icon

Ak dieťa, jedine cisárskym

usmiata007
18. mar 2017

Dobrý deň, viem, že na Slovensku nie je indikáciou pre cisársky rez
panický strach z pôrodu, ale v zahraničí to indikácia je. Partner by v
budúcnosti chcel dieťa, ale ja ho naplánujem jedine, ak by som mohla
rodiť cisárskym. VÁŽIM SI VŠETKY MATKY, nech rodili akokoľvek, zaslúžime si výber pôrodu! Môj strach je na mňa príliš - v noci nespím dobre už
dva mesiace kvôli ťažkým pôrodom mojcih známych, kvôli faktu, že nie
každej zaberie epidurál a že sa žena tam dole dotrhá alebo ju nastrihnú,
môže sa jej dokonca roztrhať konečník! toto by žiaden chlap nepodstúpil,
no po nás to chcú! Partner na mňa netlačí, snažil sa ma ukľudniť, Že
bduem mať dobrú starostlivosť a ale no ja chcem jedine CR v budúcnosti,
starostlivosť ma neuteší v prípade bolestí a úprimne, za roztrhanie tam
dole by sa mi asi sprotivil aj on aj dieťa! Ccem, aby bolo dieťa zdravé a nechcela by som ho pri prirodzenom pôrode pridusiť, pri Cr to nehrozí, aj keď mám nastudované negatíva. Neodpustila by som mu to, aj
keď je to dobrý človek, proste nie, nikdy by som mu neodpustila natrhnutie, iné veci vo vzťahu áno. Pre vás sú to silné slová, ale prečo
by sm sa v dobe vedeckých objavov mala trhať ako v praveku za sprievodu
hororových bolestí? Nechutilo mi ješť kvôli tej predstave. Smiem sa
spýtať, ak by bol môj strach vážny a úzkosť ešte stúpala, a ak mám
problém s očným nervom, tiky na viečku, dioptrie - 4,5 a zošikmenú
panvu a stavce v strede chrbta, mohli by to byť indikácie pre CR? Mám aj
PCO, nepravidelný menzes, nemám niekedy vôbec menzes, hlavne pri strese
(teraz ho mám kvôli predstave pôrodu). Iné veci nie sú problém, nemám
depresie naopak sa teším zoživota, no ak počujem slovo pôrod predstavím
si čosi ako amputáciu za živa a je mi veľmi zle, až fyzicky.
Psychologička mi nepomôže a nepresvedčí ma na "prirodzený" pôrod, ktorý
na SVK ani neexistuje, keďže ženu priviažu na kozu ako nesvojprávnu,
ziapu po nej a ešte jej nastrihnú hrádzu!!! ďakujem za radu. Partner mi
pomáha v živote so všetkým, ale pôrod ani kvôli nemu nie som ochotná
prežiť, on by sa tiež nechcel za živa trhať tam dole!!! ďakujem za radu. P.S: Imunita detí : ja mám kopec chorôb a dosť casto aj keď ma moja mama rodila prirodzene, a mnohé deti po CR nemajú alergie, ja ich mám kopec, takže nechcem tu mať argumenty o imunite dieťaťa, ale seriózne rady, či a ako to ide vybaviť. Ešte dieťa neplánuje ten strach je hrozný, dožiera ma to :(

usmiata007
autor
18. mar 2017

@sono2 úfam, Zě Čokoľvek napíšem, budem to mať dobre- či s dieťaťom,či bez neho. A že budem len s týmto súčastným partnerom, lebo iný chlap pre mňa neprichádza do úvahy!

usmiata007
autor
18. mar 2017

@sono2 a aj vám dobrú noc 🙂

katarinamarkova
18. mar 2017

@usmiata007 fakt ti hovorím z vlastnej skúsenosti, niektoré bolesti sú horšie na koze, ine pri tom cisárkom....v konečnom dôsledku je utrpenie totožné.
pri pridzenom pôrode nemusíš mať ani ranku a za dve hodky beháš sedíš funguješ 🙂 tak isto ako môže nastať tisíc komplikácii.
po cisárskom budeš mať 100% dieru v bruchu.....chodiť a fungovať budeš po pár dňoch aj to s výrazom zbičovaného.......a tak isto môže nastať tisíc komplikácii.

ja fakt netuším prečo volíš cisársky ako super top- alternatívu.

