icon

Uťahovanie opaskov: Ficova vláda zvyšuje platy len vybraným

jednoduchomaria89
14. sep 2024

Z doterajšieho konsolidačného úsilia Ficovej vlády je zrejmé, že pripravované opatrenia zaplatia firmy, banky, ale aj bežní ľudia. Šetriť na strane vlády či jej úradníkov by sa malo menej.

„Zatiaľ vidíme, že konsolidácia sa deje najmä na príjmovej strane rozpočtu, čo má potenciál utlmiť hospodársky rast, ktorý je kľúčom k udržaniu štedrej sociálnej politiky v budúcnosti,“ hodnotí analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/23383308/rozpocet-fico-d...

sevrin
16. sep 2024

Asi tak

jana_eyre_2
16. sep 2024

@zmrzlinka2021 lenže aj ja som napríklad slovenka a túto vládu tu nechcem, nemôžem za ňu... ty žiješ v zahraničí?

makaronka01
16. sep 2024

@egonsk
@doriiis okí, ďakujem za vysvetlenie

viestta
16. sep 2024

@tomasisa druhy pilier je kapitola sama ao sebe. Ak by do neho Ficovlady nestrkali svoje spinave paprce a lachvate cumaky, tak by bol vynosny aj pre sporitelov aj pre spravcov. Lenze tie jeho "upravy" podmienok a manipulacie, ktore viedli k tomu, ze sporitelia "dobrovolne" vystupovali z druheho piliera a ich uspory okamzite "zaplatali" schodok socialnej poistovne z druheho piliera spravili frasku. A za tu frasku su zodpovedne Ficovlady.

gribka1
16. sep 2024

@viestta Ale keď on sa bál, že ľudia o všetko prídu. Len dobre im chceli. Od srdiečka ako pán Pelle vravieval.

viestta
16. sep 2024

@gribka1 vsak toto, nenezrate spravcovske spolocnosti by ich okradli, tak tomu zabranil a zariadil aby mu dali peniaze do statneho rozpoctu sami. Teraz este vymysli statne dlhopisy za dochodkove uspory. Iste je jedno, ze ked ich dobre nastavi, uz nebude jeho zodpovednost z coho ich budu tie buduce vlady vplacat. On za nich "dokonci" dialnicu BA -Ke (rozumej postavia sa dalsie trapne 3 km dialnice, ktore slavnostne otvori. Jeho ludia na nich zarobia, potom sa mu odvdacia... ) Nikto to so Slovenskom nemyslis tak dobre ako nas laskavy a dobrotivy sudruh uz stvrty krat pan premier.

sevrin
17. sep 2024

Hm, DPH 23%... Čo sa stalo, že fico, taký veľký bojovník, ktorý Radičovú takmer ukameňoval, keď dočasne zvýšila DPH z 19% na 20%, dovolil niečo takéto? Čo na to ovce?

katy084
18. sep 2024

@tomasisa absolútne ma nezaujíma matovič pre mňa je to banda všetko hodnotím to čo pre ľudí spravili...v tomto štáte je taký bordel,zmetok vo všetkom, že dovi dopo...keď mám ísť k lekárovi,niekam na úrad tak mám hnačku a nervy v r..i

jednoduchomaria89
autor
18. sep 2024

@katy084 asi tak , presne to iste . Idem nieco vybavovat Alebo idem niekam volat , ci doctor ci urad. Cakam kedy kto na mna vybehne , zacne zazerat , nic nefunguje , vela veci je vsak aj o ludoch Samotnych a aj manazeroch a , ked nie je tlak na kvalitu a efektivitu , Toto je vysledok

viestta
18. sep 2024

@sevrin ano, skoro ju ukamenoval, ale po nej mal este dve vlady a ani jedna z nich tu docasne zvysenu DPH neznizila... To jeho volici nevidia?

sevrin
18. sep 2024

@viestta nemôžeš od tej tupej pakáže čakať, že pochopia toľko vecí hneď. A naraz.

eva8
18. sep 2024

... a my tuzime po slusnom vyjadrovani, ucte a zmiereni spolocnosti.... Nevyberanym slovnikom to dosiahneme 👍🙃

viestta
18. sep 2024

@eva8 nuz, ked uz o slovniku, nas laskavy a starostlivy sudruh, uz stvrty krat pan premier ma priam akademicky slovnik. Vsak? A sudruh teraz uz europoslanec ten ma tiez slovnik, ktory by mal byt pre deti do 15 vypipany.
Nie, neuznavam pejorativy na akukolvek stranu alebo osobu. Lenze niekedy tazko najst slova aby vyjadrili podstatu a aj boli publikovatelne.

