icon

Sused rozvešal zelené fólie na plot: čo robiť?

Dnes o 09:10

Ako by ste sa stavali k nasledovnej veci
Nový sused rozvešal fóliu na plot aká sa dáva pri malovke a všetko do druhého dňa vietor roztrhal(neboli sme doma, našla som len bordel na dvore) potom takú umelú zelenú handru na plot po celej dĺžke čo je cca 27m, nemal to poriadne pripevnené tak sa rýchlo začalo ničiť, na ňu ďalšiu zelenú handru, kým sme došli z dovolenky tak na kolíky ešte do dvojnásobok výšky ďalšie tie zelené handry asi na 15metroch.
Priznám sa vadí nám to, trieskať to keď vietor fúka, v okne už nemáme prirodzene svetlo. Oni to majú ako chalupu a prídu raz za 2t. Normálna komunikácia nie je možná. A momentálne nemám peniaze na betónový plot o takej dĺžke.

anonym_ed4959
Dnes o 09:21

@anonym_autor nasadit zivy plot, neopadavy.

anonym_3f60c2
Dnes o 09:22
@anonym_ed4959

@anonym_ed4959 čí je plot? z diskusie nie je jasné.

anonym_4039d9
Dnes o 09:30

@anonym_autor buď sa dohodnúť na spolufinancovaní nepriehľadného plota, alebo cca 1m od terajšieho vysadiť svoj živý plot, aby ste ho mohli udržiavať aj zo zadnej strany. Len s rýchlo rastúcimi plotmi je kopu roboty a záhradného odpadu.

autor
Dnes o 09:40
@anonym_ed4959

@anonym_ed4959 a cím mi to pomôže? keď si pol metra pred okno nasadím niečo keď pred oknom mám cca 3,5-4m vysoko tú zelenú handu

autor
Dnes o 09:41
@anonym_4039d9

@anonym_autor buď sa dohodnúť na spolufinancovaní nepriehľadného plota, alebo cca 1m od terajšieho vysadiť svoj živý plot, aby ste ho mohli udržiavať aj zo zadnej strany. Len s rýchlo rastúcimi plotmi je kopu roboty a záhradného odpadu.

@anonym_4039d9 1m od tej handry mám okná

autor
Dnes o 09:42
@anonym_3f60c2

@anonym_ed4959 čí je plot? z diskusie nie je jasné.

@anonym_3f60c2 .ja som dom kúpila.uz plot bol na hranici pozemku

anonym_3f60c2
Dnes o 09:43
@anonym_autor

@anonym_3f60c2 .ja som dom kúpila.uz plot bol na hranici pozemku

@anonym_autor nevieš komu patrí? kto je majiteľom?

anonym_4039d9
Dnes o 09:57
@anonym_autor

@anonym_autor vy máte "obytné" okná 1m od plota? Keby si ty bola na mieste suseda-chalupára, ako by si susedove okná 1m od plota znášala?
Keďže to tak už zrejme bolo, tak len nejaká dohoda so susedom. Napr. pomaly rastúce úzke ihličnany nahusto namiesto plota? Prípadný betónový plot 1m od okien tiež nebude bohvieaký výhľad.

anonym_ed4959
Dnes o 09:58
@anonym_autor

@anonym_ed4959 a cím mi to pomôže? keď si pol metra pred okno nasadím niečo keď pred oknom mám cca 3,5-4m vysoko tú zelenú handu

@anonym_autor aha, cize ty mas okna k nemu na dvor? Ale to su asi len male kupelnove nie? Ved si pisala ze nemas na betonovy plot v takej vyske. A zivy plot ti vyrastie aj na 5metrov.
A hadam nemas velke okna meter od jeho pozemku nasmerovane do jeho dvora? To by som na jeho mieste dala tuje a nazdar.

anonym_ed4959
Dnes o 10:00
@anonym_3f60c2

@anonym_autor nevieš komu patrí? kto je majiteľom?

@anonym_3f60c2 nedavno som to hladala a nasla som ze ak sa nevie tak napr.pletivovy plot patri tomu na koho strane su plotove stlpiky.

anonym_f5346c
Dnes o 10:09

@anonym_autor ja vôbec nechápem o akej "handre" je reč.

osky
Dnes o 10:10
@anonym_autor

@anonym_autor jaaaaaj
Tak to je potom jasne.
Ty mas okna otocene do jeho dvora-ani ja by som nechcela,aby na mna susedia cele dni pozerali,pomaly ani prdnut na dvore...
Boli zakony,neviem ci ,este su,ze v takomto pripade musi sklo byt take nepriehladne-alebo sa davali take sklene kocky volakedy-prave koli sukromiu.

Ak si to tak uz kupila,je to smola.
Ale v dnesnej dobe je to nepochopitelne...

autor
Dnes o 10:20
@osky

@anonym_autor jaaaaaj
Tak to je potom jasne.
Ty mas okna otocene do jeho dvora-ani ja by som nechcela,aby na mna susedia cele dni pozerali,pomaly ani prdnut na dvore...
Boli zakony,neviem ci ,este su,ze v takomto pripade musi sklo byt take nepriehladne-alebo sa davali take sklene kocky volakedy-prave koli sukromiu.

