icon

2 pôrody krátko po sebe. Aké s tým máte skúsenosti?

terina25
28. máj 2010

Ahojte maminy.
Rodila som min.rok v januári a teraz v júli ma to čaká opäť.Chcem sa opýtať najmä tých mamičiek,čo rodili takto krátko po sebe ako to u vás prebiehalo.bolo to rýchlejšie,ľahšie,menej bolestí...či to bolo rovnaké príp.horšie?Dali ste si aj epidurál?ja som pri 1.nemala.využili ste nejaké ,,zlepšováky,,na zmenšenie bolesti?moj 1. porod trval vyše 16 hodín,tak preto sa pýtam,či to bude teraz aspoň o niečo kratšie 😉

ďakujem za všetky odpovede.

ivanulienka81
10. aug 2010

@ladywitch26 ani my uz nechceme byt v kociku... ale ja sa tomu popruhu zdraham... neviem sa s tym stotoznit... my asi vyskusame ten skejtik, aj ked cez zimu neviem neviem

ladywitch26
10. aug 2010

@ivanulienka81 no vsak to, ze so skejtom do snehu asi nie. a ja byvam na kopci, v dost takom clenitom terene, musim aj cez par schodov prejst, tak mne by bol fakt nanic.

siska76
24. aug 2010

@ivanulienka81 zdravím. Ja na skejtík" nedám dopustiť. Tiež mám dcérku septembrovú a v pohode sme zimu prežili a snehu bolo riadne a našťastie chodníky slušne odhrnuté...Keď bola nejaká kopa snehu, tak malý mi kráčal popri kočíku, nebehal 🙂, šmýkalo sa mu a potom keď sa terén vylepšil šup na skejt"...zašli sme si do poradne s malou, do obchodu i len tak von až do leta a potom už bol "veľký chlap"(2,5ročný) 🙂

jaroe
24. aug 2010

ahojte, ja mam phila a teda kocik, je fajn, na presun s dvomi detmi, ale nema v nom pohodlie ani jedno dieta podla mna. Mam ale jeden z tych najstarsich typov, Vibe je mozno ok, V tom mojom si napr. neviem predstavit, ako sa tam maly vyspi, ked bude vacsi. Ten kocik som kupovala najma kvoli tomu, ze mala je zive striebro, ist vedla mna nehrozilo, tak som to musela riesit surodeneckym kocikom. Cakat doma na manzela, aby sme mohli ist von, to by som uz asi nadobro prisla o rozum 😀 kedze chodieva domov okolo siestej vecer. Ale inak maminy, co si neviete predstavit, ako bude starsie dieta kracat popri Vas, mozno budete prekvapene. Moja mala uz tolko neodbieha, tie potvorky si uvedomuju, ze uz si nemozu dovolit tolko "vymyslat", ze mama im nemoze behat za zadkom ako volakedy...

kkiki
24. aug 2010

ahojte tak ked budem musiet tak kupujem toto 🙂 http://www.icandyuk.com/products_detail.php?id=...

suzieqiu
6. jan 2011

ahojte,rada by som sa k vam pridala. prve dietatko som mala jun 2010 a teraz cakam druhe september 2011. ako to zvladate dve male deti tesne posebe? a rodili ste niektora cisarskym? ja som mala malu cisarskym tak sa teraz bojim.. a ako ste to poriesili s kocikom?dakujem
@kkiki
@jaroe
@siska76
@ivanulienka81

suzieqiu
6. jan 2011

@bambulka814 ahoj ja mam podobny pripad ako ty. tiez som prvu rodila cisarskym min rok a tento rok cakam druhe? strasne by som chcela prirodzeny porod,ale iba ak to bude bezpecne pre babatko. a ty si ako nakoniec rodila druhe? mala si nejake problemy to druhe tehotenstvo? dakujem pekne.

ladywitch26
6. jan 2011

@jaroe ja dvojkocik nemam, bol by mi zbytocny, kedze mala uz nechce byt v kociku vobec. muz chodi domov tiez o tej siestej, niekedy az po siedmej a mna slak triafa, uz len ked ideme na postu alebo do obchodu, co mam nejakych100m od domu. trva nam to hodinu. stanka musi pobehat po kazdom schode, nazriet do kazdeho vykladu, proste nehrozi sa ponahlat. nemam tu nikoho, takze obcasna pomoc od babky alebo tety nehrozi, vsade musime chodit my traja. s tym dvojkocikom by to bolo jednoduchsie, no len co, ked existuju aj akcne deti, a tie sa vozit uz nechcu ☹

ivanulienka81
6. jan 2011

@suzieqiu v prvom rade gratulujem 😉
ja ak mozem povedat za seba, u nas je to o drzku, maly je strasny cert a vymyselnik, neposlusny atd. ale ono sa to vsetko utrasie a da sa to, tiez ako lady pise, nemam nikoho na blizku kto by mi pomahal, myslim rodicov, tety atd.
my sme nakoniec surodenecky kocik ani skejtik nekupovali, Misko chodi napeso, tiez akcny typ, hoci daleko nezajdeme, ale ono toto obdobie prejde...

