icon

Kedy otvoria hranice do Poľska?

patuska00
9. okt 2023

Ahojte boli ste na nakup do poľska pustili vas lebo chceme dneska ist na nakup do poľska sme z východu hovoria že v leluchowe stoja naši policajti a poľske vojaci a čo nákup pustia nas.

kristie571
9. okt 2023

@patuska00 v Leluchove stoja len vojaci a policia z polskej strany, bola som tam v sobotu. Z nasej strany ziadna kontrola, z ich strany len pozrel policajt cez okno vodica do auta, videl ze idem sama, pustil ma dalej, mozno 5 sekundova zalezistost, ziadne masivne zdrzanie, ziadne kontrolovanie dokladov, len nazrel do auta a pustil ma. Dodavky odstavili a chceli otvorit zadnu kabinu lebo do nej nevidel, ale nic viac neriesili, pripadne vyzve otvorit kufor. Nic prehrotene, kludne chodte, obchodiky riadne funguju 🙂

eliska13
9. okt 2023

@patuska00 vezies utečencov?ak nie, prezru ta a ideš ďalej sú to len kontroly nie zatvorené hranice

kvetinka75
9. okt 2023

Hranice nie sú zatvorené, sú len námatkové kontroly

martul
9. okt 2023

@patuska00 prečo by vás nemali pustiť, ty aj chápeš trochu o čom to je?! Oni kontrolujú autá, nie že nepúšťajú a to je obrovský rozdiel.

kvetinka75
9. okt 2023

@martul pretože kopa ľudí nesleduje situáciu, niekto utrúsi na nete, že krajiny zatvárajú hranice a už je panika že neprejde nikto.

patuska00
autor
9. okt 2023

@eliska13 😂nie chceme ist na nakupy

patuska00
autor
9. okt 2023

@martul no neviem počuka som ze nepustaju

viestta
9. okt 2023

@patuska00 pocula si. Co keby si si obcas aj nejake spravy precitala? Nemusela by si sa pytat na MK

zuzanaete
9. okt 2023

@patuska00 Aky by mali dovod nepustit vas?

maranco
9. okt 2023

@patuska00 Pre cestovanie existuje zdroj informácií Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, na ich stránke https://www.mzv.sk/web/sk/cestovanie si vyhľadáš krajinu kam cestuješ a získaš všetky pokyny a pravidlá.

Ak pozrieš Poľsko nájdeš článok z 3.10.2023 Poľsko - zavedenie hraničných kontrol so Slovenskom a tam nájdeš všetky informácie. Je tam aj zoznam 8 prechodov pre autá a 11 prechodov len pešo. Čo si počula je polopravda, nepúšťajú autá ale len na tých 11 prechodov a na zvyšných 8 púšťajú.

https://www.mzv.sk/pressreleasedetail?p_p_id=sk...

maryetta
9. okt 2023

Naposledy co som postrehla leluchov tak pustali iba pesich. Ze odstavili auto a na nakup ist mohli. Ale neviem ci sa uz od toho upustilo alebo to tak zostalo.

zuzka565
9. okt 2023

Svokrovci boli teraz pred dvami dňami išli tiež na nákupy a prešli v pohode tam aj späť

aaaa1111
9. okt 2023

leluchov a mnisek nad popradom su otvorene, kontroluju, ci v aute nie su migranti. lysa nad dunajcom je uplne uzavreta

viestta
9. okt 2023

@maranco pre niektorych je to prilis zlozite...

kvetinka75
9. okt 2023

@maranco a načo by to robili, keď existuje MK?

letfenixa
9. okt 2023

Som myslela, že som sa zobudila v marci 2020.

stanulienkat
9. okt 2023

Socializmus skoncil.....

jaskolka
9. okt 2023

@patuska00 hranice sú otvorené, púšťajú, môže byť namatkova kontrola
Boli uzavreté pre autá, peši mohli ísť bez problémov. Teraz je už normálne prechod aj pre autá

jaskolka
9. okt 2023

@maryetta už sú otvorené aj pre autá

jaskolka
9. okt 2023

@kvetinka75 no skutočne bol par dní uzavretý priechod pre autá (hovorím teraz konkrétne o Leluchowe ). Momentálne už ale je otvorený

patuska00
autor
9. okt 2023

Ďakujem pekne dievčata za odpovede a boli sme ano kontroluju iba občiansky vodicky preukaz a nic pod... a pustili nas isli sme normalne do poľska a ked sme sa vrátili domov tak vôbec nas nekto nekotrolovali