2 pôrody krátko po sebe. Aké s tým máte skúsenosti?
Ahojte maminy.
Rodila som min.rok v januári a teraz v júli ma to čaká opäť.Chcem sa opýtať najmä tých mamičiek,čo rodili takto krátko po sebe ako to u vás prebiehalo.bolo to rýchlejšie,ľahšie,menej bolestí...či to bolo rovnaké príp.horšie?Dali ste si aj epidurál?ja som pri 1.nemala.využili ste nejaké ,,zlepšováky,,na zmenšenie bolesti?moj 1. porod trval vyše 16 hodín,tak preto sa pýtam,či to bude teraz aspoň o niečo kratšie 😉
ďakujem za všetky odpovede.
Ahoj maminy, aj ja sa pridávam, želám veľa síl a spavé detičky 😉 , ale hlavne myslite na to, že naozaj platí- ak je mama v pohode , tak aj deti... 🙂 . A ak máte koho, nehanbite sa požiadať o pomoc, deti nechcú supermamu" a vyleštenú domácnosť ale lásku, pohladenie a povzbudenie...Moje zlatíčka mi už povyrástli a nie je nič krajšie ako keď Vás tie malé rúčky objímajú 🙂 .
Ahoj Stefulka, dakujem za povzbudenie, u nas to zatial nefunguje, vyzera to tak, ze dcerku budeme musiet dat aspon doobedu na sukromnu skolku, lebo som uplne v koncoch. Velmi ma mrzi, ze sa jej nemozem venovat tak, ako predtym. Ju to s babatkom nebavi a nechce vydrzat, ked ho kojim, stale sa pyta medzi deti von a ked je s nimi, tak sa nevie od nich odtrhnut, moja domacnost je rozbombovana ako nikdy a to mi teraz pomaha manzel, ale len do konca tyzdna. Zatial sme uplne bez rezimu, maly sa len dokola koji a este je cely zahlieneny, tak ho vkuse odsavam. No neviem si predstavit, ze budu obidvaja taki divoki a lietat mi po dome 🙂
Ahoj Lenusiatko, ja len že to sa zlepší, my sme sa dlho nevedeli zrežimovať ale tak po 3. mesiacoch to bolo lepšie a keď po pol roku budeš aj prikrmovať, zase to bude o čosi lepšie 🙂 . A keď budú obaja "lietať" po dome, budeš mať čas pre seba 🙂
Ahoj lenusiatko, nech ta urcite nemrzi, ze das dcerku do skolky, moja isla tiez ked mala presne dva roky a 3 mesiace a bolo to uplne v pohode, lebo bola na to sama akosi zvnutra pripravena, tiez mi stale utekala za detmi, ked sme boli vonku a isli skolkarske deti na prechadzku, celu tu prechadzku sme absolvovali s nimi az po budovu skolky a este chcela ist aj dnu, aj by tam spala. Tak do tej skolky od septembra isla, nebol problem, bola upne samostatna a dobre to zvladala, aj ked musim povedat, ze tam mala babicku-ucitelku, ale myslim, ze aj bez toho by to zvladala, lebo byvala aj tak viac s inymi ucitelkami. A ked aj tvoja chce byt s inymi detmi, tak si myslim, ze je pre vas obe lepsie riesenie ta skolka. A ako pises, malinky sa narodil predcasne a to je omnoho tazsie, tak velmi drzim palce. 🙂
ahojte, ja mam deti s 18 mesacnym rozdielom a neviem si vynachvalit 🙂 Lucka ma teraz z styri roky a Misko 2,5, tak uz mame co-to za sebou. Su uplne ine povahy, ale asi to tak malo byt. Ked sa maly narodil, tak Lucia vobec neziarlila, este bola asi primala, brala ho ako svoju hracku, pomahala mi nosit plienky, vyberat mu vecicky... Nikdy, fakt nikdy mu neublizila. Ona je taky starostlivy typ. Misko ale zle spaval, tak byval s nami dlho hore. Ani v noci sa vzajomne nebudili. Ked sme prezili prvy rok, kym sa naucil chodit, uz bolo dobre. Fakt, teraz su skvela partia, stale sa spolu hraju, pomahaju si. Ona mu vysvetluje a on vsetko urobi, ako mu prikaze. Takze, po prvom roku je to uz super. Teraz od septembra idu uz obaja do skolky, tak mi bude smutno za tymi krasnymi casmi s nimi. Fakt som si to uzila, aj ked niekedy to bolo tazke.
