icon

Valašek ako lepší kandidát než Šimečka

23. feb 2025

Simecka je taky snilko,ten Valasek ako ppzeram dnes o 5’ 12 je taky schopnejší argumentácie,kludny,nevybusny….Simecka tak kazi image PS

viestta
23. feb 2025

Pre mna je Caputova osobnost, ktora nieco dokazala. Pelle pocas svojej kariery len drzi. Ci uz tasticku alebo formu alebo dekorum. On nie je ani osobnost vhodna do politiky (aj ked bol v nej hodne vysoko vytlaceny), len taky slusny trulko usluzny poslusny...

petronelag
23. feb 2025

@majo111222 Mne sa nepozdávalo, že sa ani nezúčastnila okrúhleho výročia SNP.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2025

@viestta Aj keď na mamičkovské forum politika nepatrí, nedá mi to. Predstavte si, že žijete v meste, kde vám už ďalšikrát zvýšili dane, lebo vraj nie sú peniaze. A potom zistíte, že mestské zastupiteľstvo práve schválilo projekt LIDO, v ktorom daruje stavebné pozemky developerom a na oplátku získa pozemky s cestami a chodníkmi, ktoré bude musieť mesto z našich daní udržiavať. Toto sa včera stalo v Bratislave – 33 poslancov z Teamu Bratislava a PS schválilo zmenu územného plánu v prospech a takto “výhodne” vymenilo pozemky s developermi z J&T.

Aby toho nebolo málo, kvôli tomuto projektu sa vyrúbe 100 000 stromov. V čase, keď učíme deti chrániť prírodu, keď sa všade hovorí o klimatickej zmene a potrebe zelených plôch, si tu pokojne podpíšeme rozsiahle odlesňovanie. Kto si to odnesie? Naše deti, ktoré budú vyrastať v ešte horúcejšom a viac zastavanom meste.

Objavili sa informácie, že nezávislí starostovia, ktorí chceli ísť proti tomuto rozhodnutiu, boli vydieraní – ak sa postavia na odpor, v ďalších voľbách im PS a Team Bratislava postaví protikandidáta. Toto má byť tá nová politika? Toto je tá slušnosť a transparentnosť?

Nie som volič súčasnej koalície, ani neschvaľujem ich politiku, ale keď vidím, ako v Bratislave zvyšujú dane obyčajným ľuďom, darujú pozemky developerom, idú rúbať stromy a používajú politický nátlak na tých, ktorí sa im postavia, tak sa pýtam – ak by sa PS dostalo do parlamentu, v koho prospech by konalo? To už sa nenájde politická strana, ktorá by nechcela hrabať pre svojich, ale by rozhodovala v prospech obyvateľov? Mne je úprimne zle, čo sa tu v tomto štáte robí.
Tu som si dovolila skopírovať z inej diskusie,myslim ze ty si kedysi sa rozpisoval co Radi porobil z Košicami,drahe parkovanie a tak,no a tu mas zasa podobny priklad PS kara.
Vies ja nie som nekritická len voci smeru a spol ale naprikld vidim ze ani PS nie su svätuškári,

viestta
23. feb 2025

@majo111222 ja som tebe pisala? Ja som len tak vseobecne skonstatovala ako to vidim ja, je zaujimave, ze si to vztiahol na seba

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
23. feb 2025

@majo111222 tú zmluvu majú majú za ušami ešte Fico a spol. Neviem o aké dôchodky ide. Viem akurát o tom, že sa nepáčilo, že podpísala "rodičovský bonus"

majo111222
Odpoveď bola odstránená
viestta
23. feb 2025

Tak ti napisem za Kosice, tu o PS na magistrate ani len nesnivaju a aj tu sa zvysuju dane a poplatky, mesto ako take vydiera mestske casti, dokonca im pre "neposlusnost" nevyplatilo cast podielovych dani, na ktore maju zo zakona narok a ohrozilo ich fungovanie. Na komunalnej urovni sa deju veci, na ktore este ani velka politika nesiahla. Ty za tym vidis PS, ja za tym vidim ludi, ktori nie su schopni riadit cokolvek. A ano, Simecka je nemastny neslany, ale pre mna PS je jedina strana, ktora mi ponuka moznost zmeny k lepsiemu. Ci to tak bude aj v buducich volbach sa este uvidi. A nie, PS som nevolila, moj hlas dostala ina strana z opozicie.