jednoduchomaria89
autor
18. sep 2024

@sevrin krasa …. Krasna socialna demokracia a “europoslanci “ Toto Len pustat niekde v EU a s titulkami 🤦 nech sa vidi co za luzu tam sedi

jednoduchomaria89
autor
18. sep 2024

Kde su teraz koalicni volici , ked ma osocovali , ze som troll alebo redaktor “mainstreamu” , aj vam sa lubi DPH 23% vsetko pojde raketovo hore !!!! Zaplati to lud

lizatko1009
18. sep 2024

@jednoduchomaria89 čítajú z pod periny a čušia, sem tam 2-3 vylezu

sevrin
18. sep 2024

Dôvodom konsolidácie, návrh ktorej v stredu schválila vláda, má byť aj „zlepšenie sociálneho štandardu občanov SR“.

😂 😂 😂

Pre tých čo žerú seno, určite 😂

gribka1
18. sep 2024

@sevrin 🤣🤣

viestta
18. sep 2024

@sevrin vsak aj taky Siroky je obcan SR. Aj Fico, Kalinak, Blaha... Mozme ich vymenovat vsetkych zaradom. Tym sa "socialny standardt" urcite zlepsi. On sa im priebezne zlepsuje den za dnom, a niekedy dokoca skokovo, napriklad ked si schvalia pausalne uhrady...

fido69
18. sep 2024

"Ide nielen za ľuďmi, ale aj za firmami či bankami. Každý musí prispieť,“ vyhlásil Fico.
To je ten Fico, ktorý si nechá namiesto zdaniteľného platu vyplacať nezdaniteľné paušálne náhrady.

eva8
18. sep 2024

@viestta
@sevrin
Aka vlada, taky lud. Vsak si berme od nich priklad. Pretoze niekto skoci do studne, tak skocme aj my. Naco nieco zmenit? Majme svojho bacu 😉

gribka1
18. sep 2024

@eva8 Skôr aký národ taká vláda

eva8
18. sep 2024

@gribka1 ano, co sme si zvolili, to mame. Lenze ten, kto s tym nie je spokojny, nemusi preberat "maniere", to opakovanie zacina aj slovnikom.

viestta
18. sep 2024

@eva8 este dobre, ze podporovatelia Fica priam oplyvaju slovnikom hodnym debat v literanom klube.

gribka1
Autor odpoveď zmazal
mira0611
18. sep 2024

@jednoduchomaria89 za toto vsetko vdacime tym ludom, ktory si volili Fica. Zvolili si vyssie dane, tak im gratulujem!
Fico nam zobral danovy bonus, zobral digitalneho ziaka, zvysil si vlastnu mzdu, odsuhlasil si dozivotnu rentu. Fico nam zvysil dane, poplatky za dialnice...toto si zasluzime, ked sme si ho volili (ja som ho nevolila) zjedzme si, co sme uvarili.
Fico vie velmi dobre slubovat, a ze je tolkoto ludi, co mu veri...je mi z toho smutno. Len dufat mozem, ze ho nabuduce nevolia, ale ani tomu by som sa necudovala, keby ho zvolili. My ludia velmi radi opakujeme svoje chyby!

eva8
18. sep 2024

@viestta aj Michalko zo SNS je "literát" 😉 Vsak kludne, rozpravajme ako Ficovi podporovatelia. Zaskandujme si s Blahom 😉
Aj ja som niekedy bezmocna a vybuchnem. Ale co mame z toho, ked vybuchneme, aj ked nemusime? Vsak slovencina je taka krasna! Aj ked si makcene a dlzne domyslame 🙂

viestta
18. sep 2024

@eva8 ano, je krasna, preto deriem klavesnicu ked pisem o nasom dobrotivom a laskavom sudruhovi z stvrty krat panu premierovi a pritom by som vedel pouzit tri, styri alebo aj 5 pismen, ktore by boli podstatne vystiznejsie

eva8
18. sep 2024

@viestta ... a ked napises F. , kliknes len 3x