icon

Volebné výsledky v Maďarsku: Prekvapenie a nádej

la_dolce_vita
13. apr 2026

Ahojte, co vravite na volebne vysledky u Madarov? Ja osobne som prijemne prekvapena a dava mi to nadej, ze mozno aj tu sa ludia uvedomia..

anonym_5c1983
13. apr 2026
@la_dolce_vita

@anonym_5c1983 netvrdim, ze je to charakter ani nemam iluzie, nepoznam ho ani mu nefandim. Ide mi o Orbaba, ze skoncil a ze mu ludia dali stop.

@la_dolce_vita magyar je ešte horší ako orban. Ale však vybrali si "zmenu".

anonym_605d08
13. apr 2026

Jo. A este milujem ten argument: "ty nemas odvahu vyjadrit svoj nazor pod svojim nickom". To vacsinou, ked uz vsetky debilne argumenty dochadzaju.

anonym_b77439
13. apr 2026
@anonym_f45b73

@anonym_b77439
A preco bol Volyn? no od roku 1919 zacalo nutene popolstenie zaberanie ukrainskej pody rusenie ukrainskych skol vysidlovanie no a nezabudni ze Poliaci im to vratili masakrom v Sahryni, no este deportaciou statisice Ukraincov na Sibir z Polska pod menom Vistula, no a na Dombase je vela Rusov po tom co po 1945 Rusi deportovali odtial Ukraincov na Sibir, chces pokracovat dalej ?

@anonym_f45b73 diali sa tam hrozné veci na oboch stranách, história je často skreslená plná neprávd. Nebudem sa tu s tebou dohadovať, kto komu viac ublížil, len bolo zvláštné ako si pred vojnou na Ukrajine veľa Ukrajincov hrdo " vybavovalo za poplatky " poľské občianstvo aby mohli pracovať v EÚ na poľský pas 🙂

anonym_605d08
13. apr 2026
@negymama

@anonym_605d08 nie. vobec. v zivote som nikoho nestalkovala ani cielene nevyhladavala. Som tu vsak dlho a mnohe nicky su mi zname , priblizne si ich viem zaradit, a s takymi sa mi dobre debatuje. to je vsetko.
Obvinila si ma z nejakeho stalkovania uplne bezdovodne, a neprekvapivo opat anonymne. Mne ani tak nevadia konkretne anonymi, skor to, ze vo vacsej miere vyuzivaju anonomytu na veci co by si inak nedovolili. to je vsetko.

@negymama Tak potom na anonymov nereaguj, reaguj na nicky, ktore mas prelustrovane.
A nie, ze vymenis si 5 komentov s anonymom, a ked ti dojdu argumenty, tak zacnes napadat anonymitu. Ja fakt tejto vasej logike nechapem.

negymama
13. apr 2026
@anonym_605d08

@negymama Tak potom na anonymov nereaguj, reaguj na nicky, ktore mas prelustrovane.
A nie, ze vymenis si 5 komentov s anonymom, a ked ti dojdu argumenty, tak zacnes napadat anonymitu. Ja fakt tejto vasej logike nechapem.

@anonym_605d08 pozri , jedna pani tu vyjadrila postoj, ze pouziva anonymitu, lebo jej diskusie boli zneuzivane. taky dovod uplne chapem, Da sa aj kludne vyjadrit svoj postoj...pouzivam anonymitu lebo...
ja nemam problem prijat dovod. jedine co sa mi nepaci , ze anonymni uzivatelia su casto utocnejsi . ty to mozno tak nevidis, ja ano.

negymama
13. apr 2026

Tiez som zvedava, co sa z toho Magyara vykluje.
Orbana by som naspat nechcela, fakt tam uz bol pridlho. a cely statny aparat, media vsetko pod palcom. Na firmy co mu nesli po ruke posielal hromadne financne kontroly, kym ich nezlozil.
to je podobne ako na slovensku, nie je velmi na vyber. Citala som clanok, ze mnoho madarov ho volilo ani nie tak pre jeho politicky program, ako z pocicie "hocikto, len nie Orban".

markusrasford
13. apr 2026
@anonym_5c1983

@anonym_5c1983 ty musíš byť velmi frustrovana ze si oni zvolili Magyara. V tom článku je polovica len pravda. Kto je ariana? Napise blog o človeku ktorý ako ze začal žiť od roku 2020. Je zaujímavé porovnanie Orbana s korupciou. No síce je, ale nevadi ved aj inde je. No štatistiky uvádzajú ze v Maďarsku je korupcia najvyššia a ďalšia vec chudoba? Minimálna mzda? No asi tak. Po 16 rokoch tu hádzať vinu na iných a on je baránok je veľmi milne. Veľmi ťažko sa vyrovnavas prehrou Orbana. Je to demokracia ľudia si vybrali "nasilnika"

markusrasford
13. apr 2026
@lenka_vi1

@anonym_f45b73 dobre a ty chystaj muža na Ukrajinu nech ťa zachráni 😂😂

@lenka_vi1 kedy?

