Všetky trasy európskych rýchlovlakov pôjdu mimo Slovenska
Po 14r vlády SMERu nás Európa odpísala aj na železniciach.
Všetky trasy európskych rýchlovlakov pôjdu mimo Slovenska. Ale my riešime pohlavia.
Čo na to minister Ráž, Blanár? Ticho…
(Plán trás v komentári)
To by ale bolo nutné zrekonštruovať, alebo postaviť trať. Na našich tratiach nemôže ísť vlak 300km/h...
Inak, je to škoda, ale ešteže máme Viedeň. Rychlovlaky sú super, vyskúšala som trať Benátky- Rím a Valencia- madrid, paráda.
Sranda , že so Skopje&belgrade počítajú 💪💪 ti majú určite trate ako Japonci , že 🙄
@babushkaem mozno mam medzery v zemepise, ale Saltzburg, Krakov, Drazdany nie su len velkomesta, ale su zeleznicne krizovatky. Ale snad my zvysok Slovensky budeme moct vyuzivat tu v Ostrave, ktora z Prahy bude pokracovat do Krakova
Ono nam vychodniarom by stacilo ak by konecne dostavali zeleznicny koridor KE-BA, ale ten dostavaju presne tyzden po tom co dostavaju dialnicu
@viestta ja mape Ostrava nie je, ale ok, chapem. Ja som to tak zbežne kukla, ze to ide iba cez prahu, cez Chorvátsko vobec, tak som to dalej nepozerala, preto som napisala, ze z toho teraznerobme vedu. Nemyslím si, ze by som nejak mudrovala
@veklipo len taká technická otázka: kadiaľ by ten rýchlovlak mohol cez Slovensko vôbec ísť?
Smer k Tatrám? (Trebalo by novú trať aj tunely) Alebo cez tie kopce všade okolo?
Je logické, že to pôjde skôr cez PL vrchnou traťou, kde je to rovnejšie a zároveň je tam napojenie na letisko.
Na Slovensku hlavne treba zlepšiť spojenie BA-KE, Ke-Krakow a Ba-Vieden. Toto bude úplne stačiť.
@lenkakravcova Krakow - Kosice - Budapest
V Košiciach je letisko.
Ja len dúfam že to nie je reálny plan toto.
@zeldia to by ešte tiež šlo. Z KE do Budapešte chodí tiež celkom malo (pomerne) vlakov, tak tam by sa to oplatilo tiež nejako zlepšiť. To už by sa dala pridať aj linka Varšava-Krakov-Kosice-Budapest. Len to by asi fakt museli novú trať úplne robiť, lebo to čo tam je teraz treba spomaľovať na niektorých úsekoch aj obyčajným vlakom
@lenkakravcova KE- Budapest a spat chodia vlaky v dvojhodinových intervaloch. Jedna cesta trva cca 4hod.
@veklipo rozprávala som sa o tomto s človekom, ktorý na železniciach pracuje, neviem funkciu ale v kancelári. A problém je, že na Slovensku nie je vhodný "terén" pre rýchlovlak, to mi doslova povedal. Že tu nie je úsek, kde by sa dalo zrýchliť na požadovanú rýchlosť. Takže zbytočné politikárčenie.
@babushkaem kusok mate vy z blavy,my z prešova riadny kusisko
@viestta cestovala si niekedy z chorvatska do na slovensko cez madarsko?tam nemaju tiez dialnicu a nikto si z toho zas nic nerobi a cesta neskutocne frekventovana nebezpecna a pomala, to vaso zaj len toto trapi?nejake europske spojenai vlakov?ludia vy kde chodite na tieto temy?to nemate svoje starosti?asi nie...ked vas dokaze toto zdvihnut zo stoličky myslim ze 90% ludi ani nevie ze nieco taketo sa chysta a nie kazdy rad cestuje vlakom, ci to akurat tam na to presne miesto bude chcet ist kde nas nespojili s ostatnou europou?mate auta, ietadla autobusy a ked uz tak vlakmi sa viete dopravit tiez
Žiaľ na rýchlovlaky nemá Slovensko trate.
@veklipo Nie som rusofil ani dezolát, atď. Len som použila mozog. Naše trate nie sú v takom stave, aby rýchlovlaky zvládli a tak isto nie je ani vhodný terén. Kto cestuje vlakom často, tak vie.
@veklipo Oravka ale nepokrýva sever Oravy, odkiaľ tí muži cestujú, čiže ďalšia hodina (aj viac), kým by sa dostali na stanicu.
@angelinja ano, cestovala. Ale cestovala som aj cez Srbsko tesne po vojne, tam boli dialnice o akych my dodnes mozme snivat. A ano, dokaze ma zdvihnut zo stolicky, ze nemame stale ani jednu dokoncenu dialnicu a ani dokonceny vlakovy koridor medzi BA a KE. Pretoze vidim si dalej ako na koniec mojho nosa. Pretoze viem, ze kvalitna dopravna infrastruktura je jednou z podmienok ekonomickeho rozvoja a ekonomicky rozvoj je tahunom takych veci ako zdravotnicstvo a skolstvo, pretoze priemysel tvori HDP a vyska HDP priamo ovplyvnuje chod statu ako takeho, financuje jeho sluzby pre obyvatelov.
A ak by bolo napriklad to spojenie vlakmi, tak by nemuseli ludia cestovat autami. Ak by sme mali dostatocne sluzby verejnej dopravy, vyhovujuci vozovy park, dostatok spojov, tak by sme mali prazdnejsie cesty. Pretoze mnoho ldi cestuje eutami, lebo inu moznost nema. Chod sa pozriet do Ciech, na ich siet dialnic, na ich siet zeleznic. Porovnaj si ceske osobaky a rychliky s tymi slovenskymi. Porovnaj si ceske dialnice s tymi slovenskymi.
super praha petrohrad to by som isla 😉
Áno hodinový interval BA-KE,ale stačí aby sa medzi BA a KE na koľajach niečo stálo, stačí aj padnútý strom,to už nehovorím o nehode atd,tak je celý ťah v prdelke. Preto,tu na rychlovlaky nie sme pripravení a dlhšiu dobu ešte nebudeme 😏.
Ako, ja nie som narocna, mne by postacilo, keby som mohla kupit medzinarodny listok online a netrepat sa po zeleznicnych pokladniach a vyvolavat kade-tade, aby som si ten medzinarodmy listok mohla kupit a plus, aby trate hradili aj skody za oneskorene spojenia a nieze ni zakyvkaju pleciami na stanici a rob si co chces (ak nahodou je nejaka a je aj otvorena)...🙃🙃
@vevesh ja kupujem medzinárodné lístky cez oebb.at je jedno kam idem , kupujem online a v prípade meškania viac ako hodinu vždy dostanem časť peňazí naspäť, ale to v podstate aj keď kúpim listok cez zssk. Ešte sa mi nestalo žeby niekto pokýval plecami. Akurát že žiaľ do hodiny nemáš nárok na kompenzáciu

@viestta aké mudrovanie? Pozri sa na tu mapu, kde maju byt zastávky. Iba veľkomesta, resp hlavne mesta. Ci na Slovensku to pojde od ba cez bb po ke? Pochybujem.