Ak dieťa, jedine cisárskym
Dobrý deň, viem, že na Slovensku nie je indikáciou pre cisársky rez
panický strach z pôrodu, ale v zahraničí to indikácia je. Partner by v
budúcnosti chcel dieťa, ale ja ho naplánujem jedine, ak by som mohla
rodiť cisárskym. VÁŽIM SI VŠETKY MATKY, nech rodili akokoľvek, zaslúžime si výber pôrodu! Môj strach je na mňa príliš - v noci nespím dobre už
dva mesiace kvôli ťažkým pôrodom mojcih známych, kvôli faktu, že nie
každej zaberie epidurál a že sa žena tam dole dotrhá alebo ju nastrihnú,
môže sa jej dokonca roztrhať konečník! toto by žiaden chlap nepodstúpil,
no po nás to chcú! Partner na mňa netlačí, snažil sa ma ukľudniť, Že
bduem mať dobrú starostlivosť a ale no ja chcem jedine CR v budúcnosti,
starostlivosť ma neuteší v prípade bolestí a úprimne, za roztrhanie tam
dole by sa mi asi sprotivil aj on aj dieťa! Ccem, aby bolo dieťa zdravé a nechcela by som ho pri prirodzenom pôrode pridusiť, pri Cr to nehrozí, aj keď mám nastudované negatíva. Neodpustila by som mu to, aj
keď je to dobrý človek, proste nie, nikdy by som mu neodpustila natrhnutie, iné veci vo vzťahu áno. Pre vás sú to silné slová, ale prečo
by sm sa v dobe vedeckých objavov mala trhať ako v praveku za sprievodu
hororových bolestí? Nechutilo mi ješť kvôli tej predstave. Smiem sa
spýtať, ak by bol môj strach vážny a úzkosť ešte stúpala, a ak mám
problém s očným nervom, tiky na viečku, dioptrie - 4,5 a zošikmenú
panvu a stavce v strede chrbta, mohli by to byť indikácie pre CR? Mám aj
PCO, nepravidelný menzes, nemám niekedy vôbec menzes, hlavne pri strese
(teraz ho mám kvôli predstave pôrodu). Iné veci nie sú problém, nemám
depresie naopak sa teším zoživota, no ak počujem slovo pôrod predstavím
si čosi ako amputáciu za živa a je mi veľmi zle, až fyzicky.
Psychologička mi nepomôže a nepresvedčí ma na "prirodzený" pôrod, ktorý
na SVK ani neexistuje, keďže ženu priviažu na kozu ako nesvojprávnu,
ziapu po nej a ešte jej nastrihnú hrádzu!!! ďakujem za radu. Partner mi
pomáha v živote so všetkým, ale pôrod ani kvôli nemu nie som ochotná
prežiť, on by sa tiež nechcel za živa trhať tam dole!!! ďakujem za radu. P.S: Imunita detí : ja mám kopec chorôb a dosť casto aj keď ma moja mama rodila prirodzene, a mnohé deti po CR nemajú alergie, ja ich mám kopec, takže nechcem tu mať argumenty o imunite dieťaťa, ale seriózne rady, či a ako to ide vybaviť. Ešte dieťa neplánuje ten strach je hrozný, dožiera ma to :(
@usmiata007 uz sato neda citat ... tie tvoje mantry "roztrhana rit a vagina" a podobne ... uz ti ru 500 krat napisali - pri panickom strachu s porodu ti da papier psychiater a vybavis si cisarsky. bud strastna a hotovo. aj ked trvam na svojom, ze ty nemas problem s porodom ako takym, ale s celym materstvom. tvoj chlap si svoje odzije a vypocuje pocas tehotenstva a potom mu cely zivot budes otrieskavat o hlavu, ako si ty kvoli nemu trpela, lebo on nechcel adopciu. ako ta boleli bradavky pri kojeni, ako ta palila jazva, zavinovanie maternice, nedaj boh aby ti ostala daka stria ...
