icon

Zažívate šikanu od úradov kvôli politickému názoru?

12. okt 2025

Mňa napríklad roky nechcú prijať v štátnej správe. Vedú si zoznam v ktorom figurujem? Najnovšie sa deju samé zaujímavé veci ako vykonštruované konania, anonymné udania a škodenie mi.

anonym_539793
12. okt 2025
@viestta

@anonym_539793 pre niektorych je statna sprava svaty gral. Este keby tak davali definitivy tak by sa tam zabetonovali az do dochodku...

@viestta ťažko pochopiť, pracovala som vo verejnej správe aj v súkromnom sektore. Vo verejnej správe po započítaní praxe v odbore a vzdelania som bola ledva pár sto eur nad minimálnou mzdou a súkromnom som po troch mesiacoch mala dvojnásobok, potom už dva a pol atď

autor
12. okt 2025
@viestta

@anonym_539793 pre niektorych je statna sprava svaty gral. Este keby tak davali definitivy tak by sa tam zabetonovali az do dochodku...

@viestta v niektorých povolaniach nemáš moc na výber a musíš brať štátnu správu.

reela
12. okt 2025
@anonym_autor

@viestta každý by mal mať právo pracovať kde chce. Rovnako platím dane a nevidím dôvod, aby sa v mojej pozícii bral ohľad na politické vyznanie.

@anonym_autor "každý by mal mať právo pracovať kde chce" tak to ale vobec nefunguje, nikde.
Ci ta diskriminuju na zaklade politickeho presvedcenia, to sa neviem vyjadrit, lebo mame malo info od teba.

mizoko
12. okt 2025
@reela

@anonym_autor "každý by mal mať právo pracovať kde chce" tak to ale vobec nefunguje, nikde.
Ci ta diskriminuju na zaklade politickeho presvedcenia, to sa neviem vyjadrit, lebo mame malo info od teba.

@reela možno len ide všetkým na nervy. Mala som takého kolegu čo permanentné vyťahoval politiku a keď si bola na opačnom konci tak mal debilné reči že ako môžeš voliť tých druhých. Strašne bol otravný. Nikto sa s ním kvôli tomu už nechcel baviť.

autor
12. okt 2025
@mizoko

@reela možno len ide všetkým na nervy. Mala som takého kolegu čo permanentné vyťahoval politiku a keď si bola na opačnom konci tak mal debilné reči že ako môžeš voliť tých druhých. Strašne bol otravný. Nikto sa s ním kvôli tomu už nechcel baviť.

@mizoko v práci politiku riešim, len veľmi okrajovo a nedelím kolegov podľa politického názoru. Inak bola postavená moja otázka, ťažké si aj tak mimo.

mizoko
12. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko v práci politiku riešim, len veľmi okrajovo a nedelím kolegov podľa politického názoru. Inak bola postavená moja otázka, ťažké si aj tak mimo.

@anonym_autor ja som odpovedala autorovi komentára,nie tebe.

drahomirrra
12. okt 2025

Urcite si nikto nevedie ziaden zoznam. Ak mas plne socialne siete svojich “nazorov” na terajsiu vladu a pritom sa pchas do statnej spravy, tak sa nediv, ze aj tetka personalistka, co robi v danom urade vyberka si tvoje socky preklepne. Akoze, fakt nerozumiem, comu nerozumies. Neviem, v ktorej firme (lebo stat je defacto firma) by brali niekoho, co hryzie ruku, co mu dava zrat.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
12. okt 2025
@drahomirrra

Urcite si nikto nevedie ziaden zoznam. Ak mas plne socialne siete svojich “nazorov” na terajsiu vladu a pritom sa pchas do statnej spravy, tak sa nediv, ze aj tetka personalistka, co robi v danom urade vyberka si tvoje socky preklepne. Akoze, fakt nerozumiem, comu nerozumies. Neviem, v ktorej firme (lebo stat je defacto firma) by brali niekoho, co hryzie ruku, co mu dava zrat.

@drahomirrra sociálnych sieťach nemám nič. Štát je tu pre všetkých a občan má mať právo nesúhlasiť s vládou a dať to verejne najavo. Hovorí sa tomu právo na osobný prejav a názor a občan nesmie byť zaň sankciovaný.

drahomirrra
12. okt 2025
@anonym_autor

@drahomirrra sociálnych sieťach nemám nič. Štát je tu pre všetkých a občan má mať právo nesúhlasiť s vládou a dať to verejne najavo. Hovorí sa tomu právo na osobný prejav a názor a občan nesmie byť zaň sankciovaný.