Ahojte babule, no tak nasa skolka padla, lebo na leto nemaju dost deti (je sukromna), takze mozno od septembra, ale dovtedy sa asi zblaznim. Maly vkuse grcka, takze stale ho mam na rukach alebo v nosicke a mala je utrhnuta ako z retaze. Ked ostanem s nimi sama, tak neviem, uplne chytam paniku, koho budem skor ratovat.... A kedy budem varit a upratovat ani nehovorim :(
@lenusiatko som na tom podobne ☹ uz mam pomaly z toho depky. Je mi luto obidvoch deti, starsej preto, ze maleho len kojim, nosim, uspavam, ona sa chuda len motka okolo a maly si tiez neuzije pohodovu maminu, lebo som z toho vsetkeho nervozna. Je to naozaj velmi narocne. Dnes sme plakali vsetci traja
ahojte baby.
tak sa hlásim po porode.akosi nestíham - že asi prečo...
malý by bol v kuse len na cicíku.aj každých 30 min.je to stále dookola to isté.napapá sa,držím ho ,kým si grgne,prebalím,pospí 30 min.a zase plače že je hladný.a stále to isté...teraz sa to už trochu zlepšilo,aj keď túto noc jedol každú hodinu 😖 Keby nebolo mojich rodičov,tak neviem ako by som to zvládla.Mamina mi navarí a zoberie malú k nim,niekedy tam aj spí,keď je muž na nočnej,aby sa malá nebudila v noci.aj teraz je u nich,tak som to využila a periem 😀 muž je v robote a syn spí,tak som to využila.ale je to o dušu.ešte som mala aj mastitídu a bola som na pohotovosti,lebo som mala vysoké teploty.ledva som stála na nohách,no našťastie to prešlo za 4 dni.a doky mi povie,že kojiť,odsávať a dávať obklady.ale ako to všetko stíhať pri 2 deťoch?mám čo robiť sama zo sebou po porode,čo ma všetko bolelo a nie to ešte aj odsávať stále po kojení a dávať obklady.je to fakt ťažké.
je mi len ľúto,že sa dcére nemožem venovať lebo stále je malý na cicke a keď nie na cicke,tak na rukách,aby si grgol.už aby mal aspoň 4 mesiace,lebo už chodím ako mátoha.
o prataní sa radšej ani nevyjadrujem.bordel jak v tanku.variť nevarím vobec - zatiaľ.varí mama,ale od septembra budem musieť aj variť,tak neviem kedy.
@terina25 ako ti spava starsia cez noc? Nasa spi s nami v posteli, od narodenia prespala vkuse noc asi dva krat. Zvykne sa budit dva, tri krat, momentalne ma uz mesiac obdobie, ze sa budi 5 krat za noc!!! Dostane vzdy napit a spi dalej. Chceli sme s mm spavat oddelene, t.j. on s malou a ja s malym. Dcera vsak niekedy chyti zachvat placu, ked ma po prebudeni nenajde a dokaze plakat aj hodinu. Ide ma porazit z toho. Neviem ako to budeme riesit a ci je to vobec teraz vhodne, nejako tvrdsie na nu ist, ked sa spamatava z toho, ze uz nie je nasa jedina...
Poradte pls aj ostatne skusene maminy 🙂 Spavali vase deturence spolu, oddelene, rusili sa navzajom alebo ako...?
@jaroe Naša Sofinka spí sama v postieľke a Sebinko s nami v manželskej posteli. 😉 Sofi prespí celú noc.spí tak od 20.30 do 08.30.ale teraz sa zvykne budiť,keď malý silno v noci plače.ale otočí sa a spí ďalej.takže noci sú celkom v pohode.až na to,že malý papá aj v noci každú hodinu,ale našťastie to malú neruší.
inak sofi to zobrala celkom v pohode.vobec nežiarli,keď malý plače ,tak kričí Baček neplač 😀
chcela by som sa opytat ako ste to riesili s kocikami.... kupovali ste tandemove kociky, alebo ste to riesili len stupienkami ci skejtikmi?