anonym_5c1983
13. apr 2026
@markusrasford

@anonym_5c1983 ty musíš byť velmi frustrovana ze si oni zvolili Magyara. V tom článku je polovica len pravda. Kto je ariana? Napise blog o človeku ktorý ako ze začal žiť od roku 2020. Je zaujímavé porovnanie Orbana s korupciou. No síce je, ale nevadi ved aj inde je. No štatistiky uvádzajú ze v Maďarsku je korupcia najvyššia a ďalšia vec chudoba? Minimálna mzda? No asi tak. Po 16 rokoch tu hádzať vinu na iných a on je baránok je veľmi milne. Veľmi ťažko sa vyrovnavas prehrou Orbana. Je to demokracia ľudia si vybrali "nasilnika"

@markusrasford stačilo si vypočuť jeho tlacovku. Ešte horší orban
Tými vyhrazkami prezidentovi to len zaklincoval. 👌

luccija
13. apr 2026

@la_dolce_vita príjemné prekvapenie, ale fandila som im, že príde k zmene.

anonym_f45b73
13. apr 2026
@anonym_5c1983

@anonym_5c1983
Ficovka sa uz teraz trasie 😂

roja01
13. apr 2026
@anonym_7b761b

@roja01 myslis, ze p. prezidentka tam bola kvoli vizazi? Je to vzdelana dama, ktora ma prejav,bola to statnicka. Milovala ju cela Europa. Vzdelana, rizhladena, empaticka, scitana, kulturna...spajala ludi. Cim ta oslovil nas teply prezident? Alebo stary chuj (jeho slova) Gasparovic?

@anonym_7b761b ano predpokladam, ze mala tieto kvality, tie ma velmi vela ludi na SK.

anonym_6482e3
13. apr 2026

@la_dolce_vita Maďari ešte budú plakať, uvidíš...

anonym_b77439
13. apr 2026
@anonym_5c1983

@anonym_5c1983 typický nastrčený zapredanec podporovaný globalistami rovnako ako Zelenský.

gribka1
13. apr 2026

Celý svet v srač**ch, jedno Maďarsko to nespraví. Nič zvláštne sa neudeje, jediné pozitívum je, že ľudia chcú zmenu. Iba to je v tých voľbách jasné. Ale keď nie je z čoho vyberať, dobrý bol aj Magyar. U nás detto, tiež nie je z čoho vyberať, a preto to vždy dopadne ako dopadne.

anonym_f45b73
13. apr 2026
@anonym_b77439

@anonym_5c1983 typický nastrčený zapredanec podporovaný globalistami rovnako ako Zelenský.

@anonym_b77439
Mas pravdu zem je plocha✌️

la_dolce_vita
autor
13. apr 2026
@anonym_6482e3

@anonym_6482e3 mne je to v podstate jedno ci budu plakat alebo nie, nezijem tam. Ale kedze mame vela spolocneho, je to pre mna nadej aj na zmenu u nas.

f333
13. apr 2026

V prvom rade treba zablahozelat Madarom,ze si zvolili novu vladu .A ta bude v znacnej miere konzervativna ako som tak vyrozumela z tlacovej besedy buduceho premiera. V znacnej miere to bude podobna poltika podla vyjadrenni,co mal Orban.Cize chce po vojne, co sa podla neho rychlo skonci , pragmaticky rozvijat vztahy na pragmatickej linnii s Ruskom ,pretoze Madarsko potrebuje lacne suroviny z Ruska.A nevzdaju sa ich ani teraz pocas vojny. Aj sankcie treba zrusit , pretoze eu ekonmik a aj ta madarska je znacne poskodena. A tiez chce, aby Madarsko ako je Sk ci Cesko bolo vynechane s garancie pozicky pre Ukrjinu. Taktiez clenstvo vEU Ukrajiny je beh na dlhu trat a nie je to aktualne .A Ukrjina musi tak citak splnit vsetky paramtre na vztup.Takze je to zalezitost dalekej buducnosti. Vraju Madarska sa netyka ani ta pozicka a teda nevie,preco by sa mala vec znovu otvarat.Bude sa na vec pytat. Chce tvrdo postupovat voci nelegalnej migracii.Tie ztrba posilnovat V4 ako protivaha v ramci EU.
Takze ta enforia liberalnych a progresivnych sil aj na sk aj v Eu asi je vysledkom neznalosti ,odkial ten buduci premier Madarska pochadza politicky a ideovo.

