icon

Volebné výsledky v Maďarsku: Prekvapenie a nádej

la_dolce_vita
13. apr 2026

Ahojte, co vravite na volebne vysledky u Madarov? Ja osobne som prijemne prekvapena a dava mi to nadej, ze mozno aj tu sa ludia uvedomia..

f333
Včera o 17:45
@markusrasford

@f333 ona sa nemala coho báť mala podporu Fideszu a Orbána. Asi potom sledujeme iné médiá v Maďarsku lebo on a jeho strana v štátnej televízii tak isto v rozhlase mal vstup zakázaný. Propaganda Orbanova bola neskutočná voči nemu. Vyčítali mu aj tu ze časť Slovenska nazval Felvidek. Orban sa na futbalovom zápase prechádzal sálom Felvideku. Porovnávať Magyara a Matovica nie je možné. Treba si pozrieť jeho životopis. Matovic je hulvát ktorý je ešte aj narcis a plagiátor. Treba dat možnosť novej vláde aby krajinu vyviedla z úpadku.Ako môže politik ako je Orban sa tak pchať do zadnice Putina. Ved ked sa mu EU nepáčila mal krajinu vyviest stohto spolku. Eura mu boli dobre no záujmy EU už nie. Ved on a Fico nahrávajú Putinovi.

@markusrasford ja nesledujem ziadnemedia v Madarsku. Ja som nad vecou. ja som videla slovenske media,ako mu drukovali.Boli to tie liberano progresivne media. A Orbana skor hanili.Rozmysla som co je slov.media do volby volicov v Madarsku. jeAle to je vecou ideologickeho videnia sveta. ake maju oni ci poltci na sk . Ja nezijem Mdarsku,takze koho si zvolili Madari je na nich.
Ty absolutne nemas ponatia,o com debatujes,ked pises o podani ci nepodani TO vo veciach nasilia. Tam ako som pisala su rozne faktory,ktore rozhoduju. Akokolvek,priznal sa ,ze nie je pysny na to,ako sa choval. Takze on vie, ze nie je tiez nevinny ako aniel. Ani jeho zena zrejme. Zrejme si nemaju co vycitat a politicky su obaja pospinen .

Mna vobec nezaujima ,co Orban robil ci nerobil. Pretoze mna sa to netyka. Teba ano? Podla teba pragmaticky lacnu ropu a plyn netreba madarskej ekonomike a obyvatelstvu? Ani tebe nie? Takze z idelo.dovodov je lepsie platit Adriu za drahsie peniaze ? Ako myslis. Moje peniaze to nie su.Pitin ako taky ma nezaujima ani Zelensky ani Ukrajina. Ale to,ci ja budem mat lacne energie ci nie.Takze pre mna by bolo z prag.dovodov lepsie Dohodnut sa s Putinm,ako to urobil Orban.
Podla toho,ako som pocuvala Magyarovu tlacovku,tak aj on chce znovu nadviazat teiz spojenie s Ruskom aj pre tie suroviny Ak ho pre eurondy nedotlaci Brusel konat inak. To je dost mozne. .Ale kedze ako kazdy ludovec je centrista,tak nie je pravicovy a tak potrebuje eurofondy viac ,ako sa starat o zaujmy beznych ludi v Madarsku zrejme. Tak sa dohodne pragmaticky s Bruselom.Cize bude zrejme servilnejsi ,ale to neznamna, ze to je lepsie pre obcanov Madarska .Ale to je vec len Madarov.Co si zvolili,to maju,

anonym_ea1334
Včera o 18:27
@pokojvdusi9
Odpoveď bola zmazaná

@pokojvdusi9 uz zasa sa montujes do politiky? Najväčšia hoaxerka na koniku zrazu vyliezla mimo rozkošné generované obrázky s otrasnym prekladom a rozširuje tu rusacku propagandu!? Ešte stále súhlasíš s kolegami vojakmi, ze slovensko ma zaniknúť a maju si ho rozobrať ine krajiny? Toto si tu pustala nedávno, tak ci aj nejake nove dristy nemas okrem tých otrepanych dezinfo...

markusrasford
Včera o 18:32
@f333

@markusrasford ja nesledujem ziadnemedia v Madarsku. Ja som nad vecou. ja som videla slovenske media,ako mu drukovali.Boli to tie liberano progresivne media. A Orbana skor hanili.Rozmysla som co je slov.media do volby volicov v Madarsku. jeAle to je vecou ideologickeho videnia sveta. ake maju oni ci poltci na sk . Ja nezijem Mdarsku,takze koho si zvolili Madari je na nich.
Ty absolutne nemas ponatia,o com debatujes,ked pises o podani ci nepodani TO vo veciach nasilia. Tam ako som pisala su rozne faktory,ktore rozhoduju. Akokolvek,priznal sa ,ze nie je pysny na to,ako sa choval. Takze on vie, ze nie je tiez nevinny ako aniel. Ani jeho zena zrejme. Zrejme si nemaju co vycitat a politicky su obaja pospinen .

