icon

Znižovanie a rušenie PN a invalidných dôchodkov. Čo si myslíte?

Dnes o 16:20

Ministerstvo financii slovenskej republiky pod vedenim Kamenickeho (SMER) zverejnilo 52 stranovu analyzu na moznosti znizovania a rusenia pn a invalidnych dochodkov.
Co si o tom myslite? Podla analyzy sa maju invalidi prilis dobre a treba ich zoskrtat.

Zdroje:
Kratke zhrnutie:
https://news.refresher.sk/200166-Siahne-stat-na...

Analyza:
https://www.mfsr.sk/files/sk/financie/hodnota-z...

Strana
z2
anonym_dcb73c
Dnes o 16:22

Ze tak im treba, vsetkym co zvolili tuto socialno demokraticku mafiu

anonym_f9bbfb
Dnes o 16:22

@anonym_autor v nedávnej diskusii o platoch sa nejaká pani chválila že má plat 3800 a ešte 700 invalidný

anonym_f9bbfb
Dnes o 16:26
@anonym_f9bbfb

@anonym_autor v nedávnej diskusii o platoch sa nejaká pani chválila že má plat 3800 a ešte 700 invalidný

@anonym_f9bbfb oprava 3600+700

anonym_d504c9
Dnes o 16:30

akoze komu maju prehodnocovat ID tento rok, tak dakujem pekne, ja som mala stastie, ze ma prehodnocovali pocas minulej vlady, momentalne nedokazem pracovat, mam uplne zakladny ID, keby mi aj ten vzali rovno skok

anonym_2f107d
Dnes o 16:31

Súhlasím. Malo by sa to posudzovať oveľa prísnejšie a poberať by to mali len tí, ktorí to potrebujú a naozaj nemôžu pracovať. Nemala by to byť dávka na prilepšenie pre hocikoho, koho boli chrbát alebo sa zahrá psychiatrického pacienta a pri zmienke o robote tvrdí, že má depresiu, sociálnu fóbiu, vyhorenie a podobné javy. Ale verím, že na tejto stránke to mnohé nahnevá, keďže tu je veľa lenivcov a využívačov systému.

anonym_dcb73c
Dnes o 16:33
@anonym_2f107d

Súhlasím. Malo by sa to posudzovať oveľa prísnejšie a poberať by to mali len tí, ktorí to potrebujú a naozaj nemôžu pracovať. Nemala by to byť dávka na prilepšenie pre hocikoho, koho boli chrbát alebo sa zahrá psychiatrického pacienta a pri zmienke o robote tvrdí, že má depresiu, sociálnu fóbiu, vyhorenie a podobné javy. Ale verím, že na tejto stránke to mnohé nahnevá, keďže tu je veľa lenivcov a využívačov systému.

@anonym_2f107d ukaz mi jedneho kto ma ID na bolest chrbta, depku alebo vyhorenie. Pises uplne nesmysli

anonym_efd684
Dnes o 16:40
@anonym_dcb73c

@anonym_2f107d ukaz mi jedneho kto ma ID na bolest chrbta, depku alebo vyhorenie. Pises uplne nesmysli

@anonym_dcb73c tak niekto moze mat aj vrodene deformity chrbta a bolesti. Pracuje, ked vladze, co je na tom? Mozu byt aj ine choroby, co sa mozu prejavit raz za cas atakmi, ale liecit sa treba dlhodobo. Vtedy je aj tazsie najst si pracu a udrzat si jz, kedze proste sa stane, ze niekedy dlhsie vypadnes kvoli atakom.

anonym_3d3272
Dnes o 16:40
@anonym_dcb73c

@anonym_dcb73c súhlasím.

mandzula
Dnes o 16:41
@anonym_f9bbfb

@anonym_f9bbfb oprava 3600+700

@anonym_f9bbfb Ano, spominam si, a veru sa mi nezda spravne, aby niekto, kto si dokaze takto krasne zarobit, poberal aj ID.

kp7333
Dnes o 16:42
@anonym_2f107d

@anonym_2f107d vies o tom, ze mnohi tazki psychiatricki pacienti maju uznanu len ciastocnu invaliditu a pritom ich nikto nezamestna? Skus vyzit z 200 eur a niektori musia aj deti uzivit. a ver tomu, ze diagnozu nezahras, musis predlozit haldu posudkov od lekara.

anonym_1129d4
@mandzula

@anonym_f9bbfb Ano, spominam si, a veru sa mi nezda spravne, aby niekto, kto si dokaze takto krasne zarobit, poberal aj ID.