@anonym_autor A kto ta sankcionuje? 😀😀 Vsak neexistuje ziadne pravo na “vzatie do zamestnania”.

mandzula
12. okt 2025

@anonym_autor a ako si na to vlastne prisla? Ake konania, udania, skodenie?

alica110
12. okt 2025

😂

anonym_1b5d35
12. okt 2025

Niekoľko krát som organizovala výberové konania pre štátnu správu a verejnú správu a bola som ako nestranný dohľad nad transparentnosťou výberu. Žiadne zoznamy sa nevedú a ide o odbornosť človeka. Teraz hovorím o manažérskych postoch. Nie o postoch, kde si Jožko Mrkvička dohodí svoju neter. Samozrejme, kľúčové pozície sú obsadené nominantami vládnucich strán a potom víťazmi komunálnych volieb.

alex49
12. okt 2025

@anonym_autor kto ti škodí a udáva? personalisti majú toľko času, že si preklepnú každého uchádzača a každú sociálnu sieť a kamarátov, aby vedeli na akej si strane...
ak splníš podmienky na pozíciu, tak ťa pozvú na pohovor a potom zoberú alebo nie, určite ťa nevyradia kvôli nejakému politickému názoru

xckaretxxx
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3d95e4 podľa mňa si smeráci vedú roky denníček nepohodlných osôb.

@anonym_autor toto je riadna blbost

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_1770df
12. okt 2025

Zavolajte Chocholouška.

anonym_d68d43
12. okt 2025

@anonym_autor je zjavne že si konfliktna...A jemne podmaznuto politický zradikalizovana...takých ľudí nechcú nikde. VŠETKY výberové konania do štátnej alebo Verejnej správy sú len naoko To Vie predsa kazdy Debil ako to chodí...sa zobuď 😉...

anonym_d37c7d
12. okt 2025

Jedna tu píše takýmto spôsobom, tiež je ostrá na diskutujúcich, ale ako vždy úplne mimo, ale že úplne mimo. Podľa mňa dačo zvykne užiť a ide sa sem odventilovat.

sissy27
12. okt 2025

@anonym_autor predpokladam, ze mas verejny profil na socialnych sietach, kde si cele dni “otvaras usta” pripadne komentujes kazdu chujovinu. Takze ked si posles zivotopis, tak si to niekto z personalneho pozrie, prevrati ocami a tvoj zivotopis leti do kosa alebo do sksrtovacky. A nejde vobec o to, komu drzis stranu, ale ako sa vyjadrujes. Lebo kto by uz chcel mat taku kolegynu, co cely den sedi na fb a generuje jednu chujovinu za druhou… a je uplne jedno, ci sa hlasis do statnej spravy alebo sukromneho sektora.
Mimochodom, splnas vobec kriteria na danu poziciu?

mizoko
12. okt 2025
@anonym_d68d43

@anonym_autor je zjavne že si konfliktna...A jemne podmaznuto politický zradikalizovana...takých ľudí nechcú nikde. VŠETKY výberové konania do štátnej alebo Verejnej správy sú len naoko To Vie predsa kazdy Debil ako to chodí...sa zobuď 😉...

@anonym_d68d43 tiež mi taká príde.

rozculena
12. okt 2025
@anonym_autor

@viestta každý by mal mať právo pracovať kde chce. Rovnako platím dane a nevidím dôvod, aby sa v mojej pozícii bral ohľad na politické vyznanie.

@anonym_autor
"každý by mal mať právo pracovať kde chce."
😂😂 tak ja chcem pracovať ako makeup artistka v k-pope v agentúre Hybe😂
Mám na to predsa právo!

bashka80
12. okt 2025

Do štátnej správy nemáš šancu dostať sa bez známosti. To vôbec nesúvisí s tým, že by ťa niekto prenasledoval za tvoje politické názory, jednoducho na miesta, na ktoré sa hlásiš, boli vopred vybrané dcéry, synovia, netere, kamaráti, manželky a manželia atď dôležitých ľudí. Tie výberové konania sú pro forma.

akje
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 🙈

mizoko
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď by sa tam všetci ani nepopchali 😏 ale teraz vážne,prečo myslíš, že si ty akurát tá dôležitá aby si bola na nejakom zozname?

