Vražda Gelnica: Sudný zákaz a ochrana obete?
Prosim Vas iba ja to takto vnimam ? Ak by dostal sudny zakaz o priblizenie … vtedy by ho to presvedcilo aby ostal doma sediet ? Mal by vyssi trest ako dostane ? Nesiel by teda vrazdit so sudnym zakazom? Preco to vsade teraz omielaju … alebo maju na mysli ze jej mali dat nejaku ochranu ? Velmi ma to mrzi :( zlyhal hlavne ten debil a nie stat … ( teraz nie politicky to myslim , nie som volicom tejto vlady) dakujem za otvorenu diskusiu a nazory …
@anonym_autor ak by mal zakaz priblizenia, tak ona mohla na neho volat policajtov zakazdym keby ho porusil, a aj za to by mohol nasledovat test za marenie rozhodnutia sudu. Ale obavam sa, ze vo vrazde by mu to nezabranilo,
Čo sa vlastne stalo? Ja by som poradila spýtať sa právnika ktorý sa zaoberá trestným právom
@ivanka12311 no tu ucitelku co manzel zavrazdil … tyzden po prepusteni z basy … sud jej zamietol ten zakaz priblizenia
@anonym_autor psychopatickych manzelov a obeti nasilia je hrozne vela. Tieto chore hlavy funguju po svojom. Opozicia vyuzije zneuzije cokolvek..
@ivanka12311 no tu ucitelku co manzel zavrazdil … tyzden po prepusteni z basy … sud jej zamietol ten zakaz priblizenia
A hlavne vsade je teraz v mediach poviem to narovinu co si ja myslimze ako zlyhal stat a moze zato vlada atd …. Moze zato hlavne ten debil … este aj pred detmi ich to spravil :(
@anonym_autor ak by mal zakaz priblizenia, tak ona mohla na neho volat policajtov zakazdym keby ho porusil, a aj za to by mohol nasledovat test za marenie rozhodnutia sudu. Ale obavam sa, ze vo vrazde by mu to nezabranilo,
@anonym_9903c1 ale on bol v base za nebezpecne vyhrazanie jej… tyzden po prepusteni ju zabil
@anonym_autor psychopatickych manzelov a obeti nasilia je hrozne vela. Tieto chore hlavy funguju po svojom. Opozicia vyuzije zneuzije cokolvek..
@anonym_1355e5 zas opozícia, máme tu psychopata Fica, ktorý uráža každého, novinárku by striekal studenou vodou, simeckovi by rubal do hlavy, študentov by poslal do vojny atď atď. Ale na vine je opozícia. Vy ste si z Fica a vládu urobili zlaté tela a nič vás nikdy nepresvedčí o opaku.
@anonym_1355e5 Opozicia vsetko zneuzije? sa pozri, ze tu vladne mafia, ktora iba vyciciava stat a vsetko je v rozklade.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1453151203...
Mám sto chutí s tým celým tresknúť a z polície nadobro odísť: Zneužívajú nás ako handry…
Od Vás: Robím na polícii už roky. Zažil som kadečo, ale to, čo sa deje teraz, je čistý hnus. Ten tlak zhora sa už nedá vydržať. Normálne mi to pripomína najtvrdší mečiarizmus, o ktorom mi hovorili starší kolegovia. Časy, keď sa spisy nehýbali podľa zákona, ale podľa toho, kto mal na koho telefónne číslo.
Na ÚBOK-u je to dnes totálne cez čiaru. Poviem to na rovinu, každý normálny policajt v kostiach cíti, keď sa z vyšetrovania robí politický nástroj na objednávku.
Pozrite sa na kauzu okolo brata štátneho tajomníka Šalitroša. To je dobrý príklad. Od prvého dňa neskutočný tlak, rýchlo obvinenie, teraz tlačia na obžalobu. A o čo vlastne ide? Že stroje z eurofondov skončili v inej hale, než bolo na papieri v projekte. Jasné, že je to pochybenie a nie je to v poriadku. Ale haló, toto ideme riešiť ako najväčšiu zlodejinu v dejinách štátu? Ministerstvo hospodárstva zaklikne, že mohli byť zneužité prostriedky EÚ, formálne to rieši európska prokuratúra, ale v skutočnosti všetko riešime my.
Pritom nám pod nosom utekajú brutálne kauzy, kde miznú milióny. Štát kúpi starú barabizňu za 17 miliónov, hoci reálnu hodnotu má sotva 5, áno, slávna Slayáda. Miliardové tendre na záchranky. A viete čo sa deje? Ticho. Tam nikto netlačí. Práve naopak, človek má pocit, že sa to zametá pod koberec.
