icon

Vražda Gelnica: Sudný zákaz a ochrana obete?

Dnes o 11:36

Prosim Vas iba ja to takto vnimam ? Ak by dostal sudny zakaz o priblizenie … vtedy by ho to presvedcilo aby ostal doma sediet ? Mal by vyssi trest ako dostane ? Nesiel by teda vrazdit so sudnym zakazom? Preco to vsade teraz omielaju … alebo maju na mysli ze jej mali dat nejaku ochranu ? Velmi ma to mrzi :( zlyhal hlavne ten debil a nie stat … ( teraz nie politicky to myslim , nie som volicom tejto vlady) dakujem za otvorenu diskusiu a nazory …

Strana
z4
anonym_9903c1
Dnes o 18:21
@anonym_74ae10

@anonym_9903c1 stačí, že ty obhajuješ opozíciu, za ktorej poslednej vlády bolo zavraždených 56 žien ...

@anonym_74ae10 ked uz sa tak prehrnas v statistikach, tak spocitaj kolko zien bolo zavrazdenych za Ficovych vlad, nech to mame kompletne, my uz si data vyhodnotime same

anonym_74ae10
Dnes o 18:21
@sara07

@anonym_74ae10 tým že nechodíš k volbám ho v podstate nepriamo volíš
pretože on potrebuje určite % ktore má zo svojej zakládni podchytenej +čast čo mu uveri jeho sluby,
volby rozhoduju žial presne tá skupina čo nevoli , prípadne sa rozhodne volit, presne táto skupina žial rozhoduje o volbách , fico stači pohodlných 20 -30 % v podstate

@sara07 takže, keď vyhrala voľby opozícia, tiež som pomohla Ficovi?

anonym_74ae10
Dnes o 18:22
@anonym_9903c1

@anonym_74ae10 ked uz sa tak prehrnas v statistikach, tak spocitaj kolko zien bolo zavrazdenych za Ficovych vlad, nech to mame kompletne, my uz si data vyhodnotime same

@anonym_9903c1 veď si zrátaj, hádam to zvádneš

anonym_9903c1
Dnes o 18:23
@anonym_74ae10

@anonym_9903c1 veď si zrátaj, hádam to zvádneš

@anonym_74ae10 ty to pouzivas ako argument, tak argumentuj dalej

sara07
Dnes o 18:23
@anonym_74ae10

@sara07 áno, lebo zmenou novely muži prestanú týrať svoje manželky ...a áno, Fico sa mal postaviť pred národ a vyhlásiť, viac sa to nestane a všetci tí úbožiaci , ktorí si trúfnu sa slabších sa ho zľaknú

@anonym_74ae10 nie ženy budu mat lepšiu ochranu, lahšie sa k nej dostanu
alebo napr budu vediet že ho prepustili tak bude niekto s nou , pripadne dotyčny dostane naramok na nohu atd
možnosti ako zamezit je vela,
ako tvarit sa že fico a jeho vlada zato nemôže je scestné , nikto nepíše že za to môže na 100% , predpokladam že ty nepripustiš žiadny podiel viny aké máme zakony, ako funguju postupy v takýchto pripadoch atd ...
vytahuješ z kontextu vyslovene

sara07
Dnes o 18:25
@anonym_74ae10

@sara07 takže, keď vyhrala voľby opozícia, tiež som pomohla Ficovi?

@anonym_74ae10 🙈🙉🙊

anonym_99a404
Dnes o 18:44
@anonym_74ae10

@anonym_99a404 takže stačí zmena zákona a všetko sa vyrieši? sudcovia , policajti nebudú chybiť? nemôže sa stať, že sudca pustí násilníka von za dobré správanie? že muž pri hádke nechytí nôž a nebodne?

@anonym_74ae10 bože ty si tak primitivna až to boli
Samozrejme že môže sa stat aj ďalej že nejaký muž zavrazdi ženu, ale nemali by sa stat takéto
Pochybenia
Ak toto nechápeš tak nie je o čom stenou debatovať

anonym_99a404
Dnes o 18:45
@anonym_74ae10

@anonym_99a404 ani jeden príspevok tu nie o hneve voči jej ex , ktorý ju mimochodom bodol 36 x !!!!! ani jeden príspevok o tom, že otec pripravil svoje deti o mamu tým najbrutálnejším spôsobom ...vy proste máte vinníka ..je ním Fico a jeho voliči ...ste matky, mali by ste nad sebou zamyslieť .

