Ako užívať Fenistil kvapky?

dorotka202
19. nov 2014

Dcera ma sopliky a dr jej predpisala fenistil kvapky.davkovanie 2x2kvapky.nieje to malo?v letaku je pre deti do jedneho roka 3x3az10 kvapiek.ked mala tri mesiace dostala ekzem na tvaricke a vredy kazala2x1 kvapku a ked sme potom isli na pohotovost lebo sa jej to zhorsilo,tak tam jej kazali davat3x5 kvapiek.zda sa mi to malo,davat tak ako dr kaze.aj ten lekarnik co mi daval fenistil sa tvaril zacudovane,ze tak malo.kolko kvapiek davate vy? Ma osem mesiacov a devat kil.dakujem

mirkava
19. nov 2014

My máme 8 mesiacov a 7,5 kg a mali sme dávať 8 kvapiek 3 x denne.

miku1
19. nov 2014

Ja som dávala 3x5 kvapiek mladšej (18 mes.) a staršej 3x10 kvapiek (3 roky). Keď boli dcéry vo veku tvojej, dávala som 3x5 kvapiek.

alami
19. nov 2014

Naša alergologička mi vždy opakovala, že pri fenistile - toľko kvapiek, koľko má dieťa kg. Teda by si mala dávať po 9 kvapiek.

nathuska
19. nov 2014

aj nam hovorila Dr. , ze kolko kg tolko kvapiek, ale teraz ma syn 12kg a uziva 9 kvapiek - 3krat denne , ale dlhodobo musi uzivat, preto menej.

safranca15
19. nov 2014

Nam ked bola malinka kazala doktorka davat 5x denne po 2 kvapky a teraz jej davam tolko kolko je napisane na letaku

zahradka76
19. nov 2014

5kvapiek tri krat denne je dostatocne mnozsvo na 8 mesiacov, liek posobi na receptoroch priamo v mozgu, takze podavat iba ked ozaj treba.

katrinka8
19. nov 2014

Synček má cez 10 kg a bude mať o pár dní rok, dávkovanie má 3x denne 8 kvapiek.

ivett1
21. nov 2014

@dorotka202 a to užíva len fenistil kvapky?... ak áno, tak je to naozaj málo ...zavolaj vašej doktorke, či ti to napíslala správne - to dávkovanie ...ak to máš užívať aj s iným liekom ...napr. kvapky na liečbu nádchy ... tak je to ok ... 😉

lorela
21. nov 2014

Riaď sa tým, čo ti povedal lekár.
Vždy predsa môžeš za ním zájsť, alebo zatelefonovať, keď nebudeš vidieť zlepšenie stavu dieťatka, alebo nebodaj zhoršenie.
Neriaď sa tým, čo predpísal iný lekár celkom inému dieťatku s úplne inými problémami, anamnézou, predchádzajúcou liečbou alebo bez predošlej liečby atď. atď.

dena512
31. mar 2015

ahojte neviete ci mozem dat 2mesacnemu dietatu fenistil kvapky a ak ano tak kolko dakujem

stanislavao
31. mar 2015

@dena512 len na odporucanie lekara v takom malom veku.
Deti:
Dojčatá od 1 mesiaca do1 roka (iba na odporučenie lekára): odporúčaná denná dávka je 2 kvapky na kg váhy na deň rozdelená do troch denných dávok napr. 6 kvapiek, 3-krát denne u 8 mesačného dieťaťa vážíaceho 9 kg.
http://www.liekinfo.sk/liek-fenistil-gto-por-1x...

simonita21
6. jún 2018

ahojte mam 7 mesacneho synceka .od narodenia stale iba kasle a ma sopliky tazko sa mu dycha byvam v GB v Anglicku a nic mu tu nedavaju ked mal asy 2-3 mesiace zistily ze ma zapal priedusok no napriek tomu mu nic nedali a stale sa mu to zhorsuje neviem uz si poradit chcem mu skusit dam fenistil kvapky co myslite mozem ? pomohlo by mu to ?