a este cisarsky rez je operacia, mame x sposobov, ako porodit aj bez neho bez bolesti. ano - aj mna nasieraju pomery v SVK nemocniciach, moj porod nebol zdaleka idealny, ale teda som vdacna, ze dieta aj ja sme skoncili ok. mala som nastrih, zhojil sa. chlap skonstatoval, ze dole je vsetko OK, v sexe ziadna zmenaporod ma sice bolel (nemala som epi, pri dalsom zvazim), ale mala som nepomerne menej komplikacii ako kamaratka po cisarskom. nehovoriac o tom, ze mala velke problemy s hojenim jazvy ... vyber si co chces, no neposmievaj sa tu zenam, co presadzuju vaginalny porod ako lepsi nez CR, ze su biomatky a pod.
@usmiata007 tak keby kazda tak rozmyslala ze iba cisarak tak neviem ci je tolko deti.Porod je prirodzena vec nielen u nas zien ale aj u zvierat a tie nerozmyslaju ci pred tym ako otehotneju si budu zistovat ci ide na cisarak alebo nie. A ta tvoja otazka kedze nie som tvoja gynekologicka a nechodis ku mne na prevetivky tak smeruj tu otazku v prvom rade nie tu na mk ale svojmu gynekologovy ten skor bude vediet v akom stave si .Kazda zena sa boji porodu ci ide rodit normalne alebo CS risk je aj ten aj ten Roztrhat ta mozu aj zo spodu aj cez brucho takze si radsej adoptuj to babo Ak velmi tuzis po babetku tak ti bude srdecne jedno v akom stave ho porodis.Ale kedze stresujes teraz co ani nie si tehotna tak potom neviem co budes robit ked sa nedajboze daco skomplikuje.Radsej ries veci v praci alebo si daj do poriadku tvoj menzes alebo tvoj vztah a nie ci budem rodit CS .Ked ti povieme ze budes rodit normalne tak co na babo sa nedas nahovorit? Coho vsetkeho sa bojim a tu som ked sa stane tak sa bude riesit a nie komplikovat ked to este nie je.Napriklad ani nevies ci otehotnies nie vzdy to ide lahko sa stane ze ani o 2 roky nebudes tehotna le 2 roky sa budes zozierat ci pojdes CS prajem pekny den a ked porodis tak daj vediet aym sposobom si rodila ....
@sardinka336 chudak pes
@angelinja
po prve, ak by si citala naozaj, vsetko, co pise, porod je len jedna z veci, co ju trapi.
ano, rodila som 4x, a mala som aj poporodnu depku, ale to nie je predmetom tejto diskusie, ani to, ci mne sa rodilo dobre alebo zle.
skus citat, CO pise, a nie, co si Ty myslis, ze pise, kedze Ti brnkla na strunu Tvojej vlastnej traumy a tak mas pocit, ze sme proti nej....ona vcera riesila uz aj, ze ak jej fiktivne dieta zdedi po nej celiakiu, tak sa mu budu deti v skole smiat pre desiatu....omg,
som matka aj ucitelka zaroven, a deti sa smeju kvoli uplne inym veciam...a pisala som, ze toto je uz vazny psychicky problem, robit si starosti na min.7 rokov vopred...za tym si stojim, a ani mozne bolesti, nastrih, trauma neviem co, s tym, podla mna, nemaju co docinenia/
lebo priznajme si, po akomkolvek porode uz NIKDY nic nebude ako predtym z toho jednoducheho dovodu, ze ostanes cely zivot matkou.
Panenka na nebi 🙏🙏🙏 Take Ako ty by si naozaj Mali adoptovat deti, Ale len preto, aby sa nemnozili take individua. Byt socialnou pracovnickou, Ani to adoptovane by som ti nezverila. Dokonca Ani psa.
Nemas Ty nahodou problemy v medziludskych vztahoch ?
usmiata007 autor
@margarita máš pravdu vo všetko,co píšeš. Inak, aj keď sa zdravo stravuejm a cvičím každý rok silno ochoriem na dva týŽne až mesiac, mám silné alergie, (a mam ma rodila prirodzene) ak budem chorá, ako sa postarám o dieťa? A čo moja skolióza- zhorší sa tehotenstvom? Ja som z toho na vetvy ako sa hovorí a mám pádny dôvod. Zdedí dieťa celiakiu- budú sa mu v škole preto smiať? Veď bdue mať inú desiatu, všetko. Mám proste problémy so zdravím a nie je mi to jedno,zdravie si vážim, nie ako tí ľudia, ktorí bažia po materiálnych veciach a riešia blbosti- pre mňa za mňa radšej dám prachy za cisársky nech mám kľud, ako ich dať za auto!
