Na odber krvi som nebola nalačno

alofinka
7. sep 2017

Chcem sa spýtať počula som ze na odber krvi na endokrinológii sa nemusí chodiť nalačno, tak som sa ráno najedla a išla na odber hormónu kortizolu a sestrička spomenula ze sa to robí skoro ráno nalačno a ja som od strachu zostala ticho, o týždeň mám zavolať o výsledky bude to problém? Co robiť?

mom311
7. sep 2017

Taku hlupost,ze nalacno robit odber kvoli stitnej zlaze som uz davno nepocula. Vseobecne sa na lacno uz davno nerobia (teda aspon v zahranici) pokial sa nejedna o specialne vysetrenie ako je cukrovka a ine. Ja chodim na endokrinologiu a odber robia od rano 7:30 do 10 a to si teda neviem presstavit byt do10 nalacno.

libawet
7. sep 2017

@alofinka na odber krvi " nalačno " sa chodí hlavne kvôli zisteniu hladiny cukru a cholesterolu.
Pri endokrinologických odberoch, ako je ochorenie štítnej žľazy alebo fungovanie iných hormónov, ďalej pri genetických vyšetreniach a sérologických testoch – pri podozrení na hepatitídy, syfilis, HIV – nemusíte prísť nalačno.

gelory
7. sep 2017

Tak možno si jej to mala iba spomenúť teda, že si nejedla či to nejako neovplyvní a ak áno tak by ťa možno hneď preobjednala ale ja si myslím, že by to nemal byť problém, tam sa sledujú iné veci, tie by to nemalo ovplyvniť

marianna9630
7. sep 2017

Kortizol nie je hormón štítnej žľazy.ale nadoblicky a tam potrebujes byť nalacno.Keďže on ovplyvňuje aj metabolizmus cukrov. Pravdepodobne tvoj výsledok bude zle hodnotený.

nuci616
7. sep 2017

Podľa mňa si jej to mala povedať keď ti ešte aj spomenula, že to má byť na lačno, by ťa hneď preobjednala a nemusela si to riešiť. Teraz môžeš mať skreslené výsledky kvôli tomu aj tak, že buď ich budeš mať horšie ako by si mala mať alebo aj lepšie a pritom nemusí byť všetko v poriadku. Ja byť tebou si tam zavolám a priznám, že tie výsledky asi netreba brať vážne a treba spraviť nový odber

maciatkolulu
7. sep 2017

@alofinka mozes byt kludna uz roky chodim na krv a z toho som bola parkrat po znamosti poobede a statocne napapana, robil mi odber sam endokrinolog, takze klud. Odbery sa vseobecne robia rano, zbieraju sa vzorky odovzdavaju sa laboratoriu, inak by mali holubnik a nalacno, to je uz taky zvyk skor, ale na hormony stitnej zlazy nalacno byt nemusis

sydneymen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
17. apr 2023

@maciatkolulu keď jej kázala sestrička byť nalačno tak asi vie prečo. Pro kortizole by sa malo byť nalačno.

sydneymen
17. apr 2023

@kvetinka75 ja sa priznám že som mala stres a tak som si dala ale ja som na to uplne zabudla že mám ísť na lačno a vtedy výsledky búdú zlé alebo nemusia byť?

kvetinka75
17. apr 2023

@sydneymen budú skreslené. Mala by si povedať pravdu a ísť znova na odber