mizoko
Autor odpoveď zmazal
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_446278
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mas uplnu pravdu. Komunisti začínajú zavádzať komunistické metódy. Demokrati vždy nejako prekusli smerákov a nedemokratické strany lebo demokracia je ich hodnota. Pre smerákov demokracia je prekážka a nie hodnota. Oni sa len zatiaľ musia akože správať navonok demokraticky. Cieľom je obnoviť to čo tu bolo pred rokom 1989 okrem socializmu lebo ten nikde nie je ani v Číne. Čiže príde po ekonomickej stránke tvrdý kapitalizmus ktorý bude produkovať ako v Číne, ale politicky to bude podobné ako za socializmu, možno nie v takej drastickej forme. Nebudeš musieť chodiť povinne mävať debilom a lízať sochäm Lenina zadok. Už totiž nebudú potrebovať ideológiu. Problém je, že moc si diktátorské režimy už budú môcť zaistiť technolôgiami. V Číne majú 600 miliónov kamier s rozoznávanim tvári a v USA ich naopak zakazujú. Za socializmu ani ŠTBáci nedokázali odsledovať všetko. Disidenti aj tajná Cirkev nejako fungovali. Ťažko a pod kontrolou, ale fungovali. Technológie už ale sa nebudú dať obísť. Nebudeš občan A a tvoja osobná aplikácia nebude zelená, tak budeš mať obmedzené práva. Volä sa to systěm sociälneho kreditu. Je to novodobá hra na bacharov a väzňov. A hráčmi sú všetci čo sú v tej hre zaregistrovaní. Momentálne to začínajú aplikovať uz aj v Rusku. Vymyslel to nejaký profesor sociológie v Číne a cieľom je zrušiť väzenia. Ľudia sa budú vychovávať sami. Rozumej, budú sa navzájom bonzovať a deliť na občanov rôznych kategórií. Policajt si hodí na nos digitálne okuliare a zbadá ťa v dave tisíc ľudí, že si občianka nižšej kategórie. To je už realita v niektorých regiónoch Číny.

autor
13. okt 2025
@anonym_446278

@anonym_autor mas uplnu pravdu. Komunisti začínajú zavádzať komunistické metódy. Demokrati vždy nejako prekusli smerákov a nedemokratické strany lebo demokracia je ich hodnota. Pre smerákov demokracia je prekážka a nie hodnota. Oni sa len zatiaľ musia akože správať navonok demokraticky. Cieľom je obnoviť to čo tu bolo pred rokom 1989 okrem socializmu lebo ten nikde nie je ani v Číne. Čiže príde po ekonomickej stránke tvrdý kapitalizmus ktorý bude produkovať ako v Číne, ale politicky to bude podobné ako za socializmu, možno nie v takej drastickej forme. Nebudeš musieť chodiť povinne mävať debilom a lízať sochäm Lenina zadok. Už totiž nebudú potrebovať ideológiu. Problém je, že moc si diktátorské režimy už budú môcť zaistiť technolôgiami. V Číne majú 600 miliónov kamier s rozoznávanim tvári a v USA ich naopak zakazujú. Za socializmu ani ŠTBáci nedokázali odsledovať všetko. Disidenti aj tajná Cirkev nejako fungovali. Ťažko a pod kontrolou, ale fungovali. Technológie už ale sa nebudú dať obísť. Nebudeš občan A a tvoja osobná aplikácia nebude zelená, tak budeš mať obmedzené práva. Volä sa to systěm sociälneho kreditu. Je to novodobá hra na bacharov a väzňov. A hráčmi sú všetci čo sú v tej hre zaregistrovaní. Momentálne to začínajú aplikovať uz aj v Rusku. Vymyslel to nejaký profesor sociológie v Číne a cieľom je zrušiť väzenia. Ľudia sa budú vychovávať sami. Rozumej, budú sa navzájom bonzovať a deliť na občanov rôznych kategórií. Policajt si hodí na nos digitálne okuliare a zbadá ťa v dave tisíc ľudí, že si občianka nižšej kategórie. To je už realita v niektorých regiónoch Číny.

@anonym_446278 čo k tomu dodať, keď všetci vidíme smerovanie krajiny vládnou garnitúrou!

fajnova
13. okt 2025

No ja odpadnem. Prosím vysvetli mi, ako sa nejaká Marika z personálneho dozvie, že ty miluješ Miška Š.? 😵‍💫 Pravdupovediac, ja byť zamestnávateľom, nechcela by som v kolektíve žiadneho fanatika ani z jednej, ani z druhej strany. Nestrpela by som, aby tam niekto ľudí otravoval svojimi "správnymi názormi". Pracovný kolektív má byť apolitický a má sa robiť len to, čo treba. Propagandu si rob vo svojom voľnom čase mimo pracovného prostredia.