Včera o 21:46 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
radsej citujem autorku doslova, aby ma tu neobvinovali z neviemcoho uz, ja sa snazim reagovat naozaj na nu, a nie na moje pocity...
@usmiata007 cisársky je úplne v pohode. Jazvy siju úplne inak ako som si predstavovala ja, vnútorne a stehy len dva po okraji. Mne ju po dvoch rokoch nie je vidieť. Narkoza, tiež som čakala bolesti hlavy ale môžem povedat, ze mi bolo super a nic sa nekonalo. Ale vies co, stane sa to, co si prajes, tak pozor na želania. Ked si budes hovorit ake to bude zle tak to aj bude. Ja som sa nastavila, že to bude super a bolo. Jasné prvý deň to bolí, lieky kvôli mlieku na bolesť nedostaneš ale dá sa to úplne v pohode zvládnuť. Vyber si dobru nemocnicu, to je podľa mňa základ. Ja som rodila v NZ a paráda, kedykoľvek za im zverim s pôrodom znova.
@zltyslonik podla mna ona potrebuje ,,,nahradnu matku,, čo jej dieta vynosi, porodí....a ešte termín u cvokára s týmito blokmi čo v sebe má...
@ukulela určite sa nechcem posmievať nikomu, nie som Boh, aby som súdila iné ženy. "Prirodzene" však žena nemá rodiť ležmo na chrbte s vyviazanými nohami! Na Slovensku je bežná prax aj nástrih a bojím sa, že nebdum vládať dieťa vytlačiť a DIEŤAŤU NECHCEM UBLÍŽIŤ! ak ho nevládze žena vytlačiť, môže sa zadusiť
@zltyslonik "Prirodzene" však žena nemá rodiť ležmo na chrbte s vyviazanými nohami!
@evittam :D joj máš pravdu, tá celiakia je blbosť, hlavne, nech je spokojné dieťa 🙂 to len soms a fakt vystresovala pôrodom, berte to tak, že mám panický strach, občas píšem preto vľmi emotívne.
@charlie1980 nie, nemám, dokonca som uzmierila rozhádané kolegyne a pomohla som kamarátne po traume.
@sykorkauhliarka slovo decko som napísala raz, inde píšem dieťa, stalo sa mi to, nemyslela som to slovo tak zle.
chudak to chlap co ma takuto zenu na krku...
@ukulela ku tej vagíne roztrhanej- bojím sa toho veľmi. v minulosti ma prepadol uchyl, ale ja som sa našťastie ubránila, bolo to nečakané, bola som z toho úplne mimo :( Keď chce robiť niekto neičo s tvojím telom proti tvojje vôli tak sa brániš a pri pôrode by som sa možno začala. Mala som to napísať prizakladaní témy, možno by ste ku mne pristupovali inak.
Biomatky nemám právo odcudzovať to máš recht, každá matka chce pre dieťa to najlepšie.
@sardinka336 každá matka chce pre dieťa to najlepšie a keď mám paniku, nechcem ho pridusiť alebo nevytlačiť, kvôli tomu som založila môj problém. Ponižovanie si nezaslúžim...
P.S. keď chce žena interrupciu tak jej ju spravia, ale keď chce CS tak má mať milión papierov- trochu divné. Nezakázala by som interrupcie, ale mne by bolo môjho potomka s partnerom ľúto a určite by som sa o neho chcela starať, rpeto riešim CS 🙂 Napísala som s dobrým úmyslom.
