Voliči Republiky
Kto a preco voli Republiku?
@iwesska a ideológia zvrátené hodnoty, ktoré propagujú liberálne strany je akože v poriadku?
Ale keďže je tu dosť múdrych žien, ktoré majú na všetko spravnu odpoveď,vedia najviac a litánie čo tu píšu svedčí o všetkom .
ps: netykajte mi , ďakujem
@maja304 netykajte mi, som sa neskutočne pobavila
@iwesska a ideológia zvrátené hodnoty, ktoré propagujú liberálne strany je akože v poriadku?
Ale keďže je tu dosť múdrych žien, ktoré majú na všetko spravnu odpoveď,vedia najviac a litánie čo tu píšu svedčí o všetkom .
ps: netykajte mi , ďakujem
@maja304 si na MK 14 rokov a ešte si nezistila, že tu si všetci tykajú?
Republiku volia tí, čo sa sklamali v smere a hlase...
Radšej budú chudobní a žiť v korupcii a hrozných podmienkach, ako by mali uznať práva aj iným ľuďom...
@mirokub Ukrajina sa rozhodla bojovať, brániť a ja jej rozhodnutie rešpektujem a podporujem. Nik,ani Putin,ani ty ,ani nik iný im to právo nemá akokoľvek vyčítať. No a demokratické štáty toto právo, brániť sa budú podporovať. Keby boli dos*raní ako my,dakedy,tak sme ďalší na rade. Mať doma, takého muža, ktorý radšej strčí hlavu do piesku,akoby ma mal brániť proti agresorovi,by sa hanbil ako pes.
@mirokub Vieš, keď niekto používa frázu ako "mediálna propaganda prezlečená za autoritu", znie to ako lacná rétorika niekoho, kto si prečítal jeden status z infovojny a cíti sa ako stratég. V skutočnosti aj ty len papagájuješ prázdne heslá bez štipky historickej alebo geopolitickej kompetencie. Nikto normálny nepropaguje vojnu. To, že niekto podporuje obranu napadnutého štátu, nie je propaganda vojny, ale prejav základného morálneho a strategického chápania. Skutočná propaganda je presviedčať ľudí, že obrana pred agresorom = „"rozpútavanie konfliktu“. To je ako viniť hasičov, že liali vodu na horiaci dom, lebo "mohli neprovokovať plamene". Zbrane sa neposielajú zo zábavy ani z nudy. Posielajú sa preto, že bez nich by Kyjev padol v priebehu týždňov, následne by sa Rusko pohlo ďalej ...do Moldavska, Pobaltia, možno ďalej. Ale to by si musel chápať rozdiel medzi preventívnym násilím a nutnou obranou....áno, to už je vyšší level ako len frflať v komentároch o ženách a "systéme".
Mier neznamená, že si sadneme okolo stola s vrahom a dohodneme sa. Znamená to, že agresor prestane vraždiť, unášať deti a ničiť štáty. To sa, žiaľ, bez tlaku a obrany nedeje. Silu zastaví len väčšia sila. Nie hashtag. K tej tvojej urazenej póze: "Ženy by chceli poslať svojich mužov do vojny..." Nie. Ale asi chápu, že ak budeš len sedieť na zadku a čakať, že sa Putin unaví, jedného dňa už nepôjde o mužov niekoho iného, ale o teba. Alebo je tvoja predstava suverenity, že sa radšej vzdáš, len aby si si mohol doma písať statusy o tom, aký si proti vojne...? V skutočnosti je práve tento komfort, v ktorom tu s dezinformáciou filozofuješ, možný len preto, že iní majú odvahu problému čeliť.
@mirokub Ukrajina sa rozhodla bojovať, brániť a ja jej rozhodnutie rešpektujem a podporujem. Nik,ani Putin,ani ty ,ani nik iný im to právo nemá akokoľvek vyčítať. No a demokratické štáty toto právo, brániť sa budú podporovať. Keby boli dos*raní ako my,dakedy,tak sme ďalší na rade. Mať doma, takého muža, ktorý radšej strčí hlavu do piesku,akoby ma mal brániť proti agresorovi,by sa hanbil ako pes.
@zuzanita1609 keby len do piesku... On by ju agresorovi aj inde strcil...
@tetapetra zaujímavé? Ja neviem, to sú také isté frázy, ako používajú oni všetci, ako z učebnice pre voličov... normálne básničky, všetci do jedného jeden a ten istý názor a tie isté frázy...
@tilly vies co, pre mna je tato debata obohacujuca. Ja som doteraz vedela, ze aj Republika ma volicov, len som so ziadnym nedosla do debaty. Tato debata je len dokazom, ze co volic Smeru, ci Republiky, hraju z rovnakych "not". Myslim si, ze vsetky vieme, kde sidli ten co pise partituru, podla ktorej oni unisono hraju.
@mirokub ty asi nemáš ženu,že? My sme už odzačiatku vojny o tom rozprávali doma. Keby sme boli ďalší na rade,šiel by,aj bratia. To ja som bola toho názoru,že by som mu nedovolila,ale časom si uvedomujem,za slobodu sa bojovalo a bojovať bude. Netrep sprostosti,keby sa nechceli brániť, kašľu na hlavu štátu,rozkazy a zložia zbrane.
@mirokub prepac, ale toto je dobre hlupy priklad. Dam zlodejovi penazenku a ten pojde o ulicu dalej a urobi to dalsiemu a dalsiemu az si z toho spravi zivobytie lebo ved rozumni ludia mu daju rozumne svoje penazenky pod hrozbou pistole. A zachvilu to nauci aj kamosa, brata, suseda..a mame tu anarchiu.