Presne toto ma neuveriteľne serie. Ten pocit, že z nás robia handry na špinavé politické hry. Za posledné mesiace som zažil porady, po ktorých sme si s kolegami len neveriacky pozerali do očí.
Mám sto chutí s tým celým tresknúť a z polície nadobro odísť. A to aj napriek tomu, že ešte nemám odkrútené roky na výsluhový dôchodok a finančne ma to poškodí. Ale človek má len jednu hrdosť. Nie sme padnutí na hlavu a dobre vidíme, čo sa deje. A bolí to viac než čokoľvek, čo som doteraz v službe zažil.
A hlavne vsade je teraz v mediach poviem to narovinu co si ja myslimze ako zlyhal stat a moze zato vlada atd …. Moze zato hlavne ten debil … este aj pred detmi ich to spravil :(
@anonym_autor štát zlyháva preto, lebo je vedenie a zriadenie také aké je 🤷♀️Legislatíva, tresty a zodpovednosť za skutky absolútne nekopírujú potreby obyvateľstva a dynamiku rastu rôznych trestných činov. Veď načo aj, však? Lebo tomu vládnemu chlievu to zjavne vyhovuje. Smutné, ale je to tak.
@anonym_1355e5 Opozicia vsetko zneuzije? sa pozri, ze tu vladne mafia, ktora iba vyciciava stat a vsetko je v rozklade.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1453151203...
Mám sto chutí s tým celým tresknúť a z polície nadobro odísť: Zneužívajú nás ako handry…
Od Vás: Robím na polícii už roky. Zažil som kadečo, ale to, čo sa deje teraz, je čistý hnus. Ten tlak zhora sa už nedá vydržať. Normálne mi to pripomína najtvrdší mečiarizmus, o ktorom mi hovorili starší kolegovia. Časy, keď sa spisy nehýbali podľa zákona, ale podľa toho, kto mal na koho telefónne číslo.
Na ÚBOK-u je to dnes totálne cez čiaru. Poviem to na rovinu, každý normálny policajt v kostiach cíti, keď sa z vyšetrovania robí politický nástroj na objednávku.
Pozrite sa na kauzu okolo brata štátneho tajomníka Šalitroša. To je dobrý príklad. Od prvého dňa neskutočný tlak, rýchlo obvinenie, teraz tlačia na obžalobu. A o čo vlastne ide? Že stroje z eurofondov skončili v inej hale, než bolo na papieri v projekte. Jasné, že je to pochybenie a nie je to v poriadku. Ale haló, toto ideme riešiť ako najväčšiu zlodejinu v dejinách štátu? Ministerstvo hospodárstva zaklikne, že mohli byť zneužité prostriedky EÚ, formálne to rieši európska prokuratúra, ale v skutočnosti všetko riešime my.
Pritom nám pod nosom utekajú brutálne kauzy, kde miznú milióny. Štát kúpi starú barabizňu za 17 miliónov, hoci reálnu hodnotu má sotva 5, áno, slávna Slayáda. Miliardové tendre na záchranky. A viete čo sa deje? Ticho. Tam nikto netlačí. Práve naopak, človek má pocit, že sa to zametá pod koberec.
Presne toto ma neuveriteľne serie. Ten pocit, že z nás robia handry na špinavé politické hry. Za posledné mesiace som zažil porady, po ktorých sme si s kolegami len neveriacky pozerali do očí.
Mám sto chutí s tým celým tresknúť a z polície nadobro odísť. A to aj napriek tomu, že ešte nemám odkrútené roky na výsluhový dôchodok a finančne ma to poškodí. Ale človek má len jednu hrdosť. Nie sme padnutí na hlavu a dobre vidíme, čo sa deje. A bolí to viac než čokoľvek, čo som doteraz v službe zažil.
@anonym_024122 och to ma mrzi :(
@anonym_autor štát zlyháva preto, lebo je vedenie a zriadenie také aké je 🤷♀️Legislatíva, tresty a zodpovednosť za skutky absolútne nekopírujú potreby obyvateľstva a dynamiku rastu rôznych trestných činov. Veď načo aj, však? Lebo tomu vládnemu chlievu to zjavne vyhovuje. Smutné, ale je to tak.
@jamimo dobre ale mna zaujima konkretny pripad … byvaly alkoholik … ziarlenie … toto bola cisto chyba jednotlivca a nie statu :(
@anonym_024122 och to ma mrzi :(
@anonym_autor ako si to myslela, že opozícia všetko zneužije? Ako zneužije? Čo zneužije?