dasenka26
18. mar 2017

@usmiata007 co očakávate to sa vam prihodi, to je overena pravda, ste nastavena na zle veci a neocakavate pozitívne, to je problém. Tiez som pocula hororove pribehy o porodoch, dokonca od vlastnej mamy..a nastavila som sa pozitívne a mala som velmi dobry porod, dvojčatá som porodila prirodzene.. a sekcia vam nezaručí ze dieta bude v poriadku, a 10x väčšie riziko je pri sekcii ze zena zomrie, je to operacia a rizika preto vyššie. Tiez som chcela sekciu tak som trochu študovala 🙂

natalka13
18. mar 2017

O epiduralke ti nik nepovedal? Tam to mas bezbolestne,ak neratas prvy vpich umrtvenia okolia vpichu.

petulik1991
18. mar 2017

Ked si spomeniem na moj porod akutnou sekciou po sialenych 18 hodinach nepostupujuceho porodu az ma mrazi. A to fakt by som sa radsej trapila dalej, keby som vedela, co ma caka. Ked porodnik zhodnotil, ze treba vykonat sekciu chytila ma strasna panika, strach, cela som sa triasla a nevedela som sa uvolnit. Citila som ako sa ma dotykaju, ako mi zaviedli kateter do mechura, to fakt bolelo aj skrz epi. Nehovorim o tom, ako je citit kazde prilozenie skalpela, rez samotny a ako vytlacaju silou to babatko von a dalsi ho taha. Prve vstavanie z postele, bolest, ze som isla odpadnut, otacanie sa v posteli, bolest pri cikani po odstraneni katetra, bolest pri chodzi, a ta bolest pri starostlivosti o malinku, hladovka po sekcii..No poviem ti, ja by som si v zivote sekciu dobrovolne nepriala. Pre mna samotny priebeh sekcie bolo nieco strasidelne..rekonvalescencia neprijemna, ale budis, to sa dalo prezit. Ale dodnes, ked si spomeniem ako lezim na operacnom stole, az sa mi telo skluci. Taketo mam ja spomienky na tu tvoju vytuzenu sekciu 🙂

usmiata007
autor
18. mar 2017

@natalka13 povedal,kolegyni nezabrala, trpela ako kôň, mala aj popôrodnú depresiu.

usmiata007
autor
18. mar 2017

@petulik1991 to ma mrzí :( moja kolegyňa mala mizerný prirodzený pôrod, nikdy nevieš,či by si sa nedotrhala tak,že by to bolo horšie ako CS...

stepanka274
18. mar 2017

@usmiata007 prepac ale ty mas asi predporodnu depresiu

natalka13
18. mar 2017

Bojis sa inkotinencie, ale chces cisarak , pri ktorom ti zavedu cievku. Tak toto ak ti potento teda urobia blbo, potom len budes dalsie roky trpiet.

alby2014
18. mar 2017

Dievca, ved mame 21 storocie, vyberem si sukromnu nemocnicu, hospam si na fitlopte, predychvama v teplej sprche, dam si epidural, rajsky plyn...cvicim s anibaloma nemusis mat ani steh. Som ti prave opisala moj 4 hodinovy porod prvorodicky...na konci som sa smiala a pytala sestriciek, ci to je vsetko...a endorfinov som mala tolko, ze som myslela, ze im tam okna umyjem. Porod bol top, super zazitok. Nikto po mne nekrical, neprivezoval, jedlo mi nosili...ja som musela len kojit a prebalovat babatko....ja idem znova rodit v maji a normalne sa na to tesim ako na wellnes pobyt.

Ale ja mam pocit,ze ty bdues asi internetovy troll, lebo neverim,ze niekto normalny moze mat take nazory. Inak teraz sa asi hecnem bez epi, lebo mne tie kontrakcie neprisli nic hrozne, ja mam oblickove koliky, naposledy mi 4 di bud tiekla infuzka od bolesti, alebo som mala koliku a to porod je nic, absolutne nic, nula, nula, nula oproti kolike.

mima4
18. mar 2017

@alby2014 kde si rodila?

alby2014
18. mar 2017

@mima4 Ke, Saca.

