icon

Potrebujem pomoc s dojčením

petaa5
20. máj 2025

Ahoj, som novopečená mamina a prisla som nato ze dojdcemie je velmi narocne nejde nam to. Zacala cikutat co asi nie je dobre a mna uz bolia prsníky. Je tu v POPRADE nejaka ochotna maminka KTORA by mi bola vedela pomoct s dojčením . Citim sa neschopná mals ma tri dni s ja neviem co mam rodit ci je v dobre polohe ci jej to neubližuje .Dakujem vam

lucia245
20. máj 2025

@petaa5 ahoj, viem o výbornej laktacnej poradkyni, môžeš ju kontaktovať cez FB. Ale robí platené poradenstva. Ak chces, napíš mi správu .

zuzana9393
20. máj 2025

@petaa5 nepoznám v Poprade nikoho, chcem ťa len trochu podporiť, tri dni je veľmi máličko, si ešte v pôrodnici či už doma? Zatiaľ sa ti mlieko len rozbieha, bábätko s najväčšou pravdepodobnosťou bude mať nižšiu váhu ako pri pôrode. Je to normálne. Aj tie prsníky zo začiatku trochu bolia, vraj by nemali, mňa boleli pri všetkých 3 deťoch prvý týždeň. A poriadne. Poradkyňu určite vyhľadaj, mne to tiež pri prvom pomohlo. Stikutanie by nemal byť nejaky problém, bábätká to mavaju

anjelicek26
20. máj 2025

Kojenie trva aj mesiac, kym sa zohrate...ucis sa to ty a uci sa to aj babo, je jasne, ze to nejde hned uplne dokonale... na strankach mamily by si mala najst najblizsiu poradkynu dojcenia v okoli... muz nech povybavuje a dojde vas domov pozriet. Inak by ti aj v porodnici mali vediet dat kontakt. Prsniky skus trosku poodsavat, ked uz bolia, uvolnit tlak, aj sa lepsie babatku prisaje. Stikutanie je bezne, ako som pisala vyssie, len sa to malicke uci...

lenkakravcova
20. máj 2025

@petaa5 prvý týždeň zvyknú bradavky dosť bolieť (mňa stále keď sa dojčenie rozbieha a dieťa má silný savy reflex). Po každom dojčení si ich natieraj nahrubo Lanolinom (napr Lansinoh mastička) alebo Bepanthen Baby (modrý s lanolinom). Mne pri 3.dietati pomáhal Lansinoh, teraz ten Bepanthen Baby, takže vyskúšaj.
Prsia ťa bolia asi z toho, že bábätko saje, ale mlieka tam ešte nie je na dcl takže to bolí a robia sa potom ragady - preto treba mastiť po každom dojčení. Po 7-8 dňoch to začne prechádzať (potom bolí max 5-10 sek na začiatku keď dieťa začne sať a mlieko potrebuje pár sekúnd na rozbeh).

Čo sa týka polohy, najjednoduchšie je dojčiť po leziačky. Ľahnes vedľa dieťaťa, dáš mu dvorec s bradavkou do úst a nech saje (pozor nie len bradavku, lebo potom to bolí).

Ak by si niečo potrebovala, kľudne napíš.

maryetta
20. máj 2025

Najdi si aj skupinu dojcenie. Tam najdes tiez mnoho rad.
A ak si este v porodnici skus aj tam poprosit. Ci uz sestricku alebo inu mamicku.
Inac len skusat. Aj prikladat- zaklad je prilozit babatko az na dvorec nie len na bradavku. Ale co najviac do pusinky.
A polohu uz musis skusat ktora bude vyhovovat-pre zaciatok hlavne babatku aby sa naucilo spravne prisat.
A teda aj to ako sa ti da. Ci v sede alebo v lahu. S perinkou. Ci bez...

pralinka86
20. máj 2025

To sa neda tak online celkom vysvetlit. Ak si v pôrodnici, spytaj sa sestricky, mozno budes mat stastie na nejaku skusenu.. najlepšie je ukazat, vidiet ako to robíš.. pozri si aj tu poradkynu, aby prisla za tebou alebo nejake videa si najdi o polohe .. a ako baby spominaju, este sa to len rozbieha, nezufaj, mne napr mlieko sa rozbehlo az doma druhy den, dovtedy nic.. prikladaj casto, bude to bolieť aj zo zaciatku, nezda sa to, ale to mini babo ma tah riadny. Po kojeni si natieraj aj preventivne bradavky.. po case sa to vsetko ustali, aj množstvo mlieka..

summer138
27. máj 2025

@petaa5 zavolaj si laktacnu Gabriela Demjanovič, je z Kežmarku vie prísť.

summer138
27. máj 2025