Mna vobec nezaujima ,co Orban robil ci nerobil. Pretoze mna sa to netyka. Teba ano? Podla teba pragmaticky lacnu ropu a plyn netreba madarskej ekonomike a obyvatelstvu? Ani tebe nie? Takze z idelo.dovodov je lepsie platit Adriu za drahsie peniaze ? Ako myslis. Moje peniaze to nie su.Pitin ako taky ma nezaujima ani Zelensky ani Ukrajina. Ale to,ci ja budem mat lacne energie ci nie.Takze pre mna by bolo z prag.dovodov lepsie Dohodnut sa s Putinm,ako to urobil Orban.
Podla toho,ako som pocuvala Magyarovu tlacovku,tak aj on chce znovu nadviazat teiz spojenie s Ruskom aj pre tie suroviny Ak ho pre eurondy nedotlaci Brusel konat inak. To je dost mozne. .Ale kedze ako kazdy ludovec je centrista,tak nie je pravicovy a tak potrebuje eurofondy viac ,ako sa starat o zaujmy beznych ludi v Madarsku zrejme. Tak sa dohodne pragmaticky s Bruselom.Cize bude zrejme servilnejsi ,ale to neznamna, ze to je lepsie pre obcanov Madarska .Ale to je vec len Madarov.Co si zvolili,to maju,

@f333 ktoré slovenské médiá mu drukovali? Konkrétne píš. Ktoré sú tie liberalno progresivne média? Normálne ked čítam ze progresivne tak už viem ze ten clovek spája progresivizmus so 72 a viac pohlavím. Zober si slovník a precitaj si co je to progresivne. Liberálne co je zle natom ze su ľudia liberalni? Nič. A Peter Magyar nie je liberál. Vieš mudruje ako teba nezaujíma Madarsko ale venuješ mu dost priestoru. Orban vytvoril svojich ludi. Miliardárov ale na chudobu myslel len raz ked velko dusne dával 13 a teraz 14 dôchodok. Mňa tu skolis o TO. Nie neviem co všetko tam bolo. Jedno viem Fidesz ju tlačil aby podala TO im by sa to vo voľbách hodilo. Nepodala. To je fakt. Vieš nie nerozumiem podávanie TO. No ale ty rozumieš ekonomike, TO, energiami, rozumieš sa politike.....no hold clovek ktorého nič nezaujíma ale všetko okomentuje. Áno mňa zaujíma ako to bude pokračovať v Maďarsku. A ked ma chces poučovať tak buď konkrétna. Nepíš vo všeobecnosti.

pokojvdusi9
Autor odpoveď zmazal
markusrasford
Včera o 18:39
@pokojvdusi9
Odpoveď bola zmazaná

@pokojvdusi9 ty veľa toho nevieš pragmaticky vysvetliť. Odkiaľ čerpaš informácie? Lebo do éteru púšťas jednu hlúposť za druhou. Co ta k tomu vedie?

anonym_121d13
Včera o 18:42
@pokojvdusi9
Odpoveď bola zmazaná

@pokojvdusi9
a ešte aj šíriteľka poplašných správ. ide ti karta👎

pokojvdusi9
Autor odpoveď zmazal
enmery
Včera o 18:45
@anonym_121d13

@pokojvdusi9
a ešte aj šíriteľka poplašných správ. ide ti karta👎

@anonym_121d13 "Pracujem v štátnej správe". A zároveň sa vysmiať fakt miliónom ľudí, ktorí žijú v okrasných podmienkach oproti Európe chce fakt silné morálne dno a byt silný ficovolič.

