Volebné výsledky v Maďarsku: Prekvapenie a nádej
Ahojte, co vravite na volebne vysledky u Madarov? Ja osobne som prijemne prekvapena a dava mi to nadej, ze mozno aj tu sa ludia uvedomia..
@markusrasford neviem čo tu tie tvoje zdroje ktoré si vymenovala, nepoznám ani jeden
Tesim sa, ze mangalica Orban skoncil. a na posobenie P. Magyara si pockam a potom budem hodnotit.
Madari mu dali doveru, ze obmedzi korupciu a proruske smerovanie madarska, zlepsi ekonomicke parametre...tak je na nom a jeho strane, ako budu na tom pracovat. ak sklamu svojich volicov, nabuduce ich nezvolia.
Pozitivum, je hlavne vysoka volebna ucast, skoro 80 percent, v budapesti az 85 percent. Co znamena aktivitu mladych prebudenie obcianskej spolocnosti a hlavne prebudenie pocitu u ludi , ze este stale maju moc nieco zmenit.
U nas je velka rezignacia a skepsa. Dufam, ze toto povzbudi aj slovakov, ze aj ich aktivita, hlasy su dolezite - tak ako to urobili madari.
tptp je mozno dolezitejsie ako samotny vysledok a to co urobi Magyar. Ludia v mad. pochopili, ze ak im nevyhovie dalsi politik ci strana...mozu sa jej opat zbavit a dat sancu inym. Ze politici aj napriek ovladnutiu medii, propagande a miliardam venovanym na bilbordy a kampane...aj mozu skoncit, ak si to vacsina naroda bude priat.
Orban nie je dedicna monarchisticka slachta, ako si asi dlhe roky myslel.
a tiez Magyar napriek vitazstvu, musi vidiet, ze jeho sila je len dovtedy, kym ho podporuju obcania.
@negymama suhlas!
Pozrime sa na to, ktoré štáty napadaju koho
A je to ok?pozrime sa či niesme náhodou spojenci agresorov je to ok?
Treba byt objektívny a mat rovnaké pravítko pre všetkých, keď z témy je globálna politika
Ja hovorim, ze vzdy vzdy je dobre - pre obcanov, pre demokraciu, pre slobodu...ak sa moc strieda. Max 1-2 volebne obdobie a potom nech vystriedaju dalsi.
Taketo fixovanie moci na x vobebnych obdobi, 10, 15, 20 rokov...atd. je vyborne jedine na vzrast korupcie, upenvnovanie moci a rozkradanie a to dokonca aj u tych politikov, co sa spociatku javili ako cestni ci majuci dobre umysly.
o to viac u politikov, co uz sa pri nastupe dostali k moci podvodmi , klamstvami a zo zistnych dovodov.
@la_dolce_vita prekvapila? Ved je to najskorumpovanejsi človek. Pozri si reportáž co robilo ČT 1 v reporteroch. Aké haciendy, aké privilégiá mali jeho "ludia" Len k lepšiemu to môže smerova pre obyčajného človeka
@markusrasford ano, prekvapilo, ved u nas su tiez mega kauzy a korupcia, ale ludia volia dalej tak ako volia.
Ja osobne sa tomu teším, najmä tomu,že Fico stratil spojenca a tým pádom nebude mať toľko príležitostí páchať zlo. No čas ukáže, aký Magyar bude. No horšie od orbana byť nemôže. ..Ľudia sa tešia a to je hlavné
@pribinak aby si netrepala hlúposti. Lebo ani páru nemáš čo píšeš
@markusrasford takto mozes debatovať so svojou mamkou a nie so mnou.
Viac mi nepis
Viac mi nepis
Prestaň. Sú to sociálne siete a nie súkromný krúžok co ty vedies. Ked chces byt za "mudrú" píš konkrétne a hlavne nie od veci.
Ja osobne sa tomu teším, najmä tomu,že Fico stratil spojenca a tým pádom nebude mať toľko príležitostí páchať zlo. No čas ukáže, aký Magyar bude. No horšie od orbana byť nemôže. ..Ľudia sa tešia a to je hlavné
@anonym_351261 toto mi tiez napadlo, ze nas Robko pride o spojenca proti EU a celemu zlemu svetu 🙂
Viac mi nepis
@pribinak bud v strehu stále a nie len vtedy ked sa to hodí tebe a úzkej skupine okolo teba. Orbána si preco nespomenula? No asi sa ti to nehodilo do repertuáru
Z nočného Guardianu: Magyar vyhlásil,, že zaujme tvrdší postoj k migrácii a bude pokračovať v Orbánovom odmietavom postoji voči dodávkam zbraní do Ukrajiny. Je za obnovenie vzťahov Višegrádskej štvorky, bude sa usilovať o pragmatické obchodné vzťahy s Ruskom a zabezpečí revíziu Trianonskej zmluvy a Benešových dekrétov.
Uvidíme, ako nadšený bude Brusel o nejaký rok.
@anonym_fe7a29 co trepeš? Ved Orbán mu nevie prísť na meno. To vôbec nie je pravda čo píšeš.
