Avokádo s cesnakom na raňajky a následná bolesť žalúdka

skvrnka14
16. apr 2019

Dobry den, asi pred mesiacom som si urobila na ranajky avokadovu pomazanku (pol mensieho avokada rozmackat, cesnak, sol a trosku makkeho syru), namazala som si to na chlieb a k tomu 1 vajicko. Asi polhodinu po zjedeni nastalo peklo - neskutocne ma bolel zaludok. Vtedy sa mi to alw stavalo castejsie tak som tomu nepripisovala velku vahu. Pred par dnami som zas jedla avokado s chlebom a vajicko a zas podobny scenar ba este horsi. Hrozne ma bolel zaludok nevedela som ani premyslat, na vracanie mi nebolo a nepomahal ani studený vzduch ani minerálka iba cas.. cca 2 az 3 hodinky a vsetko bolo ok. Myslite si ze to moze byt alergia na avokado alebo v spojeni s cesnakom? Kedysi som ho mala velmi rada, nejedla som ho sice casto ale nic mi z neho nebolo. Obsahuje ale dost zdraveho tuku. Su tu nejake alergicke na avokado? Dakujem za odpoved.

lintu
16. apr 2019

Z tej pomazánky mi tuším raz tiež bolo zle, ale ja som v nej mala rozmačkané celé avokádo. Skús avokádo použiť v inom recepte. Napríklad s banánom na sladko ako kašu. Uvidíš, či ti nesedí samotné avokádo alebo je chyba niekde inde.

lavender273
17. apr 2019

@skvrnka14

Moja svagrina ma presne ten isty problem, doteraz jedavala avokado v pohode a zrazu ked ho zje, ma krce a je jej zle. Neviem ci to je alergia (to by asi boli ine priznaky) mozno skor intolerancia na nieco co je v avokade. Nic ti neostava len ho vysadit. Ak vsak chces benefity z avokada, mozno by si mohla skusit olej avokadovy? (Na salat)
Ja mam to iste ked zjem huby. Roky som jedavala huby, a teraz ked nahodou zjem konec. Amen tma.

renatka100
17. apr 2019

@skvrnka14 podla mna vajicko s avokadom je dost zla kombinacia obe maju vela tuku. Daj si avokado s paradajkou a uvidis a samozrejme bez cesnaku, ten tiez sposobuje tazobu.

stankadu
17. apr 2019

Mne zase vajíčko robí takéto problémy. Avokádo, cesnak alebo vajíčko - skús tieto veci jesť oddelene a ked bude dobre potom spoj 2 veci. Tiež by som nekombinovala avokádo a vajce. Príp. vyskúšaj inak urobiť avokádovú pomazánku. Ja dávam trošku masla, sol a šťavu z citrona.

skvrnka14
autor
18. apr 2019

@lintu ďakujem 🙂 skúsim z toho urobit omáčku na cestoviny alebo nejaku zdravú "nutellu" :D
@lavender273 veď toto tiež som čitala že alergia na avokado je väčšinou spojená aj s alergiou na latex a dakedy aj banány, kiwi a to mi nič z toho zle nerobí :D a hlavne by sa človek asi vyhádzal čo ja som sa ne... :D
@renatka100 dakujem 🙂
@stankadu samotné vajíčka mi nerobia problém..to jedávam skoro každý deň 🙂 ale tak tá kombinácia avo a vajce je tak úžasná, ale už ju nemôžem riskovať :D

mogaa
18. apr 2019

@skvrnka14 to nebude ani tak z avokáda ale cesnek a vajíčko - ťažká kombinácia....ono záleží aj koľko cesneku do toho avokáda dáš,,,,ja len pozmágam avokádo - dám 1-2stráčiky cesneku a citron - natriem v tenkej vrstve na chlieb , opäť pokvapkám citronom a v pohode.....ale ked dám viac cesneku, tak ťažko mi býva....vajíčko k tomu už vôbec nie - to musí byť veeeľmi ťažké na žalúdok

skvrnka14
autor
18. apr 2019

@mogaa no robila som pre dvoch tú pomazánku a dala som 1 väčší strúčik 🙂 tak minule mi tá kombinácia s vajíčkom nič nezrobila ale už viem že radšej nie :D

lavender273
19. apr 2019

@skvrnka14

Pockaj...co ma alergia na latex spolocne s alerg. Na avokado. Keby si mala link posli, zaujima ma to 🙄

miskaz
28. apr 2019

@skvrnka14 ja mám presne takéto stavy keď zjem vajíčka, mám na ne alergiu
strašná bolesť pár hodín , potom hnačka a potom kľud
podľa mna je to skôr to vajíčko ako avokádo

katrin21
28. apr 2019

@skvrnka14 avokado obsahuje vela tuku, sice je zdravy, ale stale je to tuk a moze ti robit tazobu a bolesti hlavne nalacno.
Cesnak detto, je drazdivy

skvrnka14
autor
28. apr 2019

@miskaz vajíčka jedávam skoro každý deň a nič mi nerobia :D

janamexico
16. jan 2020

ja robím pomazanku avokádo cibuľa sol citrónovú stava a ked iba pre dospelých tak aj chili r

janamexico
16. jan 2020

@janamexico takto sa robi v mexiku tu ze pridavaju cesnak a hococo ine je len napodobenina a prilepsenie chuti

dadika69
29. jan 2020

Pripajam sa, ja som to mala z avokada tiež, po zjedení do pol hodiny, bolesti brucha, ktoré odozneli do troch hodín a pocit nevoľnosti. Najprv som nevedela, že je to z toho, lebo prvýkrát som ho jedla večer z chlebíkom, len osolené a trochu chili, to bolo jeden deň. A na druhý deň po obede, som ho zjedla samotné. A hned pocit nevoľnosti. Len som si nespojila s tým avokádom hneď, lebo som bola nevyspatá, jak mi bolo večer špatne. Doteraz som tiež jedávala avokádo v pohode. Mňa napadlo, či to nemohli niečím streknúť proti hávedi v skladoch. No neviem.

janamexico
29. jan 2020

@dadika69 pokial nejedavate chili tak tym si to myslim hlavne chili na noc nieje dobre moj manzel je mexican a na chili zvyknuty ale tiez mu to nerobi dobre do avokada sa daca cibula tiez je tazka samostane avokado je zelenina s rastinym dobrym tukom moze sposobit alergiu

uskulienka
2. mar 2020

Tiež som začala pociťovať tieto bolesti žalúdka a po 3och razoch príšernej ťažoby s Avokadom končím. Dočítala som sa, že je to pomerne silný alegen a okrem prospešných látok a zdravých tukov obsahuje aj toxin Persin, čo je zrejme náš pripad, odporúčam avokádo vynechať.

1236lenca
16. apr 2022

@skvrnka14 ahojte. Ja opakovane po pomazánke z avokáda mávam strašné bolesti krížov a chrbta. Stretli ste sa s tým? Čo môže byť príčina?