Atopický ekzém a kiahne

katwenka
6. jún 2015

Dobry den.rada by som sa poradila.mam dcerku ktora dostala teraz od sestry kiahne.avsak ona ma velmi suchu az atopicku pokozku ktoru treba stale premastovst..pri tej starsej som pri kiahnach vyskusala hypermangan a bol super.chcem sa opytat ci ma niekto skusenost ci to mozem pouzit aj pri tej malej so suchou pokozkou.dakujem.

zuzi79
6. jún 2015

moja dcéra má tiež alergiu a atopický ekzém a pri kiahňach som ju ošetrovala bežne ako iné deti, teda hypermangánom som ju kúpala a natierala tantum taký púder, som sa bála ako to zvládne jej koža, ale bolo to bez problémov.

sonula44
6. jún 2015

fúú presne túto kombináciu sme mali ... presne synovi som davala hypermangan a dcera ma atop. exém
ta potom katastrofa vyskúšala som všetko no aj ich mala hrozne vela aj sa jej hrozne tažko hojili
trvalo cca 16 dní kym jej zaschol posledný pupák ... dr. kázala velaaaaa piť aby sa pokožka ešte viac neodvodnila .

ale každá pokožka je iná vyskúšaj ten hypermangán ako bude reagovať koža

katwenka
autor
7. jún 2015

No dala som jej tanno hermal-katastrofa....sama supinka.teraz ju umyvam v tom hypermangane tak lepsie trosku ake sucha je dost...a tie kiahne ma hrozne...ani nie vriedky ale take zapalene....rozmyslam ci ju nemozem poumyvat aj olejom do kupela takym nariedenym....no nech je to uz za nami....fakt hnusna choroba

tosomja
7. jún 2015

Ahojte, mám podozrenie, že moja malá má kiahne...vo štvrtok sa boli kúpať, večer už mala vyrážky na chrbte, na druhý deň mala dva štípance na nohách, večer už mala asi 6...dnes má okolo pása ďalšie 3, ale len jednu má takú typickú "kiahňovú" vodnatú. Nemá teplotu, ani nič iné...Natieram jej to fenistilom a dala som jej štvrť dithiadenu na noc.
Noo...a otázka...dokedy sa vyhadzujú nové vyrážky a celkovo, aký priebeh očakávať, kedy ju môžem kúpať, kedy ísť vonku a koncom júna ideme k moru, tak dúfam, že budeme môcť ísť...

ichbinich
8. jún 2015

@tosomja
Ak su to naozaj ovcie kiahne, tak prisna karantena. Nesmie ist vobec von (ani len zbehnut s tebou do obchodu!), nesmu byt s nou v kontakte tehotne a novorodenci, tak isto ludia, co kiahne nikdy nemali. U dospelych maju kiahne ovela horsie priebeh.

Co sa tyka kombinacie sucha az atopicka pokozka plus ovcie kiahne = katastrofa!

Dcera ich mala niekolko sto, centimeter priemer, cervene, zapalene, mokvajuce,... Sli sme do nemocnice, kde si nas nastastie nenechali. Zabrala potom kombinacia acicloviru a paracetamolu, natieranie Tannosyntom, zakaz vody a kupania.

Ked sme sli k lekarovi uz pre potvrdenie, ze moze ist zase do jasli, tak tasil fotak! Ze to uz davno nevidel, a ze taky silny priebeh je prave tomu, ze dcera ma atopicky exzem (aj ked velmi slaby).

Pred bvypuknutim ovcich kiahni mala dcera kozu celkom v poriadku, len na jednom typickom mieste suchsiu a trosku cervenu. Pocas kiahni to miesto bolo tiez postihnute kiahnami, ale nevyzeralo inak ako zvysok jej tela.
Teraz, ked je zase castejsie vo vode, sa jej to miesto trochu zhorsilo... Takze jej absencia vody na aotpicky exzem pomohla... Ale teraz v lete a pocas pieskovej sezony ju musim kazdy den aspon osprchovat... A nasledne kremovat...

simca663
19. júl 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

Ja som moje malej dávala na suchu atopickú pokozku krem erevit senistive. Lahko sa vstrebával a zmiernuje zapalove reakcie. Takze po pravidelnom natierani aj niekolkokrat denne mala mala jemnejsiu pokozku a ziadne zacervenane flaky po tele.

dibisd
1. máj 2017

@ichbinich ahoj, prosim Ta, zostali vam po kiahnach nejake dierky, jazvy? ako si osetrovala pokozku po kiahnach. Nam sa urobili na tvaricke a cele nepekne dierky a vypada to, ze uz dcerke zostanu tie dierky .

ichbinich
2. máj 2017

@dibisd
Ahoj!
Nejak specialne som neosetrovala. Kupila som telove mliecko Bübchen mayslim, to ma vytazok z calenduly. Ta ma amt dobre ucinky na jazvy. Kupila som jej aj na tych par, co mala na tvari, Contractubex, ale mne to strasne smrdelo, nedavala som jej to tak poctivo...
Ine kremy z obchodu s calendulou/nechtikom mali vazelinu, tu som nechcela, zvlast, ked som jej potrebovala kremovat cely chrbat... A potom prislo leto, to nebolo treba ju kremovat, tak som dalej nehladala prirodnejsie alternativy...