@piacere to máš pravdu, všade sú odtiene a hocijak to môže ešte byť, ale na Cs som aspoň psychicky pripravená 🙂
@lubkavargova1 opartnera adomácnosť sa starám ukážkovo, som verná, milujem ho, a aj to dieťa by som mala kvôli nemu keď by chcel, viac ako kvôli sebe. NEziapem poňom, pustím ho von bezo mňa, veď je svojprávny. Veľmi si sa ma dotkla, ja chcem dobré pre dieťa- pri sekcii sa nepridusí, pri prirodzenom pôrode sa to môže stať a toho sa bojím tiež :( Už ma dúfam chápeš lepšie, ak nie tak prajem pekný deň aj tak.
@natalka13 ja chcem dobré pre dieťa- pri sekcii sa nepridusí, pri prirodzenom pôrode sa to môže stať a toho sa bojím tiež :( Už ma dúfam chápeš lepšie, ak nie tak prajem pekný deň aj tak.
@sardinka336 pri zakladaní témy som nepísala, že ma prepadol úchyl, mala som to napísať, boli by ste empatickejšie. Musela som sa brániť lakťami. Našťastie som obišla bez traumy, nič sa mi nestalo, ubránila som sa. Pri pôrode by som sa v panike asi cítila, že mi chcú robiť to čo on- veď je to predsa len šok, to čo sa stalo. "Chamajda" už keď používaš to slovo - keď by teba takto prepadli, tiež by si bola chúlostivá na to meieto :( Nástrih mi pripomína násilníka, neviem si pomôcť :(:(:(
@evittam
@margarita
@sardinka336
pri zakladaní témy som nepísala, že ma prepadol úchyl, mala som to napísať, boli by ste empatickejšie. Musela som sa brániť lakťami. Našťastie som obišla bez traumy, nič sa mi nestalo, ubránila som sa. Pri pôrode by som sa v panike asi cítila, že mi chcú robiť to čo on- veď je to predsa len šok, to čo sa stalo. "Chamajda" už keď používaš to slovo - keď by teba takto prepadli, tiež by si bola chúlostivá na to meieto :( Nástrih mi pripomína násilníka, neviem si pomôcť :(:(:(
@katarinamarkova heh to je rpavda, tie celebrity majú umelé plastiky, ja chcem starnúť s gráciou a vásky aspoň ukážu, že som človek, nie bábka.
😅😅😅😅😅 Toto zacina byt napinave.
@zltyslonik "zatiaľ ani netrtkaj" mám stáleho partnera, zodpovedne sa chránime, milujem ho, rpečo by som mu a sebe odopierala sex? to si napísala dosť neúctivo, nie som králik, čo trtká, ja ho milujem, to je rozdiel.
@charlie1980 :D boj o pôrody :D:D ale nechcela som pobúriť, ale povzbudiť, pomôcť zo strachom a zistiť info o CS. Nechcem odcudzovať iné názory ako mám ja, každá matka chce pre dieťa to najlepšie 🙂
@ukulela pri zakladaní témy som nepísala, že ma prepadol úchyl, mala som to napísať, boli by ste empatickejšie. Toľko ku natrhnutiam, našťastie ma poriadne nevyzliejkol, ale tie hnusné ruky brrr... Musela som sa brániť lakťami. Našťastie som obišla bez traumy, nič sa mi nestalo, ubránila som sa. Pri pôrode by som sa v panike asi cítila, že mi chcú robiť to čo on- veď je to predsa len šok, to čo sa stalo.Keď by teba takto prepadli, tiež by si bola chúlostivá na to meieto :( Nástrih mi pripomína násilníka, neviem si pomôcť :(:(:(

Ja vobec nechápem čo tu vobec riešime, kedze tehotná NIE JE a riešila tu polycystycké vaječníky, takze otazka je či vobec moze otehotniet kedze piše ze podla lekarov ma brat progesterón aj estrogen...takze na jej mieste by som velmi nevyskakovala lebo podla mna s otehotnením moze mat set sakra problém. Okrem toho ma 28!! rokov...som si myslela, ze 18 podla tých prispevkov. A to čo tu opisuje je čistá hysteria...si myslím ze ak uz teraz žena citi stres a strach z toho v akom stave bude mat ,,chamajdu,, po porode tak nech si radšej kupi psíka...