markusrasford
Včera o 18:49
@pokojvdusi9
Odpoveď bola zmazaná

@pokojvdusi9 no len ty máš problém napísať súvislú vetu. Čítaj po sebe. Musíš mat vysoké postavenie ked ta VOS sleduje a je to so súhlasom súdu? Kvôli tomu ze ty si "neslobodna" neznamená ze sme všetci neslobodni

hiro
Včera o 18:58
@f333

@f333 "Takze z idelo.dovodov je lepsie platit Adriu za drahsie peniaze"
Plyn či ropu? Plyn sme aj tak nemali lacnejšie ako iný keďže Rusko nám ho predávalo rovnako draho ako iný a pri rope je to tiež jedno. Prepravné poplatky sú z Chorvátska tak jedna stotina ceny ropy. To je asi tak 0,4€. Ropa chodí +-10€ hore dole hocikedy, teraz je +60€. A to akože mi chceš tvrdiť je tie prepravné poplatky sú nejaké čo vplýva na výslednú cenu? Akože asi tak 0,0001€ na liter benzínu? :D Jediný kto má menší zisk pre prepravu je maďarský Slovnaft a ani ten nemá lebo minule odmietol zaplatiť 400 miliónov eur daní.

pokojvdusi9
Včera o 19:05
@markusrasford

@pokojvdusi9 no len ty máš problém napísať súvislú vetu. Čítaj po sebe. Musíš mat vysoké postavenie ked ta VOS sleduje a je to so súhlasom súdu? Kvôli tomu ze ty si "neslobodna" neznamená ze sme všetci neslobodni

@markusrasford Súdy?? Povolenia? Dlho som sa z chuti tak nezasmiala.A este ked musis kadeco dokladovat aj spred 10 rokov.Drzte sa

markusrasford
Včera o 19:12
@pokojvdusi9

@markusrasford Súdy?? Povolenia? Dlho som sa z chuti tak nezasmiala.A este ked musis kadeco dokladovat aj spred 10 rokov.Drzte sa

@pokojvdusi9 no ja sa držím. Myslel som to ironicky.ty si to zjedla ako ryba kukuricu. Téme je voľby v Maďarsku. Nie tvoj odposluch

romino
Včera o 19:25
@lenka_vi1

@la_dolce_vita že je to jedna veľká katastrofa. Prozápadná politika nikdy nič dobré pre ľudí neprinesie. Ale Zelensky, USA a Leyen sa tešía lebo maju ďalšieho spojenca do vojny.

@lenka_vi1 Rusko 5. rokom vedie vojnu, ale to zle EU hlada spojencov do vojny 😂

romino
Včera o 19:29
@lenka_vi1

@markusrasford Stačí mi tvoje vyjadrenie že Rusi napadli Ukrajinu (zjavne si limitovaná na informačné zdroje Tv Joj a Markíza) a niet k tomu co viac dodať. 😅 Skús si dohľadať obšírnejšie informácie a hľadať súvislosti medzi tým čo sa vo svete deje cez nezávislé zdroje a potom tu píš k veci.

@lenka_vi1 nezavisle zdroje ...to su tie co nas presviedcali, ze "Rusko by Ua nikdy nenapadlo...to su len take vojenske cvicenia ...ludia, neverte zapadnym mediam !".
Hned obratom sa vtedy ukazalo, ake "nezavisle" media to su . Nestacilo ???

petraslov
Autor odpoveď zmazal
romino
Včera o 19:46
@anonym_b77439

@anonym_d2fb7e keď už ideš hlboko do histórie, hovoria ti niečo masakre státisícov Poliakov a Židov Ukrajinskými nacionalistami (Volynský masaker, Babyn Jar...) ??

@anonym_b77439 Volyn , uvadza sa cca 100 000 obeti. Ono potom to Poliaci aj vracali, tiez masakrovali a vysidlovali Ukrajincov . Sa to uzavrelo pred cca 85 rokmi.

Podstatne ale je: preco asi tak Poliaci patria medzi najvacsich podporovatelov Ukrajiny aktualne ?
No tak asi tie udalosti v 1 regione Polska, jednu kratku dobu, su v kontexte co im robilo Rusko po 10rocia, zanedbatelne. Asi vedeli obratom vyhodnotit, aka hrozba je pre nich UA a aka Rusko.

anonym_39f982
Včera o 20:08
anonym_913626
Včera o 20:36
@magdalienka11

@anonym_913626 pred 89 rokom sme bolí sebestační, priemysel prekvital, vyvážali sme my svoj tovar. Napíš, čo je super v tejto dobe. Nepíš prosím o možnosti cestovat. A nie som Rusofil, len určitu dobu ma EU a jej rozhodnutia neskutočne se..

