Ako sa pravidelne staráte o svoj chrup?

katy2
15. júl 2015

Ahojte 🙂
Bola som prvýkrát (hanbím sa, že až teraz) na dentálnej hygiene a veru, hygienička sa narobila. Mala som zápal ďasien, kameňa strašne veľa, plaku a pod. Zuby mi dávala dokopy vyše hodiny. A to som si myslela, že sa o zuby vzorne starám. Čo robíte vy, okrem pravidelného čistenia zubov? Používate medzizubné kefky, zubnú niť a pod.? Už by som nechcela nič zanedbať. A ráno je kedy lepšie umývať zuby? Pred alebo po jedle?

ichbinich
15. júl 2015

@katy2
Mne sa tiez narobi zubny kamen rychlo a vela ☹
Ja mam elektricku zubnu kefku. Mozno vyskusam tu ultrazvukovu, mozno mi to ten kamen lepsie porozbija...
Musim si pravidelne cistit aj medzi zubami nitou, mne to extra odporucala, ze proste kedze sa mi robi tak rychlo, musim poctivo pouzivat aj nit. Ja s klasickou nitou narabat neviem, tak mam tie sparatka s natiahnutou nitou z DMka. Z jednej strany je to sparatko a z druhej strany kusokek nite, ze si nemusis pchat pol paste do ust, lebo mas naspanovanu nit medzi prstami 😉 😀
Rano po rajankach, nemohla by som jest a mat chut pasty v ustach 😉 Ale o tom sa vedu vojny, ci pred alebo po. Za mna osobne PO ranajkach.
Na zapalene dasna mi pomohla ustna voda na zapalene dasna. Bola som na prvej casti hygieny, povedala, ze mam "desne" dasna (😀), tak som si kupila tu ustnu vodu. A po cca. 2 tyzdnoch mi povedala, ze je to uz lepsie.
Na mne sa tiez narobila ☹ A musim prist nie raz za rok, ale kazdeho pol roka...
Medzizubnu kefku mi tiez dala, ale ja som sa s nou dostala iba do niektorych dierok medzi zubami, tak som si nedokupila a ostala pri tach sparadlach.
Kamoska mi odporucila superfloss, to je nit, co je akoby minikefka. Ale tu maju iba ako klasicku nit, s ktorou neviem robit. Mozno to ale raz risknem a kupim si ju. Aspon na tu dieru medzi jednotkami, kde mam casto viditelny zubny kamen. Tam by som sa mala dostat...

anaku
15. júl 2015

Ona ti mala povedat, co mas presne robit a pouzivat 😉 zuby pol hodinu po jedle, ak rano nestihas, tak radsej pred jedlom ako hned po.

danna85
15. júl 2015

@katy2 niekto si cisti zuby aj 5x denne, ale co z toho, ze par raz posucha a hotovo 🙂 Treba si na nete nastudovat spravnu techniku cistenia, to je velmi dolezite, aby si si neponicila dasna a sklovinu. Odporucam kefku s hustymi stetinkami, najlepsie medium a nie s ohybnou castou. Pouzivanie dentalnej nite by malo byt samozrejmost a chodit na dentalnu hygienu aspon 2x rok. Ja po jedle, hlavne sladkom alebo ovoci si zvyknem dat zuvacku bez cukru. A musin poklopat, za cely svoj zivot som nemala zubny kamen ani raz 🙂 A zuby cistit minimalne pol hodinu po jedle, toboz ked konzumujes kyslejsie potraviny ako citrusy, vacsinu ovocia a pod., lebo si znicis sklovinu.

katulienkax
15. júl 2015

To je dost o genetike . My si s manželom umyvame zuby podobne medzizubné len občas veľmi malo a ja nemavam problemy s dasnami a dokonca ani kameň nemavam zato manžel kopec kameňa už za pól roka pozapáovane dasna a stále chodi k hygienicke a ja len občas a nemam kameň ani zapal

laurablzn
15. júl 2015
Používateľ laurablzn je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od laurablzn.

skus toto http://www.naureus.sk/blog/detail/15-sposobov-ako-vyuzit-kokosovy-olej-od-akne-po-zips?utm_source=lnk&utm_medium=07&utm_campaign=blog-kokosvy-olej
Olejová terapia sa vykonáva nasledovne:
Vložte si do úst lyžicu kokosového oleja.
Počkajte, kým sa olej roztopí a vyplachujte si ním ústa rovnako ako ústnou vodou – premáľajte ho popod jazyk aj pomedzi zuby, kokosový olej z nich spoľahlivo vytiahne zabudnuté zvyšky jedla, ktoré nezvládla kefka.
Vydržte 20 minút (ak nevydržíte, môžete olej po 10 minútach vymeniť).
Olej vypľujte do servítky a zahoďte do koša; je plný toxínov z vášho tela – v žiadnom prípade ho neprehĺtajte a ani nevypľúvajte do umývadla (mohol by stuhnúť v potrubí a časom ho upchať).
Vypláchnite si ústa vodou a vyčistite si ich zubnou kefkou, tak ako to robíte bežne. Nezabudnite odstrániť aj biely povlak z jazyka.