@jamimo dobre ale mna zaujima konkretny pripad … byvaly alkoholik … ziarlenie … toto bola cisto chyba jednotlivca a nie statu :(
@anonym_autor Keby policia fungovala tak ako v inych krajinach a riesila, co ma. Keby tam nebol ten neschopny Sukaj Estok s nastrelenymi vlasmi z Hlasu, ktoreho jedinou ulohou je odstavit a vyhodit poctivych policajtov, tak by mozno ta pani este zila. Co robi dnes policia? Ma za ulohy po tom, co nam navalali vysoke dane, este ans vyzmykat za hocico, vybrat co najviac pokut, aby si smeraci mohli kupit dalsie nove auta. Podla mna ma policia riesit kriminalne veci a nie sluzit ako dalsia sukromna vypalna firma.
@anonym_autor Zlyhanie štátu v zmysle-nechráni keď má, nepomaháha obeti. Keď sa žena ocitne sama proti takému magorovi a má deti, vtedy pochopí. Jasne, že rozhodnutie zabiť bolo jeho, nie štátu.
@anonym_autor mna len mrzi ak si niekto skrz tuto kauzu nahrava nejake politicke body … mna tu nezaujima ani vlada ani opozicia… ale tie deti ktore teraz vidia ako sa pripadom ich mamicky zaoberaju podcastami hero hero, politici , influenceri to vsetko zdielaju … a pritom to bol len chory kreten ktory uz v tej base vedel podla mna ze ju pojde zabit … ja fakt sa len na rie deti pozeram :(
@anonym_autor Zlyhanie štátu v zmysle-nechráni keď má, nepomaháha obeti. Keď sa žena ocitne sama proti takému magorovi a má deti, vtedy pochopí. Jasne, že rozhodnutie zabiť bolo jeho, nie štátu.
@enmery ano ale v tych sprostych diskuciach sa vsetci ohanaju tym ze zlyhal stat
@enmery ano ale v tych sprostych diskuciach sa vsetci ohanaju tym ze zlyhal stat
@anonym_autor ale štát zlyhal a na plnej čiare. Ty si to fakt neuvedomuješ? Pozri sa aká je legislatíva ….agresivny alkoholik po zo smiešneho 8 mesačného trestu prepustený po 4 mesiacov, neabsolvoval protialkoholicke liečenie ktoré mu nariadil súd, súd nevydal zákaz priblíženia, lebo však je v base, väznica obeť násilia neupivedomía, že je predčasne prepustený ….toto všetko je zle nastavený systém - teda zlý štát
Ani len naramok nedostal. Štát sa na tuto obeť domáceho násilia vysoko vykašľal
Matus Nastrel Vlások je ticho ako pena. Akurtúane rieši Rendyho. Mŕtva ucitelka a dve siroty, 11 ročne dievčatko !!! mu akosi unikli
@anonym_autor ako tej pani v hrobe pomohol zakaz kolobeziek na chodnikoch alebo zmeneny trestny zakonnik, aby ti hore nesli do basy? Uz si uvedom, ze pre niektore vlady si za cloveka iba pri volbach, hned po vobach si pre nich neprijemny hmyz alebo nechcem povedat skarede slovo.
@anonym_autor štát zlyhal a ty ideš písať že opozícia všetko zneužije? To si tieto kecy niekde čítala, či to ti tvoja hlava priniesla?
@anonym_1355e5 co ma opozicia s tym, ze sudy a policia nedokazu ochranit tyrane zeny? Par rokov dozadu podobny tyran zavrazdil manzelku na ulici. To bolo v casoch, ked tato opozicia este ani len netusila, ze raz budu v opozicii.
@anonym_1355e5 zas opozícia, máme tu psychopata Fica, ktorý uráža každého, novinárku by striekal studenou vodou, simeckovi by rubal do hlavy, študentov by poslal do vojny atď atď. Ale na vine je opozícia. Vy ste si z Fica a vládu urobili zlaté tela a nič vás nikdy nepresvedčí o opaku.
@777januska777 hlavne sa ukľudni, to teplo ti nerobí dobre
Ked bol Kalinak ministrom vnutra, co jedine riesil? Kolko pokut vyberu policajti a kupa automatizovaneho kameroveho systemu, co sam bude posielat pokuty. A co nakupia, aby boli provizie. Kto kedy riesil nieco ako monitorovanie byvalych vaznov zavretych za domace nasilie? Z toho nemaju ti hore ziadne chechtaky nabok, tak to maju u prdele, kolko zien takto zomrie.