majkam6
18. mar 2017

tak ja som prvu rodila sekciou,bola opacne otocena.tak porod super prespala som,po zobudeni som bola strasne ubolena,este som aj nachladla a kychat ci fukat nos z rozparanym bruchom je strasne.az vtedy som si uvedomila do coho vsetkeho stale zapajam brucho.tyzden bol velmi bolestivy ,potom menej ale mozem povedat ze dva tyzdne boli bolestive dost.a prach bolesti nemam velky.
druhy porod bol normalny,prirodzeny bez ziadnej pomoci proti bolesti,ziadna fit lopta ci ina pomoc proste stredovek.rodila som mesiac skor a ked som prisla z kontrakciami na bielu sobotu v noci na pohotovost tak ma presviedcali ze to nie su kontrakcie.drbli ma na izbu s magnezkom.vsetky kontrakcie som si potichy vytrpela dufajuc ze infuzky pomozu a ze nezobudim 8spolubyvajucich.po 5hodinach zatinania zub som si odkracala sama do porodnej saly,vysiac na kazdej klucke od bolesti lahla na stol zakricala na sestricku,ktora skoro nestihla ani dieta chytit a bolo.na druhy den som chodila v poho,ziadne bolesti,no okrem sadania kedze som bola roztrhana po anal,co tiez nebolo nic oproti sekcii.keby znova stale volim prirodzeny porod hoci s takym strasnym zazitkom

siska53
18. mar 2017

@usmiata007 a ked budes mat problem po sekcii? Tam ti nevadi rozparane brucho na cimpr-campr? Ano,ono vidno navonok len decentny bikina rez,ale vnutri mas rozrezanu celu brusnu stenu.
Ze mozes mat zrasty? Tie su vraj bolestive..
Ja samu seba teraz spatne obdivujem,ze som sa odvazila na druhe dieta po prvop zazitku z cisarskeho. Ale tuzba po dalsom dietati prevazila. Nastastie druhy cisarsky bol omnoho lepsi. Ale kamoske sa napr.rana zapalila tak,ze musela od par dnoveho mimina ist do nemocnice na cistenie a ja som si tiez uzila kusok rezu,ktory sa mi zapalil,nehovoriac o tom,ze po prvol cisarskom som sa spamataval dlhsie, mala som zakaz cvicit pol roka,nehrozili ziadne brusaky a zdvihanie tazkych predmetov - to som obcas musela risknut ked sa inak nedalo..

Napriek lepsej druhej sekcii by som kazdej radsej odporucila hypnoporod,ktory buducu mamu pripravi na porod po psychickej i fyzickej stranke.

Ale mnoho doktorov nema problem spravit ti cisarsky.. Co viem,uz pri najmensom probleme ti ho spravia.

Vies,ked budes naozaj dieta chciet,tak ho buded chciet a nejak porodis. Ci porodis sama alebo ti ho vytiahnu z brucha. A ty podla vsetkeho aj tak indikaciu na cisarsky mas... Mna sa ani nepytali,prosto mi este na zaciatku tehotenstva oznamili,ze budel rodiy cisarskym. Moj porodnik len potvrdil nariadenie mojho gynekologa.. Ja som sa zas bala tej sekcie..ale nehak za tie mesiace som sa s tym vysporiadala... Ako moja mama mala dva tazke porody, lubi nas.. Ja som mala velmi zlu prvu sekciu, no maleho lubim tiez nadovsetko.

majkam6
18. mar 2017

@usmiata007 sice nechapem tvoj strach z porodu tak ta neviem pochopit.ale ja som sa tiez bala kedze mam tetaniu ze spanikarim a zaseknem sa a bohvie co,ale nie vtedy naberies taku silu fyzicku ci psychicky ze to urcite kazda zvladne.ved my zeny sme na to predurcene takto rodit pre to sa to vola prirodzeny porod.ja mam za sebou 2gyn.operacie ,1sekciu a 1prirodzeny porod a nevidim ani ja ani manzel rozdiel pri styku.ale tiez si zase myslim ze ked chces mat cisarak tak mas pravo si ho zvolit.podla mna nie je problem si zohnat ochotneho gynekologa.ak ked nie tak si zozen papier od psych.ze to nezvladnes a hotovo.kamoska si tak poriesila

angelinja
18. mar 2017

@margarita prestante jej tu pisat blbosti!!!ju jedine sere porod.a chapem ju.nici nwvyspate bradavky bolave a pod. Ano ale vsetko prejde.ale ze dole uz nikdy nebude ako predtym to neprejde.nam dieta milujen ho nadovsetko.a mala som depky vyse roka z toho ako sa to zmenilo.ale casom sa clovek zmieri.to ze niektore z vas rodili jak ceresne a nemate nadledky neznamena ze po prvom porode zena moze mat viac komplikaci ako ina po styroch.proste prestante sa tu uz hrat na to ze je to malina a jake ste vsetky skvele.lebo ani jedna z vas nemala poporodnu depku a pod...comu neverim lebo vacsina ludi ma tendenciu robit zo seba super cloveka...

angelinja
18. mar 2017

A este nieco asi vsetci ti celebritni lekari su blbi podla vas?lebo 99 percent ma cisarsky samozrejme kvoli "necakanym komplikaciam"

siska53
18. mar 2017

@usmiata007 ja len ziram! Vsak ty si zko v tej rozpravke,co sa narodilo dieta, visela im sekera a oni debatili o tom,ako ta sekera raz dietatu ublizi namiesto toho,aby nasli riesenie,aby sa tak nestalo.

