icon

Osvienčim

19. apr 2023

Boli ste niekto v poslednej dobe? Dá sa platit eurami?

prvosienka7
19. apr 2023

Strašne sem chcem ísť, aj keď viem, že ma nečaká žiadny príjemný zážitok. Pripnem sa sem, už dlho chcem toto miesto navštíviť, zatiaľ však nebola možnosť.

zuzinka888
19. apr 2023

Ak ti aj zoberu eura, vratia ti len zlote- a to je naprd. Karty beru urcite. Dcera teraz idu zo skoly davam jej kartu. Naco by mi bola doma plna hrst drobakov z polska. No neviem ci sa tam poslednu dobu netreba nahlasit. Aspon take cosi som zapocula koli vykladu a vstupu do uzavretych priestorov- peci. Ale ci je to pravda🤷‍♀️

jj298
Odpoveď bola odstránená
ewula192
19. apr 2023

aj my sa chystáme a tiež som počula že vopred nejako treba kúpiť vstupenky resp. e ticket nakoľko tam majú limity na počet ľudí https://www.osviencim.sk/vstupne.php

autor
19. apr 2023

@jj298 čiže v pohode kartou všade?

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
19. apr 2023

@jj298 týka sa to len takýchto veci? Lebo všetky poplatky,vstupy atď sú zaplatené, čiže zrejme mince netraba cielene plánované,ak nechcem nič kupovať,v zmysle nejakých suvenírov a tak

jj298
Odpoveď bola odstránená
dm1
19. apr 2023

neviem ci v hlavnom ci v Birkenau ale tam bolo aj WC platene ale dalo sa bud zlote alebo aj eura. Aj v bufete, kava a podobne vase brali aj eura aj kartou sa dalo

autor
19. apr 2023

@dm1 inak s tým wc to je dobrý postreh.cize dalo sa aj eurami?

petronellla87
19. apr 2023

Ja som bola uz davnejsie ale dalo sa na WC platit aj eurami🙂

dm1
19. apr 2023

ano dalo v pohode len to vyslo samozrejme kusok drahsie ako keby si mala zlote lebo to zaokruhlili na napr. 1euro. Ale neoplati sa ti menit kvoli tomu

mariakrenkova
16. aug 2024

V prvom rade ide o silný emotívny zážitok /neodporúča sa deťom do 14r./ My sme na vstupenky čakali v rade cca 1,5 hod. Pri kúpe musíte predložiť občiansky preukaz. Ten vám skontrolujú ešte raz pred prehliadkou. Prehliadky v CZ a SK jazyku su len v júli a auguste 2x do dňa. Dostali sme červeno bielu nálepku, ktorú si umiestnite na viditeľné miesto na odeve. Obsahuje skratku krajiny, my sme mali CZ a čas prehliadky. Na samotnú prehliadku sme čakali zas asi hodinu, ktorú sme strávili obedom v blízkej reštaurácii. Pred vstupom vás skontrolujú ako na letisku. Dostanete slúchadlá, skontrolujte si, či fungujú. Najskôr absolvujete prehliadku Auschwitz I. v Osvienčime. Následne vás bus /chodí každých 10 min. tam aj späť zdarma/ zavezie so Auschwitz II. v Brezinke, vzdialenej asi 3 km. Auschwitz III. nemci zlikvidovali, čiže neexistuje. Odporúčam oba tábory.