasluzime, ked sme si ho volili (ja som ho nevolila) zjedzme si, co sme uvarili.
Fico vie velmi dobre slubovat, a ze je tolkoto ludi, co mu veri...je mi z toho smutno. Len dufat mozem, ze ho nabuduce nevolia, ale ani tomu by som sa necudovala, keby ho zvolili. My ludia velmi radi opakujeme svoje chyby!

Asi tak