@mandzula ja mám plat 3300 a ID. Tá suma je v hrubom, som 25 rokov psychiatricky pacient.

anonym_efd684
@anonym_2f107d

@anonym_2f107d aj take predlzene rodicaky zo zdravotnych dovodov. Moze popri tom aj pracovat, kedze je dieta v skolke. To by mali schvalit tym, co proste su ozaj doma s tym dietatom a musia sa onho starat, kedze kvoli zdravotnemu stavu nemoze chodit do skolky

autor
Dnes o 16:43
@anonym_2f107d

@anonym_2f107d v analyze sa pise ze uplne najviac by sa setrilo na onkologickych pacientoch....

mandzula
Dnes o 16:46
@anonym_1129d4

@mandzula ja mám plat 3300 a ID. Tá suma je v hrubom, som 25 rokov psychiatricky pacient.

@anonym_1129d4 Viem, ze su taki, a len zopakujem, nezda sa mi to spravne.

anonym_717c89
Dnes o 16:47

Závidieť invalidom že pracujú? Čo tam osadníci? Ty berú dôchodky od narodenia až kým neumru. To vám nevadí?
Sused je nevidiaci. Má dôchodok a pracuje. Nezávidím mu ani cent

anonym_efd684
Dnes o 16:49
@anonym_717c89

Závidieť invalidom že pracujú? Čo tam osadníci? Ty berú dôchodky od narodenia až kým neumru. To vám nevadí?

@anonym_717c89 skor su tu nezmyselne davky ako ten predlzeny rodicak, ked zena ma dieta v skolke, ocr cez prazdniny, PN v ochrannych lehotach, tehotenske, navysovanie podpory a podobne...

anonym_717c89
Dnes o 16:50
@anonym_efd684

@anonym_717c89 skor su tu nezmyselne davky ako ten predlzeny rodicak, ked zena ma dieta v skolke, ocr cez prazdniny, PN v ochrannych lehotach, tehotenske, navysovanie podpory a podobne...

@anonym_efd684 tehotenská dávka je tiež dobra kravina. To by som zrušila hneď

anonym_934cb9
Dnes o 16:50

Súhlasím. Ak niekto dokáže plnohodnotne pracovať na TP tak nepotrebuje invalidný dôchodok, lebo až taký invalid teda nebude … Rovnako by mali dostavať 13. Dôchodok len tí, ktorí nepracujú a nemaju dôchodok vyšší ako minimálna mzda.

anonym_d9fa60
Dnes o 16:51
@anonym_autor

@anonym_2f107d v analyze sa pise ze uplne najviac by sa setrilo na onkologickych pacientoch....

@anonym_autor neboj nic prideme do bodu ked nic nebudu davat ludom,ale brat este viac ako doteraz.Proste ziadny rodicak,materska par tyzdnov,ziadne pridavky,pnky,podpori a ine,ine veci zrusia.

minenkaa
Dnes o 16:51
@anonym_2f107d

@anonym_2f107d teda my mame v rodine človeka čo sa lieči ba psychické problemi roky a invalidný nehrozí ,sused ma problém s očami roky,na jedno vidí na pár percent,jedna noha kratšia ako druha,chrbát uplne krivy zvtoho a ani pred dvadsiatimi rokmi nedostal invalidný

anonym_717c89
Dnes o 16:52
@anonym_934cb9

Súhlasím. Ak niekto dokáže plnohodnotne pracovať na TP tak nepotrebuje invalidný dôchodok, lebo až taký invalid teda nebude … Rovnako by mali dostavať 13. Dôchodok len tí, ktorí nepracujú a nemaju dôchodok vyšší ako minimálna mzda.

@anonym_934cb9 nebudeš veriť ale sú aj “výnimky” v tvojom systéme
Čo tak nevidiaci? Taký človek nebude, ale predtav si, že dokáže pracovať ak má vhodne podmienky

mandzula
Dnes o 16:52
@anonym_717c89

@anonym_717c89 Ano, vziat aj osadnikom, ked uz sa pytas. A, samozrejme, dat ID tym, ktorym zdravie nedovoli zarobit si dost.

anonym_efd684
Dnes o 16:54
@minenkaa

@anonym_2f107d teda my mame v rodine človeka čo sa lieči ba psychické problemi roky a invalidný nehrozí ,sused ma problém s očami roky,na jedno vidí na pár percent,jedna noha kratšia ako druha,chrbát uplne krivy zvtoho a ani pred dvadsiatimi rokmi nedostal invalidný

@minenkaa ja som mala ochorenie, ktore ma kazdy mesiac vyradilo na 3-4-5 dni... Platala som to kadeako, proste tych par dni som pracovat nemohla, potom vypadky na vyplate, ale ID jednoducho nie. Potom liecba, operacie, PN, vypadok prijmu, no ale musela som riesit ako som vedela

anonym_b2006b
Dnes o 16:57
@mandzula

@anonym_717c89 Ano, vziat aj osadnikom, ked uz sa pytas. A, samozrejme, dat ID tym, ktorym zdravie nedovoli zarobit si dost.

