icon

Zakázali bicyklovanie detí na chodníku. Je to správne?

28. okt 2025

Tento štát už naozaj nie je normálny. Vraj dieťa nemá čo hľadať na chodníku na bicykli. No prosím pekne! Kde inde má také malé dieťa jazdiť? Na ceste medzi autami ? To už fakt zdravý rozum odišiel na dovolenku. Namiesto toho, aby podporovali, že deti trávia čas vonku, robia z toho pomaly trestný čin 🙄

A hlavne že kradnúť sa môže, mať kasína je v poriadku 🤑. Ale päťročné dieťa na chodníku, to už je problém! 🤯

Sú po novom deti úhlavným nepriateľom tejto vlády?
V poslednej dobe samé zákony, ktoré deťom viac škodia než pomáhajú. Namiesto podpory rodín a zdravého detstva tu dostávame len ďalšie nezmyselné zákazy 🤦‍♀️

Strana
z6
autor
28. okt 2025

Príde Vám toto normálne?

doriiis
28. okt 2025

No ja ti neviem. Ale nebolo bicyklovanie na chodníku zakázané aj doteraz? Tak isto ako na prechode. Len to mnohí statočne ignorovali

anonym_9f9cff
28. okt 2025

Veď do 10 rokov môžu?nie?

anonym_f30ed7
28. okt 2025

čo tak bicyklovať na cyklo chodníkoch?

anonym_f30ed7
28. okt 2025
@doriiis

No ja ti neviem. Ale nebolo bicyklovanie na chodníku zakázané aj doteraz? Tak isto ako na prechode. Len to mnohí statočne ignorovali

@doriiis na prechode to majú všetci niekde, pekne si nasadnú na bicykel, nie že by z neho zosadli a potlačili pár metrov

autor
28. okt 2025
@doriiis

@doriiis "Osoby mladšie ako desať rokov, osoby, ktoré ich sprevádzajú, a osoby, ktoré ich vezú podľa odseku 3, smú jazdiť po pravej strane chodníka, ak tým neohrozujú ani neobmedzujú chodcov." - doteraz mohli podľa zákona jazdiť normálne po chodníku aj so sprievodom rodiča.

janinah
28. okt 2025
@anonym_f30ed7

@anonym_f30ed7 a kym k nemu prides tak bicykel na chrbat a dieťa za ruku?
Choré...

anonym_9f9cff
28. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis "Osoby mladšie ako desať rokov, osoby, ktoré ich sprevádzajú, a osoby, ktoré ich vezú podľa odseku 3, smú jazdiť po pravej strane chodníka, ak tým neohrozujú ani neobmedzujú chodcov." - doteraz mohli podľa zákona jazdiť normálne po chodníku aj so sprievodom rodiča.

@anonym_autor a sa to zmenilo??

anonym_6f9985
28. okt 2025

A cestovné lístky na vlak sa daju kúpiť na pošte. To musel genius vymyslieť určite za to dostane nobelovu cenu. Čoskoro na pošte kúpime aj teplé rožky.

doriiis
28. okt 2025
@anonym_f30ed7

@doriiis na prechode to majú všetci niekde, pekne si nasadnú na bicykel, nie že by z neho zosadli a potlačili pár metrov

@anonym_f30ed7 ... No veď prave

doriiis
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ... Problém je, že toto veľmi radi mnohí zneuzivali

autor
28. okt 2025
@anonym_9f9cff

@anonym_autor a sa to zmenilo??

@anonym_9f9cff poslanci schválili zákon, že maximálna rýchlosť na chodníku je 6 km/h . Čo v realite aj dieťa na odrážadle prekročí. Je to samozrejme absurdné, ale po novom bude porušovať zákon.

Opozícia sa voči tomu ozvala a chceli deti samozrejme z toho vyňať, predložili pozmeňovák, ale neprešiel.

gelifil
28. okt 2025
@anonym_f30ed7

@anonym_f30ed7 to by sme najprv nejake museli mat...je to bieda s nimi

chrobak7
28. okt 2025
@anonym_6f9985

A cestovné lístky na vlak sa daju kúpiť na pošte. To musel genius vymyslieť určite za to dostane nobelovu cenu. Čoskoro na pošte kúpime aj teplé rožky.

@anonym_6f9985 Chudáci zamestnanci pošty. Podľa najnovšieho nariadenia musia každému klientovi ponúkať výherné žreby a sú podľa toho odmeňovaní.