@magdalienka11 ešte raz, presťahuj sa do ruska starena

anonym_39f982
Včera o 21:09
kp7333
Dnes o 04:24
@lenka_vi1

@markusrasford neviem čo tu tie tvoje zdroje ktoré si vymenovala, nepoznám ani jeden

@lenka_vi1 no schvalne, uved svoje zdroje. Tipujem to na facebook nemenovanych politikov a ine konspiracne weby.

lenka_vi1
Dnes o 06:29
@romino

@lenka_vi1 Rusko 5. rokom vedie vojnu, ale to zle EU hlada spojencov do vojny 😂

@romino si úplne mimo. Nemáš absolútne poňatia o čom tá vojna je a kto a prečo ju vyvolal. Najprv sa informuj lebo píšeš tu úplne z cesty. Tu vidieť ako si ľudia nechávajú ľahko vymyvat mozgy.

lenka_vi1
Dnes o 06:31
@kp7333

@lenka_vi1 no schvalne, uved svoje zdroje. Tipujem to na facebook nemenovanych politikov a ine konspiracne weby.

@kp7333 vesmír a ľudská hlúposť sú fakt nekonečné 😂😂 voľ Šimečku bude ti dobre 😂

markusrasford
Dnes o 06:34
@lenka_vi1

@kp7333 vesmír a ľudská hlúposť sú fakt nekonečné 😂😂 voľ Šimečku bude ti dobre 😂

@lenka_vi1 no ale v tej hlúposti ty si na popredných miestach v tabuľke. Nikto normálni to netvrdi ze ma voliť Simecku a bude mu dobre. Ty nevieš napísať argumenty ze .........ale neskutocne fabuluješ

beronsche
Dnes o 06:49
@lenka_vi1

@romino si úplne mimo. Nemáš absolútne poňatia o čom tá vojna je a kto a prečo ju vyvolal. Najprv sa informuj lebo píšeš tu úplne z cesty. Tu vidieť ako si ľudia nechávajú ľahko vymyvat mozgy.

@lenka_vi1 ty máš zrejme utajené informácie, nože sa s nimi podel..
Ze Ukrajina napadla Rusko si už naznačila. Napíš teda rovno, ako to je, ako tu vojnu začal a prečo, čo tým sleduje a kto má možnosť ju úkoncit.
Lenže ty nenapíšeš.
Pretože takto pomýlení dezolati fungujú. Neargumentuju, nevedia ako. Takže len defaultne považujú blud za pravdu a ak ich s tym niekto konfrontuje, len chrlia síru.
Pretože vlastne sami nevedia prečo si myslia, čo si myslia. Fakty k tomu neexistujú.
Či to nie je tvoj prípad a ty vieš diskutovať? Ak áno, budem rada a verím, že nielen ja si rada prečítam ako to vlastne je.

kp7333
Dnes o 06:50
@markusrasford

@lenka_vi1 no ale v tej hlúposti ty si na popredných miestach v tabuľke. Nikto normálni to netvrdi ze ma voliť Simecku a bude mu dobre. Ty nevieš napísať argumenty ze .........ale neskutocne fabuluješ

@markusrasford ona je typicky priklad ficovolica. kde dojdu argumenty, zacina osocovanie. presne ako preceda.

beronsche
Dnes o 07:00
@magdalienka11

@anonym_913626 pred 89 rokom sme bolí sebestační, priemysel prekvital, vyvážali sme my svoj tovar. Napíš, čo je super v tejto dobe. Nepíš prosím o možnosti cestovat. A nie som Rusofil, len určitu dobu ma EU a jej rozhodnutia neskutočne se..

@magdalienka11 prekvital? To ťažko... Mali sme zastaralé technológie, ktoré výrazne zaostávali za západom.
Mozno bola ekonomika stabilná ale zúfalo málo efektívna a flexibilná. K tomu slabé služby a nedostatok tovaru,
Keď aj spomenieme neslobodu - a pokojne môžeš opomenúť cestovanie, to nebola jediná forma neslobody, tak je čisté bláznovstvo po tomto túžiť..
Veď si pozri fakty pred tým, ako niečo vydávas za pravdu, inak sa len strapnujes.
Ano, eú nie je ideálna, mnohé jej rozhodnutia sú nesprávne.
Ale žiaľ, momentálne sú naša jediná šanca.
Vieš si predstaviť, čo by sa stalo, keby tam nie sme?

kp7333
Dnes o 07:24
@magdalienka11

@magdalienka11 priemysel prekvital mozno tak do roku 1948, ked komunisti znarodnili fabriky. Potom uz sa neinvestovalo do inovacii, zacali sme zaostavat. Preto vacsina fabrik krachla po 89-om, lebo neboli konkurencieschopne. Sebestacni sme neboli ani nahodou, boli sme zavisli na rope zo ZSSR, pomarancoch z Kuby, plastoch z NDR...atd. Vyvazali sme tak akurat do krajin RVHP.