@markusrasford Ma pravdu. Aj Fico s Pellegrinim si nevedli pred volbami "prist" na meno. Obycajne divadlo. Na kazdy pad, madari vyjadrili nesuhlas s Orbanom a mozno sa Magyar skaredo popali, ak s nimi bude chciet vybehnut ako lgbti Pellegrini so slovakmi.
U homofobnych ficovolicov plati, ze nenavidia homosexualov, ale buzna Pelle je ich clovek, ten moze.
ja som skeptická, Magyar je Orbánov človek ako u nás Pellegrini je Ficov človek
je to ako keby sme čakali, že z odrezku kaktusu vyrastie ružička
@anonym_fe7a29 tak preto sa priamo nevyjadril, ako zareaguje, ked vyhra Orban 🙂 Zatialco Orban sa vehemente chystal gratulovat protikandidatovi 🙂
@anonym_fe7a29 co trepeš? Ved Orbán mu nevie prísť na meno. To vôbec nie je pravda čo píšeš.
@markusrasford vraj je to odidenec z Orbanovej strany a ze urcite nie je liberal.
Z nočného Guardianu: Magyar vyhlásil,, že zaujme tvrdší postoj k migrácii a bude pokračovať v Orbánovom odmietavom postoji voči dodávkam zbraní do Ukrajiny. Je za obnovenie vzťahov Višegrádskej štvorky, bude sa usilovať o pragmatické obchodné vzťahy s Ruskom a zabezpečí revíziu Trianonskej zmluvy a Benešových dekrétov.
Uvidíme, ako nadšený bude Brusel o nejaký rok.
@anonym_174620 no nadšený v Bruseli nemusia byť. Dôležité je aby madari ktorí žijú v Maďarsku boli spokojní.
@anonym_351261 a co ak bude trvat na otvoreni Benesovych dekretov a nastane este vacsie nepriatelstvo medzi ludmi.
@markusrasford vraj je to odidenec z Orbanovej strany a ze urcite nie je liberal.
@roja01 v Maďarsku oslavujú ľudia ze padol Orbanov režim. Ten mocs..s spolu s Lázarom a Szijartom robili tak špinavú kampaň proti Magyarovi ze to sa tak často nevidí. V Maďarsku si zvolili a už je teraz na nich ako to bude pokračovať. Péter Magyar a jeho strana je par hodín po voľbách a už teraz vedia niektori ze to nebude dobre. Co už. Ani len šancu mu nedávajú.
@markusrasford čítaj tu https://blog.sme.sk/vojtechsemeth/politika/kto-...
užíval si výhody kým sa dalo a potom keď už išlo do tuhého dokonca nahrával vlastnú manželku a potom tieto nahrávky použil na vlastnú politickú kariéru, taký je to úžasný človek, týmto sa absolútne nezastávam Orbána, ten je tiež pekný kvietok
@anonym_351261 a co ak bude trvat na otvoreni Benesovych dekretov a nastane este vacsie nepriatelstvo medzi ludmi.
@roja01 žiaľ, toto riziko je tam vždy. Ak sa tá otázka vytiahne, bude sa to musieť nejako riešiť.....tak to je.
@la_dolce_vita že je to jedna veľká katastrofa. Prozápadná politika nikdy nič dobré pre ľudí neprinesie. Ale Zelensky, USA a Leyen sa tešía lebo maju ďalšieho spojenca do vojny.
@lenka_vi1
Vies co vidis? Asi nie vo svojej zadubenosti daj si nazov Holodomor ked Rusi v roku 1932 - 33 zabili 3 miliony Ukraincov , tak sa chod strcit do riti tym mierumilovnym Rusom
@lenka_vi1
Vies co vidis? Asi nie vo svojej zadubenosti daj si nazov Holodomor ked Rusi v roku 1932 - 33 zabili 3 miliony Ukraincov , tak sa chod strcit do riti tym mierumilovnym Rusom
@anonym_d2fb7e za toto bol vinny najma Stalin.
@markusrasford čítaj tu https://blog.sme.sk/vojtechsemeth/politika/kto-...
užíval si výhody kým sa dalo a potom keď už išlo do tuhého dokonca nahrával vlastnú manželku a potom tieto nahrávky použil na vlastnú politickú kariéru, taký je to úžasný človek, týmto sa absolútne nezastávam Orbána, ten je tiež pekný kvietok
@anonym_fe7a29 ja o tejto kauze viem. Maďarom to nevadi. Orbán a spol zverejnili videa kde Magyar sexuje a snupe kokaín. Ked spomíname A spomen aj B. Zverejnili videa kde Ukrajinci prevážali peniaze a tvrdili ze je to na kampaň Tisza. Politika je špinavá a v Maďarsku tentokrat bola az zákerná. Nájdi si čas a pozri si na CT1 reportáž o jeho rodine. Ja ružové okuliare nemám ale sami madari hovoria Orbanov režim. No padol. Čas ukáže.
Tesim sa, ze mangalica Orban skoncil. a na posobenie P. Magyara si pockam a potom budem hodnotit.