@ivanulienka81 mne ostali 2 kočiare,takže chodíme von s nimi.no,nevýhoda je,že nemožem ísť sama von a som stále na niekoho odkázaná.ale ani s tandemovým by som si neporadila,keďže máme pri bráne schody a tak by som nevedela s ním zísť dole ani hore,keďže by som mala problém ho vytlačiť,lebo by bol hrozne ťažký.
@terina25 ten problem so schodami mame aj my + ze ja nemam ist vonka ako s 2 kocikmi pokial je muz v praci 😒
fu, neviem ako to poriesim, lebo maly ma vobec nepocuva ked ideme napeso vonka, on si chce ist len svojim smerom...
@ivanulienka81 ja tiež chodím von len vtedy,ak je manžel doma.ináč sedím doma 😖 teraz v lete je to o to horšie,že ma to láka ísť von.v zime to bude lepšie 😉 ešte aj to,že mám kopec kamošiek ,čo majú detičky,tak by som rada šla vonku a pokecala,ale nedá sa,keďže aj oni majú deti a tlačia svoj kočiar,takže nemám ako ísť von.tak len sedím doma na zadku a idem von len s mužom...
Ahojte baby, pozerám že riesite kociky. No ja uvazujem nad surodeneckym Phil&teds. Veľmi dobrý a pekný kociar. Je veľký ako obyčajná trojkolka a je pre 2 deti. Dnes sme boli naň pozrieť a sme na 100% rozhodnutí.
tak ahojte. Ja mam deti kratko po sebe a cakame dalsie. Mne prave to obdobie, ked tie mladsie deti len lezali, pili,........teda nechodili prislo celkom dobre. Lebo ked sme isli von, zaspala v kociku a ja som sa venovala starsej. Teraz, ked mi uz kazda bezi na inu preliezku, tak neviem, ktoru prv ratovat 😀
Kocik som surodenecky nekupovala naschval, lebo ked som isla von, tak som chcela, nech sa starsia vybeha a nie ju vozit po sediacky. Na take dlhsie cesty som mala skejtik, ale vyuzila som ho nie moc krat. Pre mna ma skor zmysel byt s nimi vonku radsej len 45 minut a vybehat ju, ako 3 hodiny sliapat s priputanym dietatom v kociku.
@arrett poznam Phil^teds len pozor pri nom niekedy sa zvykne prevratit dozadu ked dieta v predu vysadne a vzadu je male babo - v takomto pripade je dost nevyvazeny a to je nebezpecne.
@zucha No, len moje dieťa asi behať ešte nebude. Bude mat 14 mesiacov🙂
@kvietocek7 Pocula som už aj o tom prevazeni. No moje obe deti budú veľmi malicke a neskôr kupime kociar už len pre jedného.
@arrett ja som zrusila kocik, akonahle zacala chodit. Teda este sme 2 mesiace cakali a potom sme uz chodili uplne bez neho. Takze presne od jedneho roka sme kocik pouzivali ako vesiak na bundy 😀 Zacala chodit v 10 mesiacoch. Druha v 13 a od 15 mesiacoch je len bez kocika. Mame taku buginu pre uplny pripad nudze, ale nepouzivam ju. Nech sa poriadne vytrenuje v chodeni a pocuvani, kym sa babo narodi.