@mandzula a ako budes dokazovat, ze niekto zarobi uz dost ? si zober ze ten clovek roky dobre zarabal, platil odvody prisla choroba, dostal ID (ciastocny a vyratany z odbodov) a podarilo sa mu vratit do prace, nerobi uz tak ako predtym lebo by zarobil o xy viac a ma ciastocnu kompenzaciu v ID
je to chyba ze ciastocny invalid je schopny zarobit ? lebo ty v plnom zdravi nedokazes zarobit tolko co on s obmedzeniami ? nie kazdy robi manualne

anonym_1129d4
@mandzula

@anonym_1129d4 Viem, ze su taki, a len zopakujem, nezda sa mi to spravne.

@mandzula mám za sebou niekoľko suicidálnych pokusov. Po práci už nedokážem plnohodnotne existovať, väčšinou len ležím alebo oddychujem. Som sama, nemám nikoho, šetrím si na to, aby som raz mala na domov sociálnych služieb. O mňa sa nemá kto postarať, hypo, aj nájom, aj jedlo, aj lieky si musím platiť sama. Na terapie dám mesačne 150 eur. Na lieky dám mesačne 100 eur. Štátu odvediem na odvodoch a daniach mesačne 1000 eur.

anonym_934cb9
@anonym_717c89

@anonym_934cb9 nebudeš veriť ale sú aj “výnimky” v tvojom systéme
Čo tak nevidiaci? Taký človek nebude, ale predtav si, že dokáže pracovať ak má vhodne podmienky

@anonym_717c89 Tak čo už, vždy sa nájdu nejaké výnimky. Nebude vždy všetko vyhovovať každému 🤷🏼‍♀️Nehovorím, že nemôže byt uznaný za invalida ale dávku treba vyplácať ľudom, ktorí nepracujú lebo zo zdravotných dôvodov nemôžu. Jednoduché.

anonym_717c89
Dnes o 17:00
@anonym_934cb9

@anonym_717c89 Tak čo už, vždy sa nájdu nejaké výnimky. Nebude vždy všetko vyhovovať každému 🤷🏼‍♀️Nehovorím, že nemôže byt uznaný za invalida ale dávku treba vyplácať ľudom, ktorí nepracujú lebo zo zdravotných dôvodov nemôžu. Jednoduché.

@anonym_934cb9 tak co už? Takouto primitívnou poznámku si to fakt vyriesila

anonym_3e4904
Dnes o 17:01
@anonym_2f107d

@anonym_2f107d ja ti prajem z celého srdca, aby si zažila presne to o čom píšeš. Moja sestra má SM 10 rokov, má ID 45% 160 eur. Problém s rovnováhou, bolesti hlavy, extrémnu únavu. Choroba ju odstavila z produktívneho VŠ profesného života, dnes pracuje s veľkým šťastìm 4 hodiny denne. Plat okolo 500 eur. Skutočne ti prajem aby si to zažila 😘

anonym_934cb9
Dnes o 17:02
@anonym_717c89

@anonym_934cb9 tak co už? Takouto primitívnou poznámku si to fakt vyriesila

@anonym_717c89 A takých invalidov, ktorí nemajú nohy a zoberú im polohovaciu posteľ lebo si požiadali o invalidný vozík ti nie je ľúto? Že môžu mať iba jedno z toho lebo tento štát rozdáva kade tade len tam kde je treba nie? Však už začni rozmýšľať, či nebodaj sa bojíš, že prídeš aj ty o dávky?

mandzula
Dnes o 17:03
@anonym_b2006b

@mandzula a ako budes dokazovat, ze niekto zarobi uz dost ? si zober ze ten clovek roky dobre zarabal, platil odvody prisla choroba, dostal ID (ciastocny a vyratany z odbodov) a podarilo sa mu vratit do prace, nerobi uz tak ako predtym lebo by zarobil o xy viac a ma ciastocnu kompenzaciu v ID
je to chyba ze ciastocny invalid je schopny zarobit ? lebo ty v plnom zdravi nedokazes zarobit tolko co on s obmedzeniami ? nie kazdy robi manualne

@anonym_b2006b Pozri, ine davky si stat vie ustriehnut velmi pekne, rovnako by si to vedel ustriehnut aj pri ID.

Strana
z2