icon

Chýbajúce svadobné ohlášky vo Svite

18. aug 2025

Pekný deň želám. 6.9. Máme s partnerom svadbu. Ja som z dediny pri PO a on je zo Svitu. Včera mali byť prvé ohlášky, u nás vo farnosti boli, aj viem si to na nete nájsť v oznamoch. Ale vo Svite som nič nenašla. V oznamoch, prelustrovala som ich dosť, nie su vôbec žiadne ohlášky. A pritom farar nam hovoril, že budu. Ako mne to nevadí, len som chcela vedieť, tí, čo chodíte do rimo kostola do svitu, či je to na oznamoch a či to čítajú.

Ďakujem. Je to len zo zvedavosti, nakoľko nikde vo Svite som ohlášky nenašla, aj keď farár hovoril, že budú.

76california
18. aug 2025

prevolaj si na faru a opýtaj sa na to...

autor
18. aug 2025
@76california

prevolaj si na faru a opýtaj sa na to...

@76california ďakujem, to viem aj bez vás, pytam sa hlavne ľudí , čo tam chodia a poznajú ten kostol

terezka1947
18. aug 2025
@anonym_autor

@76california ďakujem, to viem aj bez vás, pytam sa hlavne ľudí , čo tam chodia a poznajú ten kostol

@anonym_autor ohlasky môžu byť aj spojené na jedenkrát,poslednú nedeľu pred svadbou.
Už to nie je také dôležité,ako bolo niekedy.

autor
18. aug 2025
@terezka1947

@anonym_autor ohlasky môžu byť aj spojené na jedenkrát,poslednú nedeľu pred svadbou.
Už to nie je také dôležité,ako bolo niekedy.

@terezka1947 ano, ale ja to v ziadnych oznamoch nevidim, som pozrela uz vela oznamov a v ziadnom to nie je. O ziadnej svadbe

catherinah
18. aug 2025
@anonym_autor

@terezka1947 ano, ale ja to v ziadnych oznamoch nevidim, som pozrela uz vela oznamov a v ziadnom to nie je. O ziadnej svadbe

@anonym_autor ohlasky nie sú povinné

arasidka123
18. aug 2025

@anonym_autor a to potrebuješ, aby celý svit vedel, ze mas svadbu?

terezka1947
18. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no veď píšem,že stačí zmienka aj deň pred vaším sobášom,že tá a ten sa zajtra berú,ohlasujú sa 1,2,3x.
Hotovo.
Toto nie je povinné.
Niekedy sa ľudia brali všelijako medzi sebou,kadečo bolo,preto sa to verejne vyhlasovali,aby sa predišlo nejakým problémom,podvodom,atď. Teraz v období internetu a iných možností sa nepredpokladá,že si niekto vezme z nevedomosť i,či podvodom niekoho už raz zosobaseneho,či rodinu,či čokoľvek.

autor
18. aug 2025

Baby ale vy mi nerozumiete.. no nevadi.. ja som sa pytala na nieco ine. Farar mi povedal: ohlasky budeme hovorit v kostole 3 tyzdne pred svadbou. A bodka. Preto som zistila, ze v oznamoch nie su ziadne svadby. Normalne som sa len pytala, ze ti co tam chodite ci neviete o tom nieco. Mna ani mojho muza nikto vo svite nepozna.. ma tam len trvaly pobyt.

marianamarhefkova
19. aug 2025
@anonym_autor

Baby ale vy mi nerozumiete.. no nevadi.. ja som sa pytala na nieco ine. Farar mi povedal: ohlasky budeme hovorit v kostole 3 tyzdne pred svadbou. A bodka. Preto som zistila, ze v oznamoch nie su ziadne svadby. Normalne som sa len pytala, ze ti co tam chodite ci neviete o tom nieco. Mna ani mojho muza nikto vo svite nepozna.. ma tam len trvaly pobyt.

@anonym_autor je síce pravda že ohlášky nie sú v oznamoch, ale určite čítali.. Meno si nepamätám 😉

autor
19. aug 2025
@marianamarhefkova

@anonym_autor je síce pravda že ohlášky nie sú v oznamoch, ale určite čítali.. Meno si nepamätám 😉