Nemocnica v Poprade
Je tu niekto kto tu rodil posledny polrok? Aké máte dojmy?
Ja idem o cca 2 týždne na sekciu a bojim sa
@mon1806 v com je to iné? Čoho sa bojíš?
@janussss k tej operácii pruhu: Najprv mi dali večer pred tým klistír. No problém sestrička veľmi milá napustila do mna vodu a po chvíli to zo mna vyšlo ako keď máš silnú hnacku. Môže to boliet trochu v črevách take kŕče ale nič čo by si už nepoznala. Pred operáciou nesmieš piť po operácii naopak veľa piť. V den operácie bola rano vizitka kde na mna chirurgička žmurkla. To zvyknú lekári robiť aby si sa nebála. Pred tým sme boli dohodnutí že nepôjdem na narkózu pýtala sa ma či chcem spinálku alebo lokálku. Upozornila ma že keď si vyberiem lokálku budeme sa obaja trocha trápiť lebo to nie je úplne bezbolestné. Nechal som to na ňu takže som nevedel v den operácie či mi dajú spinálku alebo len lokálku. Chirurgička bola pekná aj som bol zvedavý ako bude operovať. Sestričky ma priviezli pred operačnú miestnosť na lehátku už vyzlečeného do naha a tam ma nechali. Prikrytého ma viezli ale tam už som ostal odkrytých. Prišiel vojačik civilnej služby so strojčekom a nasucho mi oholil chlpy na bruchu a v slabine. Pozor nehoľ sa doma pred operáciou to by sa mohlo zapáliť a zrušia ti operáciu. Potom prišiel anestéziológ a preložil ma na stôl operačný svetla ešte neboli zažaté bolo prítmie. Sranda ma prešla keď mi začal priväzovať nohy aj ruky suchým zipsom k stolu. Bol som ako Kristus na kríži. Chirurgička si tam už niečo chystala. Vošla tam ešte inštrumentárka a trochu sa preľakla že prečo nespím. Chirurgička hovorí že pôjdem na lokálku. Tak už som vedel že to bude aj boliet. Ale znova na mna zmurkla - celkov vtipná baba to bola. Dala mi kanilu do žily a veľmi slabo mi tam niečo kvapkalo. Potom ma začala natierať niečím žltým asi dezinfekciou trocha to štípalo a hrialo. Anestéziológ pri okne dávkoval anestezu do striekačky spýtal sa koľko jednotiek dať či 120 alebo uz neviem aké číslo hovoril. Ona že bude stačiť polovica. Pozrel sa na ňu nechápavo prišla k nemu a do ucha mu pošepla že 120. Srandistka. Ale počul som. Prišla s takou veľmi dlhou ihlou a upozornila ma že to bude trosku boliet. Pichla tým pod kožu tak pozdĺžne. A počas vyberania tej ihly púšťala obsah cítil som to ako taký obstrek na veľkej ploche. Urobila to na viacerých miestach. Vtedy mi zrazu prišlo hrozne zle od žalúdka. A pýtal som si že sa asi pozvraciam. Vojačik priniesol misku a dal mi ju k hlave. Už som sa otáčal a chirurgička na to, že no tak nie. My tu nebudeme rezať a vy si budete zvracať. Pichla mi niečo do infúzie a v momente ma prešla bolesť žalúdka. Neskôr som sa jej pýtal čo to bolo vravela že od žalúdka niečo ale myslím že to bol ukludnovak lebo od vtedy sa mi zdala ešte krajšia a absolútne ma prešiel strach. Ked začala rezať cítil som len tlak a niečo teplé ako tečie po tele. Ked už začala roztvárať ranu a niečo vyťahovať to už bolelo. Až tak že ma nadhodilo hore vzopäl som sa ako luk a nástroje na mne zaštrngali. Musel som predýchať a mohli sme pokračovať. Už to šlo pekne a bolesť by som prirovnal k takej tupej bolesti vo vnútri v hlbokých štruktúrach. Ale nebolo to horšie ako u zubára keď zavŕta do dentínu. Trvalo to asi 20 minút nechala ma kašlať a kontrolovala tam niečo aj semenníky mi tam nastavovala nejak potom pri zašívaní potrebovala aj hrubú silu. Nejaké take stehy tam robila neviem už. Šiel by som znova na lokálku nie je to nič hrozné. Viac strachu ako bolesti. Ak ideš na celkovú anestezu tak to bol môj spolubývajúcu v ten den a to šlo rýchlo zobudil sa na izbe a bolo.

@mon1806 v januári som mala sekciu. Lekári, sestričky, pôrodné asistentky .. so všetkými som bola spokojná . Jediné mínus je strava ☺️ nie moc chutná a ja som bola stále hladná 🤦😂