@mirokub No keďže sú na útočníka dvaja,tak je vyššia pravdepodobnosť,že bude zločinec konať zbrklo a s vyhodnotením jeho dávky stresu,je vyššia možnosť,že bude spacifikovaný. Hoc nejaká ujma môže nastať,v tom treba počítať.
@mirokub Tak mi teraz povedz,ak by ti niekto vtrhnú do domu,bytu,ty by si s ním vyjednával,aj keby vyjednávať nechcel a pod hrozbou by si dovolil aby si robil čo chce s tvojou ženou ? Obrazne povedané samozrejme.
@mirokub len taka drobna otazka, myslim ze to tu uz nieco z toho zaznelo
Ako, ty pacifista, hodnotis Michovsku dohodu a odstupenie casti uzemia CSR Nemecku a Madarsku?
Ako hodnotis SNP v kontexte tvojeho pacifizmu?
Ako hodnotis okupaciu Ceskoslovenska v 1968 v rovnakom kontexte?
@mirokub ty mas prosim ta kolko rokov? 12-13? Lebo tak znies. Tieto naucene reci, nepodporujem vojnu systemove riesenia bla bla..to sa tak pekne pise do tej klavesnice. Z pohodlia domova, kde nic nehrozi. Povies mi prosim ta realne, ako by si si to predstavoval? Ze teraz teda ludia na Ukrajine si povedia, dost bolo vojny a hrdinstva, zlozime zbrane, odpor nie je slabost, uz nebudeme zomiedat za propagandu. Skvele. Pridu k tym ruskym vojakom, ktorych tam maju nasackovanych v krajine, povedia im pocuj Sergej, podme to riesit systemovo kompromisom nejak po dobrom, volaj Putinovi. Putin si povie, jezis jasne, ze ma to skor nenapadlo, ved podme to riesit normalne, sadnime si za stol a pokecajme. To doteraz ozaj nikoho nenapadlo, my sa tu strielame hlava nehlava, ked vlastne sa to cele dalo riesit s kludom. Ake jednoduche. A ake by prosim ta bolo to riesenie? Co by si ty ako advokat mieru navrhoval? Ved teda tuto Rusko by chcelo kusok Ukrajiny, tak nech sa paci, kolko dame? Tretinu, polovicu? Staci? Tu nech sa paci aj s obyvatelmi, co na tom, ze nechcu, co na tom, ze boli sucastou nejakej rozvijajucej sa krajiny, nech sa paci, tu si ich obsadte a robte s nimi co chcete, ked teda ste uz tu a tak pekne prosite. Alebo ako? Prosim ta naozaj mi napis konkretnu predstavu tvojho riesenia miesto tohto bullshitu o respekte zivota. Len tak pre istotu sa spytam, ty vies, ze bolo xy pokusov o mierove rokovania? Naposledy tot nedavno v Istanbule, kde Zelensky prisiel a cakal na Putina, ktory, surprise surprise, neprisiel.asi preto, ze proste kompromis nechce.
@mirokub "Mier vznikne vtedy, keď niekto povie, že stačilo a zloží zbraň." ...prepáč, ale to je čistá utópia. História (nielen moderná) ukazuje presný opak:
– Československo v 1938 zložilo zbrane ...a Hitler neodišiel, ale prišiel si aj po zvyšok.
– Tibet zložil zbrane. Dnes patrí Číne.
– Čečensko sa vzdalo. Dodnes je to ruská bábka.
– A Ukrajina v 1994 odovzdala jadrový arzenál výmenou za bezpečnostné garancie Ruska. Čo nasledovalo? Krym. Donbas. Masové vraždy.
Takže nie, zloženie zbraní nie je akt odvahy, ale pozvánka pre ďalšieho agresora. Tvoj argument, že "vojnu predlžuje obrana", je ako povedať, že za znásilnenie môže žena, ktorá sa bránila pridlho. To, že niekto nechce zomrieť na kolenách, nie je vina,ale základná ľudská dôstojnosť....áno, vojny sú biznis. To vie každý, kto čítal aspoň jednu knihu o geopolitike. Ale ak je pre teba riešením „"nebrániť sa, lebo niekto zarába", tak logicky nebráň ani dom pred zlodejom, veď zámky vyrábajú firmy, ktoré na tom profitujú.
Kapitalizmus nie je dôvod nečinne čumieť, keď niekto rúbe hranice a kradne. A áno, mnohí Ukrajinci nechcú vojnu....presne tak, ako ju nechcú ani ľudia v Gaze, Jemene alebo Kongu. Ale ani jeden z tých Ukrajincov ti nepovie "vzdajme sa a dúfajme, že Rusi budú milí". Oni žijú v realite, nie vo filozofickej bubline komentárov. A napokon ten tvoj bonmot o tom, že komfort je výsledok mieru, nie vojny....znie pekne. Ale kto zabezpečuje ten mier? OSN? Sny? Nie.... Armády a spojenci. Ukrajina neprosí o súcit. Prosí o šancu prežiť ako suverénny štát.

@mirokub ja viem, zeny sa vzdy maju podriadit autorite. Okupantovi napriklad. Alebo chlapom vo vseobecnosti, pretoze zeny nemozu mat nazor, ak ho maju, tak len ten jeden spravny, muzov...