Dcere po tych dvoch rokoch ostala jedna hlbsia jazva na cele, presne medzi obocim :-/
Na chrbate ich jej stale vidno, ked sa clovek blizsie pozrie. Uvidim, ako to bude zase v lete, ci sa to nejak zvyrazni. Ale uz minuly rok to bolo dobre.
Na tie jazvy treba vysoky ochranny faktor, ja davam vzdy 50-tku, lebo sme vsetci bledi a chodime k moru viac na juh... Tak pre zicher mame 50-tku.

jankazsa
21. mar 2019

@ichbinich ahoj, prosim ta, aka stara bola dcerka, ked kiahne dostala? ako dlho sa liecila? aku vysku teplot mala?

ichbinich
21. mar 2019

@jankazsa
Dcera mala dva roky.
Trvali u nej presne 2 tyzdne. Teploty mala okolo 39°C.

jankazsa
21. mar 2019

@ichbinich dakujem

zuzanadeti
22. jún 2022

@katwenka Atopicky ekzem sme zvladali podobne ako asi kazda z nas, co tu pisete, teda od narodenia. Je to moje prve dieta a hlavne prve tri roky som si s nim odkrutila kade tade po lekaroch. Ja viem, ze to u nho bolo od ockovania a v kombinacii s mliekom (dokonca aj mojim materskym) a mliecnymi vyrobkami pripadne ked zjedol paradajky, kecup ci jahody, hned ten ekzem bol horsi a horsi. Zial, zvladali sme to len mastickami a kremami od koznej a ked bol stav horsi tak aj kortisteroidnymi mastickami. Fakt sme od malicka chodili ku koznej ako na hodiny klavira, odporucala nas cez leto do kupelov Smrdaky, ale to zabera tak na par mesiacov a znovu bol v zime ekzem a este horsi. V noci sa skrabal a budil a rano mal krvave doskriabane predlaktia. Mal to aj pod kolenami v zahyboch. Vzdy pomohla morska sol do kupela, ale fakt aspon 200g nasypat do vane, aby to pripominalo more a vecer poriadne premastit. My sme chodili raz za leto k moru a to sa mu vzdy po dvoch dnoch kupania sa v mori cela pokozka zlepsila, tak bol pokoj aspon do zimy. No ked mi kozna, ked sme tam zas pravidelne prisli oznamila, ze s ekzemom sa uz proste zije cely zivot a len sa utlmuje kremami a dietou, nechcela som jej verit. Nemozem vinit ockovanie, u niektorych deti sa kombinacia ockovanie a mlieko zle znasa, ale dcera napriklad s tym nemala vobec problem a riadne je ockovana, ziaden ekzem.

Teraz uz mame po problemoch. Pred 2 rokmi sme dostali tip na purifikacny program. Syn mal vtedy uz 14r a absolvoval mesacny purifikacny program, dostal z tela vsetok sajrajt von. Uz ma 16 rokov a ziaden ekzem od vtedy nema, ani psoriazu vo vlasoch. Tym postupnym saunovanim (nizke teploty okolo 60 stupnov) sa mu potom vylucili vsetky skodlive latky z tela von a teda aj zle vedlajsie latky z ockovania. Ten program je zalozeny na saunovani s pridanim mineralov a vitaminov a doplnovanim rastlinnych tukov a doplnenim jedalnicka o vela zeleniny (nie paradajky) minimalne 300g denne. Robia to v KE, PO, BA, Levice a pri BB. Niektore deti to zvladnu uz ako 9 rocne, ale napr kamosov syn az ked mal 13r, lebo mu dlho nechutila zelenina ani rastlinne oleje. Neviem, ci som vam teraz pomohla, ale nadej na vyzdravenie tu je. Skoda len, ze tento program nepreplaca poistovna, ale za tie peniaze nam to stalo. Nehovoriac o tych prebdenych nociach a vysedavani v cakarni u koznej. Plus tie peniaze za maste, co nie su na predpis ani neratam a malo co zaberali. Iba zial tie kortikosteroidne. Tak co, pomohla som vam nejak? 🙂