eva8
Dnes o 07:29
@f333

@eva8 Samozrejme ze nase vlady /ta predchadzajuca aj terajsia/ nieze robi chyby,ala to takto chcela pretoze vedla,ake budu nasledky takeho kroku, ked , z prijala okrem tych milionov inych migrantov este aj vyse milion Ukrajincov a dala im prava cerpat davky , na ake by nemali narok,kedze v de si neplatili poistenie ani nedovadzali dane. . Takze nie chyba,ale zly umysel v neprospech vlastneho obyvatelstva.
teraz od 1 aprila pod tlakom padu preferencni musela vlada zmenit hoci nerada/ Ved pozname kancelarove preferencie globalizmu/ zakon o docasnej ochrane a uz aspon ti Ukrajinci,co prisli teraz nebudu moct dostat docasnu ochranu.Vela volicov,co volilo CDU v nadeji,ze to,co slubili pred volbami,cize uplne ine,ako konali po volbach, splnia su sklamani.Tomimochdom je vsade vEurope ,a nebude omu inak ani v Madarsku..TakzeTym stranam v De padaju preferencie a najsilnejsou stranou je AFD,ktora v parlamente mohokat upozornovala na dosledky ich zlych roźhodnuti.Az teraz,ked ekonomika a s nou nemoznost udrzat uz soc. status, tak sa snazi zufalo predstierat, ze nieco znemi.Vie,ze ludia su uz nahenvani a neveria uz vlade ani tym stranam ,co to sposobili.
Ale zlo pokrcuje dalej.Len dnes Zelensky je v Berline a rokuje s kancelarom o tej pozicke skro 100 miliard. A kto tu garanciu bud eplatit? Nie vy na sk.pretoze premier to zamietl nastastie prijat.
.Ale ti danovnici ,ktorych premieri to odobril. takze danovnici de to bud platit ,hoci je velka väcsina obyvatestva proti tomu. Takze aj nova vlada budemat vinou teerajsej na krku platenie,co nechcela a nezavinila. A tak nebude na dolezite platby pre obyvatelov Nemecka.Nemecko je uz velmi zadlzene a zadlzuje sa stale .
Taklze mozno nielen Nemci ale aj Slovaci si spomenu vo volbach ,ze nestaci byt proti niekomu.Ale za nieco . A to znamena moja krajina v prvom rade a obyvatelia v nej.

@f333 to je trochu zvlastne, ze niekto nieco chce, lebo vie, ze budu nepriaznive vysledky = strata hlasov v tvojom ponati a nasledne zo strachu zo syraty hlasov robi zmeny 🙃

anonym_39f982
Dnes o 07:29
@lenka_vi1

@lenka_vi1 Paradox, ze ti co veria v 21storoci, ze je zem plocha, ze ich ovladnu lgbti, veria tym, co maju vily v Chorvatsku a v Monaku z ich dani, ale poslusne platia vymyslene transakcne dane, veria kazdu ujovinu, co precitaju na insta a fb, o druhych povedia, ze su hlupi.
Tucny vie, ze je tucny, mudry vie, ze nevie vsetko, len hlupakom ako ty to ako vzdy nedoslo.

anonym_39f982
Dnes o 07:38
@lenka_vi1

@lenka_vi1 Uprimne? Fico to tu poslal za 4 vlady kompletne do prd ... Tak nebudem cakat, ze sa nieco zmeni aj za piatu, siestu, siedmu, vladu. Raz neschopny zlodej, tak navzdy neschopny zlodej. Nebyt eurofondov, uz by spieval ako Meciar idem od vas s plnym batohom. Drzi to tu nad vodou iba eu a eurofondy, na ktore pluje, ale vzdy ked sa nieco stane nacahuje ruku k eu, ze dajte mi viac, ako keby eu mala setrit a davat vlastne peniaze tomuto vychcanemu ciganovi z vychodnej europy. Opozicna vlada bude setrit po Ficovom kradnuti, ale viem, ze tu nebudu ebnute transakcne dane, ze mozno opat zavedu rovnu dan a ze sa tie konsolidacne balicky nepre.ebu a neprezeru obratom na dve zbytocne nove ministerstva a dvoch zbytocnych ministrov, na opravu Kukurice za 60 milionov eur (ked najmodernejsi stadion na Slovensku stal 100 mil a aj tam sa kradlo, resp. Kmotrik si za to postavil jednym smahom aj kancelarsku vezu a bytovku pri stadione).