gribka1
13. apr 2026
@f333

V prvom rade treba zablahozelat Madarom,ze si zvolili novu vladu .A ta bude v znacnej miere konzervativna ako som tak vyrozumela z tlacovej besedy buduceho premiera. V znacnej miere to bude podobna poltika podla vyjadrenni,co mal Orban.Cize chce po vojne, co sa podla neho rychlo skonci , pragmaticky rozvijat vztahy na pragmatickej linnii s Ruskom ,pretoze Madarsko potrebuje lacne suroviny z Ruska.A nevzdaju sa ich ani teraz pocas vojny. Aj sankcie treba zrusit , pretoze eu ekonmik a aj ta madarska je znacne poskodena. A tiez chce, aby Madarsko ako je Sk ci Cesko bolo vynechane s garancie pozicky pre Ukrjinu. Taktiez clenstvo vEU Ukrajiny je beh na dlhu trat a nie je to aktualne .A Ukrjina musi tak citak splnit vsetky paramtre na vztup.Takze je to zalezitost dalekej buducnosti. Vraju Madarska sa netyka ani ta pozicka a teda nevie,preco by sa mala vec znovu otvarat.Bude sa na vec pytat. Chce tvrdo postupovat voci nelegalnej migracii.Tie ztrba posilnovat V4 ako protivaha v ramci EU.
Takze ta enforia liberalnych a progresivnych sil aj na sk aj v Eu asi je vysledkom neznalosti ,odkial ten buduci premier Madarska pochadza politicky a ideovo.

@f333 Pekne zhrnuté, v čom je iný od Orbána?

anonym_b77439
13. apr 2026
@anonym_f45b73

@anonym_b77439
Mas pravdu zem je plocha✌️

@anonym_f45b73 trápnejšie otrepaný komentár už ani neexistuje? Však 🙈
Skús niečo kreatívnejšie ❤

tetapetra
13. apr 2026
@lenka_vi1

@la_dolce_vita že je to jedna veľká katastrofa. Prozápadná politika nikdy nič dobré pre ľudí neprinesie. Ale Zelensky, USA a Leyen sa tešía lebo maju ďalšieho spojenca do vojny.

markusrasford
13. apr 2026
@gribka1

@gribka1 no v tom ze nieje skorumpovany

markusrasford
13. apr 2026
@anonym_6482e3

@anonym_6482e3 ano budú plakať od radosti. Už dnes nadránom niektorí plakali. Vieš čo vytvoril Orbán v Maďarsku za 16 rokov?

anonym_f2e1d2
13. apr 2026
@lenka_vi1

@la_dolce_vita že je to jedna veľká katastrofa. Prozápadná politika nikdy nič dobré pre ľudí neprinesie. Ale Zelensky, USA a Leyen sa tešía lebo maju ďalšieho spojenca do vojny.

@lenka_vi1 zato proruská dosahuje obrovské ekonomicko -spolocenske úspechy.. jediné, že by nie..
Zmagorení ste vy rusofuly, až je to na plač..
Taká maličkosť, že stačí sa Putin stiahol z Ukrajiny a je po vojne, to to zrejme ešte nenapadlo..

gribka1
13. apr 2026
@markusrasford

@markusrasford Lepšie ako nič, to by pomohlo aj u nás 😂

anonym_b8f3bc
13. apr 2026
@markusrasford

@anonym_6482e3 ano budú plakať od radosti. Už dnes nadránom niektorí plakali. Vieš čo vytvoril Orbán v Maďarsku za 16 rokov?

@markusrasford vôbec nesledujem HU politiku, ale celkom ma zaujalo, že nemajú ministerstvo zdravotníctva, školstva a, že pol milióna Maďarov za posledné roky odišlo z krajiny.Fico stratil spojenca a dúfam, že už nie sme tak hlúpi, že ho bude voliť toľko ľudí.Ale nádeje o našich občanoch nemám veľké Stačilo mi včera si prečítať hádky babiek dôchodkyň na FB ohľadne Fica

anonym_5c1983
13. apr 2026
@markusrasford

@markusrasford nie je skorumpovany? Panecku, ty na com ficis? On bol od začiatku pri všetkých svinstvach a podvodoch. Aktívne z toho ťažil vo svoj prospech. Až keď dostal kopačky od ženy, tak zrazu precitol. Nemusím takýchto prevrácačov kabátov.

f333
13. apr 2026
@gribka1

@gribka1 Asi v tej retorike ,co mal pred volbami . teraz je to ine,ked musi vadnut a zvladat realne problemy krajiny.A bude viac akoze diplomaticky v prejave,kedze chce eurofondy .Cize ako Fico Spolu s Ludovcami,kde je vo frakcii prjali spolu aj s Orbanovou frakciou sprisnenie migracie. Spolu s s inymi pravicovymi stranami dalsej frakcie suverennych narodov, kde je najsilnesia strana De pravicova stana AFD.A prave oni s polu s Ludovcami ten dokument o sprisneni migracie pripravili a prijali proti laviciaom a progresivcom .
Ja sa len usmievam nad tym detinskym nadsenim PS.

anonym_7b761b
13. apr 2026
@roja01

@anonym_7b761b ano predpokladam, ze mala tieto kvality, tie ma velmi vela ludi na SK.

@roja01 Áno má také kvality mnoho ľudí na Slovensku. Potom ale nerozumiem prečo si Slováci vyberali vždy len z hovien-Schuster,Gasparovic, Pellegrini.