Dnešná skúsenosť - podal som balík, zaplatil som poštovné. Pani za okienkom, že či nechcem skúsiť šťastie s nejakým žrebom. Keďže som vedel, že to musí ponúknuť, tak som len slušne poďakoval.

chrobak7
28. okt 2025
@gelifil

@anonym_f30ed7 to by sme najprv nejake museli mat...je to bieda s nimi

@gelifil Však v BA na Vajanského urobili z celého jedného pruhu cykopruh! 😨🙄

gelifil
28. okt 2025
@chrobak7

@chrobak7 slovensko nie je len BA

bloger
28. okt 2025

Možno by bolo lepšie využiť nejaké menej frekventované cesty. Prípadne dopravné ihriská. Niekde toto majú. Najlepšie niečo mimo premávky.

chrobak7
28. okt 2025
@gelifil

@chrobak7 slovensko nie je len BA

@gelifil Myslel som to ironicky. Neviem, či to poznáš, ale s dieťaťom by si sa tam nebicykloval medzi autami. Bola to úplná zbytočnosť, len sa tým spomalila premávka.

gelifil
28. okt 2025
@chrobak7

@gelifil Myslel som to ironicky. Neviem, či to poznáš, ale s dieťaťom by si sa tam nebicykloval medzi autami. Bola to úplná zbytočnosť, len sa tým spomalila premávka.

@chrobak7 niekto si spravil ciarku

miriamzba
28. okt 2025
@chrobak7

@chrobak7 to je za trest tadial šoférovat, a už vôbec by som nepouzila ten cyklopruh, čo splodin taký cyklista vdychne, doteraz som nepochopila PREČO. K čomu hento bolo dobré, a kto prišiel na taký skvostný nápad.

lasona
28. okt 2025
@chrobak7

@anonym_6f9985 Chudáci zamestnanci pošty. Podľa najnovšieho nariadenia musia každému klientovi ponúkať výherné žreby a sú podľa toho odmeňovaní.

Dnešná skúsenosť - podal som balík, zaplatil som poštovné. Pani za okienkom, že či nechcem skúsiť šťastie s nejakým žrebom. Keďže som vedel, že to musí ponúknuť, tak som len slušne poďakoval.

@chrobak7 keby len zreby. Ale kamoška z posty vravela ze aj sim karty ponúkať, poistenia, uvery🙈🙈🙈musia spĺňať počet. Vravela ze uz celu rodinu poistila, ze to nik nechce

anonym_2f42a8
28. okt 2025
@anonym_6f9985

@anonym_6f9985 v mnohych obciach maju postu, ale zeleznicnu stanicu nemaju, kde si ti ludia maju kupit listok na vlak hlavne seniori?

anonym_2f42a8
28. okt 2025

@anonym_autor nezakazali to len detom ale vsetkym, mna uz zrazil na chodniku aj cyklista aj kolobezkar

nevenka
28. okt 2025
@janinah

@anonym_f30ed7 a kym k nemu prides tak bicykel na chrbat a dieťa za ruku?
Choré...

@janinah alebo k nemu ani neprides 🙃

viky7
28. okt 2025

necitala som zakon, ale ked max 6 km/h tak to aj behat sa ma po ceste ? ekonomika kolabuje, vlastne cely stat, 3 vlny kpnsolidacie a riesia 2 pohlavia a rychlost na chodniku....cesty preplnene autami, uzke, tak vyzenme vsetkyh na ne....

dory11
28. okt 2025
@doriiis

@doriiis nie deti mladšie ako 10 rokov po chodníku môžu ísť aj osoba ktorá ich sprevádza a taktiež rodiac ktorí ma v sedačke na bycikly dieťa aj on môže po chodníku

dory11
28. okt 2025
@anonym_f30ed7

@anonym_f30ed7 a kde ja mám najbližší až v meste 20km od dediny kde žijem .

dory11
28. okt 2025
@dory11

@doriiis nie deti mladšie ako 10 rokov po chodníku môžu ísť aj osoba ktorá ich sprevádza a taktiež rodiac ktorí ma v sedačke na bycikly dieťa aj on môže po chodníku

@dory11
@dory11 mohol podľa nového zákona nemôže

deedol
28. okt 2025

To je snad vtip. U nas sa male decka bezne bajkuju po chodnikoch okolo ihriska, kam akoze maju ist?

deedol
28. okt 2025
@anonym_2f42a8

@anonym_6f9985 v mnohych obciach maju postu, ale zeleznicnu stanicu nemaju, kde si ti ludia maju kupit listok na vlak hlavne seniori?

@anonym_2f42a8 na tej stanici, z ktorej budu cestovat?

Strana
z6