Chýbajúce svadobné ohlášky vo Svite
Pekný deň želám. 6.9. Máme s partnerom svadbu. Ja som z dediny pri PO a on je zo Svitu. Včera mali byť prvé ohlášky, u nás vo farnosti boli, aj viem si to na nete nájsť v oznamoch. Ale vo Svite som nič nenašla. V oznamoch, prelustrovala som ich dosť, nie su vôbec žiadne ohlášky. A pritom farar nam hovoril, že budu. Ako mne to nevadí, len som chcela vedieť, tí, čo chodíte do rimo kostola do svitu, či je to na oznamoch a či to čítajú.
Ďakujem. Je to len zo zvedavosti, nakoľko nikde vo Svite som ohlášky nenašla, aj keď farár hovoril, že budú.
prevolaj si na faru a opýtaj sa na to...
@76california ďakujem, to viem aj bez vás, pytam sa hlavne ľudí , čo tam chodia a poznajú ten kostol
@76california ďakujem, to viem aj bez vás, pytam sa hlavne ľudí , čo tam chodia a poznajú ten kostol
@anonym_autor ohlasky môžu byť aj spojené na jedenkrát,poslednú nedeľu pred svadbou.
Už to nie je také dôležité,ako bolo niekedy.
@anonym_autor ohlasky môžu byť aj spojené na jedenkrát,poslednú nedeľu pred svadbou.
Už to nie je také dôležité,ako bolo niekedy.
@terezka1947 ano, ale ja to v ziadnych oznamoch nevidim, som pozrela uz vela oznamov a v ziadnom to nie je. O ziadnej svadbe
@terezka1947 ano, ale ja to v ziadnych oznamoch nevidim, som pozrela uz vela oznamov a v ziadnom to nie je. O ziadnej svadbe
@anonym_autor ohlasky nie sú povinné
@anonym_autor a to potrebuješ, aby celý svit vedel, ze mas svadbu?
@anonym_autor no veď píšem,že stačí zmienka aj deň pred vaším sobášom,že tá a ten sa zajtra berú,ohlasujú sa 1,2,3x.
Hotovo.
Toto nie je povinné.
Niekedy sa ľudia brali všelijako medzi sebou,kadečo bolo,preto sa to verejne vyhlasovali,aby sa predišlo nejakým problémom,podvodom,atď. Teraz v období internetu a iných možností sa nepredpokladá,že si niekto vezme z nevedomosť i,či podvodom niekoho už raz zosobaseneho,či rodinu,či čokoľvek.
Baby ale vy mi nerozumiete.. no nevadi.. ja som sa pytala na nieco ine. Farar mi povedal: ohlasky budeme hovorit v kostole 3 tyzdne pred svadbou. A bodka. Preto som zistila, ze v oznamoch nie su ziadne svadby. Normalne som sa len pytala, ze ti co tam chodite ci neviete o tom nieco. Mna ani mojho muza nikto vo svite nepozna.. ma tam len trvaly pobyt.
Baby ale vy mi nerozumiete.. no nevadi.. ja som sa pytala na nieco ine. Farar mi povedal: ohlasky budeme hovorit v kostole 3 tyzdne pred svadbou. A bodka. Preto som zistila, ze v oznamoch nie su ziadne svadby. Normalne som sa len pytala, ze ti co tam chodite ci neviete o tom nieco. Mna ani mojho muza nikto vo svite nepozna.. ma tam len trvaly pobyt.
@anonym_autor je síce pravda že ohlášky nie sú v oznamoch, ale určite čítali.. Meno si nepamätám 😉
@anonym_autor je síce pravda že ohlášky nie sú v oznamoch, ale určite čítali.. Meno si nepamätám 😉
@marianamarhefkova ďakujem

prevolaj si na faru a opýtaj sa na to...