Živý plot natretý nazeleno: Absurdné riešenie v Martine
Pred budovou Matice slovenskej v Martine natreli vyschnutý živý plot zelenou farbou. Dôvodom má byť, že takéto riešenie bolo lacnejšie než odstránenie starých kríkov a nová výsadba.
Mne to príde ako taký dokonale slovenský spôsob, ako problém nevyriešiť, len ho premaľovať 😅 Čo na to hovoríte? Čistý absurdistan.
@anonym_autor to nie je slovenske riesenie, v zahranici uz bezne vyschnutu travu striekaju na zeleno, usetria vodu.
@anonym_9431ff Tak s tým som sa veru ešte nestretla.
Na Slovensku plati, cim vacsi ..., tym vyssia funkcia. Aki volici, taka vlada. Preto sme najhorsia krajina v eu. Zostava dufat, ze do eu prijmu Moldavsko, alebo Albansko, nech sa posunieme aspon na druhu najhorsiu krajinu.
ja som nastriekala tuje na zeleno lol . videla som to u suseda a vyslo to .. a nie nezijem na slovensku ...
Hovorim na to, ze je mi to uplne jedno aj keby ho natreli na duhovo.
@anonym_autor to nie je slovenske riesenie, v zahranici uz bezne vyschnutu travu striekaju na zeleno, usetria vodu.
@anonym_9431ff presne som to isla napisat. V krajinach, kde su extremne horucavy a nestihaju zavlazovat, alebo proste nezavlazuju, bezne striekaju travu na zeleno
@anonym_9431ff Ako píšeš,v Amerike sú často krásne zelené trávniky výsledkom farbenia
@anonym_9431ff Len aby ucet neprisiel "po dohode" vyssi ako za vykopanie, novu vysadbu a polievanie cele leto dokopy.
@anonym_autor to je ako ked sa niekto rozhodne dat si umele kvety a mat to bez roboty, okrem toho vyzera to pekne.
Je to otras, co za ludi podosadzali do manazmentu kultury. Matica zhrabne obrovske pebiaze, este jej navysovali o dva miliony - a oni farbia kriky. Horsie vsak je, co robia s pamiatkami: cenne historicke kusy nabytku v Betliari dali tepovat beznej tepovacej firme, drevene sindle za milion pasovej vyrobe, pamiatkatom vzali peniaze na kontrolne vyjazdy atd. Hnus
ten plot je len obrazom toho kto a ako riadi nasu kulturu, nic viac nic menej
som myslela že to bol vtip keď mi to včera manžel ukazoval. Inak čo čakáte keď na vysokých postoch mesta sedia páni v veku 75+.
Aká bola použitá farba?
Farba sa začne po čase odlupovať opadávať, dostane sa do pôdy, nie je to ekologické také niečo robiť.
@anonym_9431ff presne som to isla napisat. V krajinach, kde su extremne horucavy a nestihaju zavlazovat, alebo proste nezavlazuju, bezne striekaju travu na zeleno
@vikusjk a teda je to ok?
@vikusjk a teda je to ok?
@anonym_d6ef9e ok z akeho pohladu? Ja tu nie som od toho, aby som posudzovala, ci je to ok. Svoj komentar som mierila na to, ze autorka napisala, ze je to podla nej dokonale slovensky sposob. No tak ze nie je len slovensky, vo svete sa to robi uz roky.
som myslela že to bol vtip keď mi to včera manžel ukazoval. Inak čo čakáte keď na vysokých postoch mesta sedia páni v veku 75+.
@anonym_cac60e ale to nenatrelo mesto Martin, ale Matica slovenska
V Amerike je nastriekany na zeleno každý druhý trávnik.
Učme deti ešte v škôlke, aké je veľmi dôležité mať v prírode včielky, separovať odpad, hlavne dôkladne plast, vysádzajme s nimi jarné kvietky do záhonov, v lese im ukazujme mravčeky v mraveniskách, vtĺkajme im do hlavičiek ekológiu a lásku k prírode, aby následne keď vyrastú, videli uschnuté stromy, kríky a trávu natreté umelými farbami. Aj tie včeličky, motýliky a mravčeky, ktoré kedysi obdivovali, sú z týchto riešení určite celé bez seba. Veď robí sa to všade, tak je to určite v poriadku.
Na Slovensku plati, cim vacsi ..., tym vyssia funkcia. Aki volici, taka vlada. Preto sme najhorsia krajina v eu. Zostava dufat, ze do eu prijmu Moldavsko, alebo Albansko, nech sa posunieme aspon na druhu najhorsiu krajinu.
@anonym_ef9fdc aj to len na pár mesiacov, lebo nás veľmi rýchlo predbehnú...
NEVERIIIIIM, ze to tu uderka zo Sumracnej obhajuje.😂😂😂😂😂😂😂 Vymlete mozgy. Aka vlada, take kriky.🤣
@anonym_9431ff Len aby ucet neprisiel "po dohode" vyssi ako za vykopanie, novu vysadbu a polievanie cele leto dokopy.
@moonlight1210 ak to striekali nazeleno naši ľudia, tak ten krík vyšiel toľko, že by mohli vysadiť nový les.