dena512
6. jún 2018

@simonita21 Ahoj skúsiť môžeš tlmy to kašeľ je to od alergie ale tiež neni dobre to dlho podávať moja mala keď mala 4mesiace doktorka jej dala fenistil 3xdenne po 5 kvapiek a keď mala 11mesiacov tak 10kvapiek podľa mna mu môžeš dať kľudne 6kvapiek môže mu to stiahnuť kašeľ ale aj tak by bolo lepšie dať antibiotiká a hlavne popočúvať ho

katkua
5. dec 2018

Ahojte porate mi prosim mali ma 6mesiacov papal banan a urobyli sa mu take botky cervene ako potnicky

katkua
5. dec 2018

Mozem mu dat fenistil kvapky?

peterkarehak
6. máj 2019

Ahojte my byvame v Anglicku a syn ma teraz 3roky. Ked Mal rok zacal mat velke zapali usiek potom priedusiek a vsetko co moze mat. Tu my stale davali Len antibiotics skoro kazde 2tyzdne uz som nevedela co snim robit. Bolo SME nestastny. Mal velke hlieny a nemohol SA stoho dostat. Ani inhalovanie z vincetkou uz ani nepomahalo.
Bol par kratke v nemocnici a nice mu Tu nepomohli. Nakoniec SME isli na sk a dostal take zapaly ze SME utekali na pohotovost a hned Nas zobrali do nemocnici. Boli uplne v skoku ze co to je za doktorou Tu v Anglicku. SME si uzili to vam poviem. Nakoniec ho Dali za 5dni trochu do kopy. Tam nam predpisali tiez Fenistil kvapky a Mucosolvan na vykaslavanie Lebo male deti neviedia. A Fenistil je dobry na hlieny a kasle tlmy to. Jemu to naozaj pomohlo. Davala som my to par mesiacov a mozem povedat ze uz vyse roka nemam ziadne zapali ani antibiotics a ani z uskamy uz NEMA problem. Uplne som ho z toho dostala. Tiez som mu podavala naturalness veci na internet si kupte Bio grapefruit kvapky na immunity super vec to je AJ ako natural antibiotics. Tiez su kvqpky do usiek na zapali. AJ ja si to davam ked ma svrbia usi.
Urcite tiez inhalujte a kupte si vincentku a to davajte do nosa nemusite kupovat drahe kvapky. Fenistil som kupila AJ na internet v Anglicku eBay. Lebo ked trochu zahlieneny tak my och hned dam a nemusime uz ani pouzivat inhalator NIC. Super doporucujem.

Teraz name babatko ma 2mesiace a tiez je zahlieneny. Tak mozem zacat. To bude ASI anglickom

alexa1289
1. okt 2019

Tak Fenistil kvapky sa užívajú podľa váhy. Máte to aj v príbalovom letáku. Moja dcéra má 12kg a v novembri bude mať 2 roky a ma užívať 3x8 kvapiek. Zvyčajne si to vypočítate tak, že váha x2 a deleno 3. Čiže moja dcéra má 12x2=24:3=8kvapiek. Na zahlienenie a vykasliavanie Trifed žltý, alebo Trifed zelený

topolc4ny
15. okt 2019

Ahojte mam 7 mes.syna pred mesiacom sme boli u kožnej na hlavičke mal cervene miesta a malinke pluzgieriky ako od prhlavy mame krem ale chcem sa spytat ci by som mu mohla dat aj fenistil kvapky a hlavne kolko koznej som sa zabudla spytat res.ma to nenapadlo malu sme uz pokoj ale dnes sa mu to znova objavilo prosim poradi mi niekto?

meggi1006
17. nov 2019

@simonita21 informujte sa o primárnej cyliarnej dyskineze,tiež sme mali takéto problémy a potvrdilo sa nám to bohužiaľ 😢