ahojte tak sa pripajam u nas bude rozdiel 15m ... este mam 6 rocnu dcerku a ta nastupi este ku tomu aj do skoly 🙂 no cisty odstrel ... byvame v ba na dulaku tak nemam problem s obchodmi skolou nicim vsetko blizko, len mi tam nema kto pomoct ... teraz zaciname stavat dom v piestanoch , rozhodli sme sa, ze je to lepsie prostredie na vychovu tolkych detisiek , ja som povodne z PN ... tak dom a zahrada je urcite viac ako velky byt aj ked v centre ale bohuzial po betone a spinavych ihriskach sa mne nechce uz chodit .... ja som mala len cisarske a treti ani iny nemoze byt , ale tym padom aj posledny . u nas je to tak ze stella je velmi ziva az priliz by som povedala, ale oliver ju miluje a uz sa vedia aj spolu zahrat, aj ked obcas sa sklbu , ale verim ze mi pomoze ho zabavit , ked bude mimi ... olinko je od narodenia uzasny chlapcek, od mesiaca spi celu noc, papa, cez den buva ako svajciar 🙂 uz zacina chodit popri nabytku prejde vsade, ale uz skusa sa pustit aj sam aj ked ja mam z toho mrakoty ... tak verim ze pokial sa narodi tretie uz kocik nebude chciet a v zime sa aj tak moc po vonku nechcem s babom prechadzat , ja som zvyknuta na rezim spania doma, aj olinka som naucila a neni nad to ... a strasne by mi bolo smutno za kocikom mam mamas&papas urbo je uzasny tak len dokupim vajicko a skejtik, sporova cast sa da dat do uplneho lahu a je vhodna od naroodenia, tak len kupim fusakotasku ved sa narodi vo feb. a keby teda bolo treba dokupim vanu ale surodenecky sa mi uz nechce ... no uvidime ako to zvladneme, ale nemam nejak strach , keby sme teraz v dome je to zamozrejme lepsie ale co uz ... tak baby pevne nervy a ako sa to vravi , bordel v dome , stastne deti 🙂)) jaj to som chcela doteraz som sa branila upratovacke , ale pri tretom to bude nutne aspon raz za tyzden, velky byt a podlahy biele, kuchyna cierna sklovita no co vam poviem az tak super mama teda nie som 🙂
@arrett no som sa nasmiala, ze moje dieta behat este nebude. moja ma 14mesiacov a nejdes ju udrzat 😀 😀
do 8.mesiaca sa ledva naucila stvornozkovat, ale tyzden pred 10tym mesiacom uz behala bez opory. proste mi odstrcila ruky, ze ona sama a presla krizom cez celu obyvacku. a odvtedy ju nejdem udrzat.
medzi nasimi bude tiez maly rozdiel, len 15mesiacov, ale hadam zvladame. kazdopadne, mam uz mesiac v dome aupair, nakolko som este minuly tyzden chodila do prace,tak bola s malou.a teraz sa mi tiez zide, lebo tu nemam nikoho a este aj muz obcas musi zostat v praci mimo domu aj na dve, tri noci, tak to by som s dvoma malymi deckami nezvladala.keby bola stanka starsia, tak este pohoda, ale ako clovek vysvetli rocnemu dietatu, ze pockaj, nerob neplechu, lebo mama musi najskor nakrmit braceka.a po pol roku budem musiet aj tak zasa nazad do prace, lebo tu je materska len pol roka, takze nech nemaju potom velke soky, radsej nech si pekne od zaciatku zvykaju na aupair.
@kkiki to bordel v dome, stastne deti sa mi paaaaci 😀 😀
Ahojte! Ja mam sice este len jedno dieta (skoro 7 mesacnu dcerku), no tiez chceme deti s malym vekovym rozdielom. 🙂 Takze za chvilku (cca za 2 mesiace) sa zaciname snazit, dufam, ze vsetko dobre dopadne 😉
Zatial som nad tym nerozmyslala, ako by som to zvladla, no viem, ze zaciatky budu urcite tazke... ale nevadi, lebo ako ste to tu uz pisali, my matky - zeny sme silne a zvladneme ovela viac, nez si myslime 😀
@ladywitch26 @arrett my mame presne ten isty problem, Misko je neudrzatelny.... neviem si predstavit ako pojdem vonka... mala v kociku a Misko zarucene vedla kocika nepojde....
a my tiez chodime od 10 mesiacov... pardon... my nechodime... my len behame... podla mna Misko ani nevie co je to kludna chodza 😖
@ivanulienka81 tak to ako keby som o stanke citala. ona je kludna, len ked spi. resp. ani vtedy nie celkom, lebo prelozi vsetky kuty postielky v spanku. a nastastie stanka uz velmi v kociku byt nechce, tak rozmyslam, ze kupim taky ten popruh. bude moct ist po svojich popri kociku, co sa jej bude pacit, ale zasa budem ju mat istenu, ze mi nepodbehne pod auto. pride mi to sice blbe, ze ako pes na voditku s tym bude vypadat, ale tu to bezne decka nosia a asi najlepsie riesenie mi to pripada. lebo skejtik sa mi nehodi na kocik a tandem sa mi neoplati kupovat, ked v nom nechce sediet. a aj tak budeme chodit akurat tak do obchodu, na ziadne dlhe trasy nie.

@katka1981 presne,ale ja som zdravotná sestra a vidím to asi z iného uhla,každý má íný názor aj iné skúsenosti,ja som mala všetky pôrody super rýchle takže asi preto.