Madari mu dali doveru, ze obmedzi korupciu a proruske smerovanie madarska, zlepsi ekonomicke parametre...tak je na nom a jeho strane, ako budu na tom pracovat. ak sklamu svojich volicov, nabuduce ich nezvolia.
Pozitivum, je hlavne vysoka volebna ucast, skoro 80 percent, v budapesti az 85 percent. Co znamena aktivitu mladych prebudenie obcianskej spolocnosti a hlavne prebudenie pocitu u ludi , ze este stale maju moc nieco zmenit.
U nas je velka rezignacia a skepsa. Dufam, ze toto povzbudi aj slovakov, ze aj ich aktivita, hlasy su dolezite - tak ako to urobili madari.
tptp je mozno dolezitejsie ako samotny vysledok a to co urobi Magyar. Ludia v mad. pochopili, ze ak im nevyhovie dalsi politik ci strana...mozu sa jej opat zbavit a dat sancu inym. Ze politici aj napriek ovladnutiu medii, propagande a miliardam venovanym na bilbordy a kampane...aj mozu skoncit, ak si to vacsina naroda bude priat.
Orban nie je dedicna monarchisticka slachta, ako si asi dlhe roky myslel.
a tiez Magyar napriek vitazstvu, musi vidiet, ze jeho sila je len dovtedy, kym ho podporuju obcania.
@negymama
Mangalica Orbán...no povedzme.
A vieš potom napísať,čo je potom Čaputová?
Však má riť ako lodný kufor...🤪🤪🤪
A inak,neteš sa predčasne,kľudne to môže skončiť ako s Matovičom na SK...
@roja01 v Maďarsku oslavujú ľudia ze padol Orbanov režim. Ten mocs..s spolu s Lázarom a Szijartom robili tak špinavú kampaň proti Magyarovi ze to sa tak často nevidí. V Maďarsku si zvolili a už je teraz na nich ako to bude pokračovať. Péter Magyar a jeho strana je par hodín po voľbách a už teraz vedia niektori ze to nebude dobre. Co už. Ani len šancu mu nedávajú.
@markusrasford ja som nepovedala, ze nova vlada nebude dobra. Iba sa obavam tych Benesovych dekretov.
Hlavne si uvedomme, že vždy ide len o prachy (beletristicky nazývané moc), politika je len zábavka pre masy. Aj to, čo predvádza Trump je len boj o zdroje, suroviny, sféry vplyvu a zachraňovanie dolára, znižovanie US deficitu. Len sa to zaobaľuje rôznymi, niekedy zdanlivo ušľachtilými politickými "cieľmi".
Aj menším, lokálnym politikom ide o prachy v zmysle dobrých bydiel pre nich, ich rodiny, ich ľudí a ich mecenášov (zas len prachy). História (aj naša) to už veľakrát preukázala. Slušní ľudia sú nielen z politiky vyštvaní ako naivní. Slušnosť negeneruje prachy pre úzku skupinu "tých správnych ľudí".
@negymama
Mangalica Orbán...no povedzme.
A vieš potom napísať,čo je potom Čaputová?
Však má riť ako lodný kufor...🤪🤪🤪
A inak,neteš sa predčasne,kľudne to môže skončiť ako s Matovičom na SK...
@anonym_ea75fa ty vyčítaš @negymama že napísala na Orbána že mangalica. Nesúhlasím stým. Ale ty ideš niečo vyčítať pani prezidentke Čaputovej? Slovensko už nikdy nebude mať takú prezidentku ako bola ona. A môže mať rit akú len chce.Bola to osoba na správnom mieste, žiaľ ľudia ako Fico a spol ju vyhnali z úradu.
@anonym_ea75fa ty vyčítaš @negymama že napísala na Orbána že mangalica. Nesúhlasím stým. Ale ty ideš niečo vyčítať pani prezidentke Čaputovej? Slovensko už nikdy nebude mať takú prezidentku ako bola ona. A môže mať rit akú len chce.Bola to osoba na správnom mieste, žiaľ ľudia ako Fico a spol ju vyhnali z úradu.
@markusrasford
A vieš moja aj čítať alebo len písať?
Tak si ešte raz prečítaj môj text,zhlboka sa nadýchn( len nie na dlho🤭) a potom napíš,že kde kritizujem Čaputovú?
,,," keď je Orbán mangalica,čo je potom Čaputová?..."
A ak by Čaputová aj bola " mangalica", aký tam vidìš súvis s politikou a s adorovaním opozície za svätú Zuzu?
Detto ako ty....
@la_dolce_vita Co na to hovorim? Ze posielam gratulacie z Felvideku a ako obyvatel juzneho slovenska som v strehu.

@lenka_vi1
Gratulujem ty budes prva ked Fico bude ziadat pripojenie k Rusku len neviem ako budes na internete ked FB je tam zakazana , tak sa chod strcit Putinovy do riti a 1968 neexistoval
@anonym_f45b73 dobre a ty chystaj muža na Ukrajinu nech ťa zachráni 😂😂