Výber medzi radovým domom v Mlynici a bytom v Poprade
Ktoré z týchto možností by ste si vybrali v Poprade.
Sme rodina už s deťmi. Byt alebo radový dom?
V Mlynici ide o novovybudovanú časť, Pri lese, okrem auta sa tam človek nedostane, najbližšia zastávka MHD 6km pešo.
Mestska cast PP ktora?
@anonym_autor to ako si predstavuješ s deťmi keď je zastávka 6 km pešo? To majú chodiť pešo? Nikdy by som tam nešla žiť. Čo nato vravía tie deti?
Ahoj, aké veľké deti? Môže sa ti stať keď pôjdete do tej radovky, že budeš najbližších 10 rokov robiť deťom taxikára 🤷. A možno budete musieť mať autá 2 pre každého z rodičov jedno.
@pinkgirl áno máme 2 autá už teraz.
Mestska cast PP ktora?
@1andrea111 nič nakoľko niesú ešte vo veku rozhodovať o týchto veciach. Ale rozmýšľam dopredu, keď budú chodiť do školy, krúžky, že budem taxikárka a manžel taxikár
@kitty88 Veľká alebo Spišská Sobota
jedno je mať auto. druhé je robiť taxikára. ale keď je to nová štvrť, nebudú tam zavádzať autobusové spojenie? to by som skúsila zistiť na magistráte či čo čo tam máte… keď to nepatrí pod pp, tak na obecnom úrade…
autorka, ty si z pp?
autorka, ty si z pp?
@biba_18 teraz nie, nebývame v Poprade, z Kežmarku, ale už sa tu nedá žiť. Ale poznám Poprad.
Do mlynice by som sla iba z velkymi detmi (nad 10-14 rokov). Nie s malymi, toboz skolkarmi/skolakmi. Vsade daleko plus kruzky. Radsej spisska alebo velka...
Do mlynice by som sla iba z velkymi detmi (nad 10-14 rokov). Nie s malymi, toboz skolkarmi/skolakmi. Vsade daleko plus kruzky. Radsej spisska alebo velka...
@vevesh ďakujem za názor aj škôlka v Poprade aj škola, krúžky.
no aj to kde vo veľkej alebo v sobote 🤷♀️ ale ani veľkú ani sobotu by som nenazvala prímestkými časťami ☺️ za mňa určite lepšie tam…
@biba_18 teraz nie, nebývame v Poprade, z Kežmarku, ale už sa tu nedá žiť. Ale poznám Poprad.
@anonym_autor presťahovali sme sa do Spišskej Teplice,ale to je v podstate súčasť Popradu. Z Mlynice ked xadnezi problém dostať sa kdekoľvek. Mne sa ale Mlynica nepáči,mám tam však kamarátky ktoré sú spokojné
Taxikára budeš robiť z Veľkej aj zo Soboty ak decká budú mať niečo v meste. Mlynica je ale už naozaj časť a dedina za Popradom nie súčasť Popradu. Ak chcete ísť vyslovene kvôli emsti tak Veľká alebo Sobota. Som rodená Popradčanka,ktorá odišla a aj sa vrátila🤣🤣🤣
Prenoha, to chces fakt tym detom urobit? Nikam nebudu moct ist, zavisle od toho, ci ich niekam odveziete? A ako si to predstavujes napr. od piateho rocnika, ked uz nie je druzina a vyucko skonci na obed. Pojdes odvazat domov zo skoly?
Presne toto stále rozoberáme s manželkou máme 3i byt ale chceli by sme dom lenže. Kde ? Na dedinu nechceme ísť. Máme dve malé deti. Nevieme si predstaviť ísť napríklad so Mlynice. Veď tam nič nieje . Žiť na lúke ? Pešo sa nikde nedostanete. Čudujem sa mladým ktorí tam idú.
@vevesh ďakujem za názor aj škôlka v Poprade aj škola, krúžky.
@anonym_autor toto nie je problem pre vas, toto bude problemom pre vase deti. Kamarati daleko, stale dochadzat- cakat na auto/autobus. Cakat na kruzky. A doma sa stretnete o siestej, siedmej vecer. Ale tak niekomu toto stoji za dom, niekomu nie...
@anonym_autor toto nie je problem pre vas, toto bude problemom pre vase deti. Kamarati daleko, stale dochadzat- cakat na auto/autobus. Cakat na kruzky. A doma sa stretnete o siestej, siedmej vecer. Ale tak niekomu toto stoji za dom, niekomu nie...
@vevesh autobus tam nechodi 😀
@1andrea111 nič nakoľko niesú ešte vo veku rozhodovať o týchto veciach. Ale rozmýšľam dopredu, keď budú chodiť do školy, krúžky, že budem taxikárka a manžel taxikár
@kitty88 Veľká alebo Spišská Sobota
@anonym_autor v tom pripade za mna jednoznacne jedna zo spominanych mestskych casti, dostupnost vsade autom, mhd, aj peso. Mlynica je co sa tyka byvania fajn, ale strasne od ruky vsade a nic tam nie je, ja by som tam byvat nesla.
@anonym_autor ak to je väčšia výstavba určite tam bude zastávka ja žijem v satelite a tiež nám ju spravili.Deti budú chodiť same v neskoršom veku.
Presne toto stále rozoberáme s manželkou máme 3i byt ale chceli by sme dom lenže. Kde ? Na dedinu nechceme ísť. Máme dve malé deti. Nevieme si predstaviť ísť napríklad so Mlynice. Veď tam nič nieje . Žiť na lúke ? Pešo sa nikde nedostanete. Čudujem sa mladým ktorí tam idú.
@michal711 A väčší byt?
Do Mlynice by som nešla . Radšej PP, aj keď mestská časť, ale predsa len lepšie ako Mlynica. Dochádzka do Mlynice bez auta takmer nemožná. V zime ani nehovorím..
Kde stavaju radovku 6km od zastávky? Pri lese je radovka ani nie 3km, reálne 25 minút pešo, čo je v poriadku podľa mňa. Ja som rodená mlynicanka a teraz v dospelom veku som tu aj postavila dom, som bez vodicaku, autobusy síce nič moc ale je to už frekventovanejsie ako voľakedy, takže sa to dá (okrem leta, to je hrôza), starostka tiež nič moc, nepokosene celé leto, v zime pluh nula bodov, inak sme spokojní. Bývalí sme predtým v matejovciach a je to deň a noc rozdiel, v Mlynici ako jedinej v celom šírom okolí nebývajú žiadni spoluobčania, život je tu pokojný, čo asi tiež nie je pre každého, nám vyhovuje.

Ahoj, aké veľké deti? Môže sa ti stať keď pôjdete do tej radovky, že budeš najbližších 10 rokov robiť deťom taxikára 🤷. A možno budete musieť mať autá 2 pre každého z rodičov jedno.