@anonym_74ae10 😳😳😳😳WTF? V ktorom príspevku ja píšem že na vine je Fico?
Ďakujem

anonym_74ae10
Dnes o 18:48
@anonym_99a404

@anonym_74ae10 bože ty si tak primitivna až to boli
Samozrejme že môže sa stat aj ďalej že nejaký muž zavrazdi ženu, ale nemali by sa stat takéto
Pochybenia
Ak toto nechápeš tak nie je o čom stenou debatovať

@anonym_99a404 pre primitíva každý primitív

anonym_99a404
Dnes o 18:59
@anonym_74ae10

@anonym_99a404 pre primitíva každý primitív

@anonym_74ae10 pozeráš do zrkadla, že? 😂😂😂👏👏👍👍

777januska777
Dnes o 19:06
@anonym_74ae10

@777januska777 5 x ti poviem, že nechodím k voľbám ...napriek tomu si ideš svoje bez rozmyslu , to veľa vypovedá o tvojom intelekte a inteligencii ...a buď taká dobrá a už na mňa nereaguj. A áno, určite vieš, ako fungujem, čo podporujem a o čo sa snažím ...ako vážne ? daj sa vyšetriť moja

@anonym_74ae10 ale keďže voliť nechodiš a neveríš politikom, tak máš nejako dramaticky vyhrotený názor na politické strany.

777januska777
Dnes o 19:09
@anonym_74ae10

@sara07 áno, lebo zmenou novely muži prestanú týrať svoje manželky ...a áno, Fico sa mal postaviť pred národ a vyhlásiť, viac sa to nestane a všetci tí úbožiaci , ktorí si trúfnu sa slabších sa ho zľaknú

@anonym_74ae10 ja len nechápem preco bol Fico tak dramaticky pri postreleni veď to bolo len zlyhanie jednotlivca. Nepotreboval rentu, nepotreboval označiť niečo za teroristický útok.

petulkahu
Dnes o 19:12

Moj nazor je, ze celkove spravanie obyvatelov ovplyvnuje spravanie politikov. Ak ich vyjadrenia su vysmesne az dehonestujuce o nejakej skupune osob ( napr. zeny) tak je mozne, ze nejaky jednoduchsi Janko bude mat pocit, ze nevadi ked svojej zene jedu ( alebo aj 10) uvalasi. A desi ma, ze sa Fico takto vyjasruje bezstrestne ( a aj jemu podobni)

777januska777
Dnes o 19:16
@anonym_74ae10

@anonym_9903c1 stačí, že ty obhajuješ opozíciu, za ktorej poslednej vlády bolo zavraždených 56 žien ...

@anonym_74ae10 toto tvoje číslo by ma inak zaujímalo, že z čoho vzniklo, lebo ako som ja pozerala štatistiky, sú to zabitia žien aj napríklad počas autonehody (vodič obvinený zo zabitia).