suzieqiu
6. jan 2011

@ivanulienka81 dakujem pekne. fakt sa toho bojim. ale vdakabohu ja mam rodicov na blizku tak aj oni urcite pomozu 🙂

jaroe
6. jan 2011

@suzieqiu ahoj, da sa to celkom dobre zvladnut, neboj. Som sice stale "v pohybe", ale tym, ze ma uz vytrenovala starsia dcera, ktora bola ako babatko dost narocna, mi to ani niekedy nepride, ze mam dve deti. Kocik mam surodenecky, lebo mala sa rada vozila a tiez by som sa s nou tazko niekam dostala, keby mala kracat popri mne. Aspon teda na zaciatku, bola na kocik zvyknuta, teraz uz ani nie. Aj ked niekedy mi jej je luto, ze zrazu musi kracat peso a krpec sa rozvaza 😀 Dost vyuzivam aj ergo nosic, je to to asi to najlepsie z vybavy, co mam. Nosim hlavne mladsieho, ale ked som vonku s jednym kocikom a mala je uz unavena alebo umrncana, odniesiem aj ju. Mna najviac po porode zaskocila ziarlivost malej, bolo to hrozne, niekedy som plakala s nou ☹ Obcas mi to strasne liezlo na nervy, musela som si dokola pripominat, ze pre nu to bola obrovska zmena, vela veci bolo zrazu inak, co mi niekedy pri tej starostlivosti nejako nedochadzalo, resp. nemala som cas si to uvedomit a trosku sa do jej detskej dusicky vcitit. Ale toto je individualne, mozne tento problem riesit nebudes musiet. V kazdom pripade, pohlad na dve tak malicke deturence stoji za vsetko...nemenila by som urcite, je to krasne. Ten narocny zaciatok sa da vydrzat, nie je to tak dlha doba.

ladywitch26
6. jan 2011

@jaroe mne mala tiez teraz ziarli. ked sme prisli z porodnice, tak bola uplne super, strasne sa tesila, ze ma "babu", ale potom jej zacalo vadit, ked mal muz maleho na rukach, chcela ist aj ona. hracky neexistuje, ze ma fabi nejake, stale mu ich berie a ked som ho chcela uz davat pod hrazdicku, tak som ju vytiahla dva tyzdne dopredu, aby sa s nou vyhrala ona, aby potom stratila zaujem. normalne si pod nu lihala ako male babatko. ked maleho zdvihnem z lehatka, tak sa tam v momente vrype ona. v tomto ale problem nevidim, horsie je, ze si neuvedomuje, ze mu moze vazne ublizit. niekedy sa mu pekne prihovara, hladka ho a zrazu z nicoho nic ho plesne po hlave. a aj ked jej 100x opakujem, ze fabi este nema zubky a nemoze papat nic okrem mliecka, tak vcera mu vopchala do pusy hrozno. fakt ani na minutu bez dozoru. najhorsie to je, ked musim ist na wc, to dam maleho do postielky, ale malu musim brat so sebou. ona je taky zivel, mala by som problem ju ustriehnut aj samotnu, nie este sa starat aj o dalsie dieta. nastastie je fabi nenarocny.

ivanulienka81
6. jan 2011

@ladywitch26 nas Misko zase cape malu po zadku.... a tiez Tamcine hrazdicky ide dodriapat 😕 ach jaj, su to betari

kitchima
8. jan 2011

Ahojte, tiez mam deticky s mensim vekovym rozdielom, presne 21 mesiacov. Dcerka ma teraz uz 4 mesiaciky aj 2 dni 😀 a zvladam krpcov v pohode. Obaja sa este koja, prebaluju, len ten starsi viac vymysla 😅 Ale sestricku strasne lubi a neda na nu dopustit. Ona je iba jeho a moja. 😀