@anonym_autor z časti áno, psychiater mal vyhodnotiť jeho psychický stav, aby sa tomu zabránilo, hlavne u recidivistov.
@anonym_autor čomu nerozumieš???Nechcem tu niekomu jatriť staré rany, ale pamätáš si prípad Andrey z DnV? Tá búšila na kompetentné orgány a miesta myslím skoro 2 roky. A chúďa už je na opačnom brehu!!! Prosila o rady a pomoc aj tu ženy na MK. V čistom zúfalstve. Ešte raz a pomaly čítaj s porozumením a možno ti docvakne 🙄 Ak nie, na teplo a horúčavy sa nemusíš vyhovárať. A ak si sem drahý anonym len prišiel prudiť a trollovať na smrti nevinnej ženy, prosím ťa prestaň, s ohľadom na ľudskú dôstojnosť a česť jej pamiatky 🖤
https://www1.pluska.sk/regiony/zlyhali-policajt...
@anonym_autor je to chyba sudcu. mal moznosti ako uplatnit zakaz priblizenia. preco nenariadil monitorovaci naramok po prepusteni z basy? preco nie je legislativa na ochranu. lebo nam vladnu hovada co zeny poznaju iba na mdz aby rozdali kvety. nemame legislativu s seru nato aby sme mali.
Ja tu nechápem fungovaniu trestov.
Súd ho odsúdi na 8 mesiacov.
Vo väzení sa správam normálne tak mi polovicu trestu odpustia za dobré správanie?
To akože sa automaticky počíta s tým že sa aj tak budem správať zle a vtedy si zaslúžim daný trest?
Veď logicky by bolo mám trest za predošlé správanie musím ho celý odsedieť.
Ak sa navyše budem zle správať tak sa mi trest predĺži.
To isté chlapec na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi
zlyhali úrady a inštitúcie čo viedlo k smrti dvoch nevinných ľudí
@anonym_autor je to chyba sudcu. mal moznosti ako uplatnit zakaz priblizenia. preco nenariadil monitorovaci naramok po prepusteni z basy? preco nie je legislativa na ochranu. lebo nam vladnu hovada co zeny poznaju iba na mdz aby rozdali kvety. nemame legislativu s seru nato aby sme mali.
@amonet toto je chyba viacerych nielen sudcu. Napr prečo väznica neupovedomila obeť násilia, že násilník je prepustený na slobodu?
Prečo môže násilník byt prepustený za dobre správanie? Za dobre správanie by mali byt prepustení len odsúdení za nedbalostne trestne činy
Prečo nemáme nastavenú legislatívu tak, že po prepustení automatiky nedostane naramok??
Ako bo spísaný posudok súdneho znalca ?
Tuto systém zlyhal vo celej svojej krase a samkzrjme aj konkrétni ľudia
@anonym_autor v prenesenom vyzname za to moze aj vlada. Pretoze policia patri pod ministerstvo vnutra, ktore vedie clen vlady. Sudy patria pod ministerstvo spravodlivosti, ktore vedie clen vlady. To, ze OCTK nie su schopne na Slovensku ochranit obete domaceho nasilia je nam jasne uz roky. A za to, ako robia je zodpovedna vlada a v prenesenom vyzname stat ako taky. Hlavne, ze mame Vatikansku zmluvu a odmietli sme participovat na Istambulskom dohovore, ktory, okrem inych veci, riesi aj ochranu obeti domaceho nasilia. Veci sa maju tak, ze o obete domaceho nasilia sa staraju neziskovky, tie neziskovky, ktore tak strasne lezia v zaludku nasim vladnym predstavitelom.
@anonym_autor moze za to vlada, lebo prijimaju zakony. Keby mal napr monitorovaci naramok bol by sledovany
V prvom rade treba znovu vrátiť trest smrti, a aj ho aktívne vykonávať. Potom by takéto zločiny klesli, mnohí tzv. psychopati by sa uvedomili. Rovnako prestať všetko ospravedlňovať psychickymi poruchami. Zabil si, budeš zabitý a bodka. Chce to kompletnú zmenu zákonov, hoci by aj neboli v súlade s Európskou úniou. Štát, kde má každý zločinec len a len svoje práva, musel skončiť takto.

Čo sa vlastne stalo? Ja by som poradila spýtať sa právnika ktorý sa zaoberá trestným právom