f333
Dnes o 19:25

@anonym_autor Vidim,ze ssa DBATA ZVRTLA politicku. A pritom je to PRIMARNE ZAalezitost prvno-odborna.
Takze ak dovolis, tak tento pripad aj kazdy iny podObny pripad je vzdy o tom, ze stat nikdy 100% nemoze ochRanit obete akehokolvek tr.cinu ci precinu. ANiizeny ,na ktore niekto pacha DOMACE nasilie. A najhorsie sa preventivne posobi v oblasti domaceho nasilia. Pretoze to obete casto zial skyvaju a nezacnu konat dostatocne zavcasu,ked vidia len naznak nasilia u pachatela. Toleruju zial aj obcasny akolkoholizmus .
ja som spis ako anijedna tu debatujuca, necitala. Takze s ati ani prvniknemoze dostatocne vyjadrit k danej veci uplne.
Ale Podla uverjnenych info, ,ma za to,ze mas v celku pravdu, zevinnikom je predovsetkym pachatel. Ale zial, aj obet urobila chybu,ze sa uz v prvom tr.sprocese ako poskdena nedala zastupovat dobrym prvnikom. Ten by jej bol vysvetlil, ze ako a kedy ma podat ziadost o info o prepusteni pachatela z väzby. Podla pranej ur pravy o toto musi poskodeny c poziadat sam. Organy v tr.konani nie su podla pravnej upravy povinne to urobit zo zakona.
A tak by vedela, ze ked ho prpustia ten a ten datum, , tak by mala okanzite v tom case podat navrh na neodkladne opatrenia zakazu priblizenia pachatela k obeti.
Ake nemylme sa,.ani ten by jej este nezarucil ,ze pachatel sa priblizi a nenapadnue je ci nezavrazdi.Zial jeto tak.
.V USA hoci tam je velmi posilnena uloha civilneho procesu,tak vela obeti nasilia /zien/ zo strany pachatelov boli napadnute alebo zavrzdene aj naprierk zakazu priblizenia a pachatel mal monitorovacie zariadenie. Preotze policia sanemohla dostat k miestu rychlo,ci si pachatel dal zariadnie dolu a policia nemohla konat rychlo.
Takze nie,nezlyhal system na sk. Ten je nastaveny tak,ze obet sa ma akticne podielat na svojej ochrane najmä tym, ze bud eaktivna v tam,podavat navrhy ci iziadosti. Policia vziadnom state nema dost prosstriedkov na ochranu kazdej obete a na neurcito.
Takze potom treba vinit skor parlament, ze v minulosti aj teraz ,ked sastriedali vlady, ani jedna nezmenila zakon tak,zeby preniesla väcsiu zodpovenost za aktivitu na ochanu obeti na statny system.Ale tonieoc stoji.
Mozeme namietat aj to,ci sud neulozil pachatelovi nasilia neprimerane nizky trest v danom konni predtym. Ale kedze som nevidla spis, tak neviem,z coho bol obvineny konkretne pachastel a za konkretne odsudeny.To je dolezite poznat pre posudenie,ci vyska tres tubola ci nebola adekvatna.
Akokolvek,co treba zmenit hlavne na sk je uz na skloach zacat vyucovat zaklady pravnej gramosnosti. Aby obet vedela sa orientovat havne v tom,zer ake ma prava ale aj povinnnosti a o je rpenu najlepsie v dannej chvlii podniknut. Cize poznat,kedy treba zzatzmluvnit dobreho advokata v prvom rade. Tak zvysi obet svoju sancu na prezitie a vyhru vprocese ako poskodena.
Tiez ak chceme restorativnu justiciu, treba v parlamente pre to vytvorit aj podmienky ,aby sa to mohlo aplikovat v praxi.CIze viac aprobacnych uradnikov aj uradnikov ,co budu pracovat s obetami tr.cinov.A to tie zsotjinemale finacnie danovych polatnikov.
.
Netreba s mylist, ze napd. v de je situaci lepsia ako na sk. aj v ochrane obeti.
https://nius.de/kriminalitaet/schuesse-in-jugen...
Prve dnes sastala podbna zalezitost ,len pachatel nezabil ex ,ale uradnikov v alzylovom dme pre ochranu mladeze .,kde mal dnesd konaie o zverenie maloleteho dietata /3 mesacneho/ do starostlivosti.Je to Turek ,narodeny vde, ktory mal dnes termin v danom zariadne a automatickou zbranou tam pri rozhovore a dovodneni zastrelil 6 ludi. z toho 4 zeny a 2 muzov. A ak by tam mal moznostzasiahnut aj matku didtata,tak je obetou aj ona.Alweona nastastie nebola pritomna na tom termine.
Dnes bola tlacovka premierky danej spol.krajiny a prezidia pol zboru. A neodstupila anion a ,ani prezidenetka pol.zboru. Tiez podloa nch neslo o zlyhanie systemu . Ale jednotlivca . Ahoci vde je situacia sdomacim nasilim az alermujuca,ked pachatelmi su zväcsa ludia zmig.korenmi,tak ano, dala som zapravdu vt omto prpade policii a prokuratorovi,ze zial nemozno 100% zabranit pachatelom spachat nasilie.Ale vd eto tie zma pol.podton. Vraj ten pachatel bol castoumiri clanu. Cize to ejvelky etniky podmieneny klan mohotisic clenov,co pachaju rozne kr.tr.ciny aj nasilne a to aj domaceho nasilia
. Ale vde je prvne poevdomie obcnov dost vysoke, takze sa vedia branit aj pozitim advokata. Ale na rozdiel od ask to nasile v De je pachane. pretoze je rodovo podmienene inymi kult zvykmi a mentalitou mohych pachatelov .

