icon

Všetky trasy európskych rýchlovlakov pôjdu mimo Slovenska

veklipo
1. mar 2025

Po 14r vlády SMERu nás Európa odpísala aj na železniciach.
Všetky trasy európskych rýchlovlakov pôjdu mimo Slovenska. Ale my riešime pohlavia.
Čo na to minister Ráž, Blanár? Ticho…
(Plán trás v komentári)

Strana
z3
veklipo
autor
1. mar 2025

Plán trás Europe Trains Railways ECC

gribka1
1. mar 2025

Ale Moskva nevadí 😂

veklipo
autor
1. mar 2025

@gribka1 ci a kedy sa zrealizuje linka do Moskvy, to je otázne. Ale so Slovenskom ani nerátajú.

babushkaem
1. mar 2025

A co Chorvátsko? Ved my tu mame kúsok Viedeň, zas nerobme z komára somára pre boha

ivka225
1. mar 2025

Mapa je skôr nezáväznou predstavou. Napríklad v Španielsku je už trasa rýchlovlaku Madrid - Gijón takmer dokončená, kým o trase Gijón - Bilbao sa ani vážne neuvažuje. Tým nechcem povedať, že minister Ráž je to pravé pre našu dopravu.

veklipo
autor
1. mar 2025

@babushkaem ty možno nerobíš, ale ja áno. Lebo bez kvalitného spojenia nebudeme mať kvalitnú prácu.
Jedna z veci, ktorú investori pri otváraní nových lokacii posudzujú, je dostupnosť verejnej dopravy a spojenia s EU mestami.

deti95060810
1. mar 2025

asi sme nepodstatní... nestojíme ani za tu zastávku...

bielasovicka
1. mar 2025

@deti95060810 čudujes sa?

veklipo
autor
1. mar 2025

@ivka225 sú to plány, mňa štve, ze nikto sa ani nesnaží lobovať. Plány sú na to, aby sa menili. Ale niekto musí tu zmenu iniciovať.

bielasovicka
1. mar 2025

@veklipo o akej práci hovoríme kde je treba takýto rýchlovlak? Len som zvedavá

zuzanita1609
1. mar 2025

@deti95060810 ja sa nečudujem,som niekedy rada,že ten náš Tatran vôbec príde 😁

stanulienkat
1. mar 2025

Dezole ti budu oponovat, ze aj tak tymi vlakmi nejazdia.😁 Na ten hnusny zapad. Nevadi, ze sa uzatvarame pred vyspelym svetom a budeme len ruzzka gubernia.

yoxinka
1. mar 2025

@bielasovicka
Máš pravdu. Nám tu nič netreba. Žiadne spojenie s vyspelým svetom. My sme slovenskí a žiadni iní, sme najvác a nejlepší … pokojne si tu vystačíme sami s rozpadávajúcim sa …. všetkým.

vesimelonimarsista
1. mar 2025

asi z toho projektu nema kvapnut ani cent do vrecka razovi a blanarovi, preto ten nezaujem.

vesimelonimarsista
1. mar 2025

@yoxinka netreba ani spojenie na vychod...ved kto uz z tych rusofilov si moze dovolit cestu do svojho milovaneho russka...

shee11
1. mar 2025

Ale veď my nemáme na to trate modernizované. To je dôvod.

zuzanita1609
1. mar 2025

Boli by blbí, tí projektanti,ono vážne... Vie si u nás a na našich polorozpadnutych koľajach,mostoch,o čase dojazdu ani nevravím ,taký dáky "Šinkanzen" s normálne dosiahnutou 300-400km/h? 🤭 Cez nás sa nad tým radšej nech ani nezamýšľajú,bo ostanú v strate 😜.

vilma7
1. mar 2025

Tak asi nemáme na rychlovlaky kvalitné dráhy atd

jednoduchomaria89
1. mar 2025

Veľmi smutne , toto je tá svetová politika na 4. Strany , valanie sa v zlatej vani , súkromná návšteva putina , akási konferencia nackov v USA a potom sa vrátiť na Slovensko a burcovať ľudí o tom co majú medzi nohami . Čo bude ďalšia téma ? Gravitácia ? Potrebujeme take projekty ako soľ !! Hlavne , že si navýšili platy o 4 litre 👍👍

pink_lady
1. mar 2025

sme mala krajina, toto by sa nevyplatilo...vobec

shee11
1. mar 2025

My nemáme väčšinu trati zmodernizovanu ani na 170. Na rychlovlaky by sa museli vybudovať nové trate . Tam sú úplne iné normy, ina elektrifikacia, iné oblúky, ina nosnosť ...🙈

stormie
1. mar 2025

Pri rychlosti stavania dialnic (a to pod vedenim akejkolvek vlady co tu bola) je otazne kedy by boli nase existujuce trate technicky priparvene na take rychlovlaky … a to by bolo este medzinarodne fiasko keby sme nesplnili terminy 🙈

veklipo
autor
1. mar 2025

@bielasovicka vieš, prečo sú najlepšie firmy v blízkosti Ba? Lebo je blízko viedeňské letisko.
VW Ba, Peugeot TT, Jaguar NT. Spolu 10.000 zamestnancov.

veklipo
autor
1. mar 2025

@vilma7 ani Maďarsko, ani Bulharsko. Trate sa maju vybudovať z eurofondov.

jakubrianka
1. mar 2025

Veď už Česko pred rokmi odmietlo poslať cez naše rozbité železnice ich nové súpravy. Apelovali vtedy na vládu SR otvoreným listom, že nebudú riskovať životy ľudí, kvôli našim rozbitým koľajniciam a nefungujúcej infraštruktúre.

bystrozraky
1. mar 2025

Mas tu mapu z Februara 2021 🙂 v pravo hore je datum v tej mape (nie, ze by som si myslel, ze sa zmenila). Ja som myslel, ze uz mate rychlovlaky do prahy a viedne, ci este staale nie? Daj zdroj, nech si to precitam. Diky 🙂

viestta
1. mar 2025

@babushkaem do Viedne ma na skok len celkom mala cast Slovenska, ti ostatni musia cestovat aj 500 km aby sa dostali do Viedne

viestta
1. mar 2025

@babushkaem ked uz tak mudrujes, vias preco sa stavia Volvo pri Kosiciach. Lebo je tam napojenie na dialnicu. Zial iba na tu madarsku. Dopravna infrastruktura je podmienkou ekonomickej prosprerity. Preto mame hladove doliny na Slovensku, lebo chyba dopravna infrastruktura. Zeleznice, dialnica a vyhovujucue cesty nizsich kategorii. Bez dopravy tam nikto nebude otvarat fabriku a draha a neefektivna logistika je jeden z aspektov, preco sa aj fungujuce fabriky zatvaraju.

babushkaem
1. mar 2025

@viestta to ok, ale reč bola o hlavnom meste, preto som spomenula Viedeň.

Strana
z3