zuzanita1609
23. feb 2025

Kľudný a slizký je tiež veľký rozdiel 😏.Pellegriny je len žiak svojho učiteľa a tej nálepky sa nezbaví. Čaputová reprezentovala Slovensko vo svete pozitívne,zatiaľ čo Pellegriny len opakuje rétoriku Fica,ale v slizkom znení. Len maska a podržtaška svojho učiteľa 😉. A čuší,aj keď ho Fico viditelne aj skryto ponižuje.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
23. feb 2025

@autorka, pokiaľ sa nemýlim tento rok nemá Ba zvýšené dane 😉. Ale súhlasím s tebou, ja som tu otázku už raz položila, v inej téme, ako si predstavuje PS, že čo spravia ak vyhrajú voľby. Čo spravia, ako ľuďom zabezpečia lepší život? Za mňa len robia fuj,fuj,fuj, ale odpoveď ako by to robili oni neviem. Jedine,že sa vyjadrujú aj k tomu, len ja som to nikde nezachytila

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
23. feb 2025

@majo111222 som si to musela vyhľadať. A čo,že to podpísala neskôr? Veď aj tak bol platný až od 1.1.? Je to jedno kedy zákon podpíše. Podpísala ho 5.10.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
23. feb 2025

@majo111222 no a čo. Ale aj by skôr neplatil. Takže je to úplne jedno.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
23. feb 2025

@majo111222 ta zmluva s USA 20.1. podporila a 9.2 podpísala.

viestta
23. feb 2025

@majo111222 sudruh zo Sumracnej ako pravnik, niekolkonasobny predseda vlady a v case ked to vyhlasoval poslanec NR, velmi dobre vedel aky je rozdiel medzi medzinarodnou zmluvou schvalenou parlamentom a navrhom zakona schvalenym parlamentom. Pri medzinarodnej zmluve prerokovanej a schvalenej parlamentom ´ma prezident pravomoc iba a len ju ako hlava statu podpisat a tym uviest do platnosti. Pri navrhu zakona ma legislativne povinnosti preskumat ci zodpoveda zakonom, Ustave, dobrym mravom, niekoho nediskriminuje... V pripade, ze najde nejaku nezrovnalost ma pravo ho vratit do parlamentu na opatovne prerokovanie. Od schvalenia zakona v parlamente az k podpisu zakona prezidentom a jeho zverejnenim v Zbierke zakonov moze plynut doba, Ustava nespecifikuje aka dlha doba musi uplynut a je na prezidentovi a legislativnom odbore uradu prezidenta ako dlho to budu studovat a ci doporucia alebo nedoporucia prezidentovi zakon podpisat. Takze ak sudruh zo Sumracnej porovnava medzinarodnu zmluvu so zakonom o dochodkoch bud neviedel o com hovori (comu neverim, lebo ako pravnik to vediet musi) alebo spinavo a sproste zavadzal. Je smutne, ze aj toto mu niektori ludia dokazali zozrat. Ale on vie komu su jeho preslovy na Youtube urcena, kto ich bez akychkolvek vyhrad zoberie ako nemennu a jeinu pravdu, takze bez akychkolvek zabran pomiesa hrusky s jablkami, vsak co sudruh povedal, to je pravda.

tetapetra
23. feb 2025

@viestta v poslednom slove máš chybu. Je to prauda 😉🤪

viestta
23. feb 2025

@majo111222 neboj sa, nepojdem ta hladat

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
viestta
23. feb 2025

@majo111222 aspon zacinaj vety velkym pismenom, bodky a ciarky by boli ako bonus

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
23. feb 2025

@majo111222 https://www.ta3.com/clanok/224963/prezidentka-p... tu ju podporuje a 9.2 podpisuje.
To už je také, chytanie za slovíčka. Nikomu tým neublížila a podpísala.

autor
23. feb 2025

@viestta no a teraz sa vyjadrí k tomu Valková,co si o tom myslis,je tato politika PS férová?