ladywitch26
8. jan 2011

@kitchima to uz ale nie je az take tazke, teraz aj ja so stankou zvladam v pohode, aj ked obcas hlavne pri obliekani von mi tecu nervy. len maly sa narodil, ked mala stanka 15mesiacov. to sa nevedela ani sama najest, ani zahrat. vonku som jej musela za zadkom chodit, lebo mame schody pred domom a este nevedela poriadne chodit po nich. teraz je uz ovela rozumnejsia. ja uplne obdivujem tie mamicky,co maju deti do roka, ked to prve este ani poriadne nevie chodit. to by som ja nezvladala. nastastie mne stanka zacala chodit v 10.mesiacoch, aj tak som sa ju dost navlacila s bruchom. v roku mala cez 12kil, tak to bolo na mna dost. v praci som nemala povolene dvihat tazsie veci ako 5kg, ale doma dietatu nevysvetlis, ze ho nezdvihnes, lebo ti to moze ublizit

kitchima
8. jan 2011

@ladywitch26 No, mozno som to nemala take tazke... ale bola som na nich uplne sama. Jedine som mala opatrovatelku ked som bola v porodnici. A neviem, ci je horsie byt tehula a este v den porodu nosit na rukach 16 kilove dieta alebo zhruba 10. Lebo moj drobec taky bol. Kedze sme boli sami, bol na mna moc upäty, jak kojenec 😝 Alebo nahanat velke dieta,ktoremu uz ani dospely nestaci, nie to este s brusom alebo mat este take mensie.. neviem fakt. Dieta do roka by som ani ja nechcela. Ale asi iba skor z toho zdravotneho hladiska. Vraj to je rizikovejsie tehu. Inak ty povies, ze som to mala uz v pohode a kazdy v mojom okoli krutil hlavou, ze co tak skoro druhe 😀 ale dobre, ak ma v diskusii nechcete, ok 🤐 drzte sa

ladywitch26
8. jan 2011

@kitchima ved ja som nepovedala,ze ta tu nechcem. 😅
a tu u nas je inak bezne, ze maju vsetky deti tak naraz po sebe. vacsina caka s porodmi az po 30ke a potom to chcu stihat co najskor, kym este mozu, tak po roku. lebo bezna irska rodina ma 3 a viac deti. mam kamosku, co ma 3deti a medzi kazdym je rozdiel 6 mesiacov. len oni to tak neberu, ze sa musia starat, lebo supnu pol rocne dieta do jasli a chodia do roboty, no a ked pridu o nejakej 3 poobede domov, tak to do vecera uz nejako zmaknu.
inak mne to nebrali ako rizikovejsie tehu. prave naopak. vraj prve som mala bezproblemove, tak som teraz ani tak casto na prehliadky nemusela chodit, napisali mi na kartu tehotenstvo so znizenym rizikom.

ivanulienka81
26. feb 2011

@ladywitch26 mne nejde do hlavy ako moze byt rozdiel medzi surodencami 6 mesiacov :D

ladywitch26
26. feb 2011

@ivanulienka81 tak som to myslela, ze ked sa jedno narodilo, tak do 6mesiacov zasa otehotnela. a ked sa narodilo druhe, tak zasa do 6mesiacov po nom otehotnela tretikrat... trochu zlozito som to napisala 😅

ladywitch26
26. feb 2011

inak akurat v utorok davali v telke, jedna zena ma 3 rocne dieta, 1.5 rocne dieta a ze si s muzom povedali,ze teda skusia este na tretom zapracovat a koncia. no a na sone jej povedali,ze vidia 3 srdiecka. najskor si myslela,ze to nejaka anomalia,ze jedno dieta ma 3 srdiecka, ale po chvili jej to doslo, ze caka trojicky... mna by asi slahlo... 🤐

ivanulienka81
27. feb 2011

@ladywitch26 aj mna mi slahlo...

arrett
28. feb 2011

@ladywitch26 Ach jaj.... To by som mala doma hotový blazinec.

alexandrah
28. feb 2011

ahojte maminky, ani som nevedela, ze je tu taka tema ... ja som taky tak, prvy syn sa nam dlho nedaril, a dcerka, ktoru cakam o mesiac sa "podarila" nechtiac tiez 6 mesiacov po porode ... proste som si ani nedala antikoncepciu, kedze bez lep´karskej pomoci by sa nam ani syn nepocal ... ani ma to nenapadlo ... chceli sme sice rozdiel cca 2 roky, ale takto to bude rok a cca 3 mesiace ... no sila ... ale neviem, co je horsie, ci po porode, ked kazde dieta iny rezim, ci teraz, ked nevladzem, vobec, vobec ... syn este sam nechodi, tak je to tazke, dufam, ze do toho mesiaca uz zacne ,... a normalne si myslim, ze po porode to bude lahsie, ako teraz ... teraz ma aj to maminkovske obdobie, dokonca, jak mu idu zuby, tak on, co prespal prvy rok celu noc, furt, tak sa budi ... no dufam, ze to ustane, inak neviem ... muz chodi neskoro z prace ... nastastie, obcas pomoze svokra, a obcas si nasi synceka vezmu od rana do vecera .... tak trochu pomoci mam ... ako ste to zvladali??

ladywitch26
28. feb 2011

@alexandrah jeeej, tak to budete mat taky isty rozdiel ako my. nam sa dcera nedarila pol roka, tak sme mysleli, ze aj pri druhom to bude chvilu trvat, tak som prestala brat antiku. a tiez som si myslela,ze vsak este aj kojim, to ma tiez niekedy antikoncepcny ucinok, tak hadam do roka sa nam potom podari. no a druhy drobec na prvy sup. 😀 to ti verim, ze mas toho dost, ja som do 36tt este pracovala, potom som uz sla ale na pn,lebo sa mi stale tocila hlava. mala som nizky tlak a akurat boli aj horucavy v auguste,tak som mlela z posledneho. a bud rada,ze ti syn este nebeha, pri mojej to bol horor. ona beha od 10teho mesiaca a ked sa rozbehla, tak ja za nou s vyplazenym jazykom. sa divim,ze som mesiac vcassie pri nej neporodila. po porode to bude trochu tazsie, lebo predsa len este nebudes fyzicky celkom v poriadku, ale ked ti ma kto pomoct, tak je dobre. a ked sa das trochu dokopy, tak uz to bude pohoda. ja som teraz aj rada,ze ich mam takto kratko po sebe. len musis zo zaciatku davat pozor, aby starsi neublizil mladsieho, ani na sekundu ich nespustat z oci, lebo oni su este hlupucki. mne stanka ako super sestra, chcela vzdy fabiho nakrmit tym,co mala aj ona. tak v tretom mesiaci ochutnal uz aj hrozno, samozrejme vopred predzute. 😅
inak obidvaja su super, pekne prespia celu noc, resp.fabi sa 1-2x zobudi teraz, lebo tiez mu idu zuby, ale len ho potichu nakrmim a zasa spinka. nebudia sa navzajom. a neskusala si davat na noc riskovi sirup od bolesti? pri stanke sme jedine na tom fungovali, strasne ju tie zuby boleli, ona by mi bez toho ani nezaspala. staci polovicna davka tesne pred spanim.

siska76
1. mar 2011

@alexandrah 🙂 treba prijať akúkoľvek pomoc,ktorá sa ponúka a o 2 roky si už aj naraz vytrháš obočie, oholíš obe nohy a vypiješ teplú kávu 😀 . Začiatky sú ťažké ale to sa nejak samo utrasie...Želám veľa sily a držím palce...

katkazabor
1. mar 2011

ahojte idem sa tiež pridať do diskusie ak môžem.máme sice zatial len jedno dieťa ale chceme už druhé.Tak tiež rozmýslam či sa to bude dať zvládnuť ale ako čítam tak určite ano,mamimy klobuk dole pred vami..obdivujem vas.asi nie je ideálny rozdiel ale myslim si,že čím menší tým lepší???alebo sa mýlim 🙂

katushka16
1. mar 2011

@alexandrah ahoj,tak gratulujem.my máme rozdiel skoro 2roky,je to tiež dosť namáhavé,ale tak som to chcela,aby boli parťačky a chvalabohu sa nám to na prvý šup u oboch podarilo🙂...buď si istá,že to maminkovské obdobie bude trvať aj keď sa malá narodí a ešte dlho potom,pokiaľ sa nebude vedieť malá trošku sama zabaviť,bude malý žiarliť,budeš malú nosiť na rukách,aj on bude chcieť,budeš ju krmiť aj on bude chcieť, a keď som dala mladšej pusu tak automaticky aj staršej,ona všetko sledovala aj keď som si myslela,že nie,tak som sa jej snažila veľa venovať hlavne keď bola mladšia malinká a často spinkala.....aspoň u nás to tak bolo,ale už je to ok,síce teraz sa začínajú "biť" 🙂 ale som rada,že su tak po sebe,zahrajú sa spolu a keď budú staršie,budú parťáčky🙂 držím ti palce,budeš to mať náročnejšie ako ja,predsa máš menší vek.rozdiel ale neboj,všetko raz prejde a ani sa nenazdáme budú veľké,nebudú nás tak potrebovať a nám to bude chýbať🙂

briketa
1. mar 2011

@katkazabor to je kazdemu ako to vyhovuje. ja mam medzi prvymi dvoma presne styri roky a je to absolutne skvele, lebo starsi uz chape, ma ine zaujmy a vies mu aj vysvetlit, aj pomoze atd. je samostatny, vie si sam ist cosi zobrat, tebe doniest, si bez plienok, krmenia, vonku sa zahra aj sam, zabavi malu, ta ho absolutne zboznuje.
-teraz mam sedemnastmesacnu, rodim uz kazdym dnom a mala je vlastne este "baby" potrebuje plnu starostlivost, dokonca aj to ze chodi nie je teraz plusom, lebo do kocika ani za svet, vsade uteka prec, castokrat tam musi byt nasilu, lebo inak by si nikam neprisla. ma stale este plienky, musis prebalit, nakrmit, venovat sa jej ...atd
ked drzim ine male dieta, ma uplne nervy.
casom sa to zlepsi,ale zaciatky s malym vekovym rozdielom su urcite omnoho, omnoho tvrdsie ako s vacsim.

- my sa na babenko aj tak strasne s manzom tesime, deti su to najskvelejsie co sa nam kedy podarilo 🙂

katkazabor
1. mar 2011

@briketa dakujem za odpoved..hmm je to asi naozaj tažke.ale tiež sa budem určite velmi tesit na druhé babatko..je to ozaj to najlepsie co dokazeme.. 😀

alexandrah
1. mar 2011

ahojte kocky, moc dakujem za vsetko, co ste mi napisali, @ladywitch26, ahoj, carodejka 😀 😀, nam sa prvy syn nedaril 3 roky, a bez lekarov by sa nam ani nepodaril, brala som hormony, a podobne, tak ma ani voooo sne nenapadlo, ze o pol roka po porode na prvy sup ...tak som si ani nedala predpisat antikoncp., ze to by bol zazrak ... aj v mojom veku, mam uz cez 30 ...a zazrak sa stal ... a nebolo to, iba ze sa nedarilo, ale mala som aj nejake diagnozy ... chceli sme cca 2 rocny rozdiel, ale co uz, nejak bude, takto mi uz deticky budu rast, a ini to budu mat este pred sebou, a ani sa nenazdam, vraj pri 2 detoch cas ubieha rychlejsie, tak budu mat 2 roky a rok, a uz sa to bude dat, aspon dufam ... nam risko tiez prespal celu noc, teraz trochu horsie, lebo idu zuby, ale inak bol uplny kludas, a spave babo, a pohodove, inak by sme sa asi neodvazili ... tak dufam, ze aj dcerka bude taka 🙂 jejo, a ja moc dufam, ze zacne chodit, neviem, ci budem stale lietat za nim, to asi nebudem vladat, mam pocit, ze teraz je to horsie, lebo on hrozne rad chodi, ale zatial za ruky, tak ja s nim, zohnuta ...

@siska76, ahoj, no snad pomozu nasi, aj svokra ... aspon trochu ...@katushka16 - ahoj, no syncek zatial, ked drzim ine babo, tak len kuka, zatial nehuka, ani nic, ale uvidim, ked sa dcerka narodi ...vraj to mamaa obdobie prejde, ked si je babo iste, ze som tu pre neho, alebo tak, asi s tym ratam ... uvidime, ako to bude zvladat ... kazdu pomoc prijmem, svokra je skor k malemu dietatu, ze napapat, a prebalit, prip. okupat, uspat ... s väcsim uz moc nevie, ale sa tesim, ze nebudem tehu, budem viac vladat, bude teplo, a budeme chodit von, a rozny program so synom, prip. aj dceru hodim do kocika, a ide sa ... no si to malujem, neviem, ako to bude, ale nejak to snad prezijem ...

ale zase, ako pisete, potom to bude jednoduchsie, ked budu partaci, spolocne zaujmy, hry ich budu bavit, + dcerka sa rychlejsie nauci kopec veci, ked to uvidi na starsom surodencovi ... ja som chcela maly rozdiel medzi detmi, aby boli ako fakt kamosi, to mi vsetci vravia, ze je to potom ovela lahsie, ani neviem ako, sa zahraju aj sami, a podobne ...