Co na sk nastastie absentuje. Na sk je skor problem s pravnou gramotnostou obcanov a aj spolitizovanim vysostne odbornych ch problemov.

zunaf
Dnes o 19:28

Na margo toho, či všetci robia niečo pre to, aby sme nemali v priemere jednu femicídu mesačne - opozícia dnes iniciovala zasadnutie výboru pre ľudské práva a nikto z koaličných poslancov sa tam ani neukázal. Keď už toto nestačí ako ukážka toho, ako u prdele majú všeto, tak ja už neviem...

zunaf
Dnes o 19:41
@f333

@anonym_autor Vidim,ze ssa DBATA ZVRTLA politicku. A pritom je to PRIMARNE ZAalezitost prvno-odborna.
Takze ak dovolis, tak tento pripad aj kazdy iny podObny pripad je vzdy o tom, ze stat nikdy 100% nemoze ochRanit obete akehokolvek tr.cinu ci precinu. ANiizeny ,na ktore niekto pacha DOMACE nasilie. A najhorsie sa preventivne posobi v oblasti domaceho nasilia. Pretoze to obete casto zial skyvaju a nezacnu konat dostatocne zavcasu,ked vidia len naznak nasilia u pachatela. Toleruju zial aj obcasny akolkoholizmus .
ja som spis ako anijedna tu debatujuca, necitala. Takze s ati ani prvniknemoze dostatocne vyjadrit k danej veci uplne.
Ale Podla uverjnenych info, ,ma za to,ze mas v celku pravdu, zevinnikom je predovsetkym pachatel. Ale zial, aj obet urobila chybu,ze sa uz v prvom tr.sprocese ako poskdena nedala zastupovat dobrym prvnikom. Ten by jej bol vysvetlil, ze ako a kedy ma podat ziadost o info o prepusteni pachatela z väzby. Podla pranej ur pravy o toto musi poskodeny c poziadat sam. Organy v tr.konani nie su podla pravnej upravy povinne to urobit zo zakona.
A tak by vedela, ze ked ho prpustia ten a ten datum, , tak by mala okanzite v tom case podat navrh na neodkladne opatrenia zakazu priblizenia pachatela k obeti.
Ake nemylme sa,.ani ten by jej este nezarucil ,ze pachatel sa priblizi a nenapadnue je ci nezavrazdi.Zial jeto tak.
.V USA hoci tam je velmi posilnena uloha civilneho procesu,tak vela obeti nasilia /zien/ zo strany pachatelov boli napadnute alebo zavrzdene aj naprierk zakazu priblizenia a pachatel mal monitorovacie zariadenie. Preotze policia sanemohla dostat k miestu rychlo,ci si pachatel dal zariadnie dolu a policia nemohla konat rychlo.
Takze nie,nezlyhal system na sk. Ten je nastaveny tak,ze obet sa ma akticne podielat na svojej ochrane najmä tym, ze bud eaktivna v tam,podavat navrhy ci iziadosti. Policia vziadnom state nema dost prosstriedkov na ochranu kazdej obete a na neurcito.
Takze potom treba vinit skor parlament, ze v minulosti aj teraz ,ked sastriedali vlady, ani jedna nezmenila zakon tak,zeby preniesla väcsiu zodpovenost za aktivitu na ochanu obeti na statny system.Ale tonieoc stoji.
Mozeme namietat aj to,ci sud neulozil pachatelovi nasilia neprimerane nizky trest v danom konni predtym. Ale kedze som nevidla spis, tak neviem,z coho bol obvineny konkretne pachastel a za konkretne odsudeny.To je dolezite poznat pre posudenie,ci vyska tres tubola ci nebola adekvatna.
Akokolvek,co treba zmenit hlavne na sk je uz na skloach zacat vyucovat zaklady pravnej gramosnosti. Aby obet vedela sa orientovat havne v tom,zer ake ma prava ale aj povinnnosti a o je rpenu najlepsie v dannej chvlii podniknut. Cize poznat,kedy treba zzatzmluvnit dobreho advokata v prvom rade. Tak zvysi obet svoju sancu na prezitie a vyhru vprocese ako poskodena.
Tiez ak chceme restorativnu justiciu, treba v parlamente pre to vytvorit aj podmienky ,aby sa to mohlo aplikovat v praxi.CIze viac aprobacnych uradnikov aj uradnikov ,co budu pracovat s obetami tr.cinov.A to tie zsotjinemale finacnie danovych polatnikov.
.
Netreba s mylist, ze napd. v de je situaci lepsia ako na sk. aj v ochrane obeti.
Prve dnes sastala podbna zalezitost ,len pachatel nezabil ex ,ale uradnikov v alzylovom dme pre ochranu mladeze .,kde mal dnesd konaie o zverenie maloleteho dietata /3 mesacneho/ do starostlivosti.Je to Turek ,narodeny vde, ktory mal dnes termin v danom zariadne a automatickou zbranou tam pri rozhovore a dovodneni zastrelil 6 ludi. z toho 4 zeny a 2 muzov. A ak by tam mal moznostzasiahnut aj matku didtata,tak je obetou aj ona.Alweona nastastie nebola pritomna na tom termine.
Dnes bola tlacovka premierky danej spol.krajiny a prezidia pol zboru. A neodstupila anion a ,ani prezidenetka pol.zboru. Tiez podloa nch neslo o zlyhanie systemu . Ale jednotlivca . Ahoci vde je situacia sdomacim nasilim az alermujuca,ked pachatelmi su zväcsa ludia zmig.korenmi,tak ano, dala som zapravdu vt omto prpade policii a prokuratorovi,ze zial nemozno 100% zabranit pachatelom spachat nasilie.Ale vd eto tie zma pol.podton. Vraj ten pachatel bol castoumiri clanu. Cize to ejvelky etniky podmieneny klan mohotisic clenov,co pachaju rozne kr.tr.ciny aj nasilne a to aj domaceho nasilia
. Ale vde je prvne poevdomie obcnov dost vysoke, takze sa vedia branit aj pozitim advokata. Ale na rozdiel od ask to nasile v De je pachane. pretoze je rodovo podmienene inymi kult zvykmi a mentalitou mohych pachatelov .