Ak si to tak uz kupila,je to smola.
Ale v dnesnej dobe je to nepochopitelne...

@osky 90% našich okien sú na ten smer 80% ich okien ja na nás smer. Jestvujú fotografie že to takto bolo už v roku 1950. Oni si nehnuteľnosť kupovali s vedomím že tie okná tam sú, nie je možné mať denné svetlo preložením okien.
Podľa teba je riešenie 6okien natrieť na tmavo a existovať v dome bez denného svetla?

autor
Dnes o 10:22
@anonym_ed4959

@anonym_autor aha, cize ty mas okna k nemu na dvor? Ale to su asi len male kupelnove nie? Ved si pisala ze nemas na betonovy plot v takej vyske. A zivy plot ti vyrastie aj na 5metrov.
A hadam nemas velke okna meter od jeho pozemku nasmerovane do jeho dvora? To by som na jeho mieste dala tuje a nazdar.

@anonym_ed4959 má nasmerované 6 okien a vchodové dvere na ten smer.

autor
Dnes o 10:26
@anonym_ed4959

@anonym_ed4959 vyrastie ale kedy?
Susedia majú tiež väčšinu okien aj vchodove dvere na náš smer

autor
Dnes o 10:28
@anonym_4039d9

@anonym_autor vy máte "obytné" okná 1m od plota? Keby si ty bola na mieste suseda-chalupára, ako by si susedove okná 1m od plota znášala?
Keďže to tak už zrejme bolo, tak len nejaká dohoda so susedom. Napr. pomaly rastúce úzke ihličnany nahusto namiesto plota? Prípadný betónový plot 1m od okien tiež nebude bohvieaký výhľad.

@anonym_4039d9 oni majú okná asi 2m, máme všade rolety žalúzie nikomu nikam cumiet nechcem

autor
Dnes o 10:30

Pôvodne tam boli rastliny, staré ovocné aj popínave ale väčšinu ja jar vypílili, tie čo zostali sú spílene konáre pod 4m nenechali ani jeden konárik.
Na celej dĺžke 27m zostali štyri také opílené opachy

anonym_ed4959
Dnes o 10:36
@anonym_autor

@anonym_ed4959 má nasmerované 6 okien a vchodové dvere na ten smer.

@anonym_autor ono by to nebol.problem keby ste mali dobre vztahy a vedeli sa nejako dohodnut. Ale ked je to takto vyhrotene tak tazko.

autor
Dnes o 10:43
@anonym_ed4959

@anonym_autor ono by to nebol.problem keby ste mali dobre vztahy a vedeli sa nejako dohodnut. Ale ked je to takto vyhrotene tak tazko.

@anonym_ed4959 10 rokov problém nebol, ale majiteľka vlani v lete náhle zomrela a dom dedič predal
Ak niekomu vadí dispozícia sú okien načo to kupoval? Ak mu vadilo že tam vidíme tak načo vypílili všetky tie rastliny? Ešte aj tam kde sa nedalo v minulosti vidieť priamo k nim (bol kurín a sklad obilia)tak aj to zbúrali a dali tam bazén a vírivku. Keby nechali aspoň jeden múr, či bol tesne pri plote, ale nie.
A novým majiteľom sa nedá komunikovať.

doriiis
Dnes o 11:22

Keď si dáš betónovú plot, tak budeš mať ešte väčší tieň ako s tým zeleným

osky
Dnes o 11:26
@anonym_autor

@osky 90% našich okien sú na ten smer 80% ich okien ja na nás smer. Jestvujú fotografie že to takto bolo už v roku 1950. Oni si nehnuteľnosť kupovali s vedomím že tie okná tam sú, nie je možné mať denné svetlo preložením okien.
Podľa teba je riešenie 6okien natrieť na tmavo a existovať v dome bez denného svetla?

@anonym_autor rozumiem.
Ja viem,volaked, to tak bezne byvalo a lzdia boli ohladuplnejsi.
Preto som aj v poslednej vete pisala,ze v dnesnej dobe....lebp dnes iz kazdy chce mat sukromie..
No, neviem ti poradit.
Chapem celkom,na co myslis.samozrejme,ze potrebujete svetlo.
A ako pises-sused to kupoval s vedomim,ze to tak je...
Skuste sa dohodnut...

Ci je na to daky zakon,netusim

anonym_379d0d
Dnes o 12:25
marsmykkok
Dnes o 14:37

@anonym_autor Lebo ludom drbe čo ti poviem, len aby ich nik nevidel... Kľudne mohol dať tie plachty len na miesto kde sedia alebo majú lehátka nech majú súkromie ale na čo po celej dlžke? Aký problém že raz za deň ho budeš vidieť že tade prechádza na 5 sekúnd?

anonym_3193ea
Dnes o 15:13
@anonym_ed4959

@anonym_3f60c2 nedavno som to hladala a nasla som ze ak sa nevie tak napr.pletivovy plot patri tomu na koho strane su plotove stlpiky.

@anonym_ed4959 toto je dobra blbost. Ak sa nevie komu plot patri, treba zistit ako ide hranica pozemku.