Aká šatka je najvhodnejšia pre dvojičky?

Zodpovedané
8. mar 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom nosičov a šatiek. Čakáme dvojičky. Prvého synčeka som nosila v šatke a aj v nosiči. Som odhodlaná nosiť aj dvojičky.

Aká šatka je najvhodnejšia pre dvojičky?

Aký nosič odporúčate?

Ďakujem

Dobrý deň,

máte veľkú výhodu, že už s nosením máte skúsenosti 🙂

Dvojičky sa dajú nosiť rôznymi spôsobmi. Dajú sa nosiť spolu naraz v jednej šatke (čo je praktické, keď sú úplne maličké - videonávod ako to vyzerá, si môžte pozrieť tu:

Úväzy s jednou šatkou sú rôzne – keď sú deti ešte maličké - úväz dopredu s oboma deťmi, alebo jedno vpredu, druhé vzadu – tento spôsob sa používa skôr, keď sú už deti trošku väčšie – aspoň čo pozorujeme v našom okolí.

Alebo sa dajú nosiť dve deti v dvoch šatkách – jedno vpredu, druhé vzadu, alebo keď budete na nich dvaja, tak každý rodič má jedno bábätko.

Ak budete deti nosiť spolu v jednej šatke, tak väčšina rodičov uviaže dvojičky do šatky veľkosti 7 (má 5,2m). Z našich šatiek odporúčame vybrať šatky vhodné na Novorodenca ( už vyfiltorvaný výber nájdete na tomto linku - https://www.sestrice.com/satky-na-nosenie-deti/...).

Nosenie dvojičiek viete aj skombinovať - jedno v nosiči, druhé v šatke. Pár výrobcov nosičov vyrába aj nosiče pre dvojičky - tandemové nosenie. Napr. slovenský výrobca Moyo - https://www.moyobaby.com/moyotandem.

Dúfame, že sme Vám s našou odpoveďou pomohli.
Ak máte ďalšie otázky, dajte nám prosím vedieť.

Ďakujeme a pekný deň želáme,
za Sestrice

Barbora