Co na sk nastastie absentuje. Na sk je skor problem s pravnou gramotnostou obcanov a aj spolitizovanim vysostne odbornych ch problemov.

@f333 Chápem, čo hovoríš, ale je to postavené na hlavu. Čo keď si napr. z učiteľského platu nemohla dovoliť dobrého právnika? Prečo keď prepúšťajú násilníka po smiešne krátkom v období z väzby, vedia to nahlásiť na nejaké dva úrady, neviem presne, tak aký je problém doplniť k tomu informovanie obete? Aj obeť urobila chybu.... hej, podala zlé tlačivko a za tú chybu zaplatila životom. A deti s ňou.

anonym_beedcb
Dnes o 19:45
@f333

.

@f333 píšeš že polícia nie je povinná informovať obeť o prepustení páchateľa z väzby, obeť musí sama žiadať o informácie

ak je to tak, prečo politici teraz nenavrhli zmenu zákona a dať to do zákona ako povinnosť?

prečo bremeno ukladajú na obeť aby podnikala kroky na svoju ochranu a štát aktívne nepodnikne kroky na ochranu obete, čaká kedy sa bude obeť dožadovať pomoci a ešte ju vysmejú ako Andreu z Dubnice nad Váhom ktorú páchateľ zabil mačetou a predtým sa opakovane sťažovala na polícii že ju prenasleduje a bojí sa o život?

f333
Dnes o 19:52
@zunaf

@f333 Chápem, čo hovoríš, ale je to postavené na hlavu. Čo keď si napr. z učiteľského platu nemohla dovoliť dobrého právnika? Prečo keď prepúšťajú násilníka po smiešne krátkom v období z väzby, vedia to nahlásiť na nejaké dva úrady, neviem presne, tak aký je problém doplniť k tomu informovanie obete? Aj obeť urobila chybu.... hej, podala zlé tlačivko a za tú chybu zaplatila životom. A deti s ňou.

@zunaf POstavene nahavnu cinie, zakon hovori jasne. Poskdeny musi sam poziadat o danu info. Ked raz je nejaky zakon cinariadnie dane,ma s arespektovat,pokil je platne. kam by sme dosli,ak zacneme spochybnovat dodrzovanie zakonov? Toje cesta von z demokracie . Takze nie, namla dany urad porusit zakon tym,ze bud einformovat toho,kohonemaa ,kedze neboli splnene podmienkmy na informaciu. Takze trba stekat ako sahovri na inom hrobe.
Chapem,mozny finacne problemobete. Ale Kazd ydospely cllovek si je zodpoevdny za svoj zivot,aj ten financny. Takze trea pocitat asj vydavkami takehoto druhu. A je mozne sa dohodnut s advokatom/obet bola vzdelana aj matematicky / na tom,ze po vyhrati s poru treba ziadat zaplatenie advokata a vyloh spojenych s procesom od strany,co v spore prehrala. To by jej navrhol aj ten adovkat vzhladom na okolnosit,ktore by zvazil. V zap.statoch s tym pocitaju automaticky,pretoze tu bez advokata nedate ani ranu. V niektorych sporoch je dokonca povinny. A to by bolo treba zvazit na sk. Pre dobro klientov .

Strana
z4