Preco by sa dietatu mal smiay kvoli tomu? Vies,kolko deti ma v skolke ci v skole inu desiatu,lebo maju celiakiu,intolerancii laktozy, alergiu na citrusy,orechy.. Skor ucitelku mozu mat chaos kto co nemoze jest..
Kolko ludi je dospelych ma toto diagnostikovane teraz v dospelom veku.. Kolko nosi okuliare..
Poviem to tak - ja neznasam maso od narodenia. V detskom veku nikto z deti neriesil,preco ja nejem maso,preco nemam na desiatu sunku ci salam. Skor to riesia teraz dospeli a pre niektorych som za divnu.

Nasa mala ma vela takych spoluziakov,maly mal v triede tiez. Deti to prosto beru ako fakt,ze niekto ma take obmedzenie,tak jedava nieco ine. Tym detom sa nikto neposmieva,graju sa s nimi. Nasi nosia obaja okluzori (su po tatinkovi tupozraki), niz su jedini,co maju zalepenz oko niekolko hodin. Maju kamosov,nikto sa im neposmieva.
Nie deti robia problem,to dospeli nevhodnou poznamkou a pod.

Ked mas z takych prkotin obavy, tak asi nema vyznam to dieta mat.. Aspon nie teraz.. Najskor si vyries veci v sebe,ujasni si,co chces.

majkam6
18. mar 2017

@usmiata007 pozeram ze si z vedlajsieho mesta,takze nemas daleko do presova kde urcite jeden lekar ti spravi sekciu ked mas taky panicky strach.ked chces do IP ti napisem.a mas vyriesene

alby2014
18. mar 2017

@angelinja ne, nemala som poporodnu depku a moj podvozok vyzera uplne rovnako...nerobim zo seba hrdinu, len zakladatelke vravim,ze to, ze pocuva horory o porodoch, neznamena, ze nemusi porodit s prstom v nose...lebo ano, aj takeporody su a preco by aj jej nemohol byt taky.

siska53
18. mar 2017

@natalka13 ten baby boom by som si asi radsej pozrela ako zaznam z cisarskeho - raz to davali a ja zsi mesiac pred druhym cisarskym som bola zvedava,ci je to naozaj take,ako som to citala..no.. Prislo k okamihu,ked som musela odvrati zrak a radsej som to prepla.. Prosto jatky.. Nebola som schopna to dopozerat.. Nastastie moja druha sekcia bola fajn a v ten pravy okamih som na zaziton z prvej sekcie a z telky zabudla.. Tiez napad cumiet na priebeh sekcie!

angelinja
18. mar 2017

@alby2014 je mi jedno ako vyzera..ale zakonite nemoze byt rovnaky logicky.mne je jedno nech rodi ako chce.ale ked niekto neni s niecim stotozneny tak keci typu kazdy porod je iny-sak ano je.nepomozu.v podstate pre zakladatelku neviem naco vobec tato tema...lebo kazda si povie svoj pribeh...ale zakladatelka musis sa sama rozhodnut.

alby2014
18. mar 2017

@angelinja leze ona je s tym nestotoznena na zaklade mytov, povier a hororov, a moje telo naozaj vyzeralo po porode do troch mesiacov ako predtym...materstvo nemusi byt devastacne ani psychicky ani fyzicky.

btw. stale si myslim, ze zakladatelka je proste troll

sunny8
19. mar 2017

To roztrhanie tam dole po prve ani necitit pri porode a po druhe vobec to do buducnosti nevidno a po tretie nie kazda je sita nie kazda sa pri prirodzenom porode roztrha. A ak sa ti sprotivia za roztrhanie tam dole co nikto iny nevidi iba tvoj muz tak potom.neviem ako budes spokojna s jazvou po cisaraku ja osobne nepoznam ziadnu zenu ktorej by sa ta viditelna rana zahojila. Ako podla mna prirodzeny porod je nieco pre zenu typicke ano su niekedy komplikacie kedy to prirodzene nejde a vtedy je cisarsky nevyhnutny ale dobrovolne ist pod noze a z toho sa zotavujes dlhsie ako z prirodzeneo porodu. Ze mali kamaratky hrozne porody neznamena ze aj ty budes mat hrozny porod. Rodila som bez epiduralky prirodzene bolelo to brutalne ale nicx take co by sa nedalo zvladnut a to mam nizky prah bolesti.

lauricka
19. mar 2017

Ahoj, ak chces pre dieta a nielen dieta, ale aj seba to najlepsie, tak to urcite nie je cisarak. Mas nastudovane asi len to, co tebe sa hodi. Ak mas PCO, tak budes stastna, ak vobec niekedy dieta mat budes. Ja si nie som ista, ci si dost zrela uz na to podla tychto viet, co si spisala. Ale podla toho, co si pisala, asi ta fakt rozrezu radsej. Ze ho dolu pridusis? Hm, kamaratkina dcerka sa pri cisaraku nadychala plodovej vody, koma, dozivotne poskodenie...Vies co, uplne najhlupejsia cesta je citat vsetky hororove scenare a pocuvat hlupe kamaratky, ktorych cielom je ta vystrasit. A uplne najsmutnejsie na tom je, ze sa vyhybas mozno najkrajsiemu zazitku v zivote a tym je krasny a normalny porod a nasledny bonding a vsetko to okolo, co cisarak nenahradi ani zdaleka. Ovela lepsia cesta je poriadne sa pripravit na porod, pozri si napriklad nieco o hypnoporodnych kurzoch, k nezaplateniu. Naco chces ist do CR, ked chces cisarak? Na to mas dost odbornikov u nas. Ak chces na tom pracovat a urobit nieco pre seba a dieta, tak je asi dobre dat si psychiku do poriadku s psychologom. Ak chces proste len cisarak a hotovo, tak neries, aj tak ti ho asi urobia. Ak teda nakoniec vobec otehotnies....ak tu niekto pisal, mas asi indikacie na to. Len sa treba sama seba spytat, ci fakt mat dieta je pre teba to prave. To nie je povinne.

sunny8
19. mar 2017

Zahojila som myslela ze nepoznam taku ktorej zmizla uplne ze prostre stale to.vidno

sunny8
19. mar 2017

Este nie si tehotna a prezivas panicky strach z porodu nechapem ➡ psycholog! Ten ti pomoze urcite. S PCO mozes byt rada ak otehotnies a kazda tehotna mysli na radost z babatka a porod a strach z neho dolieha mozno az mesiac pred. Ale takto.prezivat a este ani nie si tehotna. A ked z toho stresu neotehotnies? Hod sa najprv do kludu. Prirodzeny porod je to najkrajsie co moze zena zazit. Uvidis ako to dietatko z teba vyjde hned si ho prilozis k hrudi citis ako ste spolu prepojeni. ;) nadherny pocit a ked sa narodi zdravucke tie bolesti po porode a tie par kila naviac su len blby detail a hlavne nepodatatny. Aj rana ci roztrhnutie. Ved kto iny okrem muza a gynekologa obzera tvoju vaginu ze sa hanbis sa roztrhnutie? 😕

3petka
19. mar 2017

Ty kokos tak to už aké psycho. Tak to ti kamošky riadne bludy nakecali. Ako sorry ale veľa žien to preháňa. Jasne upevnila ti nohy na kozu lebo väčšina žien sa zvíja ako had keď rodí a kričia po nej lebo skoro všetky ziapu ako nepríčetne. Chcú jej ale len poradiť ako čo. Ja mám problém s krízami a rodila som prirodzene. Bolesť ako svina ale musíš len predýchať. Pokial viem tak z cisárskeho sa zotavuje horšie ako z prir. pôrodu.

emilia25
19. mar 2017

Tak cisarsky boli viac ako prirodzeny porod si myslim.vela zien hovori ze po cisarskom jazvu citia roky rokuce hlavne pri zmene pocasia.pri normalnom ano su to hodiny bolesti a tlacenie aj sitie ale pri takej bolesti sitie uz zena neciti.a hlavne za par dni je fit.no po cisarskom kym sa zahoji jazva to trva omnoho omnoho dlhsie.a to mam 4 porody prirodzene za sebou.aj sitie ale aj nesitie.este ten den som behala